Tuesday, January 31, 2012

Last day

esok adalah last day untuk saya berfoya-foya. Cehhh statement. macam dah jadi kasanova plak..ehhh silap eh,

abaikan

byk benda lagi yg aku tak sempat setelkan. heheh sekian.

ok, setelah 21 nak masuk hari ke-22 saya tidak bekerja. perghhh rasa seperti orang yang dah cukup kaya dan cukup ilmu di dada. walhal rasa macam lagi teruk coz. paper pon aku malas nk baca. huk huk,,,,dan time tak keje ni ingatkan boleh berjmat cermat tapi pengaliran keluar lebih luar biasa dari kebiasaan.

apa ek aku buat? macam-macam kot. dan best ulang alik Kl-Mlk pd hari bekerja adalah perkara paling jarang2 dapat berlaku..hehehe xperlu nak tempuh kesesakan lalulintas ni kan. tapi bila semalam pg ke opis baru amik kad parking, terus rasa nak down mood tu blk sbb aku kena bertafakur lah atas jalan dikala jem..hehehee well tu kan perkara biasa.

dan weekend lepas berjimba ngan budak ATAT di Cameron highland adalah moment yg sgt awesome. thanks to ATATians.

dan semalam kembali ke melaka dan hari ni, aktiviti sgt penuh. pagi ke klinik teman mak checkup. lame nye lah menunggu turn dokter pakar tu nak mai kan. tau balik tidur dulu. then tgh sampai le ke nak maghrib, bertapa kat pusat service eon, mcm2 kena tukar coz dah 80k km kan. dan lg best suppose timing belt tukar time 60k km. tapi ntah aku lepas pandang kot..huahuahua maka hari ni declare poket aku kopak. mahal seyyyy timing belt savvy. mulalah aku rase nak pakai peaugot 308 turbo neo jek kan. dan byk lg..semua jenis oil lah kena tkr. huh. dah abaikan.

dan harini jugak, aku dan keluarga mula menanam pokok durian di tepi jln..muahahahahaa ini kerana...pokok-pokok derian di kebun dah kena tebang..huahuahuahua demi mengelakkan musibah laen yg melanda di kediaman sekitar kebun tu...ahaks....xpe kita tanam benih len kan...nnt 5-6taun dpt le hasil..sementara tu..cer makan durian tunjuk kan,,huhuhu

dan malam ni saya kelaparan. kedai yg buat delivery tu mungkin tgh sibuk...pak aman ni xsampai2 lagi utk sebungkus meehoon sup...aiyak lapar deyyyy

aku tgh pikir nk tune waktu tidur sbb kat kg ni aku membute lambat coz mlm2 buta layan korea kat mane2 website yg bg tgk secare free...hehehee

oklah ade yg tny, apsal aku nekad nk tukar keje. yg utamanya, dah rezeki pastu nak kan angin perubahan which mane tau akan merubah segala2nya utk kehidupan aku kan... mane tau jadi lebih fokus pd kerja. lebih bertanggungjawab. lebih ramai kawan. kawan skrg kan dah ramai yg dah berumahtangga dan tak lain tak bukan nak luaskan jajahan calon-calon. perghhh kemboja mesti cari button like. aku tau. tu lah sebab musabab kena ubah angin sbb aku dah ddk kat angin yg same setaun setengah tiada apa2 progress....rutin aku masih sama start from 6am until the next 6am. same jek..hope lepas ni berubah sket. tolong doa kan ye. dah 30-an kan tahun ni. umor paling hot bak kate kemboja. ehhh mane button like...aku nk tekan. uhuk.

masa mula-mula ayah aku tau aku nak tukar keje pon, dia geleng kepala, asik le tukar keje jek keje ko,,hehhehe takpe ayah...tolong doakan yang terbaek, if anak ayah ni murah rezeki, sape jugak yang UNTUNG kan? pakman dan keluarganya jugak kan.

dan sebelum tu sempatlah berjumpaan dengan geng 10L, dan berita paling memberi kezutan pd aku yg telah membuatkan bontot aku ni panas jek,xleh nk ddk relax2 dah ni..bila mane teacher 10L dah bertemu jodoh dan akan melangsungkan hari yg dinantikan pd mei akan dtg....congratez teacher..jodoh ko sampai dulu kan. aku doakan semuanya berjalan lancar dan insyallah itulah kebahagiaan hakiki yang di cari selama ini.

ingat senang ke aku nk cerita hal hati kat sini..muahahaha,...mlm ni aku dah weng sket. maybe sbb bertapa 4jam lebih tgu kereta laling xsiap2...dan korang jgn sangka ketenangan di luaran ni tiada kocakan. kah kah kah..ok lah..before aku merapu lagi,...kang kantoi tah ape2 plak kan.... better aku wish SWEET DREAM to all... nite...awalnya tidur malam ni...huhuhu

Nota kaki: aku gelabah bila semua orang tengah SMS on CINTA skrg...huahuahua baru aku tau ape erti gelabah

