Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2009

Bas Oh Bas!

Kalo nyah sazz nyanyi lagu "Bangun pagi Gosok GG, Xyah Mandi" tapi aku kene nyanyi lagu yg lirik dia kene modified sikit



"Bangun Pagi,
Kene Mandi,
Gosok GG,
Pakai Baju,
Pehtu Kene Bukak Pintu,
Turun Lift,
kene lari,
kejo tren,
cungap-cungap
tunggu bas"
hehehee




Sekali pakcik bas lak nyanyi


"Minggu ini,
aku tensi,
kene keje seorang diri,
asik kene maki,
timing asik lari,
penumpang sume benci"



aku mmg hangen tahap gaban lah kan pagi tadik..sbb aku kuar macam baser...awal lagi adelah kan..tp kan...tu lah...lumrah kehidupan menggunakan public transport ke keje ni...mcm mane lah org nk sokong seruan kerajaan guna kan public tranport sebab nyer public transport kat malaysia ni punye sistem mmg tah hape2 xleh nk di follow ok! kang kowang yg hazab kene tolak gaji..sila2 mane comp yg strict, kene buang keje..haru ke x haru kan...seb bek company aku kene isi borang jek..xpe lah jugak..tp kalo selalu..mau aku kene sembelih jugak ngan comp aku tu aku rase kan...



dah lah aku …

COBAAN

Mase cuti CNY tu aku berangan nak wat cheese cake..sudahnye..marble cake lg yg jadik sbb nyer..Long Munah aku punye pasal lah kn..suh wat marble lah ape lah...len kali wat sndrik...so, kesudahanya..tiada cheese cake...cheese ngan creamy yg aku beli 2..aku simpan jek lah dlm peti ais..smpai lah aku blk melaka lg nnt...tapi kan, aku dah balun sepuas2 nye mase sabtu tu..cheese cake kat umah lyza...hahahaa..ko bayang kn aku ngan lyza ber2 jek dok tala 2 bekas cheese cake..hahaha mmg naik2 berkilo2 lah thp gula+kolestrol+lemak aku kan...kekeke



tapi kan..aku berjaya wat Pizza..hehehehe tp non ade gamba as bukti sbb xsempek nk snap..Pizza dah licin..dah lah tukang makan siap komen itu ini..tp pizza aku licin jugak...marah I tau...erm actually aku mengakui dia nyer dough utk base agak kureng sket..sbb aku xtunggu smpai dia betul2 naik..hahaha Ni name nyer org xsabar ok..sebab nyer..Ayah aku punye pasal [ayah ke yg salah?]..sikit2 tanye bile nk siap..aku baru mule buat dah tny..hampeh pehtu kej…

Siri Adam Dipaksa

macam mane lah kalo Adam dah pandai berjalan ek..kompem penat nk kejor nnt!
Adam dan muka-muka TERPAKSE nya..ahaksss
Adam with Mama & Papa nyer



Nota Kaki: Nanti kite serang tempat laen ok! but make sure Adam dah reti berlari..baru thrill sket..hak22

Adam Jejakkan kaki di Melaka

Alhamdulillah, Adam berjaya menjejakkan kaki ke Melaka..kalo sebelom ini..hanya melalui highway utara selatan jek..utk ke JB [betol x?] hehehehee aku men taram, ingat2 lupe ape yg Mama dia dok citer..tp ade lah kene mengena ngan Johor kan...Faces of Adam





Tujuan Utama: memang nak jalan-jalan kat Melaka utk carik penat...mama dia teringin kot nk nek Menara taming Sari..huhuhu :P


Subjek sasaran : Kenduri kawen di umah Pakcik Burn kat Kg.Ayer Limau, Masjid Tanah di mana, anak dia yg kawen..xdek kene mengena ngan kami pon..janji balun makan FREE..tp smbil makan aku teringat Udang Rimau yg mak aku nk masak aritu..so, simpan pewut sket lah..kasik ade ruang lagi tok aku balun balik nnt...[Ko ingat senang ke nk jadik alasan saje2 nak g jalan2...hahahaa]


Suasana Kawasan Kejadian: mak aiii..penuh sesak ok! hazab nk carik parking....


