Monday, February 28, 2011

TANPA

nak cakap pasal,

59 hari TANPA cinta [eh ni bukan 59days daaaa ni dah masuk 2190hari dah] cafeworld & happy aquarium. sebenarnya, boleh kan...tenang sket malam2, xperlu tertekan sekiranya xboleh masuk internet..hahaahahaaa dan xdek lah tertekan di kala notebook buat perangai. dan tidak akan mengamuk kalau hujan, signal P1 nonADO..hahahahaa sekarang di temani Angry Bird, lagi lah tak heran kan..huhuhu

Campur Aduk

macam-macam berlaku beberapa minggu lepas sampai lah semalam. contohnya seperti, mengikuti kelas fotografi perkahwinan anjuran Bro Hasnuddin dari Fototeacher. dah lama nak join kursus ni, tapi jarang sekali kan.once dah kompem date, aku terus pejam mata bayar ajelah. Alhamdulillah memang banyak input. dan aku aim plak nk ke kursus seterusnya. insyallah tak lama lagi lah tu. selain kurus tu, aku pon dah reti kot guna Joomla hasil tunjuk ajar si Sara [bini si gonjes tu], seharian jugak lah berkursus dengan cik kak tu. terima kasih bebanyak ye. segala ilmu yang diperturunkan itu amat lah dihargai. sorry aku ni bukan jenis orang yang suka explore sendiri benda baru. bab basic kene belajar ngan tok guru & then baru lah reti nak explore ape yang patut. lepas tu, kisah huru hara aku yang tak cukup tidur, homework tak siap, jalan jem 2 hari berturut-turut iaitu khamis & jumaat lepas. menunggu album customer yang tak siap-siap dari tokey kedai. dan alhamdulillah siap juga akhirnya. lepas tu belajar cara nak buat red velvet cake. mmg akan jadi lah cake tu bulan depan...ehh ehh kejap lagi dah masuk bulan baru..xlah...dalam bulan april sbb nak buat birthday party mak aku...ek eleh..padahal nk celebrate anak beranak jek pon, tu pon nak kecoh..huhuhuhu dan lepas tu pg belajar cara nak manage duit secara effective..hayooooo..saya memang kena ikut kelas tu sebab wajib utk diri sendiri..huk huk huk...lepas tu sakan main game ayam yun marah Angry Bird kat notebook almaklumlah, henpon xcanggih macam IPAD tu...dan kejadian tragis, bila tengah syiok surfing, notebook aku diserang spyware, hampeh tol lah butikpueri.com ni kan. dan terpaksa hantar bengkel utk beberapa hari, yolah nk tgu budak tech tu ada masa nk layan notebook aku tu kan.lepas tu dengan kejadian minyak keta dd abis...hahahaa bawak botol ke stesen minyak di tengah2 ibu kota ni dengan menaiki teksi, sila marah pada kesesakan lalulintas di KL ni ye. sebenarnya, boleh jek sampai stesen minyak tu, cuma kitaorg xsure stesen minyak tu dekat ke jauh,maka baek parking sesiap, pg carik minyak backup..hahhahahaa dan lepas tu kaki kelenguhan sebab seharian berjalan-jalan di PKNS & warta , Bangi dan kendian sambung ronda-ronda kira batu di Jalan TAR. memang meletihkan tapi sangat berbaloi..sebab dapat cuci mata & dpt beli buah2an. macam lah kat pasar malam bawah rumah takdek ek..kekekeke lepas tu pegi cuci muka dengan Ima dekat melaram beauty house. dan makan2 sempena birthday si Shaqi, adik si sara, dan balik rumah kemas rumah...hohoho kemas macam nak pindah jek rupanya...tapi finally, barang2 guwe dah tersusun cantek..setelah berbulan2 huru hara dek kerana tuan nya yang hilang arah & puncatersangat lah busy dengan urusan duniawi. oh Tuhan, semoga hambaMU ini kembali memngimbangi urusan duniai & akhirat.

Nota kaki: pengalaman minyak kereta abis ni, syiok jugak tapi kena tengah panas terik..masak ranum lah kedua-dua wanita yg anggun jelita...huk huk

Taman Negara

Aku tengah carik orang yg nak join trip ke Taman Negara pada 29 April - 1 mei 2011 30 April - 2 mei 2011 [sabtu sampai Isnin, maaf lah aku mamun, tgk calendar asik salah jek]. If siapa2 berminat, sila lah roger. kalau ramai trip ni ON lah. Kalau sambutan suam-suam kuku jek, memang xmenjadi lah jawabnya.

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...