Tuesday, March 31, 2009

Lontong

Lontong..nyum..nyum..

akhirnya dapat jugak makan lontong yang mak aku buat :P...bile time tepon mak aku..dah 2-3 kali dia wat lontong..tym aku balik kg, xbuat plak kan..asik asam pedas jek xpon suh aku masak sndr...bek dok kat KL...aku kene masak sndr jugak ...xpon "Helo..nak order ayam + daging + itik + semua lah"...yolah g kedai order sajok...disebabkan adik aku si Yap Wai Loon tu ade skali..2 yg mak aku rajin kot nk wat lontong..tp sambal aku kene wat sndr sbb mak aku malas nak layan..aku nk kacang vagai..lantakkan ajek...

tengah jawab test aku dah terbayang lontong tu....even dah xtahan nak terkucil..aku redah jek balik teros lepas exam...seb bek tpt exam tu sekangkang kera jek dr umah...smpai umah teros melantak...hehehee makan sampai nak muntah balik yeaaa...sbb ko tgk pinggan opsss mangkuk tu..penuh gilak kan..

Qimie

Ilham Shah Qimie Bin Ahmad Shamzari or senang panggil Qimie jek... ni kali ke-3 aku jumpe budak kenit nih..yolah..payah aku nk ke Muor tu...pdhal dekat jek kan..cume mase aku ngan mase mak dia tu..payah nak dpt yg same2 FREE..mak dia kn sokmo keje on saturday...so, aku xkan nk redah on Sunday..sbb nk blk KL kan...[1st tym mase raye 2007 mase nih dia baru 4-5bln kot, pehtu 2nd tym mase kenduri kawen adik aku..abis broach aku jadik habuan dia...3rd tym last saturday lah kan..:P]

Sabtu lepas, aku gigihkan jua redah..even Mama nye keje..tp aku pedulik ape kan...hehehee :) lepas M-Test aku balik umah makan Lontong dulu pehtu lepas Zuhur baru gerak ke Muor....& then meet up mama dia kat witech ke ape tah name bangunan tu..makan2 seraound dua ngan Mama dia sambil bergossip pehtu..dah kui 3lbh aku gerak ke umah Teacher Lyza utk lepak sane tgu waktu Mama Qimie pulang keje...nak teros ke umah dia segan lak..sbb Bonda nye kak Zila ngak ade...sbb ke kenduri kawen di Palong...maka lepak di umah teacher dulu..& leh angkut dia skali kan serang Umah kak Zila tu...

Lagi sorang calon menantu aku...hahahaha >,<

Aku sampai umah dia dlm kui 5pm..sbb makan buah langsat kejap..al maklumlah...dr umah teacher aku kompius jln nye..hehehe :P sampai jek umah..Qimie ngah tido lagi...Mama dia nk kejut..tp aku kate xyah lah..kang dia bgn...Mama dia pon yea kan..baser Qimie bgn kui 6.30pm..mmg betol pon timing dia..xyah pakai alarm..kui 6.30pm...terus dia bgn dr buai terkejut kitaorg yg tgh berborak..hehehe....dia pandang jek mule2...ilangkan Mamai kot....pehtu Mama suh dia salam ngan auntie....hehehe sori Lyza..dia ngak nampak kamu..dia nmpk aku jek :P

Qimie suke mo kaco I tau....ala2 peramah gitew...abis roti + air dlm cawan aku dia belasah jek..Mama dia kate ..Qimie xmalu...tp seyes..budak yg dok nenek jage..dibandingkan ngan nursery jage len..hahaha ni dah macam cucu Long Munah aku...jek gaya nye....nak bangun..cakap "Allahuakbar" hehehe...sweet jek...yg len aku kurang jelas dia ckp ape..sbb masih dlm bahasa yg dia jek paham...yg aku paham..dia sebut name dia...Mimi ok! [mesti Cik Bunga Taik Ayam rase tercabar]

Dia dok pon ala2 nenek+tok dia daaaa...:) aku ngah pikir dia ikot muke sape nih? Mama dia kot..tp cam Baba dia jugak...erm rase Mama ngan Baba dia seiras kot...:P


Sian Mimi kene kopek kulit telor sndr tau..Mama malas layan..sbb Mimi makan sikit jek nnt....tp gigih tu nak kopek sndr jugak :P

Dengar mama dia dok citer pasal dia dok buli tok dia..lawak jek..sbb setau aku..tok nye amat garang ok! ngan cucu kalah jua...hehhee..baser lah tu kan..tok ngan anak garang gillak..ngan cucu lebey2 sayang lak....pilih kasih tau!

lagi satu...dia pon same sibok nak snap gamba jugak..ingat kamera 2 ringan..tp layan jek..aku tolong ampuh kan..ala2 jadik tripod,..dia snap jek piccas mama dia yg dah xcun sbb dah jadik mak buyung[oppss larikkk!!!!!]

oklah Qimie, nnt kite jumpe lagi..bile adik hang dah selamat kuaq dr pewut Mama yeaaaa......Hope kali ni baby gurl..aku lak yg beria eh? :P...hope adik kuar same besdae ngan Qimie eh...jimat kos Mama ngan baba ko nnt :P

