Skip to main content

Posts

Showing posts from September 7, 2015

KELUARGA BAHAGIA

Tajuk tak menahan...

tapi inilah tajuk tazkirah oleh Ustazah Dato' Siti Nior Bahya dan suaminya Ustaz Wan Akashah pagi tadi, baru haritu aku tepek semanis kurma dalam blog ni, tup-tup rezeki harini dia mai opis bagi takzirah sikit. alhamdulillah masih ada rezeki untuk berada dalam majlis ilmu.

apa yang nak di kongsikan ini adalah tujuan untuk aku membuat rujukan pada masa akan datang (dan siapa yang sudi baca, dipersilakan), sebab ikut kategori aku belum pon masuk dalam ketegori berkeluarga, i is masih di bawah tanggungjawab ibubapa (bajet muda sangatlah kan) uwekk...

Sudah,,,,back to the topic, yang dikongsikan bersama adalah 7 TIPS ASAS KELUARGA BAHAGIA mengikut konsep Rasulullah S.A.W:

1)  IMAN DAN TAQWA KEPADA ALLAH
- sebab tu panduan untuk memilih pasangan kepada yang beragama, memang di suruh juga part keturunan, paras rupa tapi kena berbalik kepada konsep asas, maka yang asas tu patut letaknya paling atas.

perlu di ingat, bila ada IMAN maka akan ada SABAR. dan bila ada IMAN …