Thursday, October 1, 2009

Aqif Muadz

Betol ke idak aku spell name anak si Aman [bkn bapak aku ok..ni abd rahman...abg si yam] ni...ntah le..but we all panggil dia Aqiff jek..

Comei kan berbaju melayu siap sampin lagi..pak nye lah yang gigih..budak ni baru 2 bln tym raya aritu..kire mak nye pon baru abis pantang mcm tu...

tp dlm gamba nmpk cam dah 4bln camtu..hehehe Aqiff ni sgt lah peramah...oppss bukan suke ajak org membebel ngan dia...leteih lah nak melayan..paknye lah yg ngajor aku rase..hahaha semua salah pak ek..sbb mak nye diam aje...keh keh keh...

& kecik2 lagi..dah teror nk posing ngan camera...



ni mase dia lom mengamuk...gamba pon ok jek lah....kannn
dah mengamok..semua gamba muke cebek cebek jek..ngeh33...

Nota Kaki: Gamba nisrina xbyk sbb nye...cik kak tu kan dah dpt kaki..xleh dok diam...payah bebenor plak skrg ni..xpe aku tgh plan nk wat outdoor photoshoot tok dia..maybe leh join ngan Adam[kalo blh lah]..hehehe suke suki jek wat plan..tp xtny makpak dia lg ek..keh keh keh...

Gambar sane sini

MerAkam kan gambar family Yam...

sob ** sob ** gambar family aku jugak yg xsempat nk di rakam..gare2....mase pagi lepas bersalaman tuh..bergegas nk ke umah mak ngah sebelah..lepas tu mmg payah lah kumpulkan adik2 aku kan..sorang lesap..dah balik sorang lagi membute plak..pehtu ngan xdapat dikesan lah..kesudahannya..photographer berasap..xmo dah merakamkan gambar ape..tgu lah raya aji nnt..kalo aku ade MOOD baik...geram aku ngan adik2 aku byk songel tuh!

ok tatap lah,..gambar ni dulu yam ye...gamba yg reramai tu xsiap lagik..tone color nye aku maseh xpuas ati lagik!!!!!!

**along & Family**

**amir yang sangat pendiam**

**aman & family**

**Aqiff yang sangat becok macam pak nye**

**yam & family**

**nisrina yg sakan makan mee goreng**
xpedas ke yang oiii....
aku rasekan yam...gamba family ko..nnt aku amik blk..sbb aku xpuas ati..sbb nye adelah..nnt aku cerita!

Berpikir = Termenung

Balik dari keje semalam..aku dok termenung memikirkan ape yang nk di makan ketika berbuka.. al maklomlah...2 hari lepas...aku dha tapau sesiap dr kampung kan....hehehe cume panas kan jek lauk pauk yg aku tapau tu..makanya..semalam dah start kene pkr nak makan ape...cettt...nk tapau dr kedai bawah sungguh lah menyelerakan!!!!

selongkar-selongkar freezer pon..ade lah cebisan ayam yg aku asingkan utk wat rencah masakan mase bln pose & beberapa ketui udang [hahahaha ade lagi ok....] dah lah semua kejung beku kan..terpaksalah defrost kan dulu b4 aku campakkan dlm kuali...tp nak makan ape ek...erm selongkar2 gobok plak..hahaha aku ternampak maggie....tetibe tertelan air liur plak...teros terpikir makan maggie jek..xyah nk tgu defrost vagai kan..tp tetibe tekak ku kate..maggie goreng special...ngeh33..terpakse lah pkr..bawang plak xde..telor pon xdek..cett kene trn bawah jugak..kebiasaannya aku mmg malas..aku redah jek ape yg ade kan..tp semangat smlm lah kate kan..leh g buang sampah sekali kan...siap2 ape yg ptt aku pon trn ngan serabai togai nye..ngeh33 kate pon trn bawah nk buang sampah kan...kang dah vogue2 pegang plastik sampah...teros xleh pikir dahh!!!!

oklah..beli barang sesiap...nk naik atas..tp semua org berduyun-duyun turun...ape kes???? kan!!!!! huhuhu org dok sok sek mengatakan goyang kat atas tu..huhuhu SERAM lah saya..tp aku gamble..naik ajelah..org laen sibok trn aku sibok nak naik..hahaha giller berani..pakcik2 kate...goyang td...aku ala2 blurr xpaham..goyang apekah itu kan...wat derk jek...sekali smpai atas mmg org2 dok pakat dok luar umah [mane yg xtrn lagi] maybe dok tgk wajib trn ke idak kan..hehehe sampai umah aku start operasi aku..almaklomlah dah kol 6lbh sket kn...tp aku dok bukak pintu coz...kot kot lah org kate trn semua..aku dengarlah jugak kan..hehehehe....tetibe kak ayu muncul dr dlm bilik...kus semangat!!! ade org upenye...cettt ape ke dia buat dlm bilik gegelap tu..hampeh...dok tny pasal terasa x..bangunan bergoyang..peneng22 dia td...hahaha seyes aku xrase sbb aku kat bawah...aku pon setelkan operasi maggie goreng aku....sampai siap..tp semua org dah naik balik...aku pon tutup ajelah pintu..hehehe & menunggu waktu berbuka dengan penuh debaran...sbb nye ntah ape lah rase maggie special au itu...

bile azan berkumandang...aku baru nk wat air...owh waktu maghrib awal plak...ngeh33..ape lagis...aku pon melantak lah maggie goreng..mak eihh sedap lah plak kn..sehingga licin pinggan..pdhal xsedap mane pon..cume aku lapar nak mampos jek..tu yg licin..kalo idak..jgn harap lah aku dpt telan maggie tu...

bile termenung kan balik sambil melambung2 remote control TV...dah berbulan2 rupenyer aku TAK makan maggie..ade lah dr 2bln b4 puasa aku rase..termasok puase...dah 3bln..giller lame kan????? alasannya sbb ILa dah xdek..utk ajak aku makan maggie..nyet:P

**Sebelom Makan**

**Sesudah Makan**



Nota kaki: bace berita tadi...kuat jugak lah gempa bumi yg di declare as tsunami jugak tu..kesian org2 di padang sinun [opppssss patutkah ade dasar anti mereka pulerrr???, tp sifat org kite kan....sentiasa bersimpati & berbudi :)]

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...