Angan-angan



Angan-angan
Bila Mencari Pasangan
Yang Bakal Jadi Pilihan
Si Hartawan
Angan-angan
Jejaka Pilihan Hati
Punyai Personaliti
Segak Tinggi

Korus
Cari-cari
Tunggu-tunggu
Masih Belum Bertemu
Hari-hari
Yang Berlalu
Meningkat Usiamu
Pilih Pasangan
Memang Tak Mudah
Asyik Berangan
Tak Jadi Nyata

Angan-angan
Biarlah Berbatasan
Jangan Sampai Penantian
Berpanjangan
Angan-angan
Hanya Indah Dikhayalan
Yang Harus Engkau Hadapi
Kenyataan

Nota kaki: VIrus menular...hahaha layan jugak lagu nih...kalo budak AF xnyanyi...xteringat pon kewujudan lagu nih...marilah same2 layan yeaaaaa

Monday, March 30, 2009

Gossip Artis

uols...rase nye xlambat lagi...sbb baru jek sempat nak type...

i ade 1 cerita nak kongsi...

Erra fazira + engku emran dah dpt baby....kire baru lagi tu..masih fresh lagi dr oven tu...

alhamdulillah..anak mereka selamat dilahirkan 11.40am, 30-3-2009 @ Damansara Specialist...sape nk serbu tu..sila lah..kompem kene halau ngan pak guard..:P

kalo tau td...i ajak murni singgah..kan murni kan...

tp kental lah kan Erra..sbb baby depa 4.04kg..lahir normal..kagum kejap...tp tu std jek..len lah 6kg..tp kuar normall..kompem aku pikir dia sebangsa cam si Intan...:P [intan lak jadik bahan..]

oklah...tahniah kay EF+EE....name baby depa Engku Aleesya..semoga ibu & bb sihat walafiat...

Again...

ishh si sepul ni kan..asik lah men tag org..xelh tgk org senang sikit...seb bek soalan xmencabar minda...layan jek lah...

1. 3 NAMES IN YOUR INBOX CELLPHONE?

- Hotlink
- HotlinkGift
- Maxis

2. YOUR MAIN RINGTONE?
erm kowang carik lah bunyik dia sndr..aku pakai lagu "Running"

3. WHAT U DID AT 12 LAST NIGHT?
aku sedang menikmati udara laut kat Tasmania..har har [ni yg aku mimpi smlm..smpai ke Tasmania ok!..camne tah aku tau tu Tasmania..pdhal xpenah jejak pong]

4 . WHO WAS THE LAST PERSON U WENT OUT WITH? WHERE?
Mak + Trah..pegi Giant, melaka smlm..hahahahaa

5. THE COLOR OF THE T'SHIRT YOU'RE WEARING? NOW?
i'm sori..aku pakai baju kurung sekarang nih!....

6. THE LAST THING U DID?
bace msg kat shoutmix box "epul: sile blas tag ye ,, huhu" [hampess jek kan..me tag org jek....]

7. 3 OF YOUR EVERYDAY FAVORITE ITEMS?
TV, Kipas, Bantal...

8. THE COLOR OF YOUR BEDROOM?
macam-macam color ade...cantekkan?

9. HOW MUCH MONEY IN YOUR WALLET NOW?
Rm59 [20 - duit tudung, 10-duit kebajikan..balance duit adalah utk sara idop aku tok minggu nih..hehehe:P]

10 . HOW'S LIFE?
so..so....

11. YOUR FAVORITE SONG?
Running...

12. WHAT WILL U DO NEXT WEEKEND?
Balik Melaka lagi...best giller balik melaka....

13. WHEN WAS THE LAST TIME U SAW UR MOM?
semalam ptg...kui 6.30pm...before aku nek bas...hehheee

14. WHERE IS SHE NOW?
kat umah lah..xtau lah kalo dia kuar merayap ngan my dad kan..hehehee

15. WHEN WAS THE LAST TIME YOU TALKED TO YOUR PARENTS?
semalam lah....[ngan mak dok gossip pasal rege barang kat giant..ngan ayah..pasal aku nk potong jek Movie channel kat ASTRO umah aku tu]

16. WHO IS THE LAST PERSON THAT TEXTED U?
Hotlink ["Tempoh Aktif akaun anda hampir tamat. Sila dail *122# utk maklumat lanjut.......]

17.WHERE DID U HAVE UR DINNER LASTNIGHT?
mane ade dinner mlm smlm sbb dok bertapa dlm bas...smpai KL dah letey..tido terussss..opsss silap..aku dinner ngan TV..citer Merlin..hahaha

18. THE LAST SURPRISE YOU GOT?
ntah...ade ke suprised nyer?

19. LAST THING U BORROWED FROM UR FRIENDS?
pen..pagi td kat kak nor...hehehe:P

21. WHO IS UR BF/GF OR HUSBAND/WIFE?
Ntah...da nyorok lagi!

22. WHAT DO YOU FEEL NOW?
rase tah pape jek..[boleh?]:P

23. WANNA SHARE WITH WHO?
xmo share ngan sape-sape...[kedekut ok!]

24. WHO KNOWS UR SECRET?
??? semua org tahu...kita kan bersama...[alah dah name secret..mane org tahu ma...xdek sesape yg tau ok!..SECRET!]

