Monday, April 30, 2012

Abaikan kaler benang

Tadaaaaaaaaa


Siap pon 1 kan...tak sampai 10min kn. Bukan susah tapi suhu kerajinan je takde....

Dan abaikn kaler benang,mls nk tukar td..huhuhuhu...

Monday, April 23, 2012

Jiwa yang letih

ceh tajuk mesti nak gempak jek. and setelah 2 minggu di melaka....khamis lepas keje aku cargas blk KL tapi utk 2 hari jek..aku mintak pelepasan dari supervisor aku...sbb ade byk benda yang aku perlu setelkan..salah satunya...submit resignation letter sekali lagi...sekarang ni keje aku tiap2 bulan adelah mengarang surat utk berenti....cehhh....

jangan di tanya sebabnya kenapa..semuani adalah kerana jiwa kacau namanya. uhuk

last month memang aku dah tender...but aku tarik balik setelah cair dengan pujukan boss yang mai dari singapore...terharu kunun..uhuk..walhal entah....jiwa kacau aku ni berkocak hebat nau....sampai nk buat decision pon aku celaru..serius lah..tak nak kate ape....

dan rabu lepas blk keje sangat lmbt..aiyooo dok kat melaka ni..aku blk keje..semendang nk sampai waktu tido...balik terbongkang terus...bilalah kerja ni nak siap...letih dah akak oiiii.. blk kerja ayah aku kate ade..surat poss express...cehh ingat org mane lah nk meminang pakai surat pos express...dup dap jugak kan....rase cam tebal..kalo tebal..maknanya dapat eh...ehhh jgn eksited dulu kan....bukak dulu..yeah..tgk tajuk surat rase nk lompat bintang..alhamdulillah...ayah aku terus nak baca dulu...cehhh....oklah..dia kompem berenti kerja...cehhhh restu ke tu eh....

dan esoknya dpt panggilan lagi utk freelance tu.....derang nk jumpe utk explain mcm mane aggrement tu.....dan ade lagi 1 offer yg mane ni serius lah..xpayah interview..bace resume aku yg tah ape2 tu pon blh terpikat...huhuhuhu...be prepared to join us...wahhh ayat email dia....maka aku blk ke kl utk jumpe dengan orang2 ni.....sorang dating pagi..time breakfast..sorang lagi lunch....efficient kan saya....

dan balik rumah yg dah di tinggalkan 2 minggu mmg menstresskan saya sbb...xperlu kata ape...mmg sabtu tu aku mmg pulun mengemas...termasuk lah baju2 aku yg penuh dlm bakul....

ni cuma hasil dari bakul ke-2...bakul per-1 dah selamat simpan.......aku lom karang ayat dah ade org komen eh..pantas sungguh zaman skrg ni sepantas masa yg berlalu.....ni dah minggu ke-3...rase nk jek genapkan sebulan dok kat melaka ni...huhuhuhu

dan balik KL jugak mensuprise kan saya kerana...rumah yg dinanti utk roboh dah selamat roboh......ehh lom selamat lg..dlm proses lah...huhuhuhu




dan wajib simpan duit..hope ade rezeki nak beli rumah yg bakal naik tu...cehhh verangan kn nk beli rumah kawasan mahal ni..huhuhu verangan kan free uols...xsalah.....xde interest pon yg dikenakan..cukai pon xdek...


dan bila jumpe ngan director kampeni time brekpes...dia terus bgtau ape plan dia utk aku and...ape aku kena buat dan ape yang dia offer aku..cehh lom mntk dah bg....dah lah bg lebih dr apa yg aku jangkakan..huhuhuhu

dan tgh plak...diskusi diskusi sambil makan....perghh 2 kali dating kan....mmg naik lah berat badan i hokeh...penat diet....

nampak cam menarik...huhuhu tapi aku mmg xkompiden lagi nak bekerja cara freelance ni..hutang i byk lagi...mmg income nmpk byk...and every CR/project aku akan ade portion.....tapi.....aku hanya lah budak hingusan lagi.....tapi dpt percayaan dari cha ya na ni...mmg agak mengharukan perasaaan lah jgk kan..tapi serius......HR mgr aku pon xterkata...sbb after a month aku tarik surat aku ,..aku hantar blk kan..

tapi setelah di timbang tara..aku kompem ke pilihan hati ayahanda dan bonda...semoga ni lah yg terakhir...letih ooooo bab tukar kerja ni.....letih minda..letih perasaan..letih hati...letih tenaga..dan letih segalanya...

hope inilah yg terbaik..doakan ye kengkawan..semoga sejarah di Ber*as tak berulang lagi.... taun ni dlm sejarah....tukar kerja 2 kali...kalo sejarah tukar boipren 2 kali..xpelah jugak kan.....

