Sunday, October 9, 2011

Lumix Idaman Kalbu

**Update @ 10/10/11 , 4.00pm: Tgh tadi pergi Low Yatt untuk rembat camera ini, harga arini adalah RM2099...sila lah...sesapa nak pg beli tu..cecepat sebelom promo ni abis...huhuu murah ok utk twin lens**

Setelah di survey bersama Kak Nor. ini tetap idaman kalbu. sebab xperlu setting vagai. pakai auto pon dah dapat hasil yg superb. i kan dah malas. tp aku servey sebab aku macam nak beli tapi bila nya tu entahlah. Ni model GF2, even GF3 dah keluar, GF2 tetap di hati. kenapa? nantikan penjelasannya.




ok boleh pilih kaler mane yang menarik di mata. aku tetap nak kaler putih. ya aww awww...memang menggoda. memang lah canon G12 superb kan. tapi entahlah. apsal aku xminat tah. muahahahahaa dan GF2 ni ada pilihan. nak single lens ke nk 2 lens. lens dalam pakej either 14-44mm or 14mm. if nak 2-2pon blh.



dan setelah servey, GF2 ni boleh dapat paling murah utk pakjej 2lens RM2100 kat times square/ tp xsurelah bateri ori ke 3rd party nya barang. dia siap bagi 2 SD card 8GB. dan servey kat panasonic low yatt RM2200 dan pakej yg sama dia bagi 2 SD card 8GB.



yang gambaran built-in flash dia.



dan GF2 ni, boleh guna external flash. tapi kena beli lah yek. ada yg enam ratus..dan kalo nak murah belilah yg 3rd party punya. ahaks.. maybe leh dapat dalam 200 jek kot.



owhh putih idaman kalbu



dan yang bawah ni plak GF3. merah pon menarik jugak. tapi GF3 ni, tapi sayang, tak boleh guna external flash.. uhuk...beza GF2 dan GF3 ni cuma processor dia di upgrade sket. dan spec lain2 sket. takdelah byk beza.







see, ini lah built flash dia. dan harga paling best boleh dapat RM2100 kat times square utk pajej 2 lens. dan normally kedai jual dalam RM2300-RM2500. model baru. tapi kebanyakkan kedai jual model GF2 lagi mahal dari GF3, disebabkan flash & design dia.





oklah, pada sesiapa nak beli..jgn lupa kan aku yek...sob sob..sebab tak dapat join nak membelinya pada ketika & waktu ini..huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa









Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...