Tuesday, November 30, 2010

Kisah adik & kakak

ha beginilah keadaan kalo tengah bermain, jangan harap adik dapat join kakak main kan..kekeke memang patut pon adik xdibenarkan main sama, sebab si adik kuat menyakat, kecik2 lagi dah tunjuk perangai kuat menyakat, xdpt nk bayangkan nnt laungan kakak dia pada masa akan datang bila kene sakat..heheheee
dan si kakak pula tengah ketagih PEACE bila bergambar...semua gambar dia lah ngan jari peace...maka layan kan je..janji mood dia baik...
ni budak ensem lagi kacak bergaya yang membuat ati orang yang melihat cair...lagi cair bila dengar si kakak nyanyi lagu burung kakak tua...part icum..icum..ulalalala..tu yang paling comei...hehehhee
see...geram...sangat lah geram ngan si irfan naufal..tapi si kakak panggil dia Opal..opal pon opal lah janji kacak luar kacak dalam..hehehe yg penting bila senyum boleh buat org cair..kekekeke
ni dia tgh carik idea nak mengaco kakak dia...tgn pegang mainan tapi mata tetap pd si kakak kat depan...hehehee masa ni baru lepas kene marah ngan kakak..sbb mengaco lah kan...
ish ish..makin gewammmmmmmmmmmmmmmmmmm di buat nye...nak gigit anak orang..tp ibu dia sndr mengaku selalu gigit budak ni..hehehe ibu sndr pon gewammmm kan....
hehehee kakak senyum bukan main lagi..tp dalam hati membara jek adik menumpang di TAMAN dia...gelungsur ni si kakak panggil taman...masa aku sampai pg tu dia dah sibuk bercerita..yang kat umah dia ade taman..aku ingat kan apelah tamannya...rupernye ni lah menatang taman tu..comei jek...
naufal gembira dapat jugak dia menumpang seround dua di kala ni..hehehehe bukan senang kan nk datang peluang mcm ni kan naufal?
ha ni lah gaya gediks si kakak...abis comel lah posing atas taman dia ha....mmg kaki posing lah cik kak ni..sbb dr gaya, bila bergambar jek..muka nk kene senget...kekekee xpe bihah...model wannabe kan...

sebenarnya, aku kene snap Mak We [si hawa] mereka ni konvo..kekeke tp nmpk gayanya...mcm gambar bebudak ni yg over kan..ahaks...

well ni family yam..xlengkap pon...sbb along ngan rahman sekeluarga xdpt mai...
oh terselit plak...aku pon nk bergambar ngan taman cik kak ni....thanx tu "aci ala"..bihah kan pelat...acik zara..jadi aci ala...hahahaa cute ngeeeeee
dan bergambar bersama jejaka kacak luar kacak dalam..kacak dengar sini..hehehehe Naufal lah kan..pujaan hati skrg ni..hehehehee
dan ni lah makwe nye yb dah tamat belajar...padahal makcik ni dah keje pon..tahniah hawa, semoga sukses & wa jeles lu dah kurus sgt...:P

Friday, November 26, 2010

Cukup dan Berkat










dah lame nak share..tp hari ni baru berkesempatan mengupload kan di sini..thanx kepada rakan yg memforwardkan coretan ini di email.

Sunday, November 21, 2010

Life as we know it

Celik jemata pagi ni, terus teringat nak tengok jejaka hensem...tapi pejam balik sbb belom tibe waktunya, skali tgk jam nak ke pukul 10am, terus lah melompat bangun dan berlari ke toilet...

bersiap ala kadar, start enjin kete, zasss ke MV yg sekangkang kera...fouuhh seb baek awal lagi..maka parking byk...dan senang jek nak dpt tiket sbb org masih belom ramai...dah beli tiket, beratur beli sumthing utk brekpes, cool sbb org masih boleh dikire dengan jari...maka sambil tgu utk masuk wayang tu...soru lah sekejap tepi tiang...

dan masuk cinema...duduk diam2, well citer ni abis ditayangkan [u know me....jgn harap nk tgk tym org lain tgk berebut nk tgk kan]...ade lah dlm 10org kot dlm wayang tu....tenang je layan movie harini...kol 11am - 1pm....
wanita hot
dan jejaka goges nims
ade 2 ketul plak gambar lelaki nims,

well i perempuan kan..maka tgk lelaki lebih sket lah...abis muvie terus balik umah, on laptop...main games plak kat fesbuk..cool nye lah weekend ni..

