Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2009

Lontong

Lontong..nyum..nyum..

akhirnya dapat jugak makan lontong yang mak aku buat :P...bile time tepon mak aku..dah 2-3 kali dia wat lontong..tym aku balik kg, xbuat plak kan..asik asam pedas jek xpon suh aku masak sndr...bek dok kat KL...aku kene masak sndr jugak ...xpon "Helo..nak order ayam + daging + itik + semua lah"...yolah g kedai order sajok...disebabkan adik aku si Yap Wai Loon tu ade skali..2 yg mak aku rajin kot nk wat lontong..tp sambal aku kene wat sndr sbb mak aku malas nak layan..aku nk kacang vagai..lantakkan ajek...

tengah jawab test aku dah terbayang lontong tu....even dah xtahan nak terkucil..aku redah jek balik teros lepas exam...seb bek tpt exam tu sekangkang kera jek dr umah...smpai umah teros melantak...hehehee makan sampai nak muntah balik yeaaa...sbb ko tgk pinggan opsss mangkuk tu..penuh gilak kan..

Qimie

Ilham Shah Qimie Bin Ahmad Shamzari or senang panggil Qimie jek... ni kali ke-3 aku jumpe budak kenit nih..yolah..payah aku nk ke Muor tu...pdhal dekat jek kan..cume mase aku ngan mase mak dia tu..payah nak dpt yg same2 FREE..mak dia kn sokmo keje on saturday...so, aku xkan nk redah on Sunday..sbb nk blk KL kan...[1st tym mase raye 2007 mase nih dia baru 4-5bln kot, pehtu 2nd tym mase kenduri kawen adik aku..abis broach aku jadik habuan dia...3rd tym last saturday lah kan..:P]

Sabtu lepas, aku gigihkan jua redah..even Mama nye keje..tp aku pedulik ape kan...hehehee :) lepas M-Test aku balik umah makan Lontong dulu pehtu lepas Zuhur baru gerak ke Muor....& then meet up mama dia kat witech ke ape tah name bangunan tu..makan2 seraound dua ngan Mama dia sambil bergossip pehtu..dah kui 3lbh aku gerak ke umah Teacher Lyza utk lepak sane tgu waktu Mama Qimie pulang keje...nak teros ke umah dia segan lak..sbb Bonda nye kak Zila ngak ade...sbb ke kenduri kawen di Palong...maka lepak di umah…

Angan-angan

Angan-angan
Bila Mencari Pasangan
Yang Bakal Jadi Pilihan
Si Hartawan
Angan-angan
Jejaka Pilihan Hati
Punyai Personaliti
Segak Tinggi

Korus
Cari-cari
Tunggu-tunggu
Masih Belum Bertemu
Hari-hari
Yang Berlalu
Meningkat Usiamu
Pilih Pasangan
Memang Tak Mudah
Asyik Berangan
Tak Jadi Nyata

Angan-angan
Biarlah Berbatasan
Jangan Sampai Penantian
Berpanjangan
Angan-angan
Hanya Indah Dikhayalan
Yang Harus Engkau Hadapi
Kenyataan

Nota kaki: VIrus menular...hahaha layan jugak lagu nih...kalo budak AF xnyanyi...xteringat pon kewujudan lagu nih...marilah same2 layan yeaaaaa

Gossip Artis

uols...rase nye xlambat lagi...sbb baru jek sempat nak type...

i ade 1 cerita nak kongsi...

Erra fazira + engku emran dah dpt baby....kire baru lagi tu..masih fresh lagi dr oven tu...

alhamdulillah..anak mereka selamat dilahirkan 11.40am, 30-3-2009 @ Damansara Specialist...sape nk serbu tu..sila lah..kompem kene halau ngan pak guard..:P

kalo tau td...i ajak murni singgah..kan murni kan...

tp kental lah kan Erra..sbb baby depa 4.04kg..lahir normal..kagum kejap...tp tu std jek..len lah 6kg..tp kuar normall..kompem aku pikir dia sebangsa cam si Intan...:P [intan lak jadik bahan..]

oklah...tahniah kay EF+EE....name baby depa Engku Aleesya..semoga ibu & bb sihat walafiat...