Service tok Menara Taming Sari: Bagus..sbb xyah tgu lame sgt time beratur [kalo dia wat seat utk 10org sekali naek..mau kene sumpah kn]


Yang Ditinggalkan: Bau kentut kat …

RM 14.90

Aku yg semangat bangun pagi..uwekkk!!! semangat hangguk aku lah kan...TERPAKSE adelah..hehehe:P ade ke wat statement semangat bangun pagi..nampak nau lah aku ni pembohong pagi ni kan..kekekee tp kire aku bgn on time...opppss 2kali jugak lah aku snooze kan HP tu..kekeke last2 aku bgn kui 4.45am [makk aiii awal kan?] aku dah cakap..aku semangat arini..tp cube lak nak menidakkkan nye iyeaa...erm skrg kan aku masuk keje kui 8.00am, so, aku mane leh aku gerak lambat dr melaka kan..aku malas lah nk isi borang bagai kan...aku cube nak belajar jadik pekerja berkhemah..chewahhhh~~~~ phewwittt! erm aku gerak dr melaka kui 5.10am [ala ni tym baru nk panaskan enjin..kire start lah jugak kan]...dan dengan lenggang mak limah aku drive..kekeke lenggang mak limah ke? kalo kui 6.02am aku dah smpai kat RnR Somban tok solat subuh? kekeke tp ade jugak kete yg wat aku hangen..tp aku xrase aku jek..sbb Sentra, Vios, Camry, Merz, Waja & Atos yg ade skali ngan aku tym tu..pon hangen jugak..sbb kami ramai…

C.N.Y

Bile CNY jek...rakyat Malaysia dpt cuti pjg..tp raya kite iaitu Raya Aidilfitri..xrase pon panjang cutinyer...erm 2la, plan asal aku mo follow Geng ATAT aku ke Penang+Kedah [again!] tapi ape kan daya...Mak ku kate...balik lah..umah xdek org...[dlm ati aku kate..xpe Penang tu leh pegi lg nnt]actually mak aku risau tu dok tinggalkan anak kesayangan dia tu...erm xpelah kan..aku balik lah kampung kan..2la 4hari cuti ok! sangap aku kalo dok kat umah without any plan...kekeke so, aku telah pon merangka kan perancangan bercuti di kampung aku di mana, esok pagi aku akan ke Muar utk ke rumah kawan aku si lyza...dah lame dia ajak mai umah dia kan..but asik xde kesempatan jek..so, esok pagi aku akan cargas ke sana & if Kak Zila aku ade kat Muor..leh lah aku lawat dia sekeluarga..aku nk tgk kelasakan si Qimie..hehehe [lame dah xjumpe si qimie..last skali mase wedding adik aku last year]..pehtu ptg kene cargas blk ke Melaka sbb kui 3pm..aku kena nganto adik aku ke tuisyen..but if salah sorang …

Otai Burger

Korang penah dengar ke pasal OTAI BURGER ni? aku baser jek dgr..tp xpenah tgk lah..sampai lah..akhirnya OTAI BURGER ni munculkan diri kat kerinchi..dia betol-betol park dia nyer stall betol-betol depan tangga nak naek ke tpt tren kat stesen Universiti tu...huhuhu setelah lebih kurang sebulan lebih jugak lah..akhirnya aku tergoda jugak hasutan napsu makan aku tok merasa keenakan burger dr Otai ni...



Kemuskilan melanda aku,maksud Otai ape ek? Pd pemahaman budak seusia..kire Otai ni..org yg ala2 sifoo...kire leh jadik tpt rujukan..but very betol one is "Old timer" lah kan..but the meaning still membawa maksud yg same..kalo nk jadik sifoo..kene lah mahir kan dlm bidang2 tu..so, di kire old timer lah kan..kekekee..kire betol jugak lah pemahaman aku tu..:P



So, back to the story, semalam aku telah mengorder [membeli lah kan kirenyer] sebijik burger ayam special...so, dah setel urusan beli belah aku kat stall tu...aku pon ngan laju nya jalan pulang ke rumah..kalo aku berjalan ala-ala…

Grrrrr-----GeramNye----Saya-----Hari ini!

