Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2012

Sila fokus

Pagi tadi aku telah membuat suatu perkara yg sama aku buat last saturday.. Owh khairunnisa sila sedar. Ada 25 hari lagi utk survive ye.

Bawak-bawaklah bertenang. Ni semua salah kedai jam yg charge tukar bateri tapi xsampau 3bln dah wassalam. Mmg penipu kedai tu. Sila jangan berurusan dengan kedai jam di dataran pahlawan sederet dengan f.o.s. Malas nk mention nama. Dah lah aku suruh tukar tali sahaja tapi dia gatal tukarkan bateri. Walhal bateri aku ok..tapi dia memandai kata bateri aku nk kiok kan...sekarang apa jadi? Malas nk pg bertekak kan...teruskan lah berniaga mcm tu....tapi ca-ya-na ape derang kisah kan. Eh mcm nama nyiok jer..huhuhu

Mood disable kan internet boleh?

Bukan pura-pura bz

Balik melaka sekejap tp penatnya tuhan saja yang tahu.

Kunun smlm ajak mak ayah aku ronda2 melaka dr alai-alor gajah- masjid tanah- pantai puteri - bandar melaka.

Lepak jap kt pantai puteri.

Dan ofkos kena bawak budak ni kan

Danial skrg byk ckp tapi sebutir pon kitaorg tak paham. Ckp bahasa dia. Tapi rajin nau sembang. Tapi dalam kereta tgh majan kuih cakoi..blh plak dia terlepas ckp..KAU NAK? Terdiam n terkejut aku ngan adik aku sekejap. Tp dia maintain selamba tp lepas tu kembali bahasa jepun dia yg kami tak paham.

Kuat makan skrg ni. Tgh smlm msk aku dah suap dia semangkuk bubur lambuk. Dia abis makan aku plak makan bubur lambuk tu. Blh plak dia naik riba n. Parking baik n dok dian2 mintak di suapkn. Adushhh..dan mkn skrg nk yg ada rasa pedahs..mkn nasi ngan rendang ayam cilipadi. Relax je. payah lah if semua dia mkn kn.

Papepin mmg xlarat dah nk dukung dia lama2...sengal tangan lah jawabnya.

Tapi bagaimana

owh seksinya suara abang tam ni kan.. opsss. lagha betulkan malam2 ni..hehhee

tetibe rasa jari ni nak menari2 atas keyboard.  dan semestinya bukan nak cerita pasal lagu abang tam ni. tapi sengaja je nak merapu, dah lama rasanya xmerapu tanpa sebab dalam belog sendiri.

owh memang ramai geng yang bertanya aku sibuk ke? erm macam biasa jek cuma buat2 sibukkan diri jek supaya terasa sibuk. faham? buat2 jelah fahamkan. malas nak explain panjang lebar. buat lenguh jari kang terbabas je dari cerita sebenar plak. and korang pon boring nak baca. well, korang baca ke? confident je orang bacakan. takpe, better syiok sendiri dari tak rasa apa2. hahahaha

layan 'Istanbul tunggu aku' eh.... 'Istanbul aku datang' lah. cute jek Beto kan. nasib baik suami orang kalau tak Free jek nak rasa tanam azam nak tackle dia. hahahaa. tapi dia suami orang terus memang tak jadi langsung lahkan. Jalan cerita ok. dah lama tak tengok movie. last ngan dewi masa raya. tibe2 terpanggil dan diseru2 untuk…

Salam Maal Hijrah

[HIJRAH] It's not easy to HIJRAH from your comfort zone. It can be frustrating, difficult, full of pain and hard to get through. But, do believe in Allah... failure and pain are only a part of the learning process. Correct our niat, with Allah's will - Nothing impossible...

Salam Ma'al Hijrah.. Let's learn from Hijrah Nabi SAW..

Copy & paste dari FB membe

Nisa

Ofkos ni nama aku kan..hehe

Actually, aku bukan tak suka nama manja aku yg sedia maklum oleh semua orang sekeliling..iaitu YUN. Aku ok je cuma bila nama tu nampak sempoi memang perwatakan aku pon jadi sempoi secara automatiknya. Lagipun ada yg panggil yon, ayun, yone,yuni, yunes,yunio, ayon,ayong,yung..byk sangatlah versinya kan. Nama ni mmg mencerminkan karektor jugak kan.

Since aku masuk asrama masa form 1 lagi aku cuba ubah nama panggilan ni tapi boleh berkekalan dalam sebulan je kot sebabnya geng sekampung aku sedorm dgn aku...semua orang prefer pgl aku yun akhirnya...so,tak menjadi. Mak aku panggil aku khairun. Hehe comelkan...omelnyeeer. Oppsss

Then percubaan time matrikulasi..mmg xmenjadi lah sbb budak sekolah aku melambak je kt matrik londang tu kan.maka terkubur lagi impian kan.

Usaha kunun diteruskan masa masuk uitm dungun tapi aku daftar sekali dgn bestfren aku since sek. Rendah...dah terang lagi bersuluh dia pgl aku apa kn. Yg bestnye kitaorg suke suki je dok dlm 1 grup …