Saturday, December 3, 2011

Dah tengok KENALAH review kan

1) Jalan cerita of coz lah kureng sket dari Novel kan. tapi takpe, mane nak tepek semua slot dalam masa 2jam kan. hik. TAPI bila part yg penting tertinggal, mesti lah rasa SPOIL kan?

2) Apsal semua orang boleh nangis tengok, aku sobok dok gelak jek dalam wayang tu. hehehe MASALAH mental kah aku? Banyak part yg menggeletek paru-paru ok. Tak Caya korang tengoklah. hahahaha

3) Masalah bajet ke apa Movie OMBAK RINDU ni? aiyooooo tempat dah cantik, tapi rasa kekurangan ok, rasanya kalo dijadikan drama lagi menarik. Takde lah nak ungkit part kekurangan tu kan.

4) Kalo gantikan Lisa dengan Fazura, aku rasa better kot. Lisa tak sesuai lah nk jadi gadis yang emo-emo ni kan. dan Datuk Sofiah tu aku rase kena tukar dengan OGy Ahmad Daud. Aku plak verangan nak jadi pengarah & penerbit.huwawawa marah lah Azizah Mahzan ngan Lisa. Derang berlakon OK cuma watak tak sesuai aku rasa utk mereka. Maka jadi lah watak Datuk Sofiah yg sepatutnya Tegas & orang kaya tapi jadi macam Datuk yang emosi + menggedik sket. yang Lisa plak, asal marah jek hidung kembang kempis..aiyooooo cameraman, tu part yg korang fokuskanplak.

5) Part paling best, sbb abg Aaron ada dan Maya nya lakonan pon OK.

6) Editing dia pon macam kurang, sbb apa yg patut di crop still ada dalam tayangan. mcm tah apa2 jadinya. aiyoooo....part kat pantai tu apsal ade sorang mamat tersesat...dan mcm asal boleh jek..and masa nk ending, time Izzah ngan Mila dok kat sawah tu, apsal lah nampak ape ke benda alah yg digunakan mcm mcm mic kecik tu dia pakai kat pinggang belakang..hahaha kantoi....

7) dah letih lah....aku bg 3/5 dapat 3 bintang sbb abg Aaron..huwahuwahwauhuwa

Ombak RIndu



Berjaya jugak aku beli online tiket ni. hampir-hampir berputus asa lah jugak kan. But, orang yang sabar pasti berjaya. cewahhhhh... maka, esok dating ngan Dewi. Aku siap baca balik novel ni last weekend utk amik mood nak tgk wayang. takut terlupa cerita, maka xdapat lah nk compare between movie & novel. Gigih kan aku? Biasalah, pakar pengkritik drama serahkan pada aku..hahaha terlebih doss tengok drama melayu lah kan...

tapi berbaloi lah juga, sambil cuba sampai jaya dapatkan tiket, 2trip baju aku selamat di basuh. hehehe apsal lah masalah aku ngan baju-baju ni tiada kesudahan? huh~

Ada orang review kata best kan. So, baik pergi tengok sendiri & rasakan sendiri. Dewi dah pesan bawak tisu..har har har har har har

Nota Kaki: sebenarnya, aku tak sabar nk tengok abg tuff a.k.a Aaron Aziz tu. dek kerana tentang Dhia sampai Khamis jek. tak dapat tgk abg Adi Putra, dpt tgk Abg Aaron pon jadilah. uweekkk

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...