25 . THEY KEEP UR SECRET?
erm depa xtau kan..maka, selamat lah dlm simpanan...:P

27. ARE YOU ANGRY WITH SOMEONE?
ade kot..ngan dot dot dot [kenal ke?]

28. WHAT DO YOU ORDER AT MCD?
boikot lah...~~~~mane leh order kan...

29. THE LAST TIME YOU FELT SO SAD?
erm last week on 26/03/2009 sbb sedih tgk increment yg xmasuk dek akal..:P

30. WHAT IS UR WISH FOR TOMORROW?
semoga dipanjang kan usia+ diberi kesihatan yg baik...amin...


mcm biase .. org yg di tag adalah ...
  1. -Cyana
  2. -Yam
  3. -Lyza
  4. -Murnieeee

SPA Q 2

Khamis lepas adalah hari terakhir utk tayangan citer SPA Q 2, setelah sekian lame dok terpaku kat TV dr kui 6.30pm-7.30pm every monday-thursday even ade jugak yg aku ter skip but...aku layan ok citer ni..sbb dah tgk dr SPA Q yg first....agak sakit ati jugak lah tgk citer ni kan..sbb lembap..hehehe:P tp aku pon lembap sbb layan citer yg lembap..[pdn muke aku kan]

mule-mule aku tersalah sangka yg aku ingat kan a week before tu lah last episode but aku salah date lah..hahhahaa..ape dah..sekali dia tulis "bersambung" amik ko..malu aku ngan Mira tau..sbb bg salah info kat dia...lalalallaaaa

oklah..aku review sket..utk kengkawan aku yg xTGK episode last dia tu...kronologi utk episode last adalah seperti di bawah...

-----------------------------------------------------------------

** Marlia berbaek semula ngan Zaffrul even ati dia cam xRELA jek berbuat demikian...ni semua demi anak yg dia kandungkan tu...

** Si Marlisa lak...yg sememangnya dah tau emak asal dia si Datin Sofiera tu kan, ala-ala xsepenuh hati nak ikot Ibu dia ke London...tp dah naluri seorang anak kan..mule2 kate dia nak ikot..tp sebahagian hati dia sayang nak tinggalkan MAma dia tu...

** pehtu dafi dtg pujuk adik dia..nk bgtau Mama depa dia sakit [Lisa xtau kan..sbb phone dia kompem Ibu dia yg angkat...mcm mane dia nk tau]..so Dafi pon terangkan..Lisa bukan anak pungut lah...yg dia tu anak Tiri + anak susuan Mama dia..plus..bla bla......dafi pujuk lah jugak supaya Lisa g melawat Mama dia...juz luangkan masa 20min utk mama yg dah besarkan dia 20Tahun..[fouuh ayat..menagkap ok!]

**pehtu Lisa lembut ati..follow dafi g jenguk Mama dia..

**bile dah tgk keadaan + layanana mama dia...& dia rase dia xpatut tinggalkan mama dia...dia bgtau Ibu nye dia xmo ikot ke London di sebabkan dunia dia..kawan dia..semua kat Malaysia...dia rase xsesuwai idop kat London tu...

**Ibu dia sedih lah..tp dia terima lah hakikatnya....& dia jumpe Qistina suh jage anak dia baek2..

**Dafi lak ceraikan Julia ngan talak satu...but Julia lak Pregnant [ni aku xpaham ..sbb watak dia ending kat sini jek...ke ade SPA Q 3..matilah nk tgk lagi kn...] ape kesudahan tah pasal Julia ni..aku xtau..hahaha abis kat situ jek..bile dia dpt surat cerai tu...

**Qistina family idop bahagia semula...

**Fahmy lak...kesian..sbb makpak kn xrestu dia ngan Qistina..ajak Qistina kawen..tp Qistina xsetuju sbb xdek restu mak ayah..& Qistina suh dia jage ati mak pak dia sbb Qistina kan seorang Mak jugak..dia tau ape perasaan ibu fahmy tu...last-last fahmy yg frust..hehehee

**Fahmy dah serupa org...bile mak pak dia tgk..rase kesian...

**Sofiera kene tahan polis mase dia tgh mengemas barang nak cabot ke London....dia tahan atas kesalahan Menipu + Membunuh + Pelacuran...

**Tania balik Ke malaysia ngan wajah baru...dia balik utk uruskan majlis perkahwinan dia ngan Steven..

**Last Skali, Qistina kawen ngan Fahmy jua akhirnya....maka citer ni abis di sini..opppss dlm kesibokan majlis perkahwinan si Qistina...tibe-tibe..."Pak long..pak long..mak long nak beranak." hahahhaaa

-----------------------------------------------------------------------------------
ok itu saje citer nye..sekian saja laporan ringkas dari aku...

ade yg xsudah lagi kan? ade ke SPA Q 3 nye??? xpe..tunggu jek..ade nnt aku tgk lah..xdek..kite layan citer len plak..huhuhu

ok lah, tata...