Nota kaki: awas lah org yg wat janji temu tp senyap tanpa khabar berita...mmg terima balasan lah nnt~~~`

Kejohanan Bowling Sentap GGO 2010

Lokasi macam biasa lah, Pin Junction, Cineleisure, Damansara. Pada tarikh 20-11-2010, Sabtu pada jam 11am - sampai habis games. Plan asal nak main 2games jek, tapi para peserta masih ghairah nak mengutip mate demi mempertahankan kejuaraan masing-masing.

disebabkan tahun ni memang xdek aktiviti lain selain makan dan kenduri kahwen sazz&adi, makanya weols plan utk mengadakan majlis pertandingan bowling yg gilang gemilang sebelom 2010 menutup tirai.

Are you ready GGO? lets party...hehehe


well games pon dah tamat, peserta pon gembira ngan keputusan yg tak kurang hebatnya, ok, ni serba sedikit gambar sepanjang pertandingan berlangsung,,,
tu dia, orang paling bergaya membuat balingan, cayalah ahli team aku ni...owh lupe,..better aku memperkenalkan ahli kumpulan ek...

Team Supik Gelenyah

1) Yun
2) Adi
3) pop

Team Baiknye Cilok

1) Saz
2) Nik
3) Cyana

Team Isi dan tulang

1) Dewi
2) zizo
3) Musab
ha, itu dia pengawal tulang dah melaksanakan tugas sebagai pengawal, yang mane mengawal suasana dr diganggu oleh oleh ahli2 kumpulan yg terlibat dlm pertandingan kali ni.
tu dia...i baling relax jek....dah jatuh sume...why lah brother sebelah tu beria baling..tp ke longkang perginya..hehhe

tu dia...gaya dah ade...tp, ade jugak aksi kuak lentang di landasan kan..hehehe tergamam seketika semua..
masing-masing xleh duduk dengan tenang....mmg masing2 kepanasan utk memastikan team masing2 menjuarai...well team i, relax ja...tapi kami dah ditakdirkan jadi juara kan...

perghhh...muka stress nmpk....
ha dah gembira...selepas mendapat strike! terer plak minah ni harini..
ni memasang strategi ke utk menjatuhkan musuh sebelah menyebelah
lah dah mcm kelas dansing plak mereka ber2 ni..pdha; xkenal pon minah tu kan..huhuhuhu
"yessss....xlame lagi ayam muncul di screen..hehehee" kata abg soljar
ok lah pemenang ke-3 jatuh kepada....team isi dan kuku..sorang ahli lagi dah lari sbb malu dpt no corot...
team baiknya cilok, berpuas ati ngan naib juara...walaupon mereka bekerja keras utk memastikan trofi juara milik mereka.,.sampai terlentang lah sorang ahli kumpulan mereka..hehehe
well, kami yg cool....Supik Gelenyah [mcm geli jek bunyik nye kan..tp makne dia baik] well, million thanx pd pop yg memastikan kumpulan kami mendahului dengan Gah walaupon dia cedera di jari mase game ke-2..... gembira betul kami..sbb pulang dengan kacak bergaya..huhuhu
ok, pop juara keseluruhan lelaki..cayalah pop....
pemenang gaya....
juara keseluruhan wanita...cett dia jugak bolot kan..xpe xpe...siap lah nnt ...aku berazam nak jugak kalahkan dia..muaahahhaa

ok lah, jumpe lagi di aktiviti lain...di lain waktu dan di lain hari....tata....kerusi kosong tu utk musab sebenarnya..hehehe

Nota kaki: yolah aku tau..aku utang lg ksiah singapore..huhuu nnt lah..

