Monday, January 25, 2010

Percubaan

**sob sob....entry tanpa gambar yg sepatutnye kene ADA!**


semalam...lepak kat umah Fara...& mereka [dia dengan nurul] plan utk wat nasi beriani + ayam sambal + kuah dal + acar

& dengan berpandukan resepi yg fara print dr mesra.net..makanya, hasilnya....kenyang sampai pg ni .. adoiyai... mcm mane lah berat ni asik nak naek kan..ni lah penyebab musababnya...

adoi!!!!

bile pikir blk... huh..jadik ek...ape kite masak smlm..wakaka...kire org kate xreti memasak tu adalah pendusta semata2...sbb nye..mereka adalah MALAS sbenarnye!...owh kenapa dikatakan rasenye OK aje...sbb ibu mengandung melantak sepuas2nya.....Puas Hati kami yg pulun memasak [pdhal senang jek..bkn payah pon...masak ber3 kan..bkn sorang2]..kalo ibu mengandung kater xsedap..or makan cam xlalu jek..kompem sumthing wrong sumwhere lah masakan tu namenye kan...kan

selain makan nasik beriani.....itu....kami jugak dpt melepaskan dahaga ngan cendol..huh..best gillak dpt makan cendol...lagik sedap farah tapaukan aku bubur keledek yg di buat oleh Mak nye...terbaek WOK! mlm td jugak aku lahap kan bubur tu..smpai kan..payah nk tido..sbb perut sebu...akibat makan byk sgt keledek dlm bubur tu..amik kaw! pagi ni lemau nk bgn pagi! huh

selain itu, Ami [si Ayumi-the girl yg glemer ngan cerita Antu pokok pisang nye] pon turut lepak sekali ngan kami..hadoiyai..mendengar cerita dr Ngah nye...iaitu si Fara...berkenaan hari per1 dia di sekolah

Cikgu: Siapa tahu, ular tinggal di mana? Sila angkat tangan.
Ami: [bersungguh angkat tangan]
Cikgu: ok, sila bgtahu kawan2, ular tinggal di mana?
Ami: Ular tinggal jauh di dalam hutan yang tebal yang mane ade tiger, lion, bla bla bla

** amik ko...cannot imagine kalo aku yg jadik cikgu dia tu...adoiyai, pjg sungguh jawapannye...& sungguh comei aku rase jawapannye...hahahaa..kalo bg soalan objektif..kompem dia xsuke punye..sbb dia akan kate..jawapan xtepat...wakakaka**


Nota kaki: hope lepas ni nurul lebih rajin lepak KL...& kite akan laksanakan misi membuat cheese tart yg ko idam2 kan....

To me: Nasi beriani tu kene improve sket kot....baru leh bukak kedai kat bawah opis nnt! wakakkaa
----------------------------------------------

To Fara: Hepi besdae~~~lalalaala

Adnan Sempit

Sabtu mlm ahad... bukan sebab xdek keje ke boring ke ape ke kan...cume nurul mai KL, & kitaorg pon lepaking kat umah fara&fizi [mengganggu org lagik!] hehehe & nurul&fara wat plan xberapa seius utk tgk citer Adnan Sempit...aku ni xtau ape2 pasal Adanan Sempit...penah dgr last week kat HotFM..Fafau suggest suh mai TGK citer ni....tp xdek lah masuk list teringin aku kan..hehehe

makanya, bile nurul&fara suarakan..aku ON jek! lgpon..aku layan jek kan...& sampai umah fara sabtu mlm tu around..8pm...dia bgtau..dah cek ticket kat alamanda....kol 11.30pm ade show..hehehe..makanya...dlm kol 10.15pm camtu..gerak dr Tasik eprmaisuri..uhuk....tersilap masuk exit..makanya..jauh sket perjalanan..wakaka..tp smpai ontym jugak...tapi

ade adegan potong stim plak...di mana..sampai kat kaunter nk beli ticket tu...budak tu kate...nk beli berapa? tiket tinggal 3 jek...OMG....mmg rejeki kami lah kan....erm nak beli 3.... & budak tu sambung..tp seat asing2...bokeh? warghhh lagi satu cabaran......ke nak amik kol 1.15am? wt??? lah kan..xkn nk melanguk lg 2jam....dah shopping mall dah gulap gulita...haiyoooo

kitaorg pon decide..."asing2...pon asing2 lah"..JANJI malam ni..leh mimpi si Nan Sempit masuk wayang ..wakakaka..lawak lah kan....mcm kat MV sumtime..depa xjuai tic ygs eat depan tu...tp kat sini..giller full house..ingat nk usha jugak..mane2 yg kosong..tp redha jek lah...

Seat sebelah aku kosong lah plak..tp leceh kan nk suh mereka bergerak pindah..last2 movie pon bermula...& xhenti gelak sawan aku dlm wayang tu...terbantut sifat mengantuk aku seketika..wakakaaa...

pape pon..aku leh bg 4.5/5 sbb citer berjaya wat aku sawan gelak mlm tu..& terlupa seketika masalah sengal yg melanda...ahaks....

utk mereka yg sedang STRESS ngan pelbagai mslh..xsalah layan citer melayu ni...sbb citer nye OK!
Nota kaki: part paling best...bile sebut perkataan jek..teros jek ade lagu karaoke yg dinyanyikan dek si Angah Raja Lawak...makanya...sape nk kasik pecah perut disebabkan gelak..sila lah....tp AWAS, diingatkan 100000000kali....kalo anda tidak bersedia utk Gelak Sakan...sila JANGAN menonton cerita ini...ditakuti nnt..pihak sepital xmampu nak mengawal penyakit sawan terkejut anda!


**Ok, kat BeautifulNara pon ade review pasal citer ni**

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...