Kisah 1 - parking

Aku bangun pagi macam baser lah kan even arini plan nk drive g Keje...huk* terbatok lak...bukan suke suki jek nak..aku mmg malas kalo ikut kan situasi sebenar kan...tapi TERPAKSE ok! & semalam aku dah bersoal siasat ngan brother yg jage kaunter kat BHP...aku ke situ bukan nyer ape..nk survey Daily parking lah kan...so, aku pon borak2 tanya baser smpai kui bape parking tu masih available..dia kate..dlm kui 8am tu dah penuh lah kan..sbb daily parking yg bahagian depan sajok...yg belakang sume 2 utk yg bayor monthly [jgn maen2 ok, even kat petrol station pon ade monthly parking..kayo tokey petrol pam area phileo ni tau!]..ok berbalik pd citer Grrrr...Geram aku pagi ni..di mana...aku smpai opis around 7.20am..pehtu mulekan lah memunggah beras [owh ni lah tujuan utama aku membawa kete arini..hik22..Beras ni pon dah berbulan2 lame nyer bertapa kat opis ni..& weekend ni nak balik kampung, so, plan nk angkut balik lah kan..takot lak..lagi lama kang berkutu lak beras-b…

Cerita ku hari ini

bebenornyer, aku xdek idea nak hupdate ape lah kn..xde ape yg nak dirapukan since aku cam blur-blur jek 2-3days ni..so, Idea pon malas nk muncul pehtu ngan bahan pon Non Ado kan..so, aku wat-wat xreti jek lah ngan blogs ni kan..ala2 membiorkan labah-labah datang menjenguk lalu meninggalkans sawang-sawang nya...TETAPI tetibe kak sharna send gamba..ahaks..soh aku amik dr S drive..kekekee..ape lagi cargas...ni lah dia minuman TGH ni..saje mengetest San Farncisco yg dah lame bertapa kat Ground Floor tu..xpenah cube beli..so, mo torai..sbb ade offer buy one free one...Ni lah penjimatan namenyer ok!...so, ok lah kan sekali sekala..nak selalu tu..aku xberkemampuan lah kn...Kak sharna gigih snap gamba ni pakai camera phone dia..kekeke..ok lah tu...oppsss yg ni versi Israel ke IDAK..aku xsure...xdelak aku tgk dlm list before beli..xpe nnt aku g cek..kalo ade..xleh beli lago [cettt dah beli baru nk cek,,ape kejadahnye lah kn]..ok lah cukop lah tu....



Nota kaki: balik melaka nnt nak makan ikan ba…

Benar kah ini?

Skodeng kat blogs Murni [a.k.a Mama Adam], dia ade tepek statement Faizal Tahir or SuperMan Malaysia nak bersara dr Dunia hiburan demi anak2 & keluarga terchenta..so, aku wat conclusion yg dia dah capai ape yg dia inginkan dr dunia muzik yg penuh kepura2an ini [alamak statement aku..mau kene gam nnt dr semua channel TV..oppss aku artis ka? larikkk]...for him aku wish gut luck..utk apa yg dia ceburkan lepas ini [tp yg halal ajolah yeaaa]& congratez jugak utk dia..sbb semua lagu dia malatop & dia dah wat yg terbaek utk semua lagu2 nya...cayalahhhh

Wallimatulurus & AJL Ke-23

Citer Per-1


Offical photographer dia adalah Peveyhack & lagi sorang tu aku xpasti..but otai lah jugak [aku lupe..sape ingat sile tlg bg response yeaaa] mak aii..amiik otai ok! tah bape lah kos nyer..dgr citer dr penggossip tegar..ahaks...makan rm5k jugak dia invest utk photog ni [kire cover solemnization + 2 resepsi + pre wedding shoot] wow siap ade pre-wedding ok! xpe aku respek ngan kengkawan aku yg sanggup melabur utk sesuatu utk dijadikan kenangan...here some shoot from aku nyer camera [sila tgk gamba di atas yeaaa]..actually aku singgah kejap jek kan..utk makan..so sad, mira got CBB..tp aku xdelah plakkan..maybe pewut aku quite tebal & kebal..huahuahuahua



lupe nk story...si Masai ni [Mas Aida] dpt name glem mase sekolah..baser lah sekolah asarama kompem ko ade name glemmer nye..ngeh33..so, aku kenal dia mase sekolah lah kn..dia pass kad wedding dia mase jumpe kat wedding si zehan [osmate aku]..tu lah dunia ni kecik jek kan..dijadikan cerita dia ni kawan ngan nik+zehan+ejot+…