Saturday, November 20, 2010

Yakinkan aku Tuhan
Dia bukan milikku
Biarkan waktu waktu
Hapus aku…

Sadarkan aku Tuhan
Dia bukan milikku
Biarkan waktu waktu
Hapus aku…

Friday, November 19, 2010

19112010

Sepatutnya, harini adalah hari bersalam-salaman, dan hari penuh emosi

TETAPi

Aku membuat pilihan utk terus pergi lunch kat kedai makcik ayam goreng sedap lalu memilih lauk sotong dan sayur 2 jenis. Cukup mengenyangkan!

Thursday, November 18, 2010

Proton Inspira

Saje lah gatal pegi cek harga Proton Isnpira ni kan...perghhhh...mahei lah jugak kan...yolah ater kete made in malaysia, why dont murah kan sket kan..kalo lagu nims, mmg lah rakyat malaysia prefer pakai honda/toyota/mitsubishi...kan kan

memang lah gune tech canggih..tp kasik lah berbaloi2 sket...tapi tgk gambar mmg sebijik mcm lancer lah kan..kire xmampu pakai lancer, pakai inspira pon jadiklah..hehehehe

ssila peratikan..harga dia..mahalkan..terus aku rasa sayang kat laling aku..muahahahahaa



Salam Aidiladha

Masih belum terlewat utk mengucapkan, Selamat Hari Raya Aidiladha kerana takbir masih berkumandang sampai esok. Teringat pada sedare mara yang sedang mengerjakan Fardhu Haji. Semoga mereka mendapat Haji yang mabrur dan sentiasa dikurniakan kesihatan yg baik sehingga selesai.

Dalam keluarga aku Tahun ni, hanya Busu Jamil aku saja yang buat Korban, ehh lupa Busu rahim pon same, tapi dia buat korban harini. maka aku xsempat nak melihat aksi binatang tersebut dikorbankan. Tapi orang kampung Alai memang byk aku dengar.

dan semalam, adik aku si Ijat & geng2 dia, telah mengutip semua tulang2 kaki lembu [xdeklah semua] dapat lah mereka buat sup tulang sebanyak 2 periuk yang boleh tahan besarnya..makanya semalam, orang alai makan sup tulang..hehehehee layan...sampai perut sengkak, mata xlarat bukak..lalu tidir sampai ke pagi...perghhh dah lame xlayan nikmat makan sup sebegitu, silap2 tah ape ramuan lah bebudak tu letak..aiyoooooo nak fitam bila memikirkan balik..tp bila renungkan kembali....xperlu dirisaukan sbb tukang masak tu adalah chef jemputan khas dr hotel mane tah...terer anak2 kelahiran alai ni yek..xtau plak aku ade jugak orang lian yg jadik chef ni selain si atan[dia ni dah ronda satu dunia kot] gara2 jadik cheff.

Oleh sebab cuti sehari jek, dan aku abiskan dengan mengqada' tidur, maka tiada cerita lain selain aku ke Jusco beli Air Kotak Soya kerana hendak menggantikan air Soya ayah aku yang dah selamat aku telan sampai habis pada pagi raya...takut kene sound, maka aku dengan rela, pergi beli sedozen [bersize 1ltr] supaya lepas ni kalo aku terminum lagi..xperlu rasa bersalah..muahahhahhaaa

Apakah erti korban/pengorbanan dalam diri kengkawan semua?

Dan aku nak menambah yang aku Tak sabar nak menati Sabtu ini menjelma kerana, GGO akan berkumpul kembali utk menggegarkan longkang2 di bowling centre. huhuhuhu semoga program yang dirancang ini akan berjalan lancar setelah terpaksa ditangguhkan beberapa kali.

