Skip to main content

Posts

Showing posts from October 8, 2008

Dilema-Lepas-Raya

Semua org mengeluh..tapi aku xleh mengeluh sbb salah diri sendiri...sape suh xberjimat cermat dr awal kn.. i admit it...dats my fault..hehehe pdn muke sendirik..xpe sekurang2 nyer ade duit raya dr kazen-kazen aku yg baik hati + boss + duit claim dah masyuk...selamat lah nk menunggu 20-23 oct 2008 [bln ni pon dpt gaji awal sbb deepavali kn..] hehehehe tapi aku maseh ade backup jugak duit kecemasan..bg yg tgh sengkek 2..ape lagissss amal kan amalan berjimat cermat di bulan syawal ini yea....jgn sakan nk pg beraya..kerna nk pegi beraya mane leh tgn kosong kn! 2la teringat tragedi hari raya di mana aku kehabisan angpau..lawaksss giller seb baek anak2 sedare aku sume sporting+xbyk kerenah+xbyk songel....depa juz ckp it's ok mak long! hahahaha sayang kat korang...mau xnyer..aku mmg dah siapkan angpau awal2 lagi...sbb aku xmo jadik last minute mcm last year kn...kelam kabut aku sendirik..sbb depa dtg serang bkn 1-2 keluarga..dtg serang secare berjemaah..ha amik ko....sekali dtg mmg full …

BOSS

Selamat pagi Boss
baik boss
ok, boss
Yess, boss
BOLEH, BOSS!


hehehee pasal boss...apsal Boss kite garang? meh bace kat sini actually, aku terbace pasal ni kat N3 blog si sifoo saifulnang...erm mmg betul lah [bkn nk bodek] tp mmg betul lah ape yg diperkatakan...dlm dunia realiti ni..situasi mcm 2 kn normal..hehehe anak buah kompem asik mengutuk boss [termasuk lah aku kot] so, kene tgu kau jadik boss lah baru aku memahami kepahitan+keperitan+kederitaan+kepeningan seorang yg bernama Boss, selagi xjadik boss mane bisa kite memahami kn..mcm boss jugak xmemahami keadaan kite..[sumtime..yeke..tp selalu jek...isu xcukup pekerja..tp workload bapak punye byk..sape nk jawab? bkn nyer bayor extra pon..gaji ttp same..cume job description kite terpakse di flexible kn..gaji tetap TIDAK di flexi kn..] hehehe byk songel lak aku ni!!! tp skrg kat opis aku ni ok kot..cume comp b4 diz jek..mmg keje keras+kuat+xcukup kudrat lah..sbb sorang nk handle 7-8 proj at one time..xtertekejor namenyer.....last-last aku …