Ini Pek lah

ketepi..ketepi..jejaka malaya ingin lalu..ahaks...diz little cute boy..aku jumpe mlm smlm lah kat umah Jue..kire dia ni anak kepada kawan se unibersiti Jue..hehehe Comei kan...tp yg best..kalo org nk snap gamba dia..dia akan jadik kaku..xbergerak..dah abis snap..giller suke nk tgk gamba sendiri..lalu dia akan berkata "baba...pek..pek" sbb name dia taufiq...hahahaa pek..pek..ni kire fiq..fiq lah kan..std lah budak baru belajar bercakap..kire oraite lah tu..but nice to know you ensom guy...hehehe [alamak gamba atas...nmpk lah kesan comot dia makan kut,..kut pek...ahaks - biskut biskut fiq - ni lah ayat dia...ckp tym dia nk amik biskut dia..atkot tertinggal..pdhal biskut lemak jek pon.ngeh22..layan kan ajo]
taufiq ni pon tgh lasak...& ala2 nakal bebudak kn..abis semua barang berbentuk kotak dia mau..ahaks...& dia jeles tau if ibu dia pegang baby..kompem dia akan kaco baby..std lah..tp Taufiq kene ingat..dlm beberapa bln lg taufiq akan saingan di rumah yea..sbb ibunya tg…

Nur A'mmar Mu'iz Bin Nur Hasmin

Before aku terlupe, better aku wish dulu lah kan.. "Happy Birthday, Ibu Muiz" which today she'll turn 27years ...wahhh tua nya Jue.. & Happy Belated utk Ayah Ameng .. yg mane birthday dia last 4 January...wah ni baek punye family planning..kire jimat nk wat party-marty..hak22





-------------------------------------


Malam Semalam, aku berjaya jugak melawat sambil bermesra ngan Muiz, & sgt lucky sbb seb baek depa sekeluarga xpulang ke Taiping lagi..wawawa seb baek suprised aku menjadik..kalo x, "mmg aku lah yg tersuprised kn"..pehtu kene lah tgu another 2months baru leh jumpe si Muiz itu...hahhaa..& semalam aku pegi ngan Kecik..aku dr opis ke Mid Valley kejap [sbb ade hal..setelkan album si zehan tu - finally ianya 100% completed]...pehtu balik ke kerinchi..naek umah amik camera & cargas turun bawah utk start enjin kete...pehtu ape lagi zass lah kan ke Damansara...amik kecik kat bas stop depan pelangi..& kami pon gamble lah ngan direction yg nik k…

Muiz

TAK ACI nyerrr..Nik & Ila dah pegi melawat dulu si Muiz ni...xpe mlm ni ngan memakse kondisi badan aku yg mengantok ni utk menambah lg tho kengantok'an aku utk pg melawat si Muiz before dia berangkat pulang ke kampung Nenda nyer di Taiping...kang nk tgu lg 2 bulan lak kn..so, kengkawan aku yg baek ati..telah post kan gamba kat email..ha tgk ni dulu eya..hasil dr nik & ila..hehehee

Nota Kaki: ape yg aku sukak..adelah rambut si Muiz ni yg tercacak..ala2 laki macho gitew....xpe semoga membesar dengan kemachohan+kehenseman [ade ke ptt..org doaka moga menjadik anak yg soleh kan..hehehe..kire sekali lah 2..doa package C name nyer..sbb masuk kan sekali kemachohan + keenseman skali]

