Monday, April 12, 2010

Tujuan

Boleh kasik motor tu bergerak lebih LAJU ek?
Gambar ni aku snap 2minggu lepas mase ke Melaka dengan geng2 sewel.huhuhu :P

Rasa Ini

Pernah tak korang mengalami situasi sebegini....

Satu

Orang yg nak kate xkenal tu tipu lah..nak kate kenal sangat tu takdek lah rapat..TAPI kenal lah kirenye...contohnya, mcm yg sepejabat lah kan. Kire dia tak tau umor ko, & ko pon Tak tau umor dia...adakah secara automatik ko akan panggil dia Kakak or Makcik ke? hahaha sedangkan dari segi muka, ko leh tau dia tu nampak muda.

Dari pandangan aku, aku takkan panggil org tu kakak, kalo aku mmg xdek kepastian di tu kakak, panggil nama jek aku dah rase MEMADAI kan. tapi kalo dah umor ko sendiri 30 dan ke atas, tetibe ko nak panggil org yg ko rase sebaya/bawah usia ko tu kakak...wat the ****lah kan..perasan ko muda lagi ke? Bukan lah nak sensitif ke ape...i don mind ko nk panggil aku kakak ke ape kan...tapi ape pasal yg Tua dr ko, ko panggil name je kan...serius aku TAK PAHAM kerenah manusia ni..dia pikir macam mane ek..

abaikan aje rungutan aku ni

Dua

Penah tak korang rase serba salah, nak salam je ke, ke nak salam peluk2 [owh ni yg same jantina ok!]. Aku selalu mengalami masalah TAK RETI nak bace body language org. hahahaha ke aku ni mmg kurang sifat sensitif terhadap persekitaran or kurang nye daya peka terhadap perasaan org laen kot. Aku hny akan salammpeluk2 ngan org yg mmg rapat ngan aku & dah biasa. tapi bg org yg baru kenal ke ape ke mmg payah lah...sbb aku tau kalo aku over nk salam peluk2 kang ade yg xselesa plak. tapi bila ade org utarakan isu aku TAK MESRA sbb xsalam peluk2 ngan dia...huh** mula lah aku nk MENGemo kan diri aku kan....

pada aku, xpeluk tu xbermakna TAK mesra ok! Mesra tu kan subjektif.

Ini pon nak dijadikan ISU

Tiga

penah tak korang jumpa org yg bila korang tegor, xkire lah ketika terserampak atau ketika di alam maya atau di alam gelombang, tapi dia xreply or tak bagi response or xjawab langsung pon..kire dia wat donno jek kat ko..TETAPI...tetibe, bila tym mood dia nak tegor ko..tapi dia memulakan dengan Ayat..."Sombong nya kau" adakah ini bermaksud./..dia memaksudkan diri dia yg sombong atau dia betul2 mengata ko yg Sombonh..serious aku xpaham topik kehidupan ini.

Kebiasaanya, aku hny akan tersengih atau aku hanya reply :) ajek. adekah dia akan paham yg aku mmg mengaku aku ni sombong.tapi hakikat nye...aku sedang memerli dia ketika itu.

Esok aja aku sembang lagi

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...