Monday, October 20, 2008

Open House [Episode - Nisrina House]

Maseh raya ke-18 nyer story

xdelah open house ajak sume org kengkawan si yam ni ke..cume open house utk geng-geng sekolah kami [actually time sekolah kami 7 sekawan - Aku, yam, khatul, lyza, ajar, ethong & izu] geng ni bermula jadik geng yg asalnyer ber5 [aku, lyza, khatul, ethong, & ajar] geng ni start di tubuhkan taun 1997 di mana kami di tempatkan di H16..hehehe pehtu taun 2 lak taun kami PMR...so, saling memerlukan lah kn tok bantu-bantuan antara satu sama laen, pada mula nya aku xdelah geng sgt sbb aku ade geng laen yg mmg segeng dr taun sebelomnya...tp geng kami telah diseperate kn [mmg kejam warden di zaman itew] mmg payah nk berkumpul sbb sume mmg mcm kat kutub utara kutub selatan ..satu lagi kat garisan khatulistiwa...lelame...kami still berkawan cume aku makin rapat ngan geng baru ni...lepas abes PMR..we all decide tok stay kat sekolah terchenta kami ni..even ade yg dpt tpt laen..kn..hehehe tp we all mmg sehati sejiwa stay kat sekolah yg aman permai ni...erm masuk form 4 [result PMR kami quite good lah..hasil kerjasama kami semua..hehehee] -nnt lah aku cerita mcm mane kami bley jadik ber7 lak yea..kang off-track lagi lah plak..heehe

Umah si yam actually mengikut agenda dlm plan yg asal..adalah tok makan tgh ..hehehehe tp..disebabkan aku nyer program pagi tulah..so, kene tukar ke makan malam... yam masak nasik berlaukkan ungkep + sup cendawan..pehtu kami request pizza dr khatul..so, pizza ni dia amik resepi dr mak dia..pehtu kami try buat reramai [alah ber4] tp pd hari kejadian..khatul jugak yg terkontang kanting sendirian..sbb kat umah yam ade microwave oven 2..xmuat lak talam yg kahtul bwk tok dijadikan based pizza 2..hehehe ajar pon offer oven kat umah dia...lupe lak nk ckp aku smpai umah yam around 6pm [very da punctual..hehehe] yg len xsampai lg...nmpk anak dara yam yg senyum jek..terus aku sambar lah kn..pehtu malas mo citer...

Hasil dari Dapor Khatul + tukang kaco nyer kami yg laen..hehehe

before maghrib sume dah smpai..kan ajar offer gune oven dia..so, aku pong offer teman dia blk ke punchong amik oven 2..hehehe waaaa even 12km jek dr umah ajar..kene gak sejam 15min tok pg-blk..hampessssss jem kat depan hicom 2lah kn... sesampai jek sek 8 & dilokasi kejadian..mak aii...comei jugak oven ajar ni..hahaha last2 solution dia..gune tudung periuk yg kecik..seb baek yam bkn jenis kesah dia suh jek balun gune tudung periuk mane yg ade..hahahahaaa last2 dpt lah hasil nya 1 talam besar + 3 tudung periuk kecik..ko bayang kn lah byk kn...dpt lah kitaorg tapau sorang sikit tok wat brekpes esoknyer..hehehehe abis wat pizza dah kui 10pm...xlame lepas 2 kahtul + hubby nyer kene chow sbb almaklumlah org dok menumpang dirumah mentua...kene lah baek,,kang kene soal siasat lelebih lak..hehehe ajar lak xsedor diri mcm xberlaki lagi ala2 mcm aku ni...sbb laki dia xdek..sibok ngan open house anak2 keratong..2 yg dia sakan join aku lepak kat umah yam sampai kui 12am..hahahahaaa kire khatam tok kali ke-2 lah citer fasha sandha 2..hehehe..sian kat yam.,,sbb laki dia kn keje mlm 2...anak dia pon dah ngamuk nk tido

dah ala-ala potrait family time raya..tp ayah nya ngak ade
apelah nisrina tgk stoking dia yg dah comot 2 jek!
we alls [khatul-nisrina-yam-aku-ajar] sian Imran kene jadik tukang amik gambo..hehee
2lah masalah..kalo dah smpai umah yam..mmg xnak blk jek rase nyer...sbb abak dara dia nan sorang 2lah kn..hehehe nnt bile dia pindah sek20..haruslah aku belajar jln ke sana plak kn...hehehee ok hope our next plan nak bercuti bersama-sama..termakbul lah hendaknyer!!!!