Renjis 2

I'm so sleepy rite now [sila abaikan tajuk kat atas tu wat sementara]...OMG, wat shud i do....Tido ka? [nak mampuih kene sembelih ngan boss ka?] nak melalak ka? [ni kompem kene maki hamun ngan opismate sbb suare aku yg sumbangseh ni kan] jln-jln ka? [ha kang ade lak yg sound..ko xdek keje ke?] balik ka? [ni ko giller ke..xpasal2 nak membazir cuti kan]..tp yg pasti, penyakit mengantok aku since semalam lagi..disebabkan a nite before aku meronggeng rokiah ngan si sharna smpai kui 12am baru smpai kerinchi & smpai umah..aku xleh tido..ha amik ko..anak aku wat hal ke malam-malam ni..geram kan..so, aku layan TV lah..hope mate leh lah terpejam..tp xleh ok..last2 aku siapkan album..fouhh siap album dlm kui 2am..owh owh..baru nk rase mengantok...cam siot jek kn..baru lah lena...baru jek masuk intro mimpi aku..jam loceng aku dah berbunyi "weh bangun..subuh dah ni...japp lg nak g keje" ha amik ko...cam baru jek seminit lelap...pehtu g opis cam zombie...& for da 1st time ak…

Wedding Lagi

Ni termasuk kisah tertangguh lagi...giller malas nak hupdate kn..meh arr aku sekali arung kan dlm entry ni yeaa..hehehe [actually N3 ni aku dah wat draft since last week lagi..tapi MALAS nak siapkan jek..xdek idea tym tu kan]



So, aku mo wat ringkasan ringkas utk wedding akhir tahun lepas lah yeaaa...



#1 - Kak Shikin & Abg Ridzuan @ Manjui, perak..alamak rumah lelaki bukan ke last weekend oppss ke weekend ni? lupe plak aku nk cek kad depa...kalo terlepas tu..sorry yea kakak...kami di 10L busy utk menyambut junior baru..kire berita ni lagi hot dr berita majlis kawen warga 10L..huk22
#2 - Ok, next plak si Zehan kat Taman Seremban Jaya, Senawang...pengantin yg sporting & sempoi..terok jugak dibuli dek semua org kan..xpe..name pon pengantin..kompem lah kene buli..pehtu kene senyum jek all da time..xpe..aku paham mulut ko kompem lenguh nak senyum kan tym tu..tp xpe..cume sehari tu jek kan...kan?
#3 - Ni apple [bukan name sebenar..huhuhu :P], Apple ni name glemmer dia tym sekolah dulu..i…

Latest Update

Bangun Pagi gosok Gigi..tapi lom sempat gosok Gigi lagi pagi ni..aku tgk henpon kesayangan aku yg dah blink-blink merah ala2 otromen dah kehilangan kuasakan..hehehe sekali ade SMS da..bukak tgk dari JUE..kompem berita baek ni.. aku pon excited lah bukak tok membace nyer kan..yup mmh berita gumbira..



**Allahuakbar**Alhamdulillah**

Jue dah selamat bersalin & nur ammar muiz selamat melihat dunia @ 12.28am. Muiz dilahirkan secara normal after 12hours ibunye berjuang..TAHNIAH Jue & Ameng...semoga Muiz membesar sebagai anak yg soleh..amin..



Nota kaki: aku bertambah excited nak melawat muiz & ibunya [tp panggil ammar lagi best kan?]..teringat kat ammar anak ustazah salmi..mesti ensem dah skrg ni..hehehehe :)

30 minit left

30 minit berbaki before aku melangkah longlai utk pulang [cewahhh ayat]...weekend aritu dah menunaikan tugasan seorang anak..hehehe ape lg balik kampung lah kn..kampung aku kan BEST among the BEST..hehehe :P padan lah mak aku beria kan suh aku balik..ruper2 nyer ade serai di balik tom yam..hampesss...sebenarnye nak aku teman dia beli barang utk adik aku nk masuk asrama [alah dok poli jek pon..pehtu dlm melaka jek pon..lg mo kecoh] yg paling aku bencik bile balik..kene pau ngan adik aku ok!...kalo yg no.4 [mak aiii ramai nyer adik aku] ni yang pau..mmg lepas tu aku makan meggi [opps xleh makan dahh] erm aku makan nasik ngan telor jek lah..abis dia pau aku sandle ngan bag ngan kemeja..dah lah mamat ni mane nak layan yg TAKdeK istilah "JENAMA dikenali ramai"..kompem dia xnak punye..so, pempaham sendirik lah kn...abis aku kene ketuk...xnak bg lak..dia ni lain sikt..kang mengutuk aku kedekut 3tahun berturut2 lak...so, layan kan ajo..tp geram jugak..berpada2 lah kn..akak ko ni dah…

