Saturday, September 24, 2011

Kisah Raya Ke-4

seminggu sebelom raya kot dok plan nk kumpulkan semua geng-geng time sekolah Sharodz dulu. alah tak ramai mana geng aku pon. cuma 7orang jek. as usual..ahlinya aku, lyza, khatul, ethong, izu, yam & ajar. dan yam yg cadangkan buat kat umah aku. aku pon ok jek. tak kisah pon.janji dapat kumpul reramai kan. mula-mula peneng lah jugak apalah aku nk hidangkan kan. dah lah aku ni mood malas + mood raya non ado kan. last-last peneng pikir..buatlah ketupat + rendang & order satay ajelah sebelah umah jek. hehehhe sonang kan. dan aku tambah le sikit kek & etc


makanya, inilah hasilnya....



caramel choc + red velvet



satay

ketupat & rendang & sambal tumis


tapi yg hadir cuma



izu sekeluarga



ni izu & anak dia Qayyum


asik nak tidor jek..


siang-siang mane leh tidor kan...kene ikut ibu jln raya kutip duit raya..hehehe




dan pasangan sehati berdansa yang xpernah miss mana2 event. muahahaha


laki dia rajin melayan & sporting..iya kan tok batin?


jgn lupa duit raya utk aku..penat puji ni...oppss raya ada 4hari lg kan


izu sekeluarga



dan pasangan suami isteri yg sengal lagi serasi.


seb baek laki ok ethong...


tp cewahhh bergaya ngan honda yek taun ni..


jeles i ok!


oppss lupa nk cerita ithong makan paling byk..alasan makan utk 2org...


poyo..memang biasa pon ko lah yg makan paling byk pon..lagi xmo mengaku kan



dan semua yg hadir..


lyza lom sampai ketika ni sbb dia ingatkan xjadi..


tym posing ni dia otw





dan potrait raya kami utk tahun ni.


tahun depan nk buat kat rumah aku lagi..


aku ON jek..tarak hal..


sbb senang aku xyah nk bergerak..huahuahua


dan lagi satu.




Yam dan ajar..sila jeles...kami ada gambar raya bersama..huahuahuahua


saje kasik bakar lebih..






Dan aku nak tambah cerita hal perihal dulu kala...di mana operasi Jom beraya ni start masa 1997 (form 3) masa ni geng kitaorg baru ada 5org. (aku, ethong, lyza, ajar & khatul jek) lagi 2 org join masa form 4. gigih ok tym tu..beraya naik bas...bayang kan nk ke Merlimau - Alai - Masjid tanah & jasin...kira ronda 1 melaka..dalam masa 1 hari..sempat jek kan...tp sometime kami gunakan perkhidmatan transportation pak Jansar & pak aman..hehehe dan bila form 4, ada beberapa org dah ada lesen motor..maka, aku pn jadilah pembonceng motor berkhemah kan...sbb aku mane ada amik lesen motor..sampai lah kitaorg masuk Universiti...naik motor...xlama pastu..lyza & khatul dah ada kete...maka depa lah jadi drebar..aktiviti Jom beraya ni sampailah ke taun 2004. dan ada jugak kisah terpaksa beraya di balai polis..sbb kete lyza kene langgar motor...hehehe lame giller nk steelkan hal buat report..tensi jek tym tu kan. start 2005 masing-masing dah bersepah2 maka dah takdek aktiviti Jom Beraya ni. sangat rindukan zaman-zaman tu kan..yolah...kepala xsemak...dan yg pelik..dalam sehari..boleh jejak semua rumah..skrg ni...ada transport sndr pon..payah nk jejak ke sebuah rumah..bukan xnak..tp masing-masing dah ada keluarga sndr & dah ada hal sndr kan hehehhee tapi apa-apa pon..doa aku..semoga persahabatan kita berkekalan sampai bila-bila.



Nota kaki: Kalau bila-bila nk buat gath lagi..aku ON jek..ngeh33

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...