Wednesday, December 8, 2010

kulit popia

di goreng macam ni & di tabur sket ngan gula, atau pon di sira ngan sambal..perghh mmg layan....

ari sabtu lepas, sampai umah melaka...aku tgk adik aku tgh menggulung kulit popia ni utk di goreng..rajin sungguh cik kak tu kan....mula2 aku jeling jek dr jauh sbb aku mencekik dulu..lapar ye....dr pg xmakan...pg sogo kejap jek pagi tu xsempat makan ape2 pon..seb baek xsinggah mane2 kedai sbb akt umah, mak aku masak nasik ayam..hehehehe dah setel makan..aku pon buat2 rajin lah tolong cik kak tu kan..untung nasib separuh dpt kat aku utk di tapau nnt..hehehehe politik kene terer di sini...

dan mmg aku dpt lah yg dlm balang ni..tetapi tertinggal lah plak..kompem lah licin di belasah 2 mangkuk hayun kat umah tu....2 mangkuk hayun tu bkn pedulik sape punye kan...mentekedarah jek kejenye..xperlah rezeki mereka....nnt balik buat lagi...hehehehe

Ayam penyet

lepas layan harry potter - dah nk abis tayangan barulah aku terhegeh2 nk tgk. tym aku tgk ni..5 baris seat jek kot yg penuh..bawah kosong jek...ramai makpak bawak anak2 jek...owh citer ni aku layan ngan lyza [hahahaa aku main terjah jek sebenarnya ajak dia ni...seb baek dia kate ok] ade lah aku geng

lepas jek tgk muvie..yolah kol 11.50am dah masuk cinema tu kan...kuar 2.30.mau xkebulur sorang2..xsempat tapau pop-corn pon sbb kitaorg dah lewat tym tu...hehehe

terus lah tuju ke foodcourt dataran pahlawan megamall tu...nampak plak set ayam penyet....pusing2 mmg tu jek lah pujaan hati....

rase ok lah..sambal kat wong solo lagi layan..ayam penyet ria pon not bad...

tp name pon murah jek...
sup yu aku xtau ape motip nye..hehehehe

nom... nom..... nom...

alhamdulillah kenyang lah jugak perut tym tu
air ni sedap..sbb dah lame xminum air laici..hehehehee
perut aku lapar lah tgk gambar makanan bila malam2 mcm ni kan..aiyoo...sabar..tahan napsu..ahaks...

Cozy Corner

lunch hour hari jumaat adalah hari yang sentiasa di nantikan oleh para pekerja yang berdidikasi macam aku ^_*. dan kebetulan jumaat lepas adalah hari aku bertapa di HLA, makanya adalah aku geng nak ronda KLCC ka, pavi ka, tp nyiok kebana merangkap teman setia aku di situ mengajak ke Ampang park, mula muskil lah kan..apalah yg ada kat ampang park tu kan...erm dia kate nak makan kat cozy corner, aku on jek lah..ater name org bedal ape aje kan....

nasi apetah pilihan nyiok kebana ni...yg penting kene ade ayam goreng

baru perkenalkan name pinggan dah nak makan...sabar naaaa...

fresh oren nyiok kebana...lazat jek aku tgk dia sedut..sluuurrppp

ok ni makanan aku..
eh ni baru starter maaaaa...mushroom soup..
actually aku amik set lunch...tu yg nmpk meriah..hehehe

nom... nom..... nom...

ade bun seketui... layan..semua licin aku telan

nom... nom..... nom...

sayang plak nak makan...hehehehe pdhal xdek maknye sayangnya...tolan ajo

nom... nom..... nom...

ni dia main course aku..fish & chip...sedap jugak ikan dia ni

nom... nom..... nom...

licin jugak aku bedal..

nom... nom..... nom...

appertizer dia ni aku lupe name nye ape..tp dlm dia red bean..
sedap lah di tekak aku

nom... nom..... nom...

tehpilihan hati pada hari tersebut..

nom... nom..... nom...

erkkk..alhamdulillah...

ok masa utk skodeng baju2 melets yg ade dlm ampang park..serius naik juling mata aku nk toleh sane sini..tp hakikat nya...kene puasa dr shopping ye kengkawan..ater nak bagi Mr. Nik aku tu geng baru :P


Adik Adam

hai Adik....ok ni lah adik adam, last week. ngan sharna tym ni.masa kat sepital segan den nak snap gambar depan budak opis kan.hehehee skali pandang mmg tau dah adik adam, sbb air muka sama, cume si adik bermuka bulat & mama dia kate adik gelap sket..xpe anak mama kan :P

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...