Again...

ishh si sepul ni kan..asik lah men tag org..xelh tgk org senang sikit...seb bek soalan xmencabar minda...layan jek lah...

1. 3 NAMES IN YOUR INBOX CELLPHONE?
- Hotlink
- HotlinkGift
- Maxis

2. YOUR MAIN RINGTONE?
erm kowang carik lah bunyik dia sndr..aku pakai lagu "Running"

3. WHAT U DID AT 12 LAST NIGHT?
aku sedang menikmati udara laut kat Tasmania..har har [ni yg aku mimpi smlm..smpai ke Tasmania ok!..camne tah aku tau tu Tasmania..pdhal xpenah jejak pong]

4 . WHO WAS THE LAST PERSON U WENT OUT WITH? WHERE?
Mak + Trah..pegi Giant, melaka smlm..hahahahaa

5. THE COLOR OF THE T'SHIRT YOU'RE WEARING? NOW?
i'm sori..aku pakai baju kurung sekarang nih!....

6. THE LAST THING U DID?
bace msg kat shoutmix box "epul: sile blas tag ye ,, huhu" [hampess jek kan..me tag org jek....]

7. 3 OF YOUR EVERYDAY FAVORITE ITEMS?
TV, Kipas, Bantal...

8. THE COLOR OF YOUR BEDROOM?
macam-macam color ade...cantekkan?

9. HOW MUCH MONEY IN YOUR WALLET NOW?
Rm59 [20 - duit tudung, 10-duit kebajikan…

SPA Q 2

Khamis lepas adalah hari terakhir utk tayangan citer SPA Q 2, setelah sekian lame dok terpaku kat TV dr kui 6.30pm-7.30pm every monday-thursday even ade jugak yg aku ter skip but...aku layan ok citer ni..sbb dah tgk dr SPA Q yg first....agak sakit ati jugak lah tgk citer ni kan..sbb lembap..hehehe:P tp aku pon lembap sbb layan citer yg lembap..[pdn muke aku kan]

mule-mule aku tersalah sangka yg aku ingat kan a week before tu lah last episode but aku salah date lah..hahhahaa..ape dah..sekali dia tulis "bersambung" amik ko..malu aku ngan Mira tau..sbb bg salah info kat dia...lalalallaaaa

oklah..aku review sket..utk kengkawan aku yg xTGK episode last dia tu...kronologi utk episode last adalah seperti di bawah...

-----------------------------------------------------------------

** Marlia berbaek semula ngan Zaffrul even ati dia cam xRELA jek berbuat demikian...ni semua demi anak yg dia kandungkan tu...

** Si Marlisa lak...yg sememangnya dah tau emak asal dia si Datin Sofiera tu kan, …

Part Time

Sekarang ni, kat opis..kami semua..opss ade beberapa org lah pekerja wanita tgh gigih belajar menjahit..bagi mengisi masa lapang...pd aku ni adelah satu anjakan paradigma....di mana, semua org nak memajukan diri..& cube nak jadik diri sndr itu lebih berguna & bermakna...ape lah aku ngarut kan....nih....erm actually, kami kat IT ni, cube memenuhkan masa lapang kami [lunch hour] dengan aktiviti belajar menjahit...huhuhu KAGUM TAK? kagum kan...dari asik bergossip yg lagha jek tym lunch hour..bek wat baju..jimat duit utk toilor kan...maka, lagi byk koleksi baju nnt..sbb dah jimat duit upah kn..:) pehtu weekend kompem masing2 beze..xdelah ayat "aku xtau nk watpe weekend ni" hehehe....

aku cam baser..jadik tukang sibok jek...sbb aku letih dah nak belajar..sbb ala2 dah naik bebal jek rasenye...erm...sambil2 kaco depa...aku jadik lah paparazzi xberapa nak teror kan..hehehe...pape pon..to anak murid cikgu..caiyok-caiyok!

