Skip to main content

Posts

Showing posts from July 31, 2009

Hadapi Dengan Senyuman

ye ke tajuk lagu ni mcm ni..yg aku tau..ni lagu nyanyian kumpulan DEWA...even lirik simple...but aku rase damai jek layan lagu ni ketika ini..hahaha mood jiwang xlarat dowh..ape2 pon abaikan ape yg patut & serapkan lagu ini diminda ku..wawawa..TERAPI lagu plak..aduyai....

hope diz one can make me smile...& smile...& smile.. :D v(*v*)

----------------------------------

Hadapi dengan senyuman
Semua yang terjadi
Biar terjadi
Hadapi dengan tenang jiwa
Semua... kan baik baik saja

Bila ketetapan tuhan
Sudah ditetapkan
Tetaplah sudah
Tak ada yang bisa merubah
Dan takkan bisa berubah

Relakanlah saja ini
Bahwa semua yang terbaik
Terbaik untuk kita semua
Menyerahlah untuk menang

----------------------------**
Bebelan aku ketika ini : air yang tenang jgn di sangka tiada buaya [aku tetibe setuju ngan peribahasa ni]

Nota kaki: relakan & redha kan aje ape yang dah berlaku & life must goes on bebeh~~~ hadapi dengan senyuman....caiyok!!

Terapi Utk STRESS

2hari xdok kat opis...oppss tp rabu aritu aku masuk jugak opis..aku wat keje jugak tau...last2 balik dah maghrib....& teros ke Mid valley mlm tu...kunon2 nk carik gift tok kawan aku yg bakal menamatkan zaman bujang weekend ni..aih..musim org kawen lagik!

tapi...malam tu jugak...mood aku xdek..aku ala2 lost...smpai nk carik jln pulang ke parking pon aku dah xreti! tah apsal tah.. & sum more aku dah berjaya melesapkan RM50 dengan menghilangkan kad parking...betapa lah...carelessnye aku kan...it was not me actually...aku ilang kawalan kejap kot..aku rase motor kat otak aku xdpt berfungsi...mcm mane aku leh ilang kad parking tu pon aku xleh nk berpikir..kesudahannya..aku xcarik pon gift.,.aku hanya carik jln pulang..but aku mengambil masa 45minit nk carik tpt yg betol2 aku leh jadik kan land mark utk aku pulang..haih* ni bukan blurrr ni dah ala2 otak gagal berfungsi seketika ok..cume jasad jek bergerak...

ape yg pasti..disebabkan itu..aku STRESS & aku perlukan terapi utk menghil…