Wednesday, December 31, 2008

KL-Penang-Jitra Trip - More update

Erm aku dah hupdate pasal trip penang kat Fp aku sila lah jengah kat situ..malas lak nk hupdate lg kat blogs nih..sbb byk sgt gamba..aku maen randon select jek..sbb aku malas nk telek dah...sbb mate ku hampir juling tgk gambar jek..nk muntah darah rasenyer...tp aku nk kasik citer sket ala2 wat kronologi trip aku ke Penang kali ni lah kn

----------------------------------------------------

Khamis - 25/12/2008 - 12.35am

-> sharna & musab smpai...terus cargas gerak ke Utara..Bye Bye KL...mule2 miera drive lah kn..& berenti kat shell tol jln duta 2...isi minyak kasik penuh..huhuhu & kami pon meneruskan perjalanan ngan aman...[oppsss tersebut name ayah plak]

-> smpai kat RnR lepas tanjung malim kot..miera ala2 kecundang..maybe letih..sbb dia pon blk keje lmbt mlm 2..pehtu kene drive..mau xnyer mata 2 xleh nk bukak..so, dia mintak aku take over stereng tu lah kn..so, aku ngan rela hati...drive...hehehe mmg kental lah kn..smpai RnR tapah..aku stop...pg toilet + berenti minum..tp 3org lg dlm kete 2..teruskan aksi dengkuran mereka dlm kete..aku kene lah minum sorang2..hehehe giller ramai umah ok..nk ddk pon kene Q..dah lah nk beli air segelas kene beratur berderet-deret kn...kat toilet pon Q jugak..ramai sungguh org pulang ke utara tym tu..seb baek jln xjem..heheh

->sambung perjalanan.....lepas exit Ipoh..kat hentian mane tah..aku stop lagi skali...kali ni nak terkucil lagi..giller sejuk mlm 2..pdhal aku dah minum air panas mase kat tapah..so aku stop kejap..yg len maintain tido lagi..hehehe giller jeles I tau...

-> smpai kat RnR Sg.perak..aku dah ala2 mengantoks....hehehe but aku gagahi jua...sbb kesian kat kengkawan yg len kn..tp aku rase makan lame kete yg aku pandu 2..makin slow..hahaha smpai thp 60km/j ok! ni dah thp kronik kn..nak xnak aku kejut kn miera..& berenti kat RnR mane tah..aku budget jauh lg penang kn..hehehe sekali kuar jek RnR 2..& miera dah pon take over...jambatan p.pinang lg 18km..mak aii dah dekat ok..time 2..dah kui 5am dah rupernyer...tp apekan daya..aku mmg xlarat & xnak ape2 terjadik kn..so, nk selamat miera hakkinen take over..finally..5.30am..kami selamat smpai kat umah sharna di bayan Baru..hehehe

-> kui 11am kene bgn bersiap lah..nk g kenduri lak..kat area situ jugak..tp sosat jugak..sbb bangunan dah nmpk tp salah masuk jln..& lepas kat dewan 2..smpai kui 2.30pm..lepas 2 terus chow..g kedai sharna..makan lg kat kedai tu..pehtu solat kat masjid tpt kak sharna nikah dulu..hehehe

-> dlm kui 5pm..depa plan nk jln2 ronda amik gamba...so, sempat lah pg padang kota, kubur francis light, mane tah lg..aku xhengat name dia..sila tgk gamba 2 sendirik ok...pehtu dah nk maghrib..chow balik umah..hehehe smpai dlm kui 8pm..aku terus nek atas baring..sekali aku terus tido smpai 3am..amik ko terlepas peluang nk ronggeng kat pesta penang..huhuhu

--------------------------------------------

Jumaat - 26/12/2008 - 11am

-> bersiap lepak kat kedai..makan Bf hehehe...pehtu...lepak sunshine [ni shopping mall plg dekat ngan kedai sharna] tp mmg ala2 MP kat melaka lah jugak kn...
-> 2.30pm anto musab [hubby si sharna..ke stesen bas tok blk KL] & kitaorg cargas ke Jitra...

-> 4.30pm smpai da kat Jitra..carik kedai makan..hehehee aku makan nasik goreng football marche ok! hehehee pehtu baru ke umah nik...smpai umah nik dah kui 5 lebey..pehtu kuar blk..g yawarta [pasaraya kat Jitra] heheehe mase ni kami xperasan Jitra Mall lg..kunun2 nk carik bloues sbb baju xcukup..hehehe...sekali teringat kecik nyer bas mlm 2..so, kecik lah mangse pembawa barang2 iaitu baju kami..jimat duit aku..hahaha

->8.30pm..gerak ke masjid tok majlis akad nikah nik..

-> 10.30pm..setel..pehtu blk makan + shot lebeih kurang...& tido time..[aku suke part ni]..tp ade bende yg xsepatutnyer terjadik..tp aku jadikan dia terjadik jugak..beg camera aku yg penuh ngan charger camera + rechargable battery utk speedlight aku yg dah kong + SD Card aku semua & kecuali camera lah..aku selamat tinggalkan kat dlm masjid tu..wawawa mlm 2 aku tido dlm keadaan cuak..

--------------------------------------------

Sabtu - 27/12/200/ - 3.30am

->dpt Sms kosong dr kecik..cuak aku...& aku terus tunggu..bukan senang tau aku nk sedor dgr bunyik SMS dr phone aku..kire mlm 2 aku tido xlena lah..ala2 tido-tido ayam..hehehe sbb risau akan beg camera aku 2...& kecuakan aku lg bertambah ngan sms kosong kecik..seb bek..xlame pastu dia sms blk..ckp dah smpai..tp ayat dia " org dah smpai..tp org tunggu smpai subuh lah" wahh heaven nyer..aku sambung tido blk..xyah kejut nik..

->6.00am..aku bgn smyg subuh + kejut nik..aku ngan mira g masjid..alhamdulillah beg aku ade lg..seb baek..leh senyum kembali..heheh pehtu blk umah nik semula sbb nk amik nik & cargas ke alor setaq tok amik keci..sian kecik..risau jugak aku..tp aku tau kecik dah bkn bdk kecik lagi..hehehe

->8.00am-> bersiap2 tolong ape yg ptt

->12.00pm majlis bermula

-> 5.00pm... xlarat dahh..nak blk...hehehe kami sempat wat outdoor kat umah makcik yg ala2 tradisional gitew...

-> 6.30pm..gerak dr umah nik...lepak makan char kuew teau kat depan SR..hehehe 2yg beria xmo tapau lauk dr umah nik tu..heheehe kami dah ade plan..makan char kuew teau ngan teh ais..layan seh...kui 7.30pm gerak blk..hehehe

-> 9.30pm .. kami smpai tapah & rehat tok smyg kat situ..tapau ape yg ptt...& cargas pulang..

-> 10.30pm..gerak pulang balik...

-------------------------------------------------

Ahad - 28/12/2008 - 12.30am

->kui 12.15am smpai exit subang..sbb nk anto kak sharna ..12.30am..smpai subang tah ape name USJ 2..aku pon lupe...& kitaorg terus cargas blk kerinchi..smpai kerinchi 1.00am..terus./..zzzzzzzzzzz



Nota Kaki: lepas ni ntah bile lah akan jejak kan kaki kat penang + jitra sbb nik dah kawen kn..hehehee

Happy New Year







Good Bye 2008


&


Welcome 2009







Nota Kaki: Selamat bercuti semua...hehehe ape plan korang tok New Year ni? & ape azam utk 2009?

