Skip to main content

Posts

Showing posts from 2014

Terengganu - Kelantan - Aku datang (part 4)

semoga setel hutang cerita ini.

dari Terengganu ke Kelantan, dekat Kelantan stay kat rumah saie...maka kami ronda2 Kelantan tanpa tujuan  (ada ke?) yolah tujuan utama trip kan utk melawat kawan-kawan..tapi sempat lah jugak jejakkan kaki kat PCB dan wakaf che yeh. hehehehe

start nk ronda2 dah ni  dan sempat jugak makan kenduri PC Sarawak & pc Kedah..hahahaa  must try  muka gembira semua odw balik ke KL, kami ke Terengganu semula sebab ramai nak tapau kapok lekor and nak singgah rumah mak angkat si ell. semoga tahun depan kita trip ke utara pulak ye kawan-kawan.

melbourne-new zealand-sydney

Trip penutup hujung tahun katanya. walhal, ni ajolah trip untuk tahun ni. Perancangan trip ni rasanya dari awal tahun dalam bulan Februari macam tu. Asalnya, untuk ke New Zealand sahaja, amik pakej motorhome dengan tripadikberadik. Kalau berkenan atau rasa nak mencuba travel dengan caravan, bolehlah contact Saiful atau Nisa (not me hokeh, ini khairunnisa lain) dari tripadikberadik.

Macam biasa dah alang-alang nak berjalan, otak kiri dan kanan aku mesti lah pasang strategi yang takkan ke satu tempat semata-mata, makanya, disebabkan nak ke chrischurch, NZ perlu transit di Melbourne or Sydney, sebab direct flight yang aku tau hanyalah Jetstar tetapi transit di Singapore (giller tak bestkan), makanya, amik jelah ke Melbourne dan dah alang-alang, kita ronda-ronda situ dulu, and balik plak, try ke Sydney dulu, so kan dah jimat duit flight, nak dating ke sini lagi entah bilalah ada kemampuan dan kesempatankan.

So, tarikh yang dinanti-nanti pon muncul, macam biasa preparation memang 40% je, …

Terengganu - Kelantan - Aku datang! (Part 3)

gadis-gadis BTM..mujur boss luluskan cuti..sebab 3orang sekaligus kan.. eh terpejam plak mata tukang snap. best jugak drive alza ni... masa nak cari homestay....  masa cari kedai makan boss nak belanja makan.. dan sweetie lubna in da house.

Terengganu - Kelantan - Aku datang! (part 2)

After kenduri kami terus ke kuala Terengganu, untuk malam tu kami dah sewa homestay kat kuala ibai siap-siap. rasa perlukan rehat di tempat yang privacy, gitew kekdahnya. setel letak barang and rehat seround dua, petang tu kami tidak ke mana-mana cuma malam tu dah janji dengan boss zon pantai timur..hehehee janji bukan sebarang janji, janji adalah untuk mengepaw boss makan malam. well, boss zon memang pemurah..maka malam tu menjajau jugak nak cari kedai makan, orang KT ni memang makan luar kot, semua kedai penuh.. aduhai~~ Malam tu lepas makan sempatlah aku jumpa Lubna, well acara wajib bila dating Terengganu kan..kena cari geng di sana, dapatlah sembang seround dua dalam kereta, ni memang peel kami, sembang sambil ronda..tapi last2 haus jugak tekak, singgah minum kejap...even jumpa sekejap je, tapi sangat2 syiok sebab macam-macam gossip telah diperolehi..kekekee keesokkannya, adalah agenda nak ke masjid Kristal, dan desa murni untuk shopping. kelassss ada orang cari batik ratus-rat…

Terengganu - Kelantan - Aku datang!

Kisah cuti Hari Malaysia, aku dan geng opis ke Terengganu dan Kelantan. Tujuan Utama is kenduri kahwin. Tujuan lain-lain adalah membuat semak di kawasan-kawasan berkenaan. eh tujuan nak jalan-jalan sambil meronda melawat kawan-kawan.
 Bertolak pukul 9 lebih malam dari pejabat kami. konvoi ni 2buah kereta sahaja melibatkan ahli seramai 6orang sahaja. memang selesa...3 orang sekereta... sampai dungun dalam 3am, disebabkan beberapa perhentian dek kerana orang mabuk bau kereta baru..wakakaka..macam-macam dekat dungun kami stay rumah PC dungun. hehehe tuan rumah takde, tapi kami selamba aja menumpang...tq so much PC. eh muka aku macam terkejut lah pulak.. ok yang ini baru ok, ini kat rumah PC dungun, well untung opis yang ada branch bersepah-sepah ni, ke mana-mana pon dok menumpang rumah kakitangan sahaja. dan masa menumpang rumah PC dungun ni, PC ni bukan ada pon, dia pulang ke kampong, makanya kami dah macam penyamun mencari kunci dicelah,celah tiang...wakakaka dan dengan selambanya me…

Random

view dari riyyaz kuala Terengganu. rindu nak lepak sini dengan lubna..insyallah lagi 2weeks ke sana lagi...haruslah singgah kalau ada kesempatan.
inilah makanan santai lepak sambil tengok kapal-kapal dekat pulau duyung
rindu kat kuih akok nih..sigh....nak yg garing2 pahit2 kat bahagian bawah dia ye...
ni masa ke kuantan melawat opismate yang masih koma hingga kini.. semoga cepat sembuh fatin najihah,.
ni sampingan sebab melawat kawasan orang.. tanjung lumpur dalam kenangan
ketam telur masin...perghhhhhhh sehingga kini masih terasa kesedapannya.. ok kena muhasabah..nak diet... kamon kak nisa.. ketam je pong!
kalau ketam boleh pejam.. sotong lagilah...babai
yang ini..mak aihhhhh ok ok..makan sikit-sikit takpe... kena makan jugakkan
ok boipren baru saya..mungkin dah berusia 38hari..caiyok mummy mirae, lagi 6hari je nak merdeka.. inilah Luqman, boipren saya sekarang.
ini pulak, naily anak di emy.. yeah emy, sampai sekarang aku tak boleh nak proses storan-storan dalam memori aku ni, yang …