Thursday, December 24, 2009

Kalender Serbaguna

Debaran 2010 makin kencang..lebey2 lagik...bile kalender 2010 mule di edarkan... ekceli debaran tu xdek ape pon..saje jek wat ayat gimik yg membentuk ke arah kepoyooaaan lebey...

dapatnye kalender 2010 dah blh mule plan ape yg ptt kan [pdhal...kat outlook blh jek tgk..nk tgk taun 2020 punye pon blh kan] erm... kali ni dpt kalender Save More..hehehe sungguh berguna plak..xperlu dah planner or watsoever..sbb segalanye kat sini boleh dikatekan....memenuhi citarasa aku..di mana..ruper nye seperti mana2 kalender kuda..aku suke kalender kuda ni..sbb clear mewarna merah utk hari2 percutian kan...pastu tulisan yg besar..senang nk tgk dr jauh..ahaks....

oklah meh kite tgk...kalender SAve More ni....
ruper lebey kurang kan ngan kalender kuda tu?

ha tgk tu dia ade menandakan mane2 tarikh yg bagus utk melakukan puasa sunat..kire ni secara xlangsung leh jadik reminder lah kan..kan selalu kite jadik terkompius ngan bulan islam ni...ha...ni skrg dah siap tulis..xyah aku nk tulis sndr lah kan...

mudah kan....mmg memudahkan idop...

ni xpayah aku bukak online nye waktu semayang & print..sbb kat sini dah ade...ahaks....ikot negeri lagi you~~~~

ni nota kecil utk merumuskan segala jenis cuti umum yg ade pd bulan tersebut

& lagi satu yg lebey menguntung kan...

ha ade kupon beras ok...dpt jimat RM5 kan...boleh beli ikan kembung setengah kilo..hahahahaa
kupon ni bkn satu jek...oleh sebab ade 12bulan jek dlm setaun..ade 12 keping lah yg mane sekeping utk sebulan..hehehhee
berbaloi2 kan?

Nota kaki: mmg save more lah kalender ni...sbb all-in-1....dah mcm nescafe 3-in-1, all-in-1 printer, oppss Merry Xmas....tetiberrrrr hehehee

Broga Hill

Ala yg dekat Semenyih tu...

xdek lah jauh mane kan...

dah lah semua org kate tempat tu best...+ cantekkkkk

tapi aku dah bape kali plan tp xjadik2 jugak..

lom ade jodoh kot ngan BrogaHill ni..

tp tu lah mmg teringin nak melenguhkan sendi+otot kat situ...

nk bgn seawal azan subuh lom berkumandang tu yg masalah tu kan..

haih* ditambah plak perencah xdek geng..selalu timing FREE xsame kan...

pehtu digaul plak ngan alasan malas + sengaja buat alasan

& then diuli kasik rata ...oppsss silap diuli ngan kebutaan jalan even garmin ade...tp aku xkompiden..hahahahaa

makanya, tempat yg dekat tu pon xsampai2 lagik

Nota kaki: sape lah yg nk ku ajakkan ni

Semut oh Semut

Boleh plak aku terlupe nk snap gamba db Switch box yg baru tu..haih* makanya..entry utk citer tu kene postponed sbb maklumat xcukop...huh~

Boys Over Flowers

Setelah sekian lame xmelayan cerita Korea...kini aku kembali menjadi pencinta cerita korea....rase last drama korea yg aku layan adalah...."Sassy Girl"....lepas tu semua citer korea aku anggap xmenarik..hehehe

Drama ni kebetulan aku layan mase last week...Jumaat mlm sabtu...kan dok kat kampung..mak ngan adik aku dok melayanm cerita ni....aku yg xtau nk watpe mlm tu...sbb xdek ape yg menarik nk di surf kan..+ boring lah kot...join jek lah mereka melayan cerita korea...mak aku siap bg service FREE utk menceritakan al-kisah 3episode yg aku xtgk..sbb ni cerita baru menggantikan cerita yg pasal musik...tah ape tah..budak opis aku ade citer kat aku mase kitaorg outstation kat kedah dulu..tp aku tgk..cam xkene ngan mood ke ape tah...aku xberminat pon..ke sebab dah separuh jln citer nye tym tu..tu yg xpaham tu..ahaks

makanya...dek sebab satu episode tu..aku jadik nk tgk lg..sbb ramainye jejaka kacak dlm cerita ni..hik22....makanya isnin lepas aku mmg lah semangat nk tgk kan..sekali cabaran main switch db box umah aku melatop...makanya...mlm tu kami bergelap..xdpt lah nk menonton cerita itu..lepas tu selasa mlm pulak pergi meraikan besdae nyiok sazz...& smlm baru dpt tgk balik...

sekali..baru aku perasan yg jln ceritanya mcm cerita "meteor garden" drama di zaman aku belajar dulu..hahaha blk ni kompem aku tgk cd dia blk..hehehehe dlm cerita ni pon mereka menggelarkan geng dia as F4...aku punye giller cerita korea ni dulu..mase multimedia nye project...aku buat pasal drama korea ni...eh ehh silap..pasal F4...tp f4 yg lame lah....ala yg Dao Min Si ngan Hua Zhei Lei yg ensem tu.....tah mane tah aku letak tah...

tp sedih..mlm ni xpdt tgk lg sbb dlm bas kan..haih...kalo ku tau..aku beli ticket kol 10pm..tp tulah..aku kan jenis beli tic awal bulan aritu kan..[awal kan?] & tym tu lom layan cerita ni lagik..hehehehe kalo dulu lah....kompem aku akan beli tiket kol 10pm...sbb nk tgk drama korea ni yg abis kol 9.30pm...kompem lepas citer tu abis..aku dah wat larian pecut ke stesen Putra tu..hahaha sbb kene smpai Pasar seni b4 10.50pm kan...kang nk lari dr pasar seni ke puduraya tu plak kn...hahhaahhaa seb bek lom ade kes tertinggal bas setakat ni..:)

setakat ni..aku berjaya promote citer ni kat Mira & kak Ayu..hehehe 2-2 dah terpengaruh sepenuhnye..keh keh keh...

ade lah aku google sket...kite terjah || http://boysoverflowers-sg.blogspot.com/ || Bharian ||

skrg ni payah sbb geng tgk citer korea ni..si ejod..dah xdek kan..tu yg payah nk tau cerita yg latest kan...kalo dulu tym keje kat tesco..dok ngan china2 tu lagik lah..sbb lagi ke depan..citer yg lom tayang kat malaysia..kompem depa dah ade stok cd yg di beli dr singapore....kompem lah mase tu leh berlagak ngan semua org kan..sbb dah tgk & dah khatam dulu..hahahahahahaa...skrg ni layan drama melayu aje lebey....

overall citer ni..xleh nk ckp ape lg....sbb citer dia lom tamat lagi...oppsss kene tgk citer avatar & ninja assassin lah..sbb semua org kater best!

Nota kaki: jom layan sekali...berbaloi-baloi tgk jejaka ensem...boleh lah wat stok cuci mate sebelok tido....untung nasib nnt masuk dlm mimpi kan..keh keh keh

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...