Wednesday, February 18, 2009

Ini kah yg dikatekan.....

Setelah beberapa kali pikir & sampai aku tido xsedo diri sbb memikirkannya [relevan kah?] maka aku nekad utk mengkempiskan lagi wallet oppss bukan wallet tapi sebenarnye mengecutkan lagi baki di account bank aku yg xseberapa tu kan...2 pon setelah 99kali aku cek buku 555 aku..setelah puas ati..maka aku pon wat keje nekad nih...

Maka ini lah hasilnya, even xsuperb mane but..aku nk jugak cube dapatkan hasil yg BOKEH ok! maka aku pon ngan rela hati membeli menatang ni...xpe kite mulakan ngan Lens yg murah dulu ok! 50mm/f1.8...ok lah kot utk amik potret...pape pon..good luck utk aku memahami lens ni..even kit lens pon aku xteror lagi..tp napsu aku ni xdapat nk dibendung ok! same mcm napsu aku membeli belah kat sini mmg xdapat nk dibendung lah napsu mengkempis wallet + mengecutkan account bank aku

oleh itu, Taraaaaaaaaaa

#ni lah hasil nya#

yg ni kit lens aku..test gune 50mm baru tu kan... tapi ni main snap jek..nk cepat kn.... belasah jek..nk tgk hasil bokeh nye camne...tp cam over lak gamba aku tu...hahhahaa lantak kan aje
yg ni lak aku cube snap wallet aku yg dah kempis..giller buruk & usang wallet aku ni ek...xserupa color dah...ahahahaha xpe..janji leh gune lagi..jgn harap aku nk tukor ko...khidmat ko masih diperlukan..even aku ni xbyk duit utk disumbat dlm tu....
aku lak berangan nak yg ni [sila klik link tu yeaaa] plak lepas ni..tp mcam lameeeeeeeeeeeeeeeeeeee jek lagi aku masuk kategori mampooooooo memilikinya kan....xpe berangan tu xsalahkan [Aku Mau yg ni..ade sape-sape yg murah ati nak sponsor ke?]


erm, arini xlunch lagi sbb arini kan ade makan nasik lemak yg konsep beli sambil menderma utk palestin lah kan..perut masih sengkak..pehtu ade jamuan buah-buahan..so, mlm ni kompem aku kebulur sbb xlunch..hahahhahaaa mcm malam smlm..makan cam xpenah makan jek..tp ape2 pon minggu ni smpai lah gaji aku kene belajar berjimat..sbb wallet aku bk tahap kempisssss jek..tp dah kering kontang ok!

Nota kaki: cepatttt lah minggu depan..xsabar nye nak tunggu en.alliance tu memuntahkan RM-RM nye....wawawa cepatlah gajiiiii guwe sengkek dahhh ni..sengkek yg amat ok! tp xdelah smpai xdek sesen kan..utk sare idup ala kadar smpai minggu depan tu adelah..hehheee

13 + 3

Kenapa ngan 13...& kenapa ngan 3...tiada kene mengena ngan tarikh ataupon nombor ekor ok! Cume bagi nepal-nepal semalaysia...mmg paham lah kot..ape itu 13 dan ape itu 3 dalam kehidupan mereka seharian..

Ape kate nepal? sila komen sket....

Persoalannya: ade nepal yg bace blog aku ke? hahahahahaa larikkkkk!

Ok kite mulakan dengan bismillah yeaa....13 itu adalah jumlah jam pertama aku tido mase ahad tu...sabtu mlm ahad...opppss dah mmg ahad pon mase aku tido tu..sbb aku smpai umah around 1am dr amik buku dr abg aku kat kota kemuning..pehtu aku layan TV..movie apetah kat TV3..lawak jugak lah..smpai 2.30am..pehtu sambung tgk bola...argentina lawan mane tah..lupe lak..sbb aku dah start lalok tym tu.....pehtu aku layan AFC...hehehe channel wajib layan ok! erm dah xlarat dah time tu..jam nak dekat kui 3am..aku masuk tido...so, aku tido ala2 org pengsan yg dah lame xpengsan..di mana 13 jam berikutnya baru aku bangun ok! gile x gile..dah lame xwat keje mcm ni..kebiasaan ni berlaku mase zaman2 aku belajar dulu jek kan...

kui 3lebih pm baru aku bgn ok! tiada rase peneng maupon weng-weng ketika itu..ape yg rase ade lah..aku rase segar & xmengantok lagi..hehehe aktiviti baser lepas bgn tido kan gosok gigi-mandi-basuh baju lepas tu mcm nak makan..so, aku pon kuar lah [jejak kaki ke tanah jugak kan] panaskan enjin kete..teros aku cargas ke pantai dalam tok carik sesuap nasik..tp dah smpai situ..aku cam rase xlapar ok..xdek napsu nak makan..so, aku lak kesian kat laling aku yg dah capuk ngan debu-debu kota + taik burung yg xmakan saman..so, aku ngan rela ari menganto laling ku ke SPA Auto..hik22..dalam 20minit laling ku dah segar macam aku..hahahaha ni lepas sebulan lebih aku xbasuh kete ok! gile pemalas kan...kan... dah settle aku balik umah blk...hehehe dlm kuil 4lbh dah smpai..tp napsu tido aku 2 masih ade..di mana..balik..aku teros layan novel yg xabis2 tu..tp xsampai 3 baris..aku selamat belayar ke Jamaica...ahahahahaaa giller dasat kan...aku tido smpai lepas maghrib..di mana kui 8pm baru aku sedor...yg ni aku name kan +3 sbb tambah lagi 3jam aku tido...lepas tu follow osmate aku g Kajang, g collect dia nye kek comei kat kak ita..hehehee & join dia mensuprised org yg tersayang pehtu teros balik kerinchi & aku pon sambung tido balik sbb esok kan keje...kang aku jugak yg lalok dlm opis tu..hehehehe

tamat lah kisah 13 + 3 aku... ntah bile lah lagi nak merasa 13 + 3 ni..kekekekekee

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...