Berita Terkini dari CP Tower

12.01.2009 - 4.15pm

Erm, bukak YM tgk status nik "new update: ibu muiz dah admit hspital, smoga semua selamat..amin" aku pon zass PM nik kat YM..tny ngan details, pehtu aku pon menggunakan teknologi lg canggih..SMS jue sndr di mana aku tau, yg jwb tu nnt adelah ameng..hehehee tp persoalan yg aku tabur kan pd nik [jue admit kat sepital mane? selayang ke sg.buloh?] terjawab lah jugak kn..Ameng yg jwb kat sepital Selayang..masih dlm labour room...erm aku doakan semoga semuanya selamat..& muiz dpt di deliver ngan selamat [mcm mane tau muiz?] hehehe sbb depa dah prepare name lah kn after scan & dpt cam baby ape kn..so, gigih lah semua bg cadangan...hope Muiz selamat & ibunya pon selamat...



hehehe maka tamatlah zaman lepaking+rongging ibu muiz...& hope ade lah impian nk bekerja kembali..hehehee [actually jue alami alahan terok & terpakse lah resign keje kn..xpe demi kebaikan utk dia & semua pihak jugak kn]..xsabar nk tgk muiz ni



Nota Kaki: Aku plak yg nerves …

Say No to Israel Product

-Boikot-

Mmg banyak barang Israel yg masuk dlm list kegunaan aku..so, kene pikirkan alternative utk berubahah..wawawa "ubah cara hidup" teringat kate-kate hikmat ni..erm pasal nestle tu..aku leh ubah...but loreal & kotex..wawawa payah nk carik yg serasi ni..ni dah masuk std nk carik pasangan idop namenye..huk22 xpe..brand buatan malaysia kn banyak...ubat gigi pon aku leh ubah kn even dulu mmg payah..tp dah cube Halalgel..mmg best ok!..tp kene berani cube lah kn..xpe..facial wash, daily cream, compact powder..kite cube list made in malaysia lah kan [tp aku tau..aku akan ade mslh lah nnt kan..sbb takes tym jugak mase nk jumpe loreal as a product yg sesuwai] & now, dah masuk taun ke-7 aku gune product tu..xsangke dah lame rupe nyer aku menyokong pihak Israel ni..tp bile mengenangkan nasib sedare se islam kita terus di bedil dek bom sesuke rase..xsampai ati..nak membantu secara terus iaitu menerusi tenaga or wang ringgit..mmg termampu..ape yg mampu ade lah usaha utk tidak terus m…

Best nyer Cadbury

What kind of choc are you?



Tag ni dr Maria [tolong lah..asik men Tag aku jek keje ko kan]..seb baek tym ko meng Tag aku ni..aku tgh layan choc cadbury...di maafkan lah jugak kan...jgn kate ko..aku pon addict ngan choc ni ok! tp kene thn napsu napsi makan choc ni sbb byk keburukan dr kebaikan nyer kn..aku teringat tym sekolah..aku wajib ade stock choc ni..kalo x, tekak aku payau jek [hehehe tah ape sinonim nyer..aku pon xtau] bukannyer mati pon xmakan choc..kate pon remaja kn..kire ala2 trend lah makan choc tu [aku rase lah kn..kalo korang xrase..lantak pi lah]



Pehtu mase kat MPSB..aku jatuh chenta ngan choc budak bohsia [ni kakak dila yg gelar ok!..sbb kate dia bdk bohsia Kluang suke choc ni]..oh lupe..choc kinder bueno ..ala yg "ni mase utk berbueno itu..hehehe" seyes ni choc kalo makan..mmg xleh berenti ok! ade dadah kot dlm choc tu..ahaks



-------------------------------------------------------------

back to the story..after menjwb soalan-soalan berkenaan dekat kuiz tersebut..…

Tiada Motif...

