Skip to main content

Posts

Showing posts from September 19, 2008

Hari-hari di bulan puasa

Masalah jugak bile bulan puasa menjelma..mslhnye adalah..hari-hari pening pikir nk makan ape kn...pas2 xleh lak nk bedal mcm2 kan..kang sakit perut lak muncul..sape nk jawab? Itulah pening di bulan puasa, sepatutnya, ikut sunah nabi kite kene wasatiah + ala kadar dlm bln ramdhan ni..kene perbanyakkan ibadah tp situasi di tempat kite berbeza..kalo bln biasa aku bkn kesah pon xmkn mlm kn..heheehe tp bln puasa ni..kene lah ade makanan tym berbuka 2 [tp masih konsep ala kadar + budget rendah ok] pas2 ditambah pening nak sahur ape? ni plg penting sbb kalo x sahur..alamat nyer kat opis aku bakal lemau sepanjang hari..mmg xde tenaga lah jwb nyer..ntah apsal lah skrg ni..xleh kalo xsahur..kalo tym zaman sekolah + belajor 2..xsahir pon xde masalah kn..tp 2la sistem badan dikala umor makin meningkat ni..menjadikan ianya makin kurang berfungsi cargas mcm zaman muda belia dulu..hehehee 2la puasa kali ni..aku ngan bdk umah baser masak sndrik jek..sbb lauk kat luar kureng menyelerakan lak..hehehe k…

Kekasih Baru Aku

Memiliki kekasih baru adalah impian semua org [tp better setia pd yg 1 ok! sbb hanya DIA sahaja yg dpt membantu kite dunia & akhirat]..but depends on individu lah kn..nk kekasih dia bagaimana..yg bernyawa ka..yg kaku ka xpon yg xbernyawa but very useful lah kn..hehhee kire "Lu pikir lah sendirik!" & "tepok dada tny selere sendirik" ok? tp definisi kekasih baru aku ni adalah..peneman baru aku di kala buhsan tym cuti lah kn..hehehe baser lah org lone ranger ni..kenalah pandai carik geng baru sendirik kan..kalo xde hobby mcm ni..mau mati kuman lah dok terperap kat umah 2..xberkembang lah minda jwb nye...sekurang-kurang2 nya masa 2 xlah dibazirkan dengan sia-sia jek...pas2 xdelah aku keseorangan kan...hehehee
inilah Nikon D80 [nak gamba ori D80 aku nnt aku amik & post kat sini..later k!], di mana aku declare as kekasih baru aku...hahahaha bukan mudah utk memiliki kekasih aku ni..sbb aku usha dia since 2006 2 [start dia launch kat market..huhuhu:p] tp baru ki…

Kekasih Lama Aku

Riwayat dia masih ade..kire masih bernyawa & khidmatnya masih diguna pakai ketika ini..cuma bertukar pemilik jek..sbb aku dah pass kekasih lame aku ni pada adik-adik2 aku..sape nk pakai..gunelah..hehehe bkn aku lupe pd kekasih lame aku ni..tetapi aku dah ade baby baru kn..so, kasik lah peluang adik2 aku gune dia plak...walaupon depa xyah keluarkan modal [mmg xpenah pon..asik aku jek yg kene pikir macam mane nk kumpul duit sbb nk beli gadget baru..depa tau pakai jek..xpon pinjam aku punye]...2la untung nya jadik adik..apsal lah aku dilahirkan as yg sulung..hehehe [mcm xbersyukur jek bunyiknyer..but aku mmg bersyukur sgt sbb aku xpenah gune barang terpakai dr org laen mcm kakak or abg aku..sbb mmg aku xde..hehee 2la cume aku kene ikhtiar cari modal sndr mcm mane nk dptkn jek..semua nye ade hikmah sendirik kn] hehehhee Aku beli Canon Powershoot A400 ni mase Jan 2005, gune duit elaun PLKN aku..terbang lah RM860 aku tym 2...menggigil lah tangan aku mase nk bayor kn..almaklumlah tym 2 ka…