Nota kaki: aku nmpk ade org pakai baju yg dah cukop tempo…

Perpisahan

YeaY...arini ade makan-makan lagi!!

ni adelah part yg aku paling sukak skali di sini...bukan kerana tajuk tu tu..tp kerana ade nye makan-makan yg diperkatakan pada mukaddimah ayat...hehehe :P

Majlis ni utk meraikan Big boss kami yg di tukar kan ke anak syarikat..alah naik pangkat lah kan & one of boss kecik kami yg di transferkan ke finance dept lak...sume nak curi org ISD tau..xbaek tau... maka, kami semua kene tunggu big boss baru..sape lah gerangannye..seramnye kan...

best nye dapat hadiah kan...bile lah nk dpt hadiah plak ni???

diz tym, semua staff berkumpul...nape kate semua..sbb yg kedah, kelantan pon mai turun skali ha...maka sesak lah jugak dept aku aritu...kire first tym wat makan2 kat dept..semua ade..even ade yg cuba tok xmenghadirkan diri atas alasan2 tersendiri kan yg xdapat nk dielakkan....nk buek camano kan...layan kan aje...janji aku datang aritu & aku dpt makan...huhuhu :P

alhamdulillah..majlis berjalan lancar seperti yg dirancangkan...dr meeting pagi [first tym ga…

Burger + Soya

Impian utk makan burger smlm berjaya di tunaikan... Seb bek bas smpai awal..maka, mood aku pon ala-ala sepoi-sepoi bahasa aja...& otak yg waras dikala hujan rintik-rintik menyibah bumi..aku melangkah ke gerai burger kerinchi..& bile aku tgk kat kotak letak barang dia..baru ku tau yg name kedai chumel dia tu..adelah "burger One"..& dia gune product brand longson [ye ke idak..ye lah kot] lantakkan jek... semalam nasib aku baik sbb xramai org lagi..kire aku antara yg terawal lah kan...hehehe..lepas aku dah order baru lah ramai..seb bek..kalo x, mau berasap kepala lutut aku nak berdiri menunggu burger tu kan...

owh lupe plak..before smpai kedai abg burger..aku telah ditahan oleh gadis-gadis litar...oppss bukan..gadis-gadis dari season or lebih dikenali ngan air soya season..di mana mereka wat promotion utk air soya kurang manis..hehe :) dia suh pilih kad..pehtu jawab soalan..asalnye..aku malas lah kan..sbb aku bukan tau pape pon..dr aku malu xreti jawab...ade aku pedu…

~*~Types Of Girls~*~

Got it from email berantai....sila lah bace yea....

HARD DISK GIRLS:
she remembers everything, FOREVER


RAM GIRLS:
she forgets about you, the moment you turn her off


WINDOW GIRLS:
everyone knows that she can't do a thing right, but no one can live without her.


SCREENSAVER GIRLS:
Sheis good for nothing but at least she is fun


INTERNET GIRLS:
Difficult to access


SERVER GIRLS:
Always busy when you need her.


MULTIMEDIA GIRLS:
She makes horrible things look beautiful


CD-ROM GIRLS:
She is always faster and faster.


EMAIL GIRLS:
Every ten things she says, eight are nonsense.


VIRUS GIRLS:
Also known as "wife'' when you are not expecting her, she comes,installs herself and usesall your resources. If you try to uninstall her you will lose something, if don't try to uninstallher you will lose everything.

--------------------------------------------------------to gurl: Ape perasaan anda?..silap...ada leh dikategori kan pada type yg mane?
ade ke patut depa dok gelar peremuan sedemikian ruper...
cam…

Ujan yang turun bagai mutiara....

lalaalalalaalaa

aku pening nih pikirkan..

camne

nak redah ujan

kalo ia berterusan

ke kui 5.00pm...

wawawawa

kene pinjam payung lagi!

hampesssss

berenti lah wahai ujan....

tetapi...

tibe-tibe...

jek...

aku...

teringat

kat

burger

abg kerinchi...

sah lah tu...

balik nanti..

kene jumpe

abg kerinchi tu

utk mendapatkan

seketui burger...

burger ape?

bkn raja burger...

burger ape?

burger kerinchi lah....

sebenarnyer...

aku lapar...

sebabnye...

tadiii

xlunchhhhhh lah .....

warghhhh...

aku emo lapar ok!

oat+choc 3in1 ni...panas lah....

Adik manis....