Nisrina Muncul Kembali

Ahad lepas, bape haribulan ek..jap...owh 28/12/2008, after shoot wedding kat Dewan bankuet MBSA, aku lepak minum kat depan PAS ngan sharna & hubby dia...pehtu plan nk chow lah kn..memandangkan ari dah nak malam lah kn...cuaca ari2 agak mendung lah..even kui 6pm time 2 dah mcm maghrib dah...tetibe terpikir lak..aku kat Shah alam...ape lagi...teringat kat Yam...dah lame xjengah dia...[ade aku kesah nk jengah Yam ke? (mau Yam ngamuk dgr statement ni) hehehe..tp lebih aku kesah kan ade lah si budak comei ni..hehehe] si nisrina ni..dia lebih menarik dr jumpe Yam..sbb Yam dah ade laki..pedulik ape aku kn..hahahhahaa
Ha ko tgk ni..mane aku xnak ingat dia..ngan aksi Nakal dia ha..depan org punye lah xbersuara...senyum tanpa suara...beraksi tanpa suara..kunun-kunun Malu lah 2..tapi..cube depan Ibu & Abah dia or depan aku..kompem bising jek...hehehe..mau nyer aku xrindu kat budak ni...aku pon sumtime dia kene take time jugak lah...sbb aku pon ala2 jarang-jarang jugak jenguk dia kn..kalo berkesempatan jek lah...
ok ni nisrina nak annouce kat sume org..Ibu baru beli Puting baru ni..yg special ade color purple..before diz..xlawa ok! sbb color ijau+kuning..ngeh22[ni aku pandai-pandai kutuk sndirik lah kn] hahahaha
menarik jugak rase dia [ade rase ke nisrina? oiii!] bantai ajelah kn..tp yg pasti..rase dia cam best jek [ye ke? Mama yun xpenah rase plak...hahaha]
owh skrg sy dah ade walker sendiri..so, xdelah jeles tgk ibu & abah jln kn..hehehe now saya bleh di istilah kan berdiri di atas kaki sendiri...ibu pon senang nk wat keje..xyah lah nk jenguk selalu kn..kang masuk bawak kusi ke..meja ke...merayap tah ke mana..even xreti merangkak lg..tp tahap merayap dia ni laju jugak...skrg Ibu dah senang..as long as dengar bunyik-bunyian dr walker nyer set tu..tau lah nisrina masih di situ..hehehe
ok semalam saya ke kerinchi sbb mau pulang kan kereta laling mama yun..so, jumpe lg ngan mama yun kan..hehehe aku mmg rase nk gigit jek budak ni..geram ok! seb baek anak org ni..hahahaha kalo x dah lame lebam-lebam pipi dia aku keje kan...seb baek lah shah alam 2 kategori jauh lah..bg org yg pemalas macam aku ni kn..kalo umah dia dekat..mau hari-hari aku berumahtangga kat umah si yam ni...mmg laki dia naek menyampah lah ngan aku lepas 2...hak33 sbb aku kaco daun..ngeh33



ok next tym..jumpe budak comei ni lagi lah....

Tuesday, December 30, 2008

Jumpe Geng Lame

Ni anak si bibi..Noura name dia..kalo aku salah eja tu..sori ek..lupe nak tgk IC anak dia..gille dah besor anak ko weh..9months kalo xsilap aku..hehehe pape pon mmg cute anak ko ni... rase nak gigit jek rase nyer..hehehe [mau aku kene sepuk ngan mak dia kn]..hehehe
Ni dia BIBI Rohana & family... punye lah jauh kn..kat melaka payah nk jumpe sekali jumpe kat Jitra..ha amik ko...ngomel jugak si bibi ni sbb kenduri dia kat melaka pn aku xpg..sori lah yea..aku ade hal mase wedding ko 2..kene rush balik KL...last aky jumpe dia a day before dia kawen mei 2007 lah kn..mase 2 kat sek. men ayer molek..amik exam KPLI terchenta aku tu..hehe..



mule-mule aku perasan dia sekali imbas..ingatkan salah org...tp dia tegor aku.."ko watpe kat sini?" hehehe aku lak tny dia " ko lak watpe?..ko join rombongan org sebelah ek?" almaklumlah pihak lelaki kan dr melaka..aku budget dia kaum kerak si dakwan lah..sekali silap dahhh...rupernyer hubby dia lah kawan dakwan mase kat UIA & dia dah pon menetap kat Kulim..sbb after kawen terus ikut laki dok kat gua musang pehtu pindah ke kulim...& paling best dia xkeje ok..full time housewife...gille heaven kn...aku nak jugak!! tp ape kn daya..nasib org semua laen2 kn..hehehe



dia pon memule ingat aku ni kaum kerak org sebelah..hehehe tp hakikat nyer aku housemate pengantin perempuan..hehehe pehtu leh lak nk soal siasat camne leh jadik osmate aku..pjg lah citer nyer jadik kn..2 taun 10 bulan pon xabis story nnt..hehehe



pape pon dapat jugak aku berjumpe bibi....seorang budak class aku mase form 3 yg giller selambe + gamble tido time math..ingat x, cikgu romantika math kite..hehehe yg mane aku selalu jek kene ayat "awak cikgu ka, saya cikgu?" amik ko..ke aku durhaka ngan dia? ntah le...hehehe tp aku selalu xnk ikut jln kerja dia yg pjg berjela..giller lmbt nk dpt jawapan kn..janji jawapan betui dah lah..hahahha

Jom Nyanyi





Do you hear me,

I'm talking to you

Across the water across the deep blue ocean

Under the open sky, oh my, baby I'm trying

Boy I hear you in my dreams

I feel your whisper across the sea

I keep you with me in my heart

You make it easier when life gets hard



I'm lucky I'm in love with my best friend

Lucky to have been where I have been

Lucky to be coming home again

Ooohh ooooh oooh oooh ooh ooh ooh ooh



They don't know how long it takes

Waiting for a love like this

Every time we say goodbye

I wish we had one more kiss

I'll wait for you I promise you, I will




I'm lucky I'm in love with my best friend

Lucky to have been where I have been

Lucky to be coming home again

Lucky we're in love every way

Lucky to have stayed where we have stayed

Lucky to be coming home someday



And so I'm sailing through the sea

To an island where we'll meet

You'll hear the music fill the air

I'll put a flower in your hair

though the breezes through trees

Move so pretty you're all I see

As the world keeps spinning round

You hold me right here right now



I'm lucky I'm in love with my best friend

Lucky to have been where I have been

Lucky to be coming home again

I'm lucky we're in love every way

Lucky to have stayed where we have stayed

Lucky to be coming home someday



Ooohh ooooh oooh oooh ooh ooh ooh ooh

Ooooh ooooh oooh oooh ooh ooh ooh ooh

Kenduri kahwen Nik & Dakwan

Finally, turn nik pon sampai..maka ia telah diiktiraf sebagai penutup tirai 2008 bg musim kawen budak 10L.. so, next episode serang kenduri kawen budal 10L adalah next year..sape nyer majlis..sila lah buat press conference ngan kadar segera..takut bakal berlaku perebutan tarikh lagi seperti yg terjadik sebelom ini...hehehe tapi ade yg dah mcm nak pilih tarikh..sape tu..aku xsure sgt..masih lg angin baru nk bertiup..pokok lom bergoyang..so wait & see ok!

