Skip to main content

Posts

Showing posts from September 5, 2010

Iftar @ Kak Nor House

Ni cerita baru jek. Berbuka malam semalam. Dek kerana, kami dah berpecah, Kak nor masih di Bernas, Murni even sekampeni ngan aku tapi kami berada di lokasi yang berlainan. Memang jarang sangat jumpe tu yang plan nak berbuka bersama. Walaupon, majlis ni utk kami bertiga di tambah ngan suami si Murni jek dan anak Kak Nor, tetapi lauk pauk nye macam nak buat kenduri. Tu lah melayan kan selera mak buyung, kesian plak, nanti anak dia ngences plak bila kuar nanti..miahaha
Macam biasa, tak buat kat rumah murni, mesti rumah kak nor lah jadik mangsa, kalo rumah aku, tu dalam mimpi ajolah..miaahaha....kang mcm2 masalah....kekekee
ok, seawal 2.30pm aku dah sampai umah kak nor. biasa lah gossip2 dulu lah kan...layan Tv dulu..dah nk kol 4pm baru start aktiviti potong memotong...& aktiviti memasak menyusul pula...
dan utk berita menyedihkan, aku lupa lagi nak snap gambar masa mula2 makanan terhidang..dah abis makan & tersandar kekenyangan baru lah teringat..dan hasilnya seperti ni aje lah ye…

Iftar with Atatians

Salam Ramadhan,
ramdhan makin ke penghujung dan makin meninggalkan kita untuk tahun ni [1431H]. Sekejap jek rasenye, malam 10hari terakhir dah tinggal 4malam jek lagi kan utk merasai nikmat bersahur. Ye, kalo Puan Murni berjaya utk tidak sekali pon TERskip sahur, aku pon begitu, even sahur aku xsemeriah dia kan :P. Yupp aku rase boleh di bilang ngan jari berapa hari aku mencekik nasik & lauk pauk ketika sahur, kebanyakkan hari yang tak dapat di hitung dengan jari, aku hanya telan cornflakes yang direndam dalam susu..miahahaa abis lah stok sekotak besar cornflakes aku bulan pose ni..kekeeke tapi aku pon masih pegang rekod xnak kalah, lom penah skip bangun sahur..walaupon kelat mata, gagahkan jugak gigi mengunyah makanan bagi mengelakkan aku menjadi naga di siang hari...ngeh33 teknik2 mengelakkan dari di tambah ngan dosa sbb rase nak telan org..wakaka
ok lah, sebenarnya nak bercerita pasal acara tahunan [aku xpasti tahun lepas ade ke idak majlis berbuka ngan atatians] berbuka puasa At…