Malas nak citer panjang-panjang..tengok gamba ni sendiri & lu pikir lah sendirik yeaaa...tata

Soalan?

Ade lah seorang kawan aku nih..tetibe tanya soalan tah ape-ape kan...opsss lupe lak..soalan dia yg tah pape-pape tu tp aku tak bgtau ape kah soalan nyer lagi ek..kekeke..oklah soalannyer simple jek..berbunyik begini "Weh, kat kampung ko ape yang best ek?"..simple kan..tp tanya dalam SMS dah...aku hanya mampoo jawab



kawan aku: Weh, kat kampung ko ape yang best ek?

Aku: Macam-macam ada yg best..:P

kawan aku: wak lu, aku tny betul-betul ni...

Aku: makan-ade ikan bakar, accomodation-ade homestay&kak long chalet, view-ade laut, tp xdelah cun bebenor cam pantai puteri kan, transportation-bas melambak, & nak ke town macam banda hilir ke, melaka sentral ka..mmg sangat dekat jek...+ yg lagi best sbb adenyer aku sebagai warga kampung tu :P

kawan aku: -tiada response-



ngok ngek jek kan..bukan nk reply kate betul ke idak ape yg aku jawab ni..ape dahhh..ke bengang ngan jawapan aku yg last tu? hehehe..**tp SMS dia aku jadik kan modal utk aku update entry blogs aku arini..ngeh33



---------…

Hari Asyura

Dpt email forward..pehtu byk plak pasal bende ni..kire artikel yg same kn...



14 Perkara Yang Sunat Dilakukan Pada Hari Asyura (10 Muharram, bersamaan Rabu, 7 JAN 2009 )


1. Melapangkan masa / belanja anak, suami &isteri2
fadhilat - Allah akan melapangkan hidupnya pada tahun ini.2. Memuliakan fakir miskinfadhilat - Allah akan melapangkannya dalam kubur nanti.3. Menahan marahfadhilat - Di akhirat nanti Allah akan memasukkannya ke dalam golongan yang ridha.4. Menunjukkan orang sesatfadhilat - Allah akan memenuhkan cahaya iman dalam hatinya.5. Menyapu / mengusap kepala anak yatimfadhilat - Allah akan mengurniakan sepohon pokok di syurga bagi tiap-tiap rambut yang di sapunya.6. Bersedekahfadhilat - Allah akan menjauhkannya daripada neraka sekadar jauh seekor gagak terbang tak berhenti-henti dari kecil sehingga ia mati. Diberi pahala seperti bersedekah kepada semua fakir miskin di dunia ini.7. Memelihara kehormatan dirifadhilat - Allah akan mengurniakan hidupnya sentiasa diterangi cahaya ke…

Kisah Penang Di serang

Kisah ni telah aku ceritakan dlm FP Aku seperti biasalah kan...aku kan malas nk update bende yg same kat tpt berlainan..kalo aku rajin & mood baek jek..aku akan lakukan..tp bende ni mmg jarang sekali berlaku..but kali ni aku ala2 rajin sikit jek...sbb aku mo buat rumusan jek dr penjelajahan seketika aku ke Penang.
ni dia, Roti & sup ayam..layan ok! so, next tym aku ke Penang..mmg aku makan mende alah ni jek..pehtu order cendol satu...huhuhu mmg sodap...
ha, aku sempat jugak singgah tpt menyeramkan ni..hehehe singgah bace serapah kat kubur Francis Light sempena Xmas [xdek makne kn]..aku pg sini actually nk try shoot jek dlm suasana suram kn...
ha tpt wajib lah kot singgah..iaitu Padang kota..aku ingat dulu mase aku mai..aku makan Sotong Kangkung ngan kerang bakar...huhuhu :P tp kali ni..aku dtg cume seketika utk menembak sedas-2dAS tembakan aje
Tujuan utama ke Penang itu adalah, hehehe ape lagi..makan nasik minyak lah kn..serang kenduri kawen kat kompleks tabung aji..yg kawen pd ar…