Majlis nik ni selamat diraikan oleh semua ahli keluarga & tetamu yg hadir...apa yg aku tau depa ni kenal dlm dah 2taun jugak kot..melalui si marini&hubby nyer si wanshah..hehehe mcm mane 2..aku xbrape pasti..sbb si dakwan ni kawan kepada marini&wanshah..kire skulmate bdk ber2 lah 2...
ape pon nik...ko nmpk comei ari2...even adelah sket yg ko cam segan ke ape ngan ade yg xkene sket kat make up..but xnmpk lah...kire ok sgt 2...yg pasti aku sukak baju ko..hehehehe lawa gitew

dakwan ni..budak melaka...aku rase budak 10L mmg suke org melaka kot..hehehe sbb rase nyer nnt akan ade 3org yg kawen ngan org melaka..sbb skrg dah 2 org kn..hehhee kire marketable jugak lah mamat-mamat melaka ni..ngeh33
ni lak pose kat umah makcik mane tah..name lak aku lupe nk tny..tp seyes umah dia ala2 klasik gitew...thanx alot utk makcik 2 sbb benarkan kitaorg posing sakan kat umah dia..hehehe



Nota kaki: to nik & dakwan selamat pengantin baru & semoga kekal selamanya...hadiah jgn lupe claim nnt..aku lupe lah nk beli..ngeh33

Salam Ma'al hijrah

Selamat Datang 1430H

Semoga Kehidupan Kita semua akan lebih dirahmati & diberkati

Kembali Ke Penang

Ronda-ronda Penang lagi..hehehe diz tym serang kenduri lah kn...actually follow Miera g kenduri ex-opismate dia..dah alang-alang kitaorg nak ke Jitra, so singgah lah bercuti ke Penang & kebetulan lak Sharna & Hubby nyer nk blk kampung..so, join venture lah kn...kire carpool lah kn..& kitaorg pon tumpang lah berteduh di rumah parents kak sharna [hehehe kakak ok!]..thanx a lot to family kak sharna yg beria melayan tetamu seperti kami..tp kami sedap jek wat taik mate..hahhaa seyes letey sgt..smpai kn xberkesempatan nk serang "Pesta"...sbb khusyuk sgt membuta..hahahaha aku xdelah ralat sgt sbb aku dah ronda-ronda Penang mase "Penang 2006"
dulu..



aku xtau nk start camno citer..sbb aku blank plak pepagi nih..so, tunggu lah entry seterusnya kejap-kejap lagi ok!

Wednesday, December 24, 2008

Cerita Yang Menggemparkan Perasaan Aku

Mood sedih lak tetibe, sebab baru abis bace email dr membe aku..padan lah kitaorg call or sms ala-ala xdek response kan..rupenyer dia dlm kesusahan..masyallah..sebab mcm2 andaian kiatorg buat..hehehe sori yea ajar..ingatkan ko MIA lagi..xpon ko dah ala2 yg sorang lg 2...hehehe len kali hupdate lah lebey kurang..sekurang2 nyer kite org leh phm situasi ko.. xkan ko xkenal kitaorg lagi kn..risau ok, bile kitaorg try ctc tp xdpt pehtu xdek org response..so, last skali aku gune method email utk update ape2...sbb kompem dia akan bace..even setaun sekali pon kn..hehehe...



email yg dia reply ala2 mcm ni



1st email:
thanks for remind...
nway... aku skrg mmg kat mlk jer.,... amek cuti since 2nd Dec....
Parents aku n my sis xcdent kat seremban... ujung bulan nov arituh... kete terbabas n terbakar..
alhamdulillah sume selamat.. tp mmg kene byk sbar la....
kalo kuar dekat2 takat jasin tuh okla......
tp kalo dh ke mlk nun...mmg aku xleh nk memenuhi jemputan....
ermmmm ekceli masuk keje balik today...
tpp rase cam x leh jer/..... ntahla... skrg nih berbelah bagi tul...
kerja n family.....
dah la hubby kat pucchong nun... ermmmmmm




2nd email:
bukan aku x nk in4m korg..... member2 lain pun x tau except bdk opis...
coz aku tetiba amek emergency leave.....kalo dh kalut...
dlm pala x ingat saper dah..... rase nk piitam pun ader....
kene tahan kat spital seremban 4hari....... then baru leh balik...
dr pun xleh nk wat per...coz ayah aku patah tulang belikat n rusuk retak.....maner leh nk masuk besi... baik sendiri la... tp take time... umur pun dh 60.......
mak aku smpai skrg nk angkat satu jag air pun xlarat.....dada n kaki dia tisu dalm koyak kata doktor.... xde saper nk masak kemas umah skrg...... aku x sampai hati beb!!!!
kaka aku pun keje kan even dok melaka pun....lgpun dia government... aku swasta,... so better aku yg berenti.......
adik aku pulak melecur kat punggung... dalam tuh... mcm kita hiris mangga tebal2... huhuhu..skrg ari2 kene dressing tmpat lecur ngan mkck aku yg nurse tuh ( mak enon).
ermmm mende nk jadi... padahal tghr rabu 26/11 tuh aku borak2 lagi nagn diorg mase diorg p bangi umah mkck pakck aku nk p haji........ x sangka..... :(
aku jd serba salah pun yer jugak ngan org opis.....maklumla..... diorg siap bagi pelepasan utk aku cuti sampai 3 minggu... then kalo x baik lagi leh sambung cuti...
tp aku x nak diorg tertiunggu2 aku...... so aku dgn berat hati terpakala anta surat resign jer... huhuhuuhuhuh
mungkin ader hikmah atas segalanya........ :)


---------------------------------------------

kesian ajar, sampai terpakse berhenti keje...tapi aku harap dia sabar ngan dugaan ni & tabah mengahadi nya...dan tok ajar, if ade ape-ape yg nak diluahkan, aku, lyza,, khatul & yam sentiasa ada utk mendengar & membantu ape yg ptt...



ape-ape pon..ko tetap akan di update..aku kn wartawan bergerak..pandai lah aku carik method utk semua terupdate pasal semua org..hehehehe

KPLI

Cerita sedih di hari rabu...aku dah cek result KPLI tapi hasilnya agak menyedihkan sebab aku GAGAL lagi..hehehe [sempat gelak ni] sorry mum.. xdapat nak merealisasikan impian mak nak tgk anak mak dia jadik seorang pendidik..kene cube lagi next year ... wahh dah lah umo makin lanjut...tp kalo ade rezeki 2 TAK ke mana kan..cube lagi ek... 2la len kali be prepared tym interbiu tu...hehehee jgn jadik sengal2 alam tym interbiu..hahahaha ko hengat interbiew jawatan programmer ke? huhuhu



xpe lah YUN cube lagi nnt..sape-sape yg nak cek..g lah kat link atas 2 yeaa...huhuhu :P mmg aku kene stay KL lagi lah jawab nyer..wawawa xpe BERNAS di hatiku..hak22



Nota kaki: so, kene focus ngan sesuatu yg lama yg baru bermula...pikir-pikir kan lah~~

Tuesday, December 23, 2008

Aku yang hampir terlena

tiada topik yang hendak diperkatakan, cuma aku ingin menghilangkan rase kantuk di mata aku nih dengan menaip sesuatu supaya aku leh berpikir utk meletakan perkataan ape or ayat ape yg sesuwai..seyes aku nak cakap..Aku mengantok giller babassss nih...tah ape penyakit tah..maybe xcukop rest lah kot..lately senang rase letiy..mengalahkan org yg beranak 13 jek gayanye..Aku ngantok..aku ngantok..tp mane leh tido..ni kan opis daaaa!!!2la ni sindrom org makin tua lah kot...mudah rase letey..wawawawa nak mude kembali..kene beli innershine prune ni...tp mane bisa nk menanggung kos membeli menatang 2 kn...ke kene carik tukang sponsor...wawawawa vitamin doc bg last week pon aku xabis makan sbb asik lupe ajo..mau xnyer doc kate muke aku pucat..stress keje ke stress xdek keje? bior benor doc 2...huk22



ni mesti rentetan cuti weekend yg xdapat nk rehat kn..2 yg teroverdose letey kn..pehtu blk keje mlm lak layan drama..xreti nk tido awal kan..sbb time mlm..mate ssh lah lak nak katup.. mau xnyer...every weekend full ngan aktiviti...so, mmg xdek rest langsung...ha mane xpenat kn..kalo dulu xpon...2la thp ketahanan badan dah xmcm dulu..mmg saje nk tunjukkan sindrom penuaan aku lah 2..hampesss gasss tollll!!!!


