Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2010

Kisah adik & kakak

ha beginilah keadaan kalo tengah bermain, jangan harap adik dapat join kakak main kan..kekeke memang patut pon adik xdibenarkan main sama, sebab si adik kuat menyakat, kecik2 lagi dah tunjuk perangai kuat menyakat, xdpt nk bayangkan nnt laungan kakak dia pada masa akan datang bila kene sakat..heheheee
dan si kakak pula tengah ketagih PEACE bila bergambar...semua gambar dia lah ngan jari peace...maka layan kan je..janji mood dia baik...
ni budak ensem lagi kacak bergaya yang membuat ati orang yang melihat cair...lagi cair bila dengar si kakak nyanyi lagu burung kakak tua...part icum..icum..ulalalala..tu yang paling comei...hehehhee
see...geram...sangat lah geram ngan si irfan naufal..tapi si kakak panggil dia Opal..opal pon opal lah janji kacak luar kacak dalam..hehehe yg penting bila senyum boleh buat org cair..kekekeke
ni dia tgh carik idea nak mengaco kakak dia...tgn pegang mainan tapi mata tetap pd si kakak kat depan...hehehee masa ni baru lepas kene marah ngan kakak..sbb mengaco lah k…

Cukup dan Berkat

dah lame nak share..tp hari ni baru berkesempatan mengupload kan di sini..thanx kepada rakan yg memforwardkan coretan ini di email.

Life as we know it

Celik jemata pagi ni, terus teringat nak tengok jejaka hensem...tapi pejam balik sbb belom tibe waktunya, skali tgk jam nak ke pukul 10am, terus lah melompat bangun dan berlari ke toilet...
bersiap ala kadar, start enjin kete, zasss ke MV yg sekangkang kera...fouuhh seb baek awal lagi..maka parking byk...dan senang jek nak dpt tiket sbb org masih belom ramai...dah beli tiket, beratur beli sumthing utk brekpes, cool sbb org masih boleh dikire dengan jari...maka sambil tgu utk masuk wayang tu...soru lah sekejap tepi tiang...
dan masuk cinema...duduk diam2, well citer ni abis ditayangkan [u know me....jgn harap nk tgk tym org lain tgk berebut nk tgk kan]...ade lah dlm 10org kot dlm wayang tu....tenang je layan movie harini...kol 11am - 1pm....
wanita hot dan jejaka goges nims ade 2 ketul plak gambar lelaki nims,
well i perempuan kan..maka tgk lelaki lebih sket lah...abis muvie terus balik umah, on laptop...main games plak kat fesbuk..cool nye lah weekend ni..
Nota kaki: awas lah org yg wat ja…

Kejohanan Bowling Sentap GGO 2010

Lokasi macam biasa lah, Pin Junction, Cineleisure, Damansara. Pada tarikh 20-11-2010, Sabtu pada jam 11am - sampai habis games. Plan asal nak main 2games jek, tapi para peserta masih ghairah nak mengutip mate demi mempertahankan kejuaraan masing-masing.
disebabkan tahun ni memang xdek aktiviti lain selain makan dan kenduri kahwen sazz&adi, makanya weols plan utk mengadakan majlis pertandingan bowling yg gilang gemilang sebelom 2010 menutup tirai.

Are you ready GGO? lets party...hehehe

well games pon dah tamat, peserta pon gembira ngan keputusan yg tak kurang hebatnya, ok, ni serba sedikit gambar sepanjang pertandingan berlangsung,,,
tu dia, orang paling bergaya membuat balingan, cayalah ahli team aku ni...owh lupe,..better aku memperkenalkan ahli kumpulan ek...
Team Supik Gelenyah
1) Yun 2) Adi 3) pop
Team Baiknye Cilok
1) Saz 2) Nik 3) Cyana
Team Isi dan tulang
1) Dewi 2) zizo 3) Musab ha, itu dia pengawal tulang dah melaksanakan tugas sebagai pengawal, yang mane mengawal suasana dr diganggu ole…
Yakinkan aku Tuhan
Dia bukan milikku
Biarkan waktu waktu
Hapus aku…

Sadarkan aku Tuhan
Dia bukan milikku
Biarkan waktu waktu
Hapus aku…

19112010

Sepatutnya, harini adalah hari bersalam-salaman, dan hari penuh emosi

TETAPi

Aku membuat pilihan utk terus pergi lunch kat kedai makcik ayam goreng sedap lalu memilih lauk sotong dan sayur 2 jenis. Cukup mengenyangkan!

Proton Inspira

Saje lah gatal pegi cek harga Proton Isnpira ni kan...perghhhh...mahei lah jugak kan...yolah ater kete made in malaysia, why dont murah kan sket kan..kalo lagu nims, mmg lah rakyat malaysia prefer pakai honda/toyota/mitsubishi...kan kan

memang lah gune tech canggih..tp kasik lah berbaloi2 sket...tapi tgk gambar mmg sebijik mcm lancer lah kan..kire xmampu pakai lancer, pakai inspira pon jadiklah..hehehehessila peratikan..harga dia..mahalkan..terus aku rasa sayang kat laling aku..muahahahahaa

Salam Aidiladha

Masih belum terlewat utk mengucapkan, Selamat Hari Raya Aidiladha kerana takbir masih berkumandang sampai esok. Teringat pada sedare mara yang sedang mengerjakan Fardhu Haji. Semoga mereka mendapat Haji yang mabrur dan sentiasa dikurniakan kesihatan yg baik sehingga selesai.

Dalam keluarga aku Tahun ni, hanya Busu Jamil aku saja yang buat Korban, ehh lupa Busu rahim pon same, tapi dia buat korban harini. maka aku xsempat nak melihat aksi binatang tersebut dikorbankan. Tapi orang kampung Alai memang byk aku dengar.

dan semalam, adik aku si Ijat & geng2 dia, telah mengutip semua tulang2 kaki lembu [xdeklah semua] dapat lah mereka buat sup tulang sebanyak 2 periuk yang boleh tahan besarnya..makanya semalam, orang alai makan sup tulang..hehehehee layan...sampai perut sengkak, mata xlarat bukak..lalu tidir sampai ke pagi...perghhh dah lame xlayan nikmat makan sup sebegitu, silap2 tah ape ramuan lah bebudak tu letak..aiyoooooo nak fitam bila memikirkan balik..tp bila renungkan kembali....…

Lenguh Kaki Makcik

Di kala aku keserabutan last Jun-Julai, time sembang ngan khatul, aku ajak dia pegi holiday, juz a short holiday, utk aku hilangkan keserabutan otak aku. Tibe-tibe aku ajak dia ke Universal Studio, Singapore. Best nye kalo sembang ngan dia ni, kompem jadi lah, sebab suami dia si imran,. jarang ade masalah utk join kami sawan bercuti, maka bila dia kate ON jek. Aku ajak pegi dklm Oktober, sbb memang dah xleh tahan, rase nak lari dari semua masalah yg tengah serabut tu. Yolah lepas satyu, satu yang datang. well, manusia, semua di ujikan. cuma berlainan cara jek.
Plan asal nak pergi weekend jek, kire sabtu & ahad, dpt jejak kaki & main games dlm universal studio tu jadik lah. aku bukan nye shopping ape2 pon kan.
End up, khatul kaji calendar, ade cuti 3hari mase deepavali, maka dengan xsengaja terus lock date tu. & dlm sehari jek terus carik tic flight, memang ade yg murah tp hotel plak xberbaloi kan..malas nk terus carik hotel murah dlm singapore tu, terus cek tune hotel JB, pe…