Skip to main content

Posts

Showing posts from February 24, 2010

55.56%

5/9*100=55.56%

Aku bace Artikel "9 Places Which You Should Visit When You Come To Malaysia" Dekat Sini. Berbangga kejap sebab Melaka..ada dlm list under Culture & Historical...tp Sunplawer xperlu risau..sbb Penang pon ade dlm list..

Ade 4 Tempat jek lom diterokai oleh diri aku sendiri..xpe ade rezeki & kesihatan yg baik..insyallah akan sampai jua nanti.

So, sesape yg memerlukan vacation..sila lah pilih destinasi anda sebaik mungkin + mengkaji kesesakan lalulintas di tempat berkenaan...jgn ade yg terkandas lagi udah le...

Nota kaki: Oklah uols, insyallah i akan...menenangkan pikiran di Dabong, Kelantan Jumaat-Ahad ni. Semoga perjalanan pergi-balik menaiki KTM berjalan lancar. Nak tau kecantikan Dabong tu mcm mane..sila lah Google sendiri yeaaaaaa

Hakikat

Dah lame tahu...cume pagi td cube bermonolog ngan diri sendiri [sampai aku malas lah nk pegi keje]..akan HAKIKAT ini:-

1) Untuk mendapat sesuatu..kite perlu mengorbankan sesuatu...[ex. nak beli kasut baru, kene lah pecah tabung. kalo x, mane nk dpt kasut tu..melainkan ade org nk bagi hadiah]
2) Nak dpt keje yg gaji best, kenalah bekorban masa & perahan otak [Xcaya tgk lah kengkawan mane yg bergaji besar...mane ade mase nk lepaking]. Sekiranya sayangkan masa, terima aje lah ape yg anda perolehi skrg ni
3) Kalo nak makan best-best sekali sekala, perlulah puasa beberapa hari sebelom supaya, kandungan lemak dlm badan xkan bertambah secara mendadak [name pon makan sedap, xkn nk jamah sesuap jek kot..kompem melantak sampai sengkak perut]
4) Untuk berjaya dalam hidup, kite kene lah berusaha & mengorbankan masa & wang ringgit utk menggampai impian [mane ade istilah rezeki dtg bergolek...nak menang cabutan bertuah pon..koman2 kene bayor duit ahli...mcm cabutan bertuah di Giant, kene b…