------------------------------------------------



Citer ni tiada kene mengena ngan topik.,.kire off track sekejap..hehehe, esok mlm insyallah akan berangakat ke Penang..yahuuuu....hope kitaorg selamat sampai...jumaat lak ke jitra, tok hadiri wedding si Nik...HOPE perjalanan kami berjln dengan lancar..amin!

Tag Kembali lagi

Got this Tag from Maria, seb baek senang lah jugak..xdelah payah mane..but aku amik mase sehari tok siapkan..sbb nak amik mood..ingat best ke jwb tag ni?..TAK best ok!
ni link blogs si
Maria a.k.a Mariam

RULES:



Do the “Letter MEME”. Tag no less than 5 other people, and leave them a comment, informing them that they have been tagged. Then copy the “How-to” Letter Meme, and finish your Journal entry.

-> How you do the Letter Meme:

Dear ________(the last person who left a comment on your blog/journal):

I don’t really know how to tell you this, but ___1___. I think I realized it ___2___ ___3___ and I saw you ___4___ ___5___. I’m sure you’re ___6___ enough to understand ___7___. I’m returning ___8___ to you, but I’ll keep ___9___ as a memory. You should also know that I ___10___ ___11___ .___12___,

-Your name-


Just fill in the blanks on top based on the answers you are gonna choose below.


1. What’s the color of your shirt?

Blue - Our romance is over

Red - Our affair is over

White - I’ll join the monastery

Black - I dislike you

Green - Our horoscope doesn’t match

Grey - You’re a pervert

Yellow - I’m selling myself

Pink - Your nostrils are insulting

Brown - The mafia wants you

No shirt - You’re a loser

Other - I’m in love with your sister



2. Which is your birth month?

January - That night

February - Last year

March - When your dwarf bit me

April - When I tripped on sesame seeds

May - First of May

June - When you put cuffs on me

July - When I threw up

August - When I saw the shrunken head

September - When we skinny dipped

October - When I quoted Santa

November - When your dog ran amok

December - When I changed tennis shoes



3. Which food do you prefer?

Tacos - In your apartment

Pizza - In your camping car

Pasta - Outside of Chicago

Hamburgers - Under the bus

Salad - As you ate enchilada

Chicken - In your closet

Kebab - With Paris Hilton

Fish - In women’s clothing

Sandwiches - At the Hare Krishna graduation

Lasagna - At the mental hospital

Hot dog - Under a state of trance

None of the above - With George Bush and his wife



4. What’s the color of your socks?

Yellow - Hit onRed - Insult

Black - Ignore

Blue - Knock out

Purple - Pour syrup on

White - Carve your initials into

Grey - Pull the clothes off

Brown - Put leeches on

Orange - Castrate

Pink - Pull the toupee off

Barefoot - Sit on

Other - Drive out



5. What’s the color of your underwear?

Black - My best friend

White - My father

Grey - Bill Clinton

Brown - My fart balloon

Purple - My mustard soufflé

Red - Donald Duck

Blue - My avocado plant

Yellow - My penpal in Ghana

Orange - My Kid Rock-collection

Pink - Manchester United’s goalkeeper

None - My John F. Kennedy-statue

Other - The crazy monk



6. What do you prefer to watch on TV?

Scrubs - ManO.C. - Emotional

One Tree Hill - Open

Heroes - Frostbitten

Lost - High

House - Scared

Simpsons - Cowardly

The news - Mongolic

Idol - Masochistic

Family Guy - Senile

Top Model - Middle-class

None of the above - Ashamed



7. Your mood right now?

Happy - How awful I’ve felt

Sad - How boring you are

Bored - That Santa doesn’t exist

Angry - That your pimples are at the last stage

Depressed - That we’re cousins

Excited - That there is no solution to this

Nervous - The middle-east

Worried - That your Honda sucks

Apathetic - That I did a sex-change

Ashamed - That I’m allergic to your hamster

Cuddly - That I get turned on by garbage men

Overjoyous - That I’m open

Other - That Extreme Home Makeover sucks



8. What’s the color of your walls in your bedroom?

White - Your ring

Yellow - Your love letters

Red - Your Darth Vader-poster

Black - Your tame stone

Blue - The couch cushions

Green - The pictures from LA

Orange - Your false teeth

Brown - Your contact book

Grey - Our matching snoopy-bibs

Purple - Your old lottery coupons

Pink - How awful I’ve felt

Other - Your memories from the military service



9. The first letter of your first name?

A/B - Your photo

C/D - The oil stocks

E/F - Your neighbour Martin

G/H - My virginity

I/J - The results of your blood-sample

K/L - Your left ear

M/N - Your suicide note

O/P - My common sense

Q/R - Your mom

S/T - Your collection of butterflies

U/V - Your criminal record

W/X - David’s tricot outfits

Y/Z - Your grades from college



10. The last letter in your last name?

A/B - Hate your guts

C/D - Never will forget

E/F - Always wanted to break

G/H - Never openly mocked

I/J - Always have felt dirty before

K/L - Will tell the authorities about

M/N - Told in my confession today about

O/P - Was interviewed by the Times about

Q/R - Told my psychiatrist about

S/T - Get sick when I think of

U/V - Always will try to forget

W/X - Am better off without

Y/Z - Never liked



11. What do you prefer to drink?

Water- Our friendship

Beer - Senility

Soft drink - A new life as a clone

Soda - The incarnation as an eskimo

Milk - The apartment building

Wine - Cocaine abuse

Cider - A passionate interest for mice

Juice - Oprah Winfrey imitations

Mineral water - Embarrassing rash

Hot chocolate - Eggplant-fetishism

Whisky - To ruin the second world war

Other - To hate the Boston Celtics



12. To which country would you prefer to go on a vacation?

Thailand - Warm regards

USA - Best regards

England - Good luck on your short-term leave from jail

Spain - Go and drown yourself

China - Disgusting regards

Germany - With ease

Japan - Go burn

Greece - Your everlasting enemy

Australia - Greetings to your frog Leonard

Egypt - Fuck off now

France - In pain





Ok yg ni hasil surat dr aku lak >,<.

Dear Cyana, [perempuan yg last kasik msg..taram tam tam ajolah ek]

I don’t really know how to tell you this, but You’re a loser. I think I realized it When I saw the shrunken head In your camping car and I saw you Ignore The crazy monk. I’m sure you’re Frostbitten enough to understand The middle-east. I’m returning Your love letters to you, but I’ll keep Your left ear as a memory. You should also know that I Hate your guts Embarrassing rash.