Aisyah Nurqystina...seindah name..seindah rupe nye...si comei ni..adik kepada Wafi ensem...hehehe

hampir-hampir lah cik kak ni nak di letak kan name "Aniqah Wafiah" sbb nak pkr senang...kitaorg lah bg idea bangang tu pd mak nye...hehe seb bek ustaz kate makne...xbrape ok lah kot..xsesuwai...

Mama dia kate..adik payah lah nak senyum...mmg pon..but bile dia senyum..mmg sweet...abislah..nnt jadik rebutan..nak booked jadik menantu..xdapek lah kan..sbb dia gurl..trang tang tang aku xde anak teruna kan..almaklom lah aku pon bujang trang tang tang lagi...


tapi nasib aku baek..setelah aku terpakse memerhati kan aje gerak geri si adik nih..yolah nak tembak tym dia senyum kan...si adik nih akan senyum tym dia tgh main sendirian...sian dia...sume mende abg xkasik..huhuhu xpe nmpk adik cam pandai berdikari jek...pandai nak bawak diri...tp quite nakal jugak adik nih.... kalo ko dok jauh dr dia...dia senang nk senyum..ala2 malu gotew nak senyum depan-depan....dpt lah sket aksi2 dia nih...xpe…

Happy Birthday Wafi

Happy Birthday to you Happy Birthday to youHappy Birthday to Wafi Happy birthday to you

Happy Birthday to youHappy Birthday to youHappy Birthday to WafiHappy birthday to you





4.00pm, Ahad @ Sg. Merab, bangi....berlangsunglah Masjlis Ulang Tahun Ke-3 Aniq Wafi bin mohd Saufi anak sulung kepada Nurhaida & Mohd Saufi :)

Birthday si Wafi ni sebenarnya, 17-03 yg lepas, tp mama & papa dia nak buat makan2 sket..sambil2 tu leh lah kumpul2 kan rakan2 semua kan...[rakan2 makpak nye tau..rakan2 anak nye tah ke mana..hehehe]

the cupcakes ni hasil dari [Kak Mel] exopismate aku dulu jugak..if berminat nak order..sila lah ke blog dia tgk contact number dia yeaa...huhuhu & the cake ade 2 bijik..tp lagi sebijik aku lupe nak snap sbb letak kat luar kan...hehehehe...

to Wafi yang hensem bergaya "Selamat Ulang Tahun" & Semoga membesar dengan sihat + cergas + pintar + menjadik anak yg soleh...

lame nye nak menunggu... "bile nak tiup lilin ni mama?"
xsudah-sudah ngan dilin [lili…

Lawak petang

Kisah 1

Satu petang kambing sound direct ayam..
"apalah ko ni ayam,baju lawa tapi tak pakai selipar.."
ayam yang bengang lalu jawab.. "ko lagi la....janggut panjang alim
konon.....seluar tarak pakai...tak malu...! tak senonoh..!

Kisah 2

Satu hari sedang sepasang lalat tgh dinner kat satu tempat yg romantik..
tibe² si isteri lalat bersuara "bang ,nape kite hari² makan tahi?
lalu si suami pun menjawab "isshh..jangan cakap bende² kotor mase makan........tak baik"



Koleksi lawak pendek

1. Hujan

CIKGU: Arip,kenapa kamu datang lewat hari ini??

ARIP : Hujan lebat cikgu... ...

CIKGU: Semalam,kenapa awak tak hadir??

A! RIP : Hujan,cikgu... ...

CIKGU: Aik! Hujan juga. Habis kalau tiap-tiap hari hujan??

ARIP : Banjir, cikgu

CIKGU: @#%#@&%#@$
_______________________________________________________________________

2. Gigi

FARID : Berapa bayaran bagi mencabut sebatang gigi?

DOKTOR: RM 120.

FARID : Amboi mahalnya... .ada yang murah sikit tak?

DOKTOR: Ok, saya boleh kurangkan anesthesic.Say…

Next...