T.I.D.A.K-T.A.H.U

really T.I.D.A.K-T.A.H.U wat to prum prang arini...actually ni penangan semalam nyer mood..di mana datang keje..tp xleh wat keje...ape pasal aku berkata sedemikian..sebabnyer electricity kat department aku xleh berfungsi..so, semua PC xleh di on kan..dr pagi sampai lah ke waktu balik..kenapa ianya terjadi..aku hny mampu berkata T.I.D.A.K-T.A.H.U aje..tapi mmg itulah yg dinantikan oleh org yang berstatus pekerja..tetapi aku sangap + boring xleh nk watpe..smpai kn pegi bank pon,,sume off-line[xde kene mengena ngan electricity office aku k!]..kesudahan nya kami telah mengonline kn wang kami di Munawwarah ok! kopak aku semalam gara-gara munawwarah...setelah setaun lebey xshopping munawwarah..hamek ko...dr nk berjimat terus kayap jadik nyer..ape kn daya napsu napsi tok shopping ni xdapat aku kawal lagi..sebab terkilan xdpt shopping tok kali keberepa megasale..sbb non ado budget..wawawa sedih kan...xpe janji tudung udah dapat..lepas ni pening pasal battery grip ka...or 50mm 2.8f nyer lens k…

New year Di Mana?

06 Jan 2009

Entry tertangguh..aku malas nk siapkan..sebab nyer..ade byk keje..hahaha keje editing aku xsiap lg..dah lah kene pinjam notebook Yam..hahaha thanx a lot mak yam..jase mu dikenang...& terbalas tau...



New year aku xdelah celeb kat mane-mane kn..xdelah party marty ni..sbb aku xsuke tpt yg sesak nih.kang aku yg sesak napas lak..hehehe so mlm menjelang new year 2..aku ade kat umah jek..smbil layan TV sajok..citer ape..aku dah lupe lak..owhh lupe lak drama..semua jenis drama dlm tv tu aku layan jek..aku budget cam 2008 lah kn..xde bunge api utk tatapan kn..so, nk dekat kui 12am..aku nyer mate dah layu jek...plan nk tido sekali aku dengar jeritan..1..2..3..4..5.. bla*bla*bla* dr budak bawah [alah budak sekolah yg menyewa yg dok tackle jiran sblh aku mase bulan pose tu - aku assume jek bdk sekolah sbb selalu memekaka cam budak sekolah jek] sekali dush..dushh..bunyi tembakan bunge api..lahhh ade rupernyer tp sayup2 jek..sbb jauh.kire byk jugak lah dpt tgk..dr 9-10 lokasi jugak la…

Owh...ni kah permulaan nya?

Terpakse mulekan ari pertama keje di taun baru ni ngan menjawab Tag nih..huh mmg hampesss lah kn..seb baek simple..kalo x...mmg haram jadah lah aku xjawab nyer..ngeh33


-------------------------------------------------

Tag: Rules and Regulations :



1. Apabila telah terpilih dengan malangnya, silalah menulis 16 perkara paling rawak sama ada tentang fakta, perangai tak senonoh ataupun hala tuju hidup anda.



2. Silalah hasut 16 orang lain untuk melakukan perkara ini.



3. Sila tanda manusia yang telah menanda anda di peringkat awal



4. Ketahuilah, jika anda terpilih ia adalah kerana anda juga manusia biasa yang perlukan perhatian dan kasih sayang yang secukupnya ketika bayi.



--------------------------------------------------------

Jawapan 1: Aku jawab begini ok~~~



1- Semua org panggil aku Yun..aku pon xtau nape depa xgune name Dlm IC aku iaitu "Khairunnisa"

2- Tapi mak aku Panggil aku Khairun [nmpk baek sket]..hehehe

3- Aku ni berasal dr Kg. Alai [aku nk tulis jugak..even ramai yg xtau..Alai ni…