With ease,

Yun

Monday, December 22, 2008

Majlis Kahwin [Zaihan & Shahlan]

Aku tgh pilih2 gamba jek ha...kire nak buang yg sampahs arap yg hampesss gillos..so, sambil-sambil tu..teringin nak hupdate lg N3 utk si zehan nyer wedding.. hahahaha

Nota Kaki: more pics -->
di FP I lah, macam baser

Majlis Kahwin [Zaihan & Shahlan]

Tarikh: 19 & 20 Disember 2008


Lokasi: Tmn Seremban Jaya, Senawang, N9


Tema: Brown & Gold





First & foremost, i want to thank to Zaihan & hubby and all zaihan Kaum keluarga sebab memberi layanan yg amat peramah kepada aku & sekaligus memberi kerjasama yang amat baik sepanjang perjalanan majlis itu, bagi memudahkan kerja-kerja aku & sharna as their photographer on zehan big day.. thanx again...





For Zehan, congratulation & be a good wife & Alan, plez take care of my frenz...& hope both of you akan berbahagia selamanya.





Actually, aku ala2 agak gabra lah kn..sebab majlis ni berjln ikut peraturan, xleh nk pusing or patah balik kn..hahaha..so, ape yg sempat aku snap lah kn..utk dijadikan kenangan terindah mereka. So, after diz aku akan siapkan album plak..wawawa hope Zaihan & alan akan satisfy ngan hasil kerja aku yg ala2 beginner ni..erm 1st tym ok!





Ha, mase majlis ni aku tersuprised ngan perangai Alan yg giler2..seyes..xdiluar jangkaan aku ok! even ejot pon terkejut..huhuhu :p almaklumlah..before this terserempak gitu2 jek..mane penah tegor ke ape kn..paling koman pon senyum jek..aku budget dia ni penyenyap..but seyes mmg xseperti digambarkan..giler2 abis..& senang utk aku ngan sharna wat keje..sbb xyah suruh pon dia dah pandai nk posing sendiri..tp paling lawak lah..mase dia pegang pen lepas nikah sbb nk sign borang bagai..hahaha mmg takes tym lah mase tu kan..nk ilangkan gemuruh dia 2..tp tym 2 dah lepas pon azab nak lafaz akad...ape2 pon tahniah..sbb dengans ekali lafaz maka sah mereka sebagai suami isteri..so, jgn malu2 nak pegang tangan ke ape..sbb dah sah kan..hahahaha..lagi satu, ssh jugak ek nk handle pengantin supaya TAK pejam mate tym kite snap gamba..wawawa ssh tol org xthn flash ni...nak marah mane boleh kn..wawawa 2 la antara dugaan plg hebat selain dr MASA...huhuhu...2la mane ade care senang nk dptkn duit kan?





Ok, Majlis Zaihan settle..ade lg 2 majlis menunggu utk perkhidmatan aku..iaitu wedding si nik@Jitra[aku cover sorang jek kot] pada 26&27 Dis ni & Rizal&aisya@Dewan Bankuet, MBSA on 28 Dis ni [ni aku ngan sharna]...huhuhu Hope dpt buat yg terbaek utk mereka nnt.





Nota kaki: more piccas...nnt lah dah siap edit aku upload sikit,..but sharna dah up sikit kat
Fotopages dia

Thursday, December 18, 2008

Menanti esok

Actually nerves ni..sbb esok adalah tugasan per-1 aku secara rasminya sebagai penangkap gamba..yolah yg ni berbayar punyer kan..even xdek lah untung mane..but thanx to them yg percaya kn kebolehan aku tok merakam kenangan terindah di majlis mereka..really appriciated it!Aku juz claim ape yg ptt utk 1st tym..depa ni jugak lah bg aku experiance kn mcm mane nk handle majlis utk meng capture ape yg ptt...bak kate fit "snap jek" & kate DD plak.."cube jek sume teknik & jgn leka" .. but i'll try my best...even mase wedding adik aku dulu pon aku jadik OP dia..sbb non ado budget kn..aku lah jugak yg kene kn..kene kuarkan budget tok beli camera..sure korang ckp..better upah jek lg murah..but utk dpt kan kepuasan pehtu akhirnya aku berjaya lah kuarkan semua simpanan utk dpt BF aku 2..hahahaha mau xnyer aku dah aimed since 2006..mase D80 baru-baru kuar & dah Dc pon skrg ni sbb D90 dah kuarkan..





So, esok bakal mencabar kreativiti + skill aku utk menangkap segala jenis gamba + aksi bakal penganti..seyes nebes ok! sbb esok aku bekerja keseorangan..huhuhu:P xkn nak pakse kak sharna yg dah terang lg bersuluh xde coti kn..kn..xpe sabtu dia akan membantu aku...tp pape pon hope sume berjalan lancar...next weekend ade lg job..wawawa terima kasih bebanyak pd yg sudi lah memberi aku pengalaman + percaya kn kebolehan aku yg xbrape nk bagus ni! seperti yg aku katakan..aku akan coba yg terbaek..smbil menyanyikan lagu faizal tahir...COBA..huhuhu











Nota Kaki: terima kasih pd yg terlibat yg sudi bagi experiance kat aku merakam kan kenangan terindah korang..tapi aku nervesssss ok!





Nota xpenting: yeaaa...malam ni balik melaka amik my laling..wawawa rindunye pada laling~~~

All About E.M.O

Pagi-pagi lagi aku dah start nak membebel kan..erm mood nak wat keje lom ade lagi..so, bebel sat pasal malam smlm..pasal 2hari lepas ..pasal..cukuplah kot..kang pjg lak bebelan aku..korang pon malas nak bace kan..





---------------------------------------------------------------------------------------------------


Part 1- Pasal Semalam






Mase berYM ngan DD ptg smlm...muncul lah idea nak beli barang dapor tok rumah yg dah kosong..xdek hape 2..asik kebuluran aje tym mlm kn....senarai barang yg nak dibeli 2 mmg aku dah siap kn since awal bulan lagi kan..so, plannyer aku kan ke mid valley terus sebab kitaorg janji berjumpe di sana terus & kami kn kene membeli belah kat kedai runcit di mid valley iaitu lebey dikenali ramai dengan panggilan K4..





bermula dengan amik troli + pilih barang + wat bandingan rege..aku jadik migrain nak kire barang kn..mak aiii...barang sume melampau-melampau dr segi harga nya..mmg sakit otak [bkn takat migrain ok!] dibuatnyer..mau xnyer span utk cuci pinggan mangkuk brand scott naik 100%... OMG ape dah jadik ni..kate K4, tesco, Giant ni dah turun kn rege kepada rege ptt..wei minyak dah turun ok....lebey murah dr sebelomnyer tau! ape dah jadik ni??? dengan rege telor naek melampau..pdn lah beli telor 10bijik kat kedai runcit bawah umah aku 2..dulu rm3 jek dah 10..tp ari2 aku bayor rm3..kakak 2 sound..dik lg 50sen..mak aiiii!!! mule lah aku jadik E.M.O kan! pehtu nak beli susu pekat lak..lagi sakit jantung aku dibuatnyer..semua harga melampau ok..dengan sardin cap King Cup pon dah RM2.1o/tin yg bersize plg kecil..weh dulu rege RM1.15 jek..dat y kitaorg pakai brand King Cup ni..skrg dah ala2 rege cap Ayam yg dulu jek..cap Ayam..aku mls nk tgk..kang aku fengsan terus lak...Mmg sakit jiwa jugak lah..sbb kitaorg collect duit same jek kn..xpenah dinaikkan mau pon dikurang kan..tp kuantiti brg kene kurang lah beli..mmg thp barang kering jek lah nnt..kene wat discussion ngan budak umah blk ni!!! utk terang kan situasi sebenar..smlm jek mmg dah over budget ok..seb baek duit last month ade balance sikit..so, topup jek lah kn...lepas ni dah xde balance ok!!