Part Time

Sekarang ni, kat opis..kami semua..opss ade beberapa org lah pekerja wanita tgh gigih belajar menjahit..bagi mengisi masa lapang...pd aku ni adelah satu anjakan paradigma....di mana, semua org nak memajukan diri..& cube nak jadik diri sndr itu lebih berguna & bermakna...ape lah aku ngarut kan....nih....erm actually, kami kat IT ni, cube memenuhkan masa lapang kami [lunch hour] dengan aktiviti belajar menjahit...huhuhu KAGUM TAK? kagum kan...dari asik bergossip yg lagha jek tym lunch hour..bek wat baju..jimat duit utk toilor kan...maka, lagi byk koleksi baju nnt..sbb dah jimat duit upah kn..:) pehtu weekend kompem masing2 beze..xdelah ayat "aku xtau nk watpe weekend ni" hehehe....

aku cam baser..jadik tukang sibok jek...sbb aku letih dah nak belajar..sbb ala2 dah naik bebal jek rasenye...erm...sambil2 kaco depa...aku jadik lah paparazzi xberapa nak teror kan..hehehe...pape pon..to anak murid cikgu..caiyok-caiyok!

Nota kaki: aku nmpk ade org pakai baju yg dah cukop tempoh matang...wahh bangga x, pakai baju hasil dr usaha sndr...even hny menggunting jek + jahit manik jek...

xpe next tym..hasil jahitan sndr...yea...

Friday, March 27, 2009

Perpisahan

YeaY...arini ade makan-makan lagi!!

ni adelah part yg aku paling sukak skali di sini...bukan kerana tajuk tu tu..tp kerana ade nye makan-makan yg diperkatakan pada mukaddimah ayat...hehehe :P

Majlis ni utk meraikan Big boss kami yg di tukar kan ke anak syarikat..alah naik pangkat lah kan & one of boss kecik kami yg di transferkan ke finance dept lak...sume nak curi org ISD tau..xbaek tau... maka, kami semua kene tunggu big boss baru..sape lah gerangannye..seramnye kan...

best nye dapat hadiah kan...bile lah nk dpt hadiah plak ni???

diz tym, semua staff berkumpul...nape kate semua..sbb yg kedah, kelantan pon mai turun skali ha...maka sesak lah jugak dept aku aritu...kire first tym wat makan2 kat dept..semua ade..even ade yg cuba tok xmenghadirkan diri atas alasan2 tersendiri kan yg xdapat nk dielakkan....nk buek camano kan...layan kan aje...janji aku datang aritu & aku dpt makan...huhuhu :P

alhamdulillah..majlis berjalan lancar seperti yg dirancangkan...dr meeting pagi [first tym gak meeting 1 dept nih], minom pagi, lunch, boraking, lepaking, minom petang, & semua pulang ke snagkar...kire aritu bkn laah ari keje yg sepenoh hati...sbb nye suku mase jek aku keje..yg len2 sibok ngan agenda makan2 + boraking + lepaking..sbb nye kate jumaat kn..break tok lunch pon dah panjang..lepas tu dipanjang lagi ngan acara makan2...lah ape lah..itu lah..sini lah...boleh blah...:P

dah lah dr aku terus merepek yg xmasuk dek akal..aku akhiri ngan surah an-nas & tasbih kifarah...:)

Burger + Soya

Impian utk makan burger smlm berjaya di tunaikan... Seb bek bas smpai awal..maka, mood aku pon ala-ala sepoi-sepoi bahasa aja...& otak yg waras dikala hujan rintik-rintik menyibah bumi..aku melangkah ke gerai burger kerinchi..& bile aku tgk kat kotak letak barang dia..baru ku tau yg name kedai chumel dia tu..adelah "burger One"..& dia gune product brand longson [ye ke idak..ye lah kot] lantakkan jek... semalam nasib aku baik sbb xramai org lagi..kire aku antara yg terawal lah kan...hehehe..lepas aku dah order baru lah ramai..seb bek..kalo x, mau berasap kepala lutut aku nak berdiri menunggu burger tu kan...

owh lupe plak..before smpai kedai abg burger..aku telah ditahan oleh gadis-gadis litar...oppss bukan..gadis-gadis dari season or lebih dikenali ngan air soya season..di mana mereka wat promotion utk air soya kurang manis..hehe :) dia suh pilih kad..pehtu jawab soalan..asalnye..aku malas lah kan..sbb aku bukan tau pape pon..dr aku malu xreti jawab...ade aku pedulik ngan barang ko..hahaha


Tapi bebudak tu baek ati..dia suh jugak aku pilih card & jwb soalan...tp dia ngajo lah jawapan nye ape..aku kene repeat jek ape dia ckp..dah mcm budak sekolah tadika jek ruper aku tym tu...blurr gillak...ade ke ptt dia tny ingrediant air soya tu..yg aku tau..hny lah soya + air...+ sugar...lantakkan jek...seb bek betul lah tu..cume ade tmbah lemak + vitamin [yerlah sgt kan] & bla bla...aku dah xhengat...

Sampai umah..solat asar..pehtu terus bersila depan TV..tadah tangan...amin....burger pon slmt di ngap...nyum..nyum..layan SPA Q2 ngan burger+soya...huhuhu layan sungguh....

lepas tu..alhamdulillah.....

Thursday, March 26, 2009

~*~Types Of Girls~*~

Got it from email berantai....

sila lah bace yea....

HARD DISK GIRLS:
she remembers everything, FOREVER



RAM GIRLS:
she forgets about you, the moment you turn her off



WINDOW GIRLS:
everyone knows that she can't do a thing right, but no one can live without her.



SCREENSAVER GIRLS:
She
is good for nothing but at least she is fun


INTERNET GIRLS:
Difficult to access



SERVER GIRLS:
Always busy when you need her.



MULTIMEDIA GIRLS:
She makes horrible things look beautiful



CD-ROM GIRLS:
She is always faster and faster.



EMAIL GIRLS:
Every ten things she says, eight are nonsense.



VIRUS GIRLS:
Also known as "wife'' when you are not expecting her, she comes,installs herself and usesall your resources. If you try to uninstall her you will lose something, if don't try to uninstallher you will lose everything.



--------------------------------------------------------

to gurl: Ape perasaan anda?..silap...ada leh dikategori kan pada type yg mane?

ade ke patut depa dok gelar peremuan sedemikian ruper...

cam siot ngok ngek kan?

Ujan yang turun bagai mutiara....

lalaalalalaalaa

aku pening nih pikirkan..

camne

nak redah ujan

kalo ia berterusan

ke kui 5.00pm...

wawawawa

kene pinjam payung lagi!

hampesssss

berenti lah wahai ujan....

tetapi...

tibe-tibe...

jek...

aku...

teringat

kat

burger

abg kerinchi...

sah lah tu...

balik nanti..

kene jumpe

abg kerinchi tu

utk mendapatkan

seketui burger...

burger ape?

bkn raja burger...

burger ape?

burger kerinchi lah....

sebenarnyer...

aku lapar...

sebabnye...

tadiii

xlunchhhhhh lah .....

warghhhh...

aku emo lapar ok!

oat+choc 3in1 ni...panas lah....

Wednesday, March 25, 2009

Adik manis....

Aisyah Nurqystina...seindah name..seindah rupe nye...si comei ni..adik kepada Wafi ensem...hehehe

hampir-hampir lah cik kak ni nak di letak kan name "Aniqah Wafiah" sbb nak pkr senang...kitaorg lah bg idea bangang tu pd mak nye...hehe seb bek ustaz kate makne...xbrape ok lah kot..xsesuwai...

Mama dia kate..adik payah lah nak senyum...mmg pon..but bile dia senyum..mmg sweet...abislah..nnt jadik rebutan..nak booked jadik menantu..xdapek lah kan..sbb dia gurl..trang tang tang aku xde anak teruna kan..almaklom lah aku pon bujang trang tang tang lagi...


tapi nasib aku baek..setelah aku terpakse memerhati kan aje gerak geri si adik nih..yolah nak tembak tym dia senyum kan...si adik nih akan senyum tym dia tgh main sendirian...sian dia...sume mende abg xkasik..huhuhu xpe nmpk adik cam pandai berdikari jek...pandai nak bawak diri...tp quite nakal jugak adik nih.... kalo ko dok jauh dr dia...dia senang nk senyum..ala2 malu gotew nak senyum depan-depan....dpt lah sket aksi2 dia nih...xpe next tym leh bawak g garden....kite posing....yeayyyy!!!!

aku carik gamba dia tym baby..sbb mase aku melawat mak dia lepas bersalin tu..tym tu Aisyah dah 3-4days rase nyer...mane ku letak tah gamba nye...gamba abg dia melambak lah kan..huhuhu

Adik, ujung taun ni..suh Mama wat borthday party adik lak yeaaa....xaci lah kan..asik abg jek tiup lilin..hehhe:)

Happy Birthday Wafi

Happy Birthday to you Happy Birthday to you Happy Birthday to Wafi Happy birthday to you

Happy Birthday to you Happy Birthday to you Happy Birthday to Wafi Happy birthday to you





4.00pm
, Ahad @ Sg. Merab, bangi....berlangsunglah Masjlis Ulang Tahun Ke-3 Aniq Wafi bin mohd Saufi anak sulung kepada Nurhaida & Mohd Saufi :)

Birthday si Wafi ni sebenarnya, 17-03 yg lepas, tp mama & papa dia nak buat makan2 sket..sambil2 tu leh lah kumpul2 kan rakan2 semua kan...[rakan2 makpak nye tau..rakan2 anak nye tah ke mana..hehehe]

the cupcakes ni hasil dari [Kak Mel] exopismate aku dulu jugak..if berminat nak order..sila lah ke blog dia tgk contact number dia yeaa...huhuhu & the cake ade 2 bijik..tp lagi sebijik aku lupe nak snap sbb letak kat luar kan...hehehehe...

to Wafi yang hensem bergaya "Selamat Ulang Tahun" & Semoga membesar dengan sihat + cergas + pintar + menjadik anak yg soleh...

lame nye nak menunggu... "bile nak tiup lilin ni mama?"
xsudah-sudah ngan dilin [lilin sebenarnye...hehehe] dia jek...asik tny lilin..tny kek dia..takot sgt lilin ngan kek tu lari...
wah...Mama...Wafi dah besar lah..adik jugak yang xtahu ape-ape..hehehee :P
2la ayat yg asik dia ulang.."Adik tak tau pape"..macam lah dia tau semuakan..tp dia comei..sbb dengar cakap mama dia...hehehe manje sgt budak ni..anak MAMA lah kate kan...huhuhu

ni present dari Mama...cantek kan helmet saya...:)


Nota kaki: Teringat citer wafi mase dlm kete on da way blk dr berbuke kat Merche last year...hehehe [sbb parents dia anto aku ngan kecik balik ke kerinchi]

Wafi: Lembu tu marah api lah..
Kami: Mcm mane lembu 2 marah wafi?
Wafi: dia mrah camni..."ishhhhh isshhhh ishhhh"
Kami: [simpan gelak..simpan gelak..] tp xtahan...gelakk jugak...