Friday, January 27, 2012

pertemuan kali pertama



Official nama nnt ibu ngan abah dia announce. Tp yg pasti adik akan dipanggil NAFIS. alhamdulillah smlm nafis dah blk rumah and harini 1st tym mama yun dtg tengok. Semoga nafis sihat dan membesar dgn bijak disamping menjadi anak yg soleh

Tuesday, January 17, 2012

masa untuk berkumpul

Alhamdulillah, yang dirancang selamat dilaksanakan. dan thanks to jue coz sudi follow hubby nya training di KL. maka, dapatlah kami berkumpul. if, dahulu kala berkumpul time raya, tapi kini agak payah dek kerana ketidakcukupan ahli. hehehee

actually, bukan 7 years but this year baru 6 years. tapi xpe, aku ngan jue mmg dah masuk tahun ke-7 pon.
dan seperti biasa, Ila volunteer utk bukak pinta rumah terima kedatangan kami. yupp, mmg preferred jumpa di tempat tertutup dari lepak di mana2 kedai makan kerana tempat public agak kurang sesuai. yolah sedar tak sedar 5jam hokeh kitaorg bersembang, sampai Daous (hubby Ila) angkat kaki masuk bilik & zzzzzzzzz. kesian takde geng. hehehehee tapi seronok lah kan. macam-macam topik kami sembang dan anak-anak depa ni pon terkawal dalam rumah je kan. itulah tujuan utama supaya anak2 mereka tidak bertempiaran lari sana sini. tak tenteram mak-mak nak sembang kan.
see, terpegun dengan akti ultraman di TV. paling peramah as usual, anak dara si nik lah kan. si zara. hehehe takpe gigirl mmg kena peramah kan. ahaks
dan dapat jumpa jugak si Ida, anak dia yg 2nd pon dah nk setaun. lg sebulan kot. makanya dah lebih setaun aku xjumpa dia..huhuhuhu
and hari tu jugak aku 1st tym jumpa aqeef. dan masuk 5 bulan baru kakak yun jumpa Aqeef..hehehhe
port sembang sambil makan. thanks ila hidangan satay yang lazat. dan sila abaikan aku yg nampak super duper gerga kan...tu ilusi optik sbb duduk paling depan..ngeh33
ish kejap kat meja makan. kejap kat sofa..kejap atas lantai..semua tempat lah jadi port sembang kan..hehehe serius lah, kitaorg boleh buat reunion ni bila Jue balik malaysia jek. hope raya nanti dapat jumpa Jue and insyallah raya nanti ada lagi 3 jr. 10L. so, total Jr. 10L akan menjadi 11 org. ramai tak? hehehee
ok, koleksi otomen si Aariz. hehehe banyak kan? macam-macam kaler ade. dan macam-macam size pon ada.
tym ni menyambut kedatangan Ida. Seb baek sempat dia singgah kan. kalau tak mmg xjumpa lah sbb aku nk kena hantar jue ke melawati.
Si firas ni paling pemalu. donno lah dia ikut apaknya ke maknya ke. aku rasa lebih pada maknya kot. hehehehe
dan ni Aqeef dah kepenatan melayan tetamu. hehehe comel baju Aqeef kan. dan aku mengaku xlarat nak pegang Aqeef lame-lame..huahuahuahua....

see Zara & abg Firas....anak dara si nik mmg keletah. suka nak menggoda abg firas..hahaha ayat xblh belah.
oklah. semua gambar dari camera kecuali gambar kek gegar dari camera aku..hahahahaa malas lah nk bawak camera dahhh...dan malas dah nak snap... semoga panjang umur, kita dapat berkumpul lagi kan.

Nota kaki: malam tu, aku ikut jue & family makan kat Saba' Cyber..hehehe makan jek keje nya kan..nanti kena timbang kati balik ni.

Tuesday, January 10, 2012

GOoD ByE DaRLiNG



Terima kasih daun keladi di atas jasa anda selama setahun 7bulan. Hope dapat tuan yg baik lagi comel macam saya.

Srkian

Monday, January 9, 2012

Tak Cukup Nafas

Tibe-tibe rasa tak cukup nafas, bila dapat surat dari HR mengatakan esok adalah hari terakhir saya berkerja...owh tidak, hari tu kata khamis...ni tibe-tibe jadi selasa...

maka,

diisytiharkan saya tengah menggelabah



sebab

banyak benda tak setel lagi


dan


notebook ni pon saya xbackup lagi..


aiyooooo


pc kat opis ni pon xbackup lagi...


dan external saya xcukup space....


tolong lahhhhhh macam mane ni ek?????

ok....


kita rehat dulu...


pg lunch...orang belanja kejap lagi...nnt lepas lunch pikir balik

Tuesday, January 3, 2012

Tahun Baru Menjelma Lagi



Happy New Year.hope belum terlewat wish.aku mengalami sindrom mim alip lam sim nak nenaip ni. Hope tahun ke-30 hidup di dunia ni lebih luar biasa dari biasa:D

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...