aku jalan ke tpt pencuci pinggan mangkuk..sekali aku sentap ok..Axion yg dulu nyer hanya Rm4.80 kini RM6.80..ha lantak..jgn ade yg nk complaint lak aku beli brand Harimau kuat ok! sbb ni kire leh thn lg..same rege mcm dulu..tp kire bagus lah aku xamik brand K4 jek..sbb lg murah thp dewa...xpe next tym leh torai. pehtu nk beli pencuci toilet pon senak perut aku dibuatnyer sbb kami terpakse say bye..bye to afdlin shauki nyer brand iaitu..Harpick..mahal ..even rege dia same mcm dulu..tp nk cut budget..so, aku terpakse memilih brand K4 jugak!





Seb baek bulan ni xyah beli Beras..kalo x..mmg aku xtau nk korek duit dr mane kn..xpe seyes next month mmg kene beli hak yg basic jek lah utk budget dr collection duit umah 2...semalam nyer kos dah menjangkau RM164.50..melampau ok...bukan beli ape pon..bende basic jek..masuk barang basah mau RM300 nnt...tapi yg pasti nyer sume barang naek...





Teringat ptg smlm dlm lift tym nak balik..2 org staff department aku merungut yg depa terpakse tmbh nilai utk budget barang dapor...dalam ati aku berkata "baru ko tau..ni asik nk marah bini..membazir xtentu pasal..seb baek aku lom kawen..so, xkene marah. hehehe" seyes mmg terasa akan perubahan ok! 2la yg malas pasal bab rege minyak..kompem barang sume jadik melampau2 naik nyer..pehtu istilah turun balik 2 xkn turun lah kn...





mule lah terpikir..depa ni pantau ke idak? aku rase kawan2 aku yg keje pegawai pemantau rege 2..mmg ari2 keje amik rege lah ape lah..but..mane tindakannya?????? [aku bkn slhkan sesape..but please lah..do sumthing!] rege ayam + ikan toksah nak kate lah kn..dah mmg naek..pehtu kompem fast food akan slowly naek kn rege + pemilik kedai makan mmg dah naek kn rege..sbb kat foodcourt opis aku ni pon naek ok! xturun dah nyer 2!Nak ubah lagu mane lagi care kehidupan ni? [teringat stok telor rebus dr org kawen yg byk itew..hehehe..mmg makan lauk telor ajelah ni]





ha, sebelom aku lupe..kalo dulu sengkek..leh kuarkan istilah..makan maggie kan???tapi kini aku rase xleh lagi kot..sbb maggie pon dah mahal..xberbaloi ok!





-------------------------------------------------------------------------------------------------


Part II - Pasal 2 Hari lepas






kali ini aku E.M.O ngan Celcom..mmg hangen lah aku kn..sebab aku dah bayor bill last friday, tp phone aku kene bAR jugak lagi...alah bill aku bukan byk pon utk 3bulan RM100 [ni pon xsampai]. aku dha bayar lebey ok..lebey beberapa puluh sen lah kn..tp apsal ko BAR jugak line aku itew..so, isnin aku tunggu lah..tp phone aku still xleh gune..aku mmg jarang gune..but tym-tym mcm ni lah dia nk kene bar..mane aku xhangen..terpakse lah aku topup MAXIS lak utk call My MUM...Bile selase muncul tp line phone aku still xOK..aku mmg dah nak jadik nAGA lah kn..ape lagi..since ptg Isnin aku dah try online postpaid CELCOM..aku register + try sign in lah..dpt lah email kate succes & blh gune & sms pengaktifan pon aku dapat..so, budget leh gune lah kn..sekali..website dia wathal..login tp kuar promt msg kate please login back after 3minutes [ni warning msg ape ni?] try & terus try.xleh jugak..kesudahannya aku terpakse lah email kn ke contact us kat website 2..so, aku complaint lah..& ade lah dia reply..tp esoknyer lah kn..hahaha layan kn aje...pehtu try aktivate useriD aku...skali kuar website under construction...hamik ko..apsal ko xreply yg ko tgk baik pulih..ape dah..nyusah kan aku tol!





petang 2..aku still xleh nk call out kn..aku ngan cargas cal 1111..utk mengadu domba lah kn..ha sian mamat CSR yg xbersalah 2 kene bambu ngan aku secare percume jek..tp seb baek dia say sorry & dia aktifkan balik line aku 2..aku bkn ape..aku mls nk call sbb nnt dia byk tny sbb dia nk no ic..aku xkesah lah kn..dah terang lagi bersuluh aku kene bagi ic ayah aku sbb ni line atas name ayah aku..so, nnt pjg lah ceritanya nk kene explain..sbb aku dah selalu call 1111 ni..selalu kene mcm 2..ni seb baek mamat 2 kasik lepas jek..kalo baser cam dolu2...mmg dia suh owner yg call.tengkorak dia lah kn...mmg E.M.O jugak lah aku ari 2...but now tidak lagi...celcom aku kembali beroperasi,.,.TETAPI arini phone I tertinggal kat umah [ni lah mslh yg sll aku hadapi..phone tertinggal...wawawa nmpk sgt phone ni xpenting pd aku ek?]

Wednesday, December 17, 2008

Borak Kosong Aje

Aku xsure betui ke idak kan...but dpt dr email kat grup..hehhee layan ajo..sesapo mo try karang surat tym berchenta..leh lah gune kn kreativiti dgn mempelbagai bahasa utk say "i lap u" tp kalo pasangan xpaham..lg senang..carik meaning i hate you lak..hehehe nak senang utk translate..sila cek dekat google translate ni rajin-rajin lah cube yea..sungguh mudahDotCom lah...



English - I love you


Afrikaans - Ek Fhet jou lief

Albanian - Te dua

Arabic - Ana behibek

Armenian - Yes kez sirumen

Bambara - M'bi fe

Bangla - Aamee tuma ke bhalo aashi

Belarusian - Ya tabe kahayu

Bisaya - Nahigugma ako kanimo

Bulgarian - Обичам те

Cambodian - Soro lahn nhee ah

Cantonese Chinese - Ngo oiy ney a

Catalan - T'estimo

Cheyenne - Ne mohotatse

Chichewa - Ndimakukonda

Corsican - Ti tengu caru (to male)

Creole - Mi aime jou

Croatian - Volim te

Czech - Miluji te

Danish - Jeg Elsker Dig

Dutch - Ik hou van jou

Esperanto - Mi amas vin

Estonian - Ma armastan sind

Ethiopian - Afgreki'

Faroese - Eg elski teg

Farsi - Doset daram

Filipino - Mahal kita

Finnish - Mina rakastan sinua

French - Je t'aime, Je t'adore

Gaelic - Ta gra agam ort

Georgian - Mikvarhar

German - ich liebe dich

Greek - S'agapau

Gujarati - Hoo thunay prem karoo choo

Hiligaynon - Palangga ko ikaw

Hawaiian - Aloha wau ia oi

Hebrew - Ani ohev otah (to female)