bila jiwa kacau letih ni..mmg rasa nk kawen jek rasanya..senang ade orang tolong buat keputusan...ehh tak..at least ade org tukang kate....boleh dan tak boleh..ni kena pikir sndr...sungguh meletihkan....

dah lah..dah penat...ni nak kena siapkan kerja...huhuhuhuhuhuhuhu sbb xlarat dah nk sok tpt user ni..asik lah nk tukar itu ini..letih makcik nk melayan...dah ;lah semua nak for free aku dok melaka ni pon xfree hokeh...kampeni bayar hokeh elaun....

setelah sekian lame xberceloteh panjang.....ade plak kesempatan harini...hehehe si budak masam dah balik kan..so blh lah berceloteh....

Tuesday, April 17, 2012

Perhatikan yang merah mengiurkan



Tak terkata gojesnya lah proton baru ni.

Rindu

Rindu sangat-sangat kt bantal dan selimut di KL...opppsss

Lame nau plak kena bertapa kat kg nih...sigh*

Kelas ustaz comel pon asik lah kena ponteng kan..ehhh..huhuhu

Dan aku mmg dlm mood stress nih...kerja tak siap2..aiyooooo cepat lah settle....xsanggup dah ni rasanya

Thursday, April 12, 2012

Tulisan yang makin tak berseri


Tadi aku mengalami masalah nak pahamkan balik ape yg aku tulis..haha..gambar atas tu tulisan ahad lepas....tu time kol 1am kot....cek kerja..haha

Tapi mmg buruk giller lah....

Dan cerita lain pulak




Selamat pengantin baru ekin. Baru je berlangsung sabtu dan ahad lepas.





Yg ni plak wedding kazen aku ujung bln 3 aritu..

Selamat pengantin baru semua dan slmt menambah ahli baru. Awal mei ni start lg kazen2 aku kawen.nnt kn lah yek

Tahniah pd semua pengantin

Amaran tsunami semalam ditarik balik

Even di tarik balik,kita tetap kena bersediakan. Aku mmg xsedar pon kejadian semalam coz kat melaka xkena tempias dia kot. Ke kat kilang kaca ni yg xterasa. Whatever..orang cuti smlm tapi aku kerja kan. Nk buat camno..demi sesuap nasi...some more...kat melaka. Ape nak kisahkn. Pagi2 tengok muka mak..dah semangat dah..hehe

Tapi mmg stress jgk if dok ngan makpak ni. Asiklah kena soalkn..apsal lambat?apsal xcuti?mmg kena blk lmbt ke?mcm ni ke kerjanya? Byk lg lah..sampai aku diam kn je..malas nk jawab..yolah mane pernah dok ngan makpak time kerjakn. Huhuhu tp syiok brekpes kompem xkn tinggal.muahaha

Ok berbalik pd cerita....aku tau dari fb kengkawan smlm..n berita jam 10 smlm.terus aku rase nk cancel trip ke kohlipe ujung bln ni. Blk kg je lah jwb nye yek..huhuhu seb baek xbyr lg duit feri kn

Oklah lain kali sembang lg. Jangan lupe order tudung...coz akan ada stok baru....dah order tp lom sampai ke tgn jek

Friday, April 6, 2012

Suara bangun tido

Cehhhh..orang tengah keje..di kata suara baru bgn tido..huhuhu walhal sbb xstart bercakap lg pg ni.....huhuhu tulah..kurang dosa kn kat sini...9-5.30pm..berapa perkataan jelah yg terkeluar. Tapi pg ni...perut buat hal...dah 4kali kuar msk toilet..mungkin perut terkejut cz mlm smlm aku amik dinnet..muahaha...kena puasa mlm lah kot lps ni

CVV no..tu no 3 angka terakhir kat CC..

Sunday, April 1, 2012

Bila bosan dan tak sedar

Ni lah yang terhasil tanpa sedar..oppsss..mmg xsedar sampai lah dah ddk dlm kereta...tujuan utama nk pg isi minyak je....


Tapi...tapi..

Hakikatnya..nilah yg terhasil....

Tulah tak suka bila bosan kt rumah cz mak ayah aku takde..pg hantar pengantin kt pasoh...aku malas kn ikut...

Bila tgk resit..n cek baki cash dlm wallet. Rase nk pegi pulangkb blk je kain ni...apalah aku dah buat ni...s3b baik aku xmerewang kt aeon bandaraya melaka tu...kalo x..tak tau lah ape yg aku rembat tanpa sedar..ishhhh kena balik ni....

Adoiyaiiiii

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...