& kitaorg pon jahat..asik suh dia ulang jek..camne lembu tu marah dia...hahaha pd hal dia pandai2 jek reka citer pasal lembu tu marah..lembu kat merche tu mane leh cakap kn...dah name pon patung jek kat situ..hahahaaa

sangat lah sweet kalo nak suh dia citer sumthing....& lagi satu aritu..bile mama dia suh say "Thanx for coming" kat uncle dia...ngan jujur & lurus..dia pon cakap..dah besar nnt baek nih....dengar cakap Mama & others....

Tuesday, March 24, 2009

Lawak petang

Kisah 1

Satu petang kambing sound direct ayam..
"apalah ko ni ayam,baju lawa tapi tak pakai selipar.."
ayam yang bengang lalu jawab.. "ko lagi la....janggut panjang alim
konon.....seluar tarak pakai...tak malu...! tak senonoh..!

Kisah 2

Satu hari sedang sepasang lalat tgh dinner kat satu tempat yg romantik..
tibe² si isteri lalat bersuara "bang ,nape kite hari² makan tahi?
lalu si suami pun menjawab "isshh..jangan cakap bende² kotor mase makan........tak baik"



Koleksi lawak pendek

1. Hujan

CIKGU: Arip,kenapa kamu datang lewat hari ini??

ARIP : Hujan lebat cikgu... ...

CIKGU: Semalam,kenapa awak tak hadir??

A! RIP : Hujan,cikgu... ...

CIKGU: Aik! Hujan juga. Habis kalau tiap-tiap hari hujan??

ARIP : Banjir, cikgu

CIKGU: @#%#@&%#@$
_______________________________________________________________________

2. Gigi

FARID : Berapa bayaran bagi mencabut sebatang gigi?

DOKTOR: RM 120.

FARID : Amboi mahalnya... .ada yang murah sikit tak?

DOKTOR: Ok, saya boleh kurangkan anesthesic.Saya boleh kurangkan kepada RM 80

FARID : Masih mahal lagilah,doktor. Saya mahu yang mencabut sebatang gigi
yang paling murah sekali... .

DOKTOR: Kalau macam tu, saya akan suruh pelajar saya yang tak tau apa-apa
untuk mencabutnya dengan playar... amat murah.. RM 10 jer..

FARID : Cantiiik, masukkan nama bos saya untuk rawatan esok...
_______________________________________________________________________

3. Fotosintesis

CIKGU: Along, cuba terangkan apakah tugas akar pokok pisang?

ALONG: Untuk mencari makanan, cikgu.

CIKGU: Bagus, sekarang giliran Neena pulak. Apakah tugas batang pokok pisang?

NEENA: Untuk membawa makanan yang dicari akarnya, cikgu.

CIKGU: Pun bagus jugak. Sekarang giliran Din pulak. Apakah tugas daun pisang?

DIN : Untuk membuat "tapai" cikgu..

CIKGU: Uiii, lagi bagus. Sila diri atas meja sampai tamat waktu kelass!



4. Kisah Boss dan pintu garaj

Alkisah ada seorang lelaki yang berusia lewat 50an dan bekerja sebagai CEO disebuah syarikat yang besar di KL...

Pada suatu hari tu... Boss ni memanggil la dia punya seketeri masuk ke ofisnya... seperti biasa seketerinya pun masukla...

Tolong buatkan saya surat untuk kita punya client... Si Boss ni pun mula la cakap dia punya mukadimahnya...

biasa la Boss...malas nak tulis... cakap punya cakap.. Boss ni pun bangun... dan berjalan-jalan pusing-pusing meja sambil tangan masuk dalam poket seluar... 10 minit kemudian acara mengarang ayat pun habis... si seketeri pun mula bersuara...

Seketeri : Boss... pagi tadi kan... masa saya nak datang ke Ofis... saya nampak pintu garage
boss terbuka...

Boss : (Dalam keadaan kelam kabut) ye ke... tak apa, nanti saya call rumah... terima kasih...

Si seketeri pun blah balik ke meja dia... dan si Boss pun call rumah dia tanya wife dia...

Boss : Yang... tolong tengokkan garage rumah kita... pintu dia terbuka la...

Bini : Tak la bang... baru tadi saya tengok... mana ada terbuka...

Boss : Iye... terbuka... cuba pergi tengok semula.

Bini : Tidakkkkk, tertutup... saya tahu la bang...

Boss : Pergi la tengok... kalau tak terbuka macam mana orang boleh nampak?????

Bini : Okay la... okay la...

Setelah setengah jam kemudian... masa Boss ni tengah relek-relek... baru dia perasan yang zip seluar dia terbuka... (dah memang perangai dia tak suka pakai underware...) maka nampaklah... mengelabahlah si Boss

ni memikirkan mana macam nak cover malu kat seketeri dia tu... dan petang yang sama juga...

Boss : Errr... tadi pagi masa you nampak garage I terbuka... ada tak you nampak BMW kat dalam tu?