Hebrew - Ani ohev et otha (to male)

Hindi - Hum Tumhe Pyar Karte hae

Hmong - Kuv hlub koj

Hopi - Nu' umi unangwa'ta

Hungarian - Szeretlek

Icelandic - Eg elska tig

Ilonggo - Palangga ko ikaw

Indonesian - Saya cinta padamu

Inuit - Negligevapse

Irish - Taim i' ngra leat

Italian - Ti amo

Japanese - Aishiteru

Kannada - Naanu ninna preetisuttene

Kapampangan - Kaluguran daka

Kiswahili - Nakupenda

Konkani - Tu magel moga cho

Korean - Sarang Heyo

Latin - Te amo

Latvian - Es tevi miilu

Lebanese - Bahibak

Lithuanian - Tave myliu

Malay - Saya cintakan mu / Aku cinta padamu

Malayalam - Njan Ninne Premikunnu

Mandarin Chinese - Wo ai ni

Marathi - Me tula prem karto

Mohawk - Kanbhik

Moroccan - Ana moajaba bik

Nahuatl - Ni mits neki

Navaho - Ayor anosh'ni

Norwegian - Jeg Elsker Deg

Pandacan - Syota na kita!!

Pangasinan - Inaru Taka

Papiamento - Mi ta stimabo

Persian - Doo-set daaram

Pig Latin - Iay ovlay ouyay

Polish - Kocham Ciebie

Portuguese - Eu te amo

Romanian - Te ubesk

Russian - Ya tebya liubliu

Scot Gaelic - Tha gra\dh agam ort

Serbian - Volim te

Setswana - Ke a go rata

Sign Language - ,\,,/ (represents position of fingers when signing'I Love You')

Sindhi - Maa tokhe pyar kendo ahyan

Sioux - Techihhila

Slovak - Lu`bim ta

Slovenian - Ljubim te

Spanish - Te quiero / Te amo

Swahili - Ninapenda wewe

Swedish - Jag alskar dig

Swiss-German - Ich lieb Di

Tagalog - Mahal kita

Taiwanese - Wa ga ei li

Tahitian - Ua Here Vau Ia Oe

Tamil - Nan unnai kathalikaraen

Telugu - Nenu ninnu premistunnanu

Thai - Chan rak khun (to male)

Thai - Phom rak khun (to female)

Turkish - Seni Seviyorum

Ukrainian - Ya tebe kahayu

Urdu - mai aap say pyaar karta hoo

Vietnamese - Anh ye^u em (to female)

Vietnamese - Em ye^u anh (to male)

Welsh - 'Rwy'n dy garu

Yiddish - Ikh hob dikh

Yoruba - Mo ni fe



Nota Kaki: yang baser aku dgr xbyk mane lah kn..cume yg higlight ngan white color aje

Majlis Kahwin [Ashikin & Rizuan]-Cont

Congtatez again utk Kak Shikin & abg ridzuan [aku sll jek salah eja name mamat ni]..kompius ok! utk gamba laen2..even aku xabis upload lagi kn..leh lah skodeng kat
Fotopages aku..macam baser lah kan

Tuesday, December 16, 2008

Juara Lagu 2008

Separuh akhir tok Balada & Pop Rock..mmg aku pulun tgk lah kn..sanggup 2 balik kampung ari sabtu..disebabkan nk tgk separuh akhir balada..huh seb baek layan & berbaloi...tp aku kene thn telinge lah ngan my Mum kan..baser lah perempuan..kuat membebel [aku perempuan jugak kn? hehehehe..so I admit it lah!]



hasil dr tontonan aku lah kan...



result utk lagu kategori balada yg berjaya ke final seperti di bawah:-

Aizat-Lagu Kita

Ayu-Hanya Di Mercu

Faizal Tahir-Sampai Syurga dan Coba

Spider-Bila nak saksi

Ziana Zain- dingin




bagi result kategori etnik kreatif lak seperti di bawah ni:-

Persoalan Cinta - Farawahida

Doa Dalam Lagu - Mawi & Heliza

Dusta Berkalang - Aiman




utk Pop rock lak :-

Kalis rindu - elyana

Lagu Untukmu - jumpe pakcik husin

Bukan di sini - Sofaz

Aku Stacy - stacy

Yang pernah - Estranged




so, sape bakal jadik juara..ntah ler kite tgk sesame yeaa...sebenornye..aku dah bertaun xlayan juara lagu ni..so, taun ni 2 yg teringin bebenor tu..hehehe..last tym kalo xsilap aku yg mase spider menang..lepas 2 aku dah xamik tau dah..almaklumlah byk sgt anugerah nk dilayan lak kn sekarang..xterlayan dah jadiknyer...

Sape kah mereka?



ni lah antara mereka yg tolong sibok gedik santai di majlis kak shikin..sibok nk jugak pegang bunge cantek 2..xaci ok..i xdapat nk posing same ngan bunge tu...



ni kes mengambil AURA bunge tu..supaya cepatlah ikut jejak langkah kak shikin..so, aku lambat lg lah ni..sbb xdpt posing ngan bunge tu..hehehe [acah mak enon jek lah..yoyoyo ooo jek] tu sume kan keje Tuhan yg ESA..



aku ni xdek idea nk hupdate ape kat blogs ni..material xdek lah kn utk dijadikan bhn ceritassss hangat!



minggu ni Mawi dah nak jadik suamo org [ape kene mengena ngan aku?] pehtu que haidar pon dah kuar kn statement nk kawen [aik ade kene tempias ngan aku jugak ke?] ni lah kekdah nyer bile xde gossip panas..



geng GGO pon sume nak insap jek aku tgk..sume berazam baru bagai kn...xpe..yg baek harus diteruskan..yg buruk 2..sendiri mau ingat lah..bende dah xbaek kn..jgn dibuat jugak!



xpe kite same-same manusia mmg melakukan kesilapan [kalo xwat silap dah masuk tahap malaikat kn], tp kene lah sentiasa beringat, jgn nk slhkan diri sebagai manusia..oleh itu, ade wat kesilapan..sume 2 kn leh control...tp sumtime kawan2 melaser tu..aku mmg suke..dr situ kite mmg nmpk lah kesilapan kite..so, aku akan anggap teguran kawan2 as pendorong lah kn..sbb kalo kawan 2 sayang kat kite..dia xnk tgk kite terus hanyut..but if kite mmg dah nak biorkan mase yg merubahnye..so, tunggu lah mase 2..sbb mase 2 kn xberperasaan & xamik tau pon pasal kite..sbb dia mmg dah mcm 2.terus bergerak & berlalu...& dia xpenah tunggu kite..so pandai2 lah kejor mase itew...



new year dah dekat...awal muharram lagi lah dekat..so, ape kah azam anda?..sambil posing diva [hehehe mmg kene penyekeh ngan ahli GGO sekalian] aku nak mohon ampun maaf..if aku ade terlaser..but aku bkn berniat..hehehe dah mmg aku suke jek melaser...kalo korang nk melaser kat aku pon..aku tarak hal & ade aku kesah? hehehe

Monday, December 15, 2008

Majlis Kahwin [Ashikin & Rizuan]




