Monday, February 1, 2010

Jonker Walk

Tempat wajib pose..hehehe lupe plak nk upload td....dah celaru dah entry2 aku nih..haih*

Pesta Layang-layang Antarabangsa

Mase odw nak ke parking lepas kaki dah kebas jln2/ronda2 kat Jonker Walk...ternampak banner ni dlm samar2 lampu jalan tu..almaklumlah..dah malam kan...

& mengikut date dia 29-31 Januari..maknanya..ahad/semalam hari terakhir pesta ni...erm sempat lagi nk carik tpt ni...hehehe...

rupe2nye...pesta layang2 antarabangsa ni berlansung kat perkarangan eye on malaysia....sempat lah aku ngan DD tinjau
& sempat jugak lah kami...menembak sedas dua peluru [kang lebih kene saman plak] di bawah terik matahari...basah ketiak ok! seb bek pakai deodorant....kalo idak...kepam lah bau dlm kete..hik22

owh citer selanjutnye...esok aje lah aku cerita ek..nak balik dah ni!

Nota kaki: kalo korang mmg xkesah pon pada layang2 ni kan..tp pada aku TIDAK ok! akus angat lah kesah sbb aku sukeeeee sangat bermain layang2 sejak dr dlm perut zaman kanak-kanak ribena ku. Ti sebabnye beria jek nk mencarik jugak lokasi di kota laksamana tu kan..hehehee :)

Jonker Walk


Welcome to Jonker Walk!

Ape ade ngan Jonker Walk ni?
** Macam-macam ada~~~~

Di mana lokasi nya?
**Kota Laksamana, Melaka [berhadapan Studhuys a.k.a bangunan merah..seberang sungai melaka tu aje k!]

Ape yg ade di lokasi tersebut?
**kan dah kate..macam2 ade...ade bangunan klasik mase silam...ade barang2..ade stok cuci mata...ade arty farty nye koleksi..kire semua peringkat umor + semua jenis manusia..leh datang memeriahkan majlis oppsss memeriah kan suasana

ape yg blh di cari?
**byk bende lah....tp makanan mmg byk..cume HALAL ngan x tu...agak payah ni diperkatakan..sbb nye...sini ala2 perkampungan Baba nyonya & cina....
** sini pon ade masjid, kuil, tokong, & etc...toksah nk carik alasan kan!



tpt wajib pose...di kala ke sini
owh lupe...**Happy Birthday DD"
semua org KL bercuti utk meraikan besdae you..jeles i ok!

Ape yg xleh dicari?
** Cinta....sbb keadaan serabut & terlampau sesak..xleh lah nk jeling2 ke ape...sume sebok nak jage ketiak..supaya TAK diabau oleh org laen..hehehee



ape yg perlu disediakan?
**kekuatan mental kaki & tenaga yg gagah supaya xlayu depertengahan jalan, & sedikit ongkos kalo bukan kaki shopping..xperlu bawak uwang yeeee...owh lupe...Diri sendiri...ye ini amat perlu kerna..tanpa diri sndr..anda tidak dpt merasai kenikmatannya...oppssss

Ape yg xperlu ade?
** xperlu lah menghantar perutusan ke sana..kerana org xkan paham ape yg kamu mahukan..selain itu..perlu ade kaki & mata yg tajam...ahaks kerana dia menggunakan konsep "Barang yg terlepas..jgn dikenang...hazabbb ooo nk redah lautan manusia"

Bila kah masa yang sesuwai utk ke sani?
** Jumaat-ahad dr kol 6.30pm - 12.00am

---------------------------------------------------------------------

selain ke jonker walk..aku jugak..menaiki cruise...feeling2 berada di Venice di Italy.:)

dari entry di sini yg mengata kan aku nak naek boat ni...baru terlaksana...aiyo...makan masa setaun lebey baru terlaksana kan..hehehehe...tp xpe..koman2 aku dah berjaya melaksanakannya. ha Didi yg menyimpang angan2 nak beli t-shirk kat kedai orang utan tu pon....baru terlaksana...heheeh xpe...janji dah dpt kan!

ok cerita pasal cruise ni ...tgu entry seterusnya..kang bercelaru plak...aku ni mmg org yg celaru..tp nk cerita hambur semua..aku blh jek..kang korang yg miong nak membaca plak..wakakakaa

Nota kaki: walau ape pon terjadi..aku tetap suke jalan-jalan lenguhkan kaki di Jonker Walk..sbb aku suke tgk gift yg ade terompah..hahaha tp xpernah beli lagik![terok kan?!]

Rosti

Jumaat mlm after tengok BOF kat 8TV, Aku ngan Lyza [owh Lyza mai KL hari jumaat lepas] pon kuar melepak kat Hartamas Square
Lame weihhh xlepak situ....dulu keje kat desa sri hartamas...mmg muntah lah nk lepak situ...bukan muntah tekak jek..poket aku pon termuntah tym tu..hehehehe

ade satu bende jek yg aku suke kat situ....dia nye Rosti...hehehee...sbb itulah aku angkut si Lyza ke sana...huhuhu
dah lame weihh xmakan makanan ni.....makanya..mmg misi mlm tu nk melantak ini makanan jugak sambil menyedut air longan...hehehehe :)
**ni lah ruper rosti nye**

Sori lah..aku xsnap ape2 gamba..sbb malas nk kuarkan camera phone tu yg xberapa best kalo tym mlm..hehehee lg pon aku ngan lyza sakan berborak...makanya...Thanx to Mr.google...kerana menyediakan platform utk aku skodeng gamba2 yg aku leh grab!

kalo dulu rosti kosong [tp style kat hartamas tu ade letak black pepper sauce] harga baru RM3.50..tp skrg yg kosong tu dah rm5.00 ok! huhuhu

tp malam tu..aku balun rosti cheese....cume rm6.50 jek....pehtu lyza order canadian pizza & rosti cheese jugak..haiyooo dah lah kat pasar malam aku dah tapau sekeping murtabak..makan sorang plak tu..haiyoo...mmg perut tong drum ok!hehehehe

selain kat hartamas square...kat merche pon dulu..aku melantak mende alah ni jek...cam dah xnmpak makanan laen jek rupenye...pdhal kentang yg dihiris & dipotong kecil2 & dibakar..senang jek nk buat..tp tu lah....#$@$%^

Nota kaki: puas ati dpt makan rosti...& thanx to Lyza

1 Feb 2010

Pagi-pagi lagi dah mulakan dengan senaman.

opsss terpakse memulakan dengan Langkah seribu..kalah lah atlet pecut negara yg hny mampo lari 100meter jek..


I larik turun naik tangga ok! utk kejar bas...wahh...rase sehat harini sbb dimulakan dengan senaman larian tanpa sempadan.... kembang paru2 I pagi-pagi ni ok!

Nota kaki: pagi2 lagi ketiak dah berpeluh...opppss tp tiada bau seperti di sini yeeee

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...