Seketeri : Tak... yang I nampak cuma ada sebuah Perodua Kancil dengan dua tayar depannya pancit!!!!!...


Dialog Dua Hantu

Tersebutlah kisah dua orang hantu. Mereka ni baru bertemu lalu mereka pun berborakla untuk mengisi masa lapang kehidupan mereka sebagai hantu. Sepanjang perbualan mereka, Hantu B ni tak habis-habis menggigil. Lalu, Hantu A yang kehairanan ni pun bertanya,

"Apsal kau ni asyik menggigil je?"

"Oh..cara aku mati dulu teruk..aku mati dalam peti ais...sejuk!!" Jawab Hantu B sambil menggigil lagi.

"Ooo..kesian... aku dulu mati sebab heart attack." Kata Hantu A ramah.

"Kau memang sakit jantung kronik ye? Apsal ko tak gi buat operation? Kalau tak, sure kau tengah lepak-lepak ngan family kau sekarang." Balas Hantu B.

"Dah,aku dah buat dah !In fact mase aku mati tu, aku in recovery. Panjang ceritanya..." jawab Hantu A sayu.

"Ceritala sikit..Sambil-sambil lepak nih.."

"Camni..Aku syak isteri aku main kayu tiga ngan aku. So this one day, aku ingat nak perangkap la isteri aku..Aku pura-pura gi keje tapi actually aku park keta aku kat simpang hujung umah aku je. Seperti yang aku syak, masuk sebuah keta kat carpark umah aku. Aku rilex dulu sebab nak carik mase sesuai tangkap diorang."

"So, ko dapatla tangkap diorang?" tanya Hantu B penuh minat.

"Tak. Aku cume jumpe isteri aku je kat dalam bilik. Yang aku heran, mase aku masuk umah tu, aku nampak ade kasut laki kat pintu umah aku. Aku tanye isteri aku tapi die takmo jawab. So aku pun lari-lari sekeliling umah aku nak carik jantan tuh. Abis sume bilik aku carik tapi takde pun... Last-last, sebab aku penat sangat berlari carik jantan tuh, aku pun jatuh pengsan sebab heart attack. And aku tak sangka aku mati lak..." kata Hantu A mengakhiri ceritanya dengan
kesedihan.

Hantu B terdiam mendengarkan cerita Hantu A. Selepas beberapa ketika, Hantu B berkata, "Kenapa kau tak check kat dalam peti sejuk? Kalau kau check kat situ, sure kita
berdua still hidup lagi".

Next...

Sambutan HAri Jadi Wafi yang ke-3..more piccas nanti yeaaaa

Birthday Boy - Aniq Wafi

The cutest adik - Aisyah Nurqystina
[aku sangat suke...adik manis...senyum riang..hehehe]

Sangat susah yeaaaa nak dpt pic adik tengah tersenyum..tp aku puas...puas yg amat sbb aku dapat jugak...hehehe :) xpe Mama wafi & aisyah leh cube lagi yea....huhuhu:P

Hot Air Balloon

Ha, kalo ternampak dust yg xdiundang dlm gamba tu..abaikan aje yeaaaa.....sensor camera aku dah dicemari...ermm tensi nih..sbb kene anto g service lah jawabnye...hampehhhh kan!!!!


Macam cendawan tumbuh berebut-rebut nak dapat cahaya matahari tok idop

testing 1..2..3

Belon yang memulakan acara pagi Ahad yg permai

mule-mule kan..aku semangat lah

belon itu berbangga sbb dia yg per-1 berada di awan~~

"Kesian saya, kenapa saya kene berganding ngan dia" kata si masam
"Cantik kan saya" kata si merak

Si Itam: Kalo belon aku pg jauh..ko kene belanje lunch ngan dinner arini tau!
Si merah: Aku rase kete aku ni kene basuh lah arini...redah tanah merah ni
Si Itam: Ish..ish..tinggi tak belon aku? dia jatuh kat mane ek?
Si merah: Aku rase aku nak gerak gi basuh kete lah
Si itam: ~~bengang jek~~~ [aku citer len..dia citer pasal kete dia...hampehhh]
"yeahhhh saya paling comei :P" kata amoi [jgn mare yeaaa amoi]

Belon-belon di udara....


kenapa lah aku digandingkan dengan dia plak???

kompem lah aku kalah..sbb aku xdiva cam dia...color dia jek dah memikat kan?

sape lagi tinggi?

oren yang mengancam..cam xlarat nak nek jek..sbb besor sgt..hehehe

wahhh disebalik awan








Talam dua muke? hehehe
1- senyuman menawan
2- masam melekat
ish..aku nek dululah..aku lah..engkau lau..dia lah...ape-ape jer lah...