Macam mane aku kenal kak shikin ni? owh..sonang ajo..dia lah housemate aku kat 10L, kg.kerinchi tu..hehehe mcm mane dia leh masuk grup 10L, sebab mase tuuu Feb 2007 Marini nak kuar umah, so dia kene carik pengganti..& kebetulan yg kak shikin ni merangkap kawan kepada opismate dia..dpt keje kat KL..so bermula lah perkenalan kami..hehehe dalam ramai2 ahli 10L ni..dia paling senior lah dr segi usia..alah tua setaun jek dr kami [tp skrg dah ramai junior..so, aku lah plg tua merangkap senior yg xkuar-kuar lg dr umah tuu..ngeh33]



So, di awal perkenalan kitaorg..kak shikin ni mmg seorang yg lemah lembut + manje gitew..mmg terok dibuli dek kami [adek-adeknyer di rumah 10L tu...tp aku tau..dat one lah yg jadik da best moment utk kak shikin kenangkan nnt...hehehe tapi kan..setelah setaun lebey berguru ngan kami...akhirnya kak shikin pon dah teror utk menjadik seorang yg brutal + peng kung fu handal utk menepis segala serangan adek-adek nyer di rumah..huhuhu :P][so, kak shikin tidak lagi skema + lurus bendul ok!] hehehee






tapi lepas raya ari2..kak shikin di kejutkan ngan surat dr LHDN...wawawa LHDN telah memisahkan kami..huk33..so, dia kene blk ke home town dia di Ipoh..so, lepas kawen dia bakal PJJ lah ngan laki nyer iaitu Abg Riz "dulu abg rizuan" [huahuahua..kantoi ngan kitaorg ade name glemer laen rupernyer..actually kitaorg tau mase kenduri dia tuu...hehehe nasiblah kantoi depan kitaorg kn..jadik bahan lah jawab nyer..abg riz..ngeh33]



so, dengan sekali lafaz..maka sah lah kak shikin ngan abg rizuan sebagai suami isteri...mereka ni adalah pasangan ke-5 10L yg menamatkan zaman bujang [sori ahli 10L hanya yg perempuan]..Tahniah kepada kedua-dua mempelai..semoga berkekalan sehingga akhir hayat~~~



Kitaorg serang Manjui, Perak tu bertiga jek..sbb ahli laen sume bezee balik kampung [aku-mira-nik] & kitaorg pegi balik hari jek..gerak kui 8am..kui 10am dah smpai umah pengantin...tunggu jap..sbb majlis nikah kui 11am & tunggu pengantin bersanding..smpai kitaorg ni naik fitam sbb kepanasan...hehehe tp pape pon..even keletihan yg amat..weolss puas ati dpt memeriahkan majlis kak shikin...bestt ooo kakak-kakak kak shikin + abg-abg ipor dia + anak-anak buah dia sume rajin-rajin belaka..huhuhu







kebetulan aku-mira-nik mmg kene ngan tema dr segi pemakaian kami..sbb pink + purple kan..sbb pink tym nikah, purple lak tym sanding..hehehe & kitaorg cargas balik ke kl kui 3.30pm & singgah R&R Tapah utk menghirup udara kesibukan umat di sitew..& sampai KL kembali dlm jam 7.00pm..huh..letihh nyer~~~

PIKOM PC Fair Dec 2008




Jumaat-Ahad yang lepas telah berlangsung nya PC Fair wat sekian kalinye kat KLCC convention center yang lebih dikenali as PIKOM PC FAir...



Aku mmg dah plan..since aku mmg dah berzaman xjejak kan kaki ke PC Fair ni kan..mau xnyer zaman belajar yolah..byk mende gadget nk dicarikan..ni tym dah bekerja ni..xkuasek den nak melayan kn..huhu...semalam aku berjaya jejak kan kaki ke sana...1 masalah yg terpakse aku harungi even TAK SUKE kan..ialah meredah lautan manusia kat PC Fair tu..wawawa TAk suke! TAk Suke!



Aku sebenar nyer nak carik SD card jek..sbb nk wat koleksi..hahahah [xlogik ek?] alah nak tambah nilai utk bilangan gamba leh snap lah...aku hny ade 2GB jek..pehtu kebetulan Mira pon ajak..dia mo servey barang tok wat PC baru..hehehe so, semalam aku berjaya meredah lautan manusia..even kaki aku kene pijak beberapa kali...paling dasat tah kelingon mane tah..pijak tanpa perasaaan..giller sakit bodooooooooooo...pehtu leh wat statik lak..xrase bersalah langsung..seb baek jari kaki aku xpenyek tau!



skali aku balun beli 4GB SD card baser & 8GB SD card Ultra II [ni speed dia laju skit & rege dia laju banyak lah kn] ..jln-jln lagi ternampak lak pendrive cun color purple..amik ko..xtau apsal aku nak beli jugak..4GB = RM25 [kn dah membazir] hehehe tp aku amik color purple mira sambar yg blue color...huahuahua teringat zaman 1st time beli pendrive dulu..rase nyer Ogos 2003...ohh lupe aku beli mase besdae aku 17 ogos 2003, aku sambar brand Apacer 128MB jek tp rege RM178 ok! ni aku jumpe kat kedai paling murah dlm low yatt tu tym tu lah kn..ko tgk rege skrg ngan rege dulu Rm178 ni aku leh external 160GB ok! huahuahuahua 2la technology berubah sangat pantas..xlarat nk kejor kn..so, skrg pendrive jek dah bape byk dlm koleksi aku tah..gune ke? hehehe aku akan pikirkan sendirik nnt!



yg best nyer utk 8GB SD Card 2..kalo aku set JPEG Fine leh dpt 1000 piccas...wow!!! ana xtau nak snap gamba ape...hehehe byk tuuuuuu



tp bile tgk org len memborong notebook cam beli notebook yg wat conteng2 jek..angkat 2bijik mcm xde pape jek pehtu beli camera cam beli roti boy jek...hehehe 2la ekonomi org skrg..xterjangkau dek akal + poket ku lg...ape yg aku pikirkan skrg ni..aku nak ikhtiarkan menatang ni jadik kenyataan "Work From Home" jom murni cube lah kite ikhtiarkan macam mane nak merealisasikan impian ni...hehehehe [berangan xsudah aku ni!]..dah melalut jek..moh buat keje lak

Friday, December 12, 2008

Outing [Hasil]

Ini lah antara hasil dr outing semalam..yang aku meraban dlm N3 sebelom ni kan...lambat sikit update sbb mim alip lam sin lah kn...

#1
#2
#3
#4
#5
#6
#7
#8

Nota kaki: hasil ni sume aku xtouch up or make over ok! semu fresh dr oven aku..ngeh33 aku juz resize + aku crop pic #8 jek...

Outing [Equine]



Ha ape yang ko buek dalam somak itu oiii??? ha..ha..ha jgn pikir yg bukan-bukan ok..ini adelah langkah pertama nak "usha" tempat yg terbaek punye utk project kitaorg..hehehe ni kompem lah korang pikir tah pape-pape ek...



bukan project ape-ape yg xsenonoh ok! ni adelah prject yg senonoh & agak sesuwai utk mengisi waktu lapang kami...
tadaaaaaa....ni lah project kitaorg...semalam bersamaan ngan Cuti Hari jadik Sultan Selangor, Aku - DD - Fit wat lah keje mengong yg asik tergendala jek agenda nye kn...so, smlm suppose kitaorg settle kn 3 assignment..but weols hanya dpt langsaikan 1 assignment jek..disebabkan mase yg flies very da fast kan + cuaca sgt lah xmenentu skrg ni...so, alhamdulillah kire nyer 1 assignment 2 dpt disettlekan smlm..so semalam nyