Tuesday, March 22, 2011

Pertama kalinya

Aku tak dapat join aktiviti meronggeng GGO ahd yang lepas dan keciwa sbb tak dpt jalan2 kat sunway pyramid sambil cuci mata. dan lagi keciwa sbb HSM yg belanja aritu..hahahaa xdpt merasa bonus HSM kan. xpe. non ado rezeki.

aku terpaksa menjadi escort girl petunjuk jalan tanpa gaji kepada makayah aku. ekceli makayah aku datang ke KL since sabtu petang sebab makcik aku kat klang buat kenduri sikit. dan terang2 semua orang ada hal kat alai & kampung masing & rumah masing2 maka aku yg masih single ni lah yg di utuskan utk membantu makcik aku apa yg ptt since pakcik aku dah tak boleh amik cuti kerana cuti dah di abiskan masa teman makcik masa kaki makcik aku patah awal tahun hari tu. romantik kan..even dah berusia...sangat lah kagum dengan mereka ni. dan kebetulan ada sedara mara yg kawen di alai, makayah aku sampai lambat lah kan. dan seterusnya, ayah aku kata nak ke low yatt, well ayah aku memang suka ke sana. kali ini tak lain tak bukan utk membeli 2 buah notebook utk adik2 aku...dan rabak lah jugak poket aku kan. 2buah ye...sob sob...macam mana lah kalau nak menanggung anak nak belajar nanti ek...sob sob...kenapalh ayah aku dah pencen kan? hahahaha boleh tak buat soalan ni..keji plak akukan.

HP menjadi pilihan kerana harga yg lebih murah.muahahaha xpelah korang nak belajar jek kan. dan nilah dia 2 ketul yang diperkatakan. ikutkan hati nak jek aku tukarkan dengan notebook aku yg dah berusia tu kan.tp kesian, nnt kata tak adil, semua yang belajar dapat yang baru kan. owh lupa, ni bukan utk dik yap ye..dia dah dpt, tp dia tu buat merabihkan beras jek. belajar sekerat jalan, entah sapelah yg dia ikut tah. menaikkan darah orang jek tau. oppss tetaibe teremo..abaikan.

dan kepada adik2 ku yang berdua tu, result korang menurun or aku rasa tak best..memang aku tarik balik lah nikmat ni nnt.

dan nak buat decision beli notebook ni lg payah sbb nk banding spec & harga. yg sorang tu tak kesah lah kan..belasah jek, yg lg sorang tu..aku yg peneng dok pikir, kang xleh install lah apa lah program diakan..sebab PC lama aku kat rumah tu tak boleh ye nk install menatang nenek moyang dia tu..len kali belajar jadi cikgu je sudah. dan dan terpikir. nak aje aku suruh depa ni apply PTPTN..grrrrrrrr [amacam keji tak akak mcm ni?]

Nota kaki: aku belajar pakai PTPTN tau.adik2 relax jek...kan...tulah rasa nak berdoa jadi adik lah mcm ni.

Cinderella Man

Mata aku dah jadi cik lebam di sebabkan drama korea ni. bapak la payah nk abiskan 16 episode ni. selagi tak abis..asik lah terkenang2 kan.

kepada peminat korea, sila lah layan cerita ni ya...hehehhe

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...