"Become A morning person"

Ok lah, dah letih aku nak upload....ade mood aku wat lagi entry pasal..xdek..aku malas lah tu yea...hehehehe...ok hope sesape yg xdapat pegi tu..dpt lah merasa tgk gamba yg xseberapa tu...sebab nye pagi ahad tu..xbyk balloon yg nek tinggi..kire xde luck sgt tp alhamdulillah cuaca mendung xterik..hehehe :)

Monday, March 23, 2009

Di Pagi Ahad

Aku bagun seawal 5.45am ok![mcm kene keje on Sunday jek] semangat gillak...tapi..aku meraba-raba dalam gelap..weihh mane mira ni? xbalik lagi? xsampai lagi? cuak aku...aku pon rase aku SMS dia...tp aku terlelap balik...erm pehtu aku tersedar balik 7min kemudian..tp xdek response dlm HP aku..erm aku pon cek lah...ape yg aku SMS dia td...tp hampesss .......


ruper-rupernyer aku SMS dia dlm mimpi...warghhhh tp seingat aku...mmg aku dah SMS dia..tp non ade dlm outbox pon..hahaha lawak jek...aku SMS dia...seb bek ngan kadar segera dia reply..."dah nak sampai" fouhhh lega...mmg aku mamai kot tym tu...huhuhu & dia smpai before azan subuh...& kitaorg siap2 pehtu teros cargas...alah nk dekat kui 7am jugak kami gerak...DD yg drive pagi tu...huhuhu dlm kui 7.30am dah smpai sane...mule nak lepak kat Jambatan Tamparuli [kate si Idan], but skodeng tpt len..kat tepi sungai [kate si Ed] ni lagi best...maka,
kami pon ber Picnic lah kat sini jek pagi tuu..

Semangat bangon pagi nak picnic rupernye..oppsss bukan lah...actually kami ni nak....

tengok dengan mate kepala sendiri hot Air Balloon lah..

kate 1st tym kan..alah jakun lah jugak...erm almaklumlah...baser tgk dlm citer2 omputih + katun jek kan...if nak tau detail tgk website dia...

1st Putrajaya International Hot Air Balloon Fiesta

untuk detail gamba2 hot air balloon ty..tunggu lah yeaa...ni as warm up entry tok perkara tersebut..sbb nye aku malas nak pilih gamba..sbb semua nya hampeh..sehampehh balllooon yg xberapa nk terbang tinggi aritu..byk yg xmenjadik..kire byk yg jatuh menyembah bumi sbb xcukup gas ke...sbb aku ade dtg tengok..entah le...aku pon xpasti...kerana lupe nak bertny pada balloon-balloon tersebut kekekee :P ok...more piccas nnt aku up kendian yea....

yang join pagi tu...erm Si Aku, Si Mira, Si Didi, Si Idan, Si Fami, Si Ikhwan..tu jek lah kot..pehtu ramai lagi org yg xdikenali...Si Ed plak..pegi jugakk tp dia xbgtau kami pon..dia dok seberang sungai sane..berhampiran lokasi tapak Fiesta...

Nak tengok Hasil Si Ed[Di Sini yeaaa]..byk jugak dia shoot....layan hasil dia dulu..sbb hasil aku tah ape2 tah...

After Kenduri Kawen

Balik Key ell, aku teman DD wat Facial...hahahhaaa giler lah..nnt kompem muke nmpk gebu jek [jeles I tau]..Taxi plezzzzz..kang ade aku kene penyepak unggul dr DD...huk33

sambil2 tunggu DD wat ape tah dlm bilik tu..aku pon wat experiment kat luar...tp tgh2 buat keje tu..aku lupe yg pintu nye kaca transparent ok! org luar nmpk..aku lak jadik tontonan laa2 dok dlm aquarium plak...erm ngan perasan segan silu..aku wat2 keluar tgk2 barang...hahaha padahal control malu...ngeh3333

oppss ade org perasan lak aku syiok sndr kat situ..

setel jek... cargas carik sumthing tok dijadikan hadiah tok Wafi kecik... a day before aku dah ronda-ronda kat Mid Valley tu...tok servey...erm ade lah beberapa item yg aku dah mark kn...erm tp yg jadik pilihan akhirnya...tadaaaaaaaa
Thomas & friends

sbb yg ni..aku rase sesuwai sbb nyer ..adik dia leh join main skali..ade yg lego set..takot lak bersepat sgt kan..sbb byk cube2 kecik tu...pehtu remote control car..nnt sian kat siyah xleh nak men..abg dia ni...asik kate " adik xtau pape" hampehh lah kn..sian adik..hehehee SUSAH sebenarnye nak carik present tok kanak2 ribena under 3 nih..susah nak carik sumthing yg leh develop mind depa kn..kang beli tah pape2..xbergune plak kn....erm mmg payah..pehtu ngan rege yg mak datok aiiiii...pejam mate ajolah kan....demi wafi terchomel..hehehe...alamak yg dah siap wrap aku lupe nk snap plak...huhuhu :P pape pon hope wafi sukeeeeeeeeee lah kan...dah malas nk pkr dAAA...ngan perut dah berkeroncong kan..pehtu...aku ngan DD cargas ke....tut tut tut

yeahh kami ke laksa Shack..tok membalun...ni gare-gare DD dah terbau-bau laksa kat floor plg atas Jusco tu...hehehe amik ko 1st time aku leh abis kan set laksa tu..mak eihh napsu..napsuu...

set yg aku pilih..laksa sarawak...[sori gamba aku google jek..xdan nak snap bagai..malu jek nk bwk kuar camera bagak tu]
didi plak amik laksa singapore..

bile pewut dah sengkak mate dah kuyu baru teringat nak balik..amik ko..kekenyangan sampai kepala aku naek wenggg ok! balik umah plak..layan AF..even dah nak masuk suku akhir siaran..huhuhu....

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...