Skip to main content

Posts

Showing posts from March 2, 2010

KL-Dabong-Jelawang [Episod 2]

Oleh sebab byk sgt permintaan, aku tambah sket utk tatapan kowang yg bakal ditinggal kan oleh ku beberapa hari..bg mengisi masa buhsan korang ketika ketiadaan aku di opis...cehhh poyossss sangat dah statement aku kali nih..keh keh keh

walau pon aku kengantokkan yg amat sgt,...tetapi ku gagahi JUA ke opis hari ni.....& ku gagahi jua diri melawan penyakit mengatok ni...

oklah....gamba ni xdek ape pon..sket jek....yg laen2 dr camera bebudak laen yg aku lom kutip lg...Beg aku xmuat nk sumbat Mr.Nik aku tu.....almaklomlah..aku lebih penting perut2 bebudak ATAT dr camera tu..kang aku bwk camera..yg laen aku malas bwk dah!

**View dr Batu Hampar di Kem Bahar**
Terbaek layan perasaan kat sini..
tenang..tenang...sungguh menenangkan
itulah tujuan Utama aku ke sana..adalah utk mendapatkan ketenangan SEKETIKA...aku malas nk mendaki sgt..almaklomlah..aku ni dah terlampau manja utk beberapa taun kebelakangan ni... setelah 2 taun setengah xmendaki..nk ke kem baha ni, aku kene mendaki..mak aihh...bapak …

KL-Dabong-Jelawang

Weekend yang panjang, akal pon panjang, langkah lagi lah panjang, perjalanan yg panjang harus ditempuhi, maka masa yg diambil pon panjang lah jugak nya kan, lalu lena yg panjang terpaksa disingkatkan dek kerana membahagikan masa berkualiti bersama2 rakan-rakan yg panjang pendek yg jarang ketemu.....makanya...berborak panjang lah kami...hehehehee sambil menunggu masa yg panjang yg perlu ditempuhi melalui perjalanan yg panjang jauh.

** ok lah "setop" merepek. Sempena Maulidurasul yg lepas, cuti 3 hari kan..dr Jumaat-Ahad & aku telah menambah cuti lagi sehari pada isnin [mmg alhamdulillah aku amik cuti..kalo idak...kompem kene EL lah jwb nye....byk sangat perkara yg "kita hanya merancang...tuhan yg menentukan segalanya"] Aku dan kengkawan telah sepakat utk naik Tren Ke Dabong bagi melangsaikan misi melepaking di Kem Baha, Jelawang & Some of them ade yg akan meneruskan misi menawan puncak Stong[owh aku mim alip lam sim nak mendaki ke puncak tu...dulu dah penah …