Skip to main content

Posts

Showing posts from March 17, 2009

Saje Carik Pasal

Syarikat kenderaan bas yg maseh mengungguli+memonopoli kat melaka...

Suppose entry ni aku tulis before Jalan-Jalan ke Jay Bee..tp non-ado idea nak mengarang pasal ni..maka aku pon HOLD kan dulu...tapi kini..dah ade mood...aku pon teruskan lah...

Sabtu pagi yang lepas...Melaka xhujan ye uolss....sungguh terik pagi itu...aku pon melaksanakan ape yg telah di plan dr Jumaat malam..ialah..dalam bas xde watpe..aku pon berangan lah..ape plan yg ptt aku lakukan tok sabtu tu..before ke Jay bee tu kan...Sebenarnyer..aku kene ke kaunter Air Asia di Melaka Sentral [MS] tu...tp gigih aku ke sana pagi2 bute tu [kui 11am] tp tiket yg under promo xleh beli kat kaunter...kene beli online..upset i pepagi tu tau..nak marah pon yeaa...kesian org yg xleh nak beli online sbb xde credit card or..xleh nk access internet kan...macam aku ni...kes credit card aku xleh utk Air Asia..kalo mo..kene activate..kene charge len..kuasek aku kan nak melayan vagai....utk tambah credit card len..xdek kuasek..aku ni bukan je…

Jalan-jalan carik pasal

Destinasi kali ini...Johor Bahru

Johor di kala malam yg ujan lobat

antara peserta terlibat dalam XPDC kali ni

Setelah n3 warm-up pagi td..ni baru lah ade mood nak wat n3 sebenar yeaaaa....begini lah cerita nya, Cuti weekend yg lepas aku ke Jay Bee yeaaa...kerana utk memenuhi undangan perkahwinan sedara mara aku jua...Aku ni jadik pengikut setia makayah kan..maka, utk trip ni aku tidak ketinggalan lah yeaa.....

Gerak dr Umah aku, Alai, Melaka at 5.50pm....lambat ok! sbb nye ayah aku yg lambat pulang dr rewang kat kenduri kawen di kampung aku...tu nak tutup rase bersalah lah tu..sbb ahad nye xdapat nak membantu kan...pe lah janji semangat tolong menolong itu ade....

samapi kat exit Tol Skudai tu 7.35pm ok! gillah lah kan..even ujan lebat tp ayah aku maintain jek 110-130-140-150km/j...sbb penangan nak sampai awal jugak sbb nak carik hotel..[tulah aku dah ckp..biorkan aku booked online dulu..tp ayah aku tu degil...mau gamble jek kate nye..ape dia ingat dia sorang jek ke nak pg bercuti di kala …

Kembali Bekerja

Memule, aku kene Wish "HAPPY BIRTHDAY" kat wafi [ini utk Wafi kechik yea..bkn utk Wafi besar yg dah lepas besdae nye]..Dah 3taun dah budak comel..aku kenal dia pon since dia dlm pewut mak dia...kecik memberi perkhabaran yg MAMA nye excited nak present kan dia PSP..mak eihhh.. ni la MAk-mak zaman skrg kan...berpada2 lah kn...huhuhu [jgn ckp byk..nnt kene kat diri sndr..pdn muke]

tp aku buzz Mama dia...dia kate Wafi seronok sangat dapat beskal baru...perghh kompem dia ngah posing ala2 model lah tu atas beskal tu...[Click here - if mo tgk gamba wafi time kecik] pape pon wafi..Mama Yun doakan moga menjadik anak yg soleh...jgn dibuli Aisyah tau...if Aisyah yg buli abg nye..xpe..hik22

Sian mama dia, xdpt nk bg PSP kan..sbb tentangan hebat dari Mama-mama laen di My partners..huhuhu:p

-------------------------------------------------------------------------------------------
Ok to GGO's skelian..i dah kembali yeaa...tokleh cuti pepanjang kang i makin lemau nak start keje balik...ma…