Skip to main content

Posts

Showing posts from May 5, 2011

Rezeki Anak

terbace nota ringkas kat belog kereta mayat, terus meresap dalam Jiwa. bila direnung-renungkan & dipikir-pikirkan, memang begitulah kan. dan terus terlintas satu ayat "Kita tidak akan di uji sekiranya kita tak mampu". dan ayat mudah paham, kita di uji kerana Tuhan tu adil & maha mengetahui. dia tahu kita mampu. mampu dari segi mental, fizikal & kewangan.



Tapi apa kena-mengena tajuk ngan cerita...hahaaha belasah ajelah...

Di sebabkan itu, aku ni jenis/bangsa yang tak suka bertanya akan hal bersifat peribadi lagi membabitkan emosi. contohnya :- Kau planning ke untuk dapatkan anak? bila kau nak kahwin ni? takkan ko nak berumahtangga dengan kerjaya kau kot? dan lain2. sebab setau aku memang 2 benda yang amat terkesan kat jiwa & mental manusia iaitu, jodoh & anak. serius lah.





tapi, takdelah aku xamik tau langsung hal kawan2.cuma aku bukan jenis membangkitkan isu, cuma kalau terbaca sesuatu fakta yg boleh diguna pakai aku akan share.tak lebih dari itu. dan aku ni …