Sambutan HAri Jadi Wafi yang ke-3..more piccas nanti yeaaaa

Birthday Boy - Aniq Wafi

The cutest adik - Aisyah Nurqystina
[aku sangat suke...adik manis...senyum riang..hehehe]

Sangat susah yeaaaa nak dpt pic adik tengah tersenyum..tp aku puas...puas yg amat sbb aku dapat jugak...hehehe :) xpe Mama wafi & aisyah leh cube lagi yea....huhuhu:P

Hot Air Balloon

Ha, kalo ternampak dust yg xdiundang dlm gamba tu..abaikan aje yeaaaa.....sensor camera aku dah dicemari...ermm tensi nih..sbb kene anto g service lah jawabnye...hampehhhh kan!!!!


Macam cendawan tumbuh berebut-rebut nak dapat cahaya matahari tok idop

testing 1..2..3

Belon yang memulakan acara pagi Ahad yg permai

mule-mule kan..aku semangat lah

belon itu berbangga sbb dia yg per-1 berada di awan~~

"Kesian saya, kenapa saya kene berganding ngan dia" kata si masam
"Cantik kan saya" kata si merak

Si Itam: Kalo belon aku pg jauh..ko kene belanje lunch ngan dinner arini tau!
Si merah: Aku rase kete aku ni kene basuh lah arini...redah tanah merah ni
Si Itam: Ish..ish..tinggi tak belon aku? dia jatuh kat mane ek?
Si merah: Aku rase aku nak gerak gi basuh kete lah
Si itam: ~~bengang jek~~~ [aku citer len..dia citer pasal kete dia...hampehhh]
"yeahhhh saya paling comei :P" kata amoi [jgn mare yeaaa amoi]

Belon-belon di udara....


kenapa lah aku digandingkan dengan dia plak???

kompe…

Di Pagi Ahad

Aku bagun seawal 5.45am ok![mcm kene keje on Sunday jek] semangat gillak...tapi..aku meraba-raba dalam gelap..weihh mane mira ni? xbalik lagi? xsampai lagi? cuak aku...aku pon rase aku SMS dia...tp aku terlelap balik...erm pehtu aku tersedar balik 7min kemudian..tp xdek response dlm HP aku..erm aku pon cek lah...ape yg aku SMS dia td...tp hampesss .......


ruper-rupernyer aku SMS dia dlm mimpi...warghhhh tp seingat aku...mmg aku dah SMS dia..tp non ade dlm outbox pon..hahaha lawak jek...aku SMS dia...seb bek ngan kadar segera dia reply..."dah nak sampai" fouhhh lega...mmg aku mamai kot tym tu...huhuhu & dia smpai before azan subuh...& kitaorg siap2 pehtu teros cargas...alah nk dekat kui 7am jugak kami gerak...DD yg drive pagi tu...huhuhu dlm kui 7.30am dah smpai sane...mule nak lepak kat Jambatan Tamparuli [kate si Idan], but skodeng tpt len..kat tepi sungai [kate si Ed] ni lagi best...maka,
kami pon ber Picnic lah kat sini jek pagi tuu..

Semangat bangon pagi nak picnic …

After Kenduri Kawen

Balik Key ell, aku teman DD wat Facial...hahahhaaa giler lah..nnt kompem muke nmpk gebu jek [jeles I tau]..Taxi plezzzzz..kang ade aku kene penyepak unggul dr DD...huk33

sambil2 tunggu DD wat ape tah dlm bilik tu..aku pon wat experiment kat luar...tp tgh2 buat keje tu..aku lupe yg pintu nye kaca transparent ok! org luar nmpk..aku lak jadik tontonan laa2 dok dlm aquarium plak...erm ngan perasan segan silu..aku wat2 keluar tgk2 barang...hahaha padahal control malu...ngeh3333

oppss ade org perasan lak aku syiok sndr kat situ..

setel jek... cargas carik sumthing tok dijadikan hadiah tok Wafi kecik... a day before aku dah ronda-ronda kat Mid Valley tu...tok servey...erm ade lah beberapa item yg aku dah mark kn...erm tp yg jadik pilihan akhirnya...tadaaaaaaaa
Thomas & friends

sbb yg ni..aku rase sesuwai sbb nyer ..adik dia leh join main skali..ade yg lego set..takot lak bersepat sgt kan..sbb byk cube2 kecik tu...pehtu remote control car..nnt sian kat siyah xleh nak men..abg dia ni...asik kat…