Tuesday, June 15, 2010

Cheesecake Paling Simple

yang pernah aku buat

Juz guna Creamecheese, whipping cream, gula kastor, biskut marrie, butter, air 100ml, dan gelatin halal. Ini sahaja bahan yg digunakan. resepi nye nnt lah..sbb tym aku buat mmg tiada sukatan digunakan..main taram jek..& aku xdek nye putar gune mixer ke ape...aku juz blend jek semua bahan2..wakakaka....

Kelelahan

Melayan budak2 ni..xperlu lah aku turun padang utk exercise..serius berpeluh ketiak aku ok. ni sesi mlm sebelom majlis...walaupon 4org..tp mcm 40 org jek yg berceloteh.
mcm mane aku boleh masuk dlm team kanak2 ni...sbb nye mereka percaya umor aku 13tahun..wakakaaka...

Sesi pembelajaran baru....bercerita memulakan kosa kata selain pada suatu hari....tp budak2 sekarang mmg cepat tangkap....tp agak kelakar lah ayat yg keluarkan...seperti

Hujung minggu yg lepas jadi masa lepas hujung minggu

Pada bulan lepas jadi bebulan lepas

& byk lg...mmg gelak terbahak2 lah aku dibuatnye...

tapi mmg betul lah..tym kenduri kendara ni je lah..kite akan jadik rapat ngan sedare mara..harap kn hari raya...mmg payah sbb xselalu nya akan jumpe...masing2 dah ade keluarga lain kn...yg bujang tu mmg senang lah kn...even aku yg bujang pon aku jarang dpt jumpe semua org tym raya,..
penonton yg setia
yg ni...si Jagung yg ramai awek....
kecik2 dah pandai mengayat ok!
& kecik2 dah reti paksa aku snap kan gambar dia..
owh lupa....
si jagung ni lah yg rebah depan pelamin tym kenduri kawen adik aku..
hahaha rebah disebabkan letih sgt dah mengantuk xreti nk tido..last2 tgh duduk depan pelamin dia rebah...menyebabkan semua org cuak..pdhal..dia tertido...serius lawak!

Hafiz & Atika

Selamat Pengantin Baru kepada kazen aku Hafiz dan Isterinya Atika. [dalam pala otak aku, org nama hafiz ni mmg suka pd org nama atika jek ek?] keh keh keh... Hafiz ni muda dr aku..baru 24tahun tp jodoh dah sampai. dia ni mcm kes adik aku jugak lah yg kedua tu...langkah bendul..sbb si Hafiz ni ade kakak yg tua dr aku [Ita sila sedar diri..ko lagu tua dr aku] hehehee..mmg aku kene pelangkung ngan minah tu nnt. Ok, ni nama Jodoh dah sampai kan...

mula-mula bila makcik2 aku kate wife si hafiz mcm aku..serius aku xpercaya...tp mereka kate xdek lah same sgt..cume gambar kat banner tu...serius aku rase same plak..wakakakakaa

dan lagi satu..dengan spek yg baru....semua org ingat aku adelah adik aku..wakakakaaa mcm2 lah ayat2 makcik2 aku...aku xdpt blk mlk lah..sbb ade keje lah..pdhal yg aku ade keje tym majlis dibelah perempuan minggu sebelom nya..tu mmg aku xleh nk pg..sbb aku ade shoot wedding si Isda tu kan. pdhal..yg depan mate depa ni lah si Yun nye..wakakaka lawak jek...

owh ni..sedare mare belah bapak aku....yg seusia aku mmg agak xdek lah kn..keh keh keh..makanya..aku ber geng lah dengan kanak2 ribena aje...yg ala2 usia aku..tah mane2 tah....
ok ni lah si Atika...& anak2 buah asam gelugur....giller wa surrender nk handle budak2 ni

Klon dek yap suatu ketika dahulu
ok mak busu..jgn muntah dlm mangkuk nasik tu..keh keh keh
yg ni..ngelat buat keje....asik nk mamam jek...
makcik yg paling gigih bekerja..tidak pernah sekali mengelat mcm aku..
yupp mak lang ku yg dulu kurus..kini tidak lagi!
owh ni lah Pak ngah aku yg digeruni dr dulu hingga kini..:)
aku cuba nk candid gambar adik aku sndr..tp haram jadah..xpernah nk bg kerjasama...

Dik yap
Dak Abg
Dak ijat
Along yg mane anak nye perangai sebijik mcm mak dia mase kecik2 dulu..
giller punye penglipurlara yg aku xmampu nk handle...serius letey dowh layan anak ko
Adib yg macam2
Wak rahim[my busu yg selalu buli aku] & askar2 nye..
my mom & orang2 dapor

aik mak dah relax ngan mak2 sedare guwe
damn you..i dah upload 2kali gambar ni....nmpk sgt you giller glemmer kak aya oiiii
ni jek lah seketui gambar aku yg ade tym kenduri ni
yg lain2 sebelom setart penat
makpak pengantin
merahnye lah hai....
oklah Ita...disebabkan itu one..two jus mase hari kejadian....& dua-dua buat BATU...mmg sah..kite naik pelamin same...
asik ko tunggu aku..aku tgu ko..rasakan 2-2 org dah kene tgl...
Ini aje yg sempat aku snap...sbb dah sibuk angkat itu ini..wa dah xlarat nk kendong boipren i dah...& lepas zohor aku dah chow kejap pg kenduri Mr. Macha kat asahan sebelom kembali ke majlis di kala org dah berkemas..huhuhuhu [ni bukan mengelat ok...ni terpakse name nye]

Nota kaki: Semoga Dikurniakan anak yg berderet2...kekekekee

Isda & Saiful

4 dan 5 Jun 2010. Aku ditemani adik ke Senawang utk melaksanakan tugas menembak di sekitar majlis pernikahan & persandingan Isdawati&Saiful di kediaman keluarga Isda. Isda ni sebenarnye kawan kepada kawan aku punye kawan..hahhaa boleh dpt x? lantak lah..mls nk explain...b4 wedding dia..aku jumpe dia sekali jek..lepas tu berhubung thru phone jek..& sampai lah hari kejadian..alhamdulillah...even 2-3 kali patah blik..sbb takut tersilap kire traffic light..ruper2nye mmg peta dia silap..tertinggal satu traffic light.tp aku ngan adik sampai on time..sbb nye...majlis xmula lg disebabkan tok kadi xsampai lg.

tp tym aku sampai pihak lelaki dah siap sedia lepak kat Hall..sangat awal mereka sampai. tapi pengantin perempuan masih tengah bersiap. Tok kadi pon xsampai lg. tapi mase tok kadi sampai..ade cerita lawak...sbb nye beg tok kadi nye xboleh bukak..siap pakai screw driver vagai lah nk bukak..hehehe bak kate tok kadi..almaklom lah..beg dah doploh tahun....dah hukum kene ganti baru lah tu..

alhamdulillah..sekali lafaz jek...mereka berdua sah sebagai suami isteri...

& aku dah mula malas nk memikirkan ayat utk bercerita....oleh itu, layan kan aje gambar2 ni






ber Video Call dengan opis mate








Kepada Isda & Saiful, SELAMAT PENGANTIN BARU...semoga berkekalan hingga ke akhir hayat

Nota kaki: Album ko dah hampir siap....weekend ni lah kot aku roger ko nnt.

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...