Skip to main content

Posts

Showing posts from March 19, 2009

Rumah Mampu Milik

Nak beli rumah x?

td mase dlm kete kak nor, Murni dok sound..aku xnak beli umah ke? owh sape lah yg TAK berimpian tok memiliki umah sendirik kan??? sape? sape? sila angkat tangan!

kalo yg angkat tangan - kompem kowang masuk dlm list org dah memiliki or makpak kowang mmg dah melambak umah...so, you dont have to worry to get one for urself coz mintak jek seketui kat makpak kan

yg xangkat tgn cam aku - kene lah tgu masuk phase MAMPOOOO yeaaa

pehtu tym mengong2 kat opis ni..aku ber blog hopping lah kat kengkawan aku nyer blog..& si khair pon mo beli umah lah..mak eihhh umah kat melaka mmg dah lawa & rege pon agak berpatutan..xcam kat key ell ni...mmg GTH lah nak memiliki seketui even Flat cabok..hehhe mmg xmampooo lah kan... yg mampooo kompem kawasan banjir or jauh dr bandar..amik ko..2-3jam nak smpai opis..xkuasek den...

pehtu lepak2 lagi bace email...terjumpe lah 1 email...umah utk dilelong...:P

ok tgk gamba kat bawah ni yea.....




Mule-mule tgk bahagian depan yeaaa

macam rumah org kaye2 …

WUDUK

1. Ketika berkumur, berniatlah kamu dengan, "Ya Allah,ampunilah dosa mulut dan lidahku ini". Penjelasan nombor 1 : Kita hari-hari bercakap benda-benda yang tak berfaedah.

2. Ketika membasuh muka, berniatlah kamu dengan, "Ya Allah, putihkanlah muka ku di akhirat kelak, janganlah Kau hitamkan muka ku ini".
Penjelasan nombor 2 : Ahli syurga mukanya putih berseri-seri.

3. Ketika membasuh tangan kanan, berniatlah kamu dengan, "Ya Allah, berikanlah hisab-hisab ku di tangan kanan ku ini".
Penjelasan nombor 3 : Ahli syurga diberikan hisab-hisabnya di tangan kanan .

4. Ketika membasuh tangan kiri, berniatlah kamu dengan, "Ya Allah, janganlah Kau berikan hisab- hisab ku di tangan kiri ku ini".
Penjelasan nombor 4 : Ahli neraka diberikan hisab- hisabnya di tangan kiri .

5. Ketika membasuh kepala, berniatlah kamu dengan,"Ya Allah, lindunganlah daku dari terik matahari di padang Masyar dengan Arasy Mu".
Penjelasan nombor 5 : Panas di Padang Masyar macam m…

Kuching, Sarawak

Plan utk ujung bulan April...mau bercuti-cuti malaysia ke Kuching, Sarawak...sempena memperabis sisa-sisa cuti aku taun lepas....erm tp masih xabis lagi...hehehe ade lah beberapa hari lagi nnt..leh gune tym nak ke Besut kan..hehehe ape tah ade kat Besut tu...owh lupe...ke kensuri Mirae hakkinen...June nnt...

Last friday, lyza suh aku cek Air Asia..if ade promo..dia suh proceed utk ke Sarawak...erm skali ade daaaa...dengan itu, ini lah hasilnya....
kami ber2 jek...hope leh join khatul & hubby dia..sorry yea khatul..kami nak menyibok kat honeymoon ko yg dah kali ke berapa tah..asik honeymoon jek..so, diz tym kami mo menyempil...yam pon aku dah penah kaco kan..so diz tym turn ko lak jadik mangse...xpe the more the merrier..xde lah kowang boring kan jalan ber2...hehehe ade jugak kami ber2 as "ciksebok" kan

& aku pon dah siap2 booked kat hotel Tune..mcm yg khatul jugak..sbb lyza kate senang..ikot aku..aku nak jek serang backpackers hotel kan..lagik murah..tp seyes...hotel Tu…