Open House [Episode - Adam House]

Raya Ke-18

Lokasi kene serang : Rumah Murni si Bandar Tasik Selatan
Mase aku serang: 3.10pm
Menu: sungguh selera aku makan sbb aku tgh kebulur gillak tym 2..hehehe:P
[meh aku list kan - nasik tomato ka beriani (aku lupe sbb kusyuk sgt makan) + ayam
masak merah + Acar buah + Serunding daging + nasik impit + kuah kacang + rendang
ayam + kek coklat yg sgt sedap + kuih lapis merah putih + kuih seri muka yg mmg enak
+ cup cake yg comei + air strawberri F&N..mmg lazat..kalo ade lg yg aku lupe..mmg
aku lupe betul sbb aku xrase..hehehe :)]
Me & Naily in action
Seb baek aku smpai umah kejadian tepat pd waktunya..sbb pd mase yg same opismate aku yg len pon berduyun2 sampai..so, xdelah terkontang kanting kan..hehehehe :P..aku yg sebenarnyer 1st tym redah ke Bandar Tasik Selatan [2la len kali jgn bergantung harap ngan para driver laen..kan xreti jln kat KL ni!] tapi alhamdulillah aku berjaya smpai dengan JAYANYA..hehhee sbb tuan penganjur telah menyediakan peta yg amat bagus + user friendly sbb leh dibawa ke mana2 [dia punye peta dah ala2 peta yg letak dlm kad kawen 2..mak aii punyer lah lawa..kalo org sesat mmg xptt!] hehehe sesampai jek kat rumah dia aku yg mmg sedia kebuluran dr pagi..terus serang..actually, pagi 2 aku ade program "Shoot For Fun" dengan forumer Photoskol.net, tp time lunch hour aku chow..sbb depa kate lepas lunch cam suke suki..ari2 adelah 1st day aku join depa..segan jugak sbb kite kn beginner..tp aku nekad..even lone ranger...aku gamble kn diri tok join..dah lah cuak memula tgk sume boys jek kn..seb baek ade kuntuman bunge yg mekar join ..heheh ade lah aku geng 5-6org...& ade jugak yg beginner cam aku..xdelah aku rase Rendah serendahnyer kn..hehehee oppss off track la plak...
aku makan semahunya..smpai mmg kenyang yg amat..ahahah mau xnyer siap ade 2nd & 3rd round...hahahahaa dah kenyang baru wat keje paparazi..tapi...tapi..tym 2 adam dah mule ngamuk..so, lepas dpt jek dadah pilihan hati dia..dia tido..so, xde lah gamba si adam..faris ajolah concurer tahta posing ari2..hehehehe

Kak sue [Faris minat kat kak sue..xptt batol], Aku, Alor & Murni

Posing b4 balik..seb baek Adam dah bangun tym ni...

yeahhh..finally ade jugak gamba aku ngan ADAM da macho man..hehehhee

Lepas makan sakan kat rumah murni..jam dah menunjukkan kui 5pm..aku dah cuak sbb aku kene cargas ke Shah Alam plak..kang aku lmbt aku jugak yg MALU ngan kengkawan aku..sebenor nyer aku + geng sekolah [bkn geng bas sekolah sbb aku xpenah g sekolah naek bas] aku plan nk beraya bersama..so, kami pilih rumah yam as our PORT kali ni..hehehe senang sket..so, xyah lah nk pg 1 rumah ke satu rumah..leceh...tp zaman sekolah dulu bley jek kn beraya..tour 1 melaka dr merlimau - alai - masjid tanah - jasin [air barok - town jasin - kesang jaya - bemban] dlm mase sehari..mak aiii bile pikir balik mmg success kami budget mase dulu kn...hahhaa tp skrg mmg payah nk kumpulkan semua..yg dpt kumpul ari2 pon hny aku + yam [of course lah kn dah wat kat umah dia] + khatu + ajar... ethong kene outstation ..lyza lak jauh nun di muor, xdapek nk naek KL sbb a week b4 dia dah naek + izu lak maseh dlm pantang..hehehe mane yg ade ajolah..nk tgu semua mmg xjumpe lah jwb nyer... 2la kali ni kene kumpul kat KL..sbb kat mlk mmg xdapek lah ngan masing2 kene balk kg mertua bagai kn..huk22 [xtermasuk aku k! aku maintain ade jek kat melaka 2 tym raya]

aku pon cargas ke shah alam dengan meredah jem..yg DAMN! i hate it! xsuke xsuke xsuke tp..layan jelah lagu dlm kete 2..erm dah lah sensorang..xbest langsung..2la geng sume pon beezeee serang umah open house..hehehee

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...