GGOs, are you ready? Dengar cerita ramai yang pulun prektis, well i, xsempat! nak baling buah kelapa kat kampung haritu pon xsempat, ni semua gara-gara qada' tidur yang telah lama ditangguh-tangguhkan jua. Abg long dah mula rasa tergugar, bila mendengar ramai2 adik2nya dah start prektis, tp beliau terpaksa keluar duit utk beli kasut baru Meknab nye...wahh sakan lah meknab raya korban taun ni..sbb dapat kasut baru...auwwwww.... Sazz pon pasrah jek utk kekal sebagai Ratu Longkang kerana beliau pon tidak berkesempatan utk memprektiskan diri gara-gara tgh gigih berusaha di rumah...opsssss

dah lame plak tak sembang di sini..skali asik terbabas jek...ok lah...selamat menjamu ketupat & rendang dan semoga perut pon berdondang sayang selepas tu..pheewwwwwww

Malam ni dinner ngan cupcakes yg di tapau dr kampung...fouuhhhh

Sunday, November 7, 2010

Lenguh Kaki Makcik

Di kala aku keserabutan last Jun-Julai, time sembang ngan khatul, aku ajak dia pegi holiday, juz a short holiday, utk aku hilangkan keserabutan otak aku. Tibe-tibe aku ajak dia ke Universal Studio, Singapore. Best nye kalo sembang ngan dia ni, kompem jadi lah, sebab suami dia si imran,. jarang ade masalah utk join kami sawan bercuti, maka bila dia kate ON jek. Aku ajak pegi dklm Oktober, sbb memang dah xleh tahan, rase nak lari dari semua masalah yg tengah serabut tu. Yolah lepas satyu, satu yang datang. well, manusia, semua di ujikan. cuma berlainan cara jek.

Plan asal nak pergi weekend jek, kire sabtu & ahad, dpt jejak kaki & main games dlm universal studio tu jadik lah. aku bukan nye shopping ape2 pon kan.

End up, khatul kaji calendar, ade cuti 3hari mase deepavali, maka dengan xsengaja terus lock date tu. & dlm sehari jek terus carik tic flight, memang ade yg murah tp hotel plak xberbaloi kan..malas nk terus carik hotel murah dlm singapore tu, terus cek tune hotel JB, pergh ade promo, siap ade bas ulang alik dr Tune hotel ke sentosa island, memang rezeki kan...dan memang serius murah bajet kali ni. dan dan tu terus lah khatul booking & buat bayaran. perghh setel. Maka kompen, aku khatul & hubby dia dan lyza, akan ke sana pd mulanya.

dua 3hari lepas tu, khatul cadangkan open pd geng kitaorg yg lain iaitu ajar, ithong, izu & yam. tapi yg kompem jadi hny ithong & suami nya, yg lain2 ade byk komitmen l;ain. xpe next tym aja k.

maka nya, 5 & 6 nov, ke JB & singapore lah kami. dan selamat lah aku melepas kan segala keserabutan dulu dan yg baru menjelma kat situ, tp rase mcm malas dah nk balik KL tu..serius serabut!

Aku buat ringkasan dululah, malas nk merapu panjang-panjang..antara tempat yang kami singgah

1) Mustafa Centre - beli perfume sampai naik peneng aku ngan bau perfume di tangan sendiri
Ahli - ahli kaki lenguh : Dari kiri - Pak Bilal, Ithong, Lyza, Khatul, Tok Batin & Aku.

2) Bugis Street - beli ole-ole untuk diri sndr melebihi dr ole2 utk org kampung..muahahaha
3) Sentosa Island - walaupon xdapat redah semua jenis activity, tp weols tetap enjoy...
4) Song of the sea [sentosa island] - owh menarik, tp lyza sempat tido walaupon duduk atas tangga jek..muahhahaa
5) universal studio [dalam sentosa island juga] - owh ni memang membuktikan kami ni semua seorang yang penyabar..hahahahaa
itu sahaja, kami bergerak ke JB hari jumaat kol 3.45am dari Muar, dan sampai ke Tune Hotel JB kol 6am, ni gara2 tunggu si Ithong & Suaminya dr Shah Alam..

Dan selamat sampai ke Muar balik tgh td, jam 1.30pm. alhamdulillah semua nya selamat, cuma suami si ithong nak demam kot..hahaha kesian kene buli ngan agenda percutian yg pack kami..hahahahaaa..xpe first time, mungkin terkujat..hak hak

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...