Friday, March 30, 2012

Sukar digambarkan

Apabila kini tidak gusar utk bayar card credit setiap bulan..tenang rupanya perasaan ini.. Ahaks

Tuesday, March 27, 2012

Adik ajak sembang



Gewammmm tgk budak bam bam ni...skrg dah reti nk orang agah dia je....

Friday, March 23, 2012

Musim panas dan kering

No wonder lah tido malam boleh berpeluh2 skrg ni even kipas dah bukak smpai speed 5 kn. Musim panas dan kering dah kembali rupenye.

Baru baca kat utusan..hehehe

Wednesday, March 21, 2012

Finally, he's married

Another kazen wedding. bulan yg sangat meletihkan tapi menggembirakan coz dapat jumpa sedara-mara kan. even telinge berasap sikit..ape ade halkan..dah lali..hehehe

Tahniah to both of them :D
Bro Shukor & Sist Eliz
hope berbahagia hingga akhir hayat.


Mak Long Munah & Mak Ngah Saedah..
best frenz forever :)

hello, i'm raudhah..

tym bergamba bukan main baik kan
kalo tak...
macam anjing dengan kucing..
hehhee
shahora & iqa the kapucci

tutup mulut tu sket budak mashammm

owhh...
no comment


bajet orang tak perasan dia ronda2 kat dapur ni yek


ni iklan kejap...
bunga manggar,....sedia utk tempahan,,
kalo berminat..boleh roger saya ye..

purple in the house..

bismillah....jgn salah langkah ye


sila lah masuk..

the famili...and sedare-mare...xcukup korum ni...ramai yg dah chow...
esok anak nk sekolah kan..

teka berapa keturunan ni?
hehehe

amin

adik & kakak

pengantin & femili..

Stock Baru Dah Sampai

Oklah kengkawan,

jangan lupa jengah ke http://thebajukurungonline.blogspot.com utk lihat stok tudung terbaru :)


Saturday, March 17, 2012

Aku pun sanggup

Kisah mengarut semalam dlm paper yg mane kerajaan indonesia kununnya dah melatih rakyatnya utk jd maid yg professional. Cehhhh mcm ade diploma je rupenye.

Serius dr kerajaan m'sia setuju,baik di suruh penganggur yg melambak kt malaysia ni yg apply kn.aku pon sanggup weh. Jadi isteri dan suri rumah sepenuh masa pon lom tentu dpt elaun macam tu kn.

Koman2 sebulan leh dpt gaji bersih...kemas 700, jaga anak 700, masak 700, basuh baju 700, jaga org tua 700...dah 3.5k dkm genggaman kn.aku bg khidmat extra lg..jd cikgu tuisyen and tolong ajar mengaji for free...amacam.3.5k dari amik maid indon tu kn...giller kn...aku rase maid ni keje xdelah teruk mane teruk sket bab kena jaga budak2 tu je.coz nk kena pantau..bkn nye kena mSak mcm mkn kendurikn...msk tgh cuma utk diri dia dan anak2. Mlm majikan dah uruskan.kemas rumah pon xdelah hari2 kn.basuh baju pon aku tak rase hari2 kena basuh.membazir air dan sabun..accept penghuni rumah tu ramai. Basuh baju pon pkai mesin auto..bkn kena menyental vagaikan..

Aku rase yg dah di train tu sesuai keje kt jedai makan ke...dobi ke...cleaner ke..coz keje2 tu mmg fokus pd 1bidang je..n gaji dia pn berbaloi if sbln 700 kn. And dpt cuti sehari seminggu.

Org ade diploma pon gaji 1.2k ok. Better derang berenti apply jadi maid buat 2keje je ckp. And dia masa nk lyn drama.xperlu sakit otak dgn jem...dan boleh sambung belajar lg..amik epjj kn.....sbb byk masa time siang tu...huhu amacam...aku nk apply lah jadi maid if gaji 1 keje = rm700...perghhhhh pahtu sambung belajar part time.hehe

Friday, March 9, 2012

Stok tudung baru dah kembali

Kali ini, material tudung adalah dari Silky cotton Lycra. dan ada 2 jenis, instant syria dan syira
Syiria

Instant Syria

Untuk order boleh lah ke http://thebajukurungonline.blogspot.com

Thursday, March 8, 2012

Kena pikir lagi

Juz got an offer as freelance for app support.contract 4 a year.juz need to quote how much permonth inc petrol,parking,medical,phone,bonus,etc.but work as freelance paham2 jelah kn.They offer socso and epf too utk setaun tu....and


cannot believe dah sampai tahap macam ni....ish ish...confident level aku ni lom melangit lg...tp gile ke ape kampeni tu nk hire aku mcm tu..i dont have any cert in erp yet....hokeh

Dalam hati aku....biar betik derang ni....terlangkup nnt kampeni depa...


Nota kaki: tahap confident aku lom melangit mcm tu kn...ish ish mmg lah skill mmg sgt bernilai...xpe pikir dulu..mane tau dpt ilham nnt

Selamat hari wanita:)

Wahai wanita
Wanita yang berada di seluruh dunia
Tak kira bangsa
Umur atau rupa
Oh asalkan kau wanita
Kau buat ku gila
Bila kau menggoda
Bila kau mengada-ngada
Oh lirikan mata senyuman manisnya
Oh kau buat aku tergoda

Chorus
Oh wanita seluruh dunia ku ingin kau tahu
Yang aku cinta kamu semua
Wahai permaisuriku
Dan walaupun ku tak mampu membahagikan diriku
Kepada wanita seluruh dunia
Lagu ini lagu cinta untuk kamu semua
Untuk kamu semua
Wahai wanita
Adakah kau mengerti apa yang aku kata
Kamu semua adalah inspirasiku bila ku berkarya
Ku tuliskan lagu hanyalah untukmu
Untuk buat hari kau ceria
Dan aku tak kisah mana kau berada
Ku ingin kau dengar ku berkata


Ulang Chorus

Wahai wanita
Wanita yang berada di seluruh dunia
Tak kira bangsa
Umur atau rupa
Oh asalkan kau wanita

Ulang Chorus

Lagu ini lagu cinta
Untuk kamu semua



P/s: boleh lah. .lyn kn aje lagu ni ye

Kesian orang KL

Baca berita kt bharian..kl hujan dari smlm.

Tgk status membe2 kt fb pon semua tgh mengeluh atas jln....ada yg dah patah blk dan el shj. Erm kat radio pin jasa semua jln sesak luar biasa. Biasalah bila hujan. Alhamdulillah mgu ni kt m3laka kn.tp minggu depan kembali je rutin 20km/j..huhuhu

Nikmatilah hari ini dan esok seadanya..huhuhu

Happy birthday Naufal


Semoga makin ganteng and hope jadi anak soleh...dan byk mengalah dgn adik and kakak

Monday, March 5, 2012

Mood: HAPPY

Tak tau nak explain..

Just nak share..happy yg amat bila bgn pagi..tengok muka mak..haha...

Serius...ni lah kegembiraan yg dicari kot..oklah melaka..please....oppss silap..empunya kampeni kt melaka..silalah terima sayaaaaaa....bekerja di sini...

Mmg betul lah..hujan emas di negeri orang.....hujan batu di negeri sndr....yg terbaik adalah tempat sndr..hope adalah rezeki di tanah tumpah darahku ini....insyallah....moga dipermudahkan...caiyok....usaha mencari..

Saturday, March 3, 2012

Jangan lupa esok......untuk......Serangggg....

Kepada pemancing-pemancing tegar...rebutlah peluang ni...

Lumayan kannnnnnn

So..jgn lupa ya esok

Cameron highland

January punya cerita. Layan kn je gambar...











Bunga ada. Ketenangan ada. Makanan ada. Kesejukan pon ada. Yang penting kegembiraan bersama-sama teman. Dan rasa nak pergi lagi. Gara-gara xdpt minum teh dan makan scone.huhuhu

Friday, March 2, 2012

Menyepi

Wah dah lame takde entry kan.mesti rindukan? Baik mengaku je.....betulkan.


Ok, disebabkan baru start kerja baru..dan macam2 isu nak dipahamikan...politik rakan sekerja..politik kerja..dan sebagainya. Dan akhirnya aku berjaya harungi sebulan ni dengan tabah...dan semoga terus tabah..minggu ni dah kurang rasa down..hehe...

2minggu pertama mmg serius stress..masuk minggu ke3 aku dah mula apply kerja lain. Tapi masuk minggu ke4 je..aku rase ok plak..mungkin ni lah namanya kehidupan.perlu amibil masa utk dptkn keserasian...if task yg pertama aku dah berjaya laksanakan...aku dah mula rasa confident. Berkecimpung dlm dunia axapta mmg mencabar kewarasan aku...tp mmg betul org kate di mana ada kemahuan di situ ada jln dan usaha tangga kejayaan. Cewahhhh...

Dan harini..bajet nk blk melaka terus
lepas keje..tp last minute supervisor aku kate next week aku kena ke melaka utk isnin sampai jumaat...yahoooooooo balik kg...feeling fot kerja kat melaka dah tu..xpe insyallah dah dekat lah tu nak dpt aura kerja kat melaka kn..hehe..tolong doakan eh..hope adalah rezeki pekerjaan utk aku di melaka..

Dan sekarang kl tgh hujan lebat.mmg lemau lah nk drive balik..tgu hujan reda baru nlh gerak blk..sambil tu..kita bace belog sambil layan dingin lavenda episode last..yeahhhh

P/s: KL jangan rindu saya ye

Test

Test 1 2 3

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...