Skip to main content

Posts

Showing posts from June 15, 2010

Cheesecake Paling Simple

yang pernah aku buat
Juz guna Creamecheese, whipping cream, gula kastor, biskut marrie, butter, air 100ml, dan gelatin halal. Ini sahaja bahan yg digunakan. resepi nye nnt lah..sbb tym aku buat mmg tiada sukatan digunakan..main taram jek..& aku xdek nye putar gune mixer ke ape...aku juz blend jek semua bahan2..wakakaka....

Kelelahan

Melayan budak2 ni..xperlu lah aku turun padang utk exercise..serius berpeluh ketiak aku ok. ni sesi mlm sebelom majlis...walaupon 4org..tp mcm 40 org jek yg berceloteh.
mcm mane aku boleh masuk dlm team kanak2 ni...sbb nye mereka percaya umor aku 13tahun..wakakaaka...
Sesi pembelajaran baru....bercerita memulakan kosa kata selain pada suatu hari....tp budak2 sekarang mmg cepat tangkap....tp agak kelakar lah ayat yg keluarkan...seperti
Hujung minggu yg lepas jadi masa lepas hujung minggu
Pada bulan lepas jadi bebulan lepas
& byk lg...mmg gelak terbahak2 lah aku dibuatnye...
tapi mmg betul lah..tym kenduri kendara ni je lah..kite akan jadik rapat ngan sedare mara..harap kn hari raya...mmg payah sbb xselalu nya akan jumpe...masing2 dah ade keluarga lain kn...yg bujang tu mmg senang lah kn...even aku yg bujang pon aku jarang dpt jumpe semua org tym raya,..
penonton yg setia yg ni...si Jagung yg ramai awek.... kecik2 dah pandai mengayat ok! & kecik2 dah reti paksa aku snap kan gambar dia.. o…

Hafiz & Atika

Selamat Pengantin Baru kepada kazen aku Hafiz dan Isterinya Atika. [dalam pala otak aku, org nama hafiz ni mmg suka pd org nama atika jek ek?] keh keh keh... Hafiz ni muda dr aku..baru 24tahun tp jodoh dah sampai. dia ni mcm kes adik aku jugak lah yg kedua tu...langkah bendul..sbb si Hafiz ni ade kakak yg tua dr aku [Ita sila sedar diri..ko lagu tua dr aku] hehehee..mmg aku kene pelangkung ngan minah tu nnt. Ok, ni nama Jodoh dah sampai kan...
mula-mula bila makcik2 aku kate wife si hafiz mcm aku..serius aku xpercaya...tp mereka kate xdek lah same sgt..cume gambar kat banner tu...serius aku rase same plak..wakakakakaa
dan lagi satu..dengan spek yg baru....semua org ingat aku adelah adik aku..wakakakaaa mcm2 lah ayat2 makcik2 aku...aku xdpt blk mlk lah..sbb ade keje lah..pdhal yg aku ade keje tym majlis dibelah perempuan minggu sebelom nya..tu mmg aku xleh nk pg..sbb aku ade shoot wedding si Isda tu kan. pdhal..yg depan mate depa ni lah si Yun nye..wakakaka lawak jek...
owh ni..sedare mar…

Isda & Saiful

4 dan 5 Jun 2010. Aku ditemani adik ke Senawang utk melaksanakan tugas menembak di sekitar majlis pernikahan & persandingan Isdawati&Saiful di kediaman keluarga Isda. Isda ni sebenarnye kawan kepada kawan aku punye kawan..hahhaa boleh dpt x? lantak lah..mls nk explain...b4 wedding dia..aku jumpe dia sekali jek..lepas tu berhubung thru phone jek..& sampai lah hari kejadian..alhamdulillah...even 2-3 kali patah blik..sbb takut tersilap kire traffic light..ruper2nye mmg peta dia silap..tertinggal satu traffic light.tp aku ngan adik sampai on time..sbb nye...majlis xmula lg disebabkan tok kadi xsampai lg.
tp tym aku sampai pihak lelaki dah siap sedia lepak kat Hall..sangat awal mereka sampai. tapi pengantin perempuan masih tengah bersiap. Tok kadi pon xsampai lg. tapi mase tok kadi sampai..ade cerita lawak...sbb nye beg tok kadi nye xboleh bukak..siap pakai screw driver vagai lah nk bukak..hehehe bak kate tok kadi..almaklom lah..beg dah doploh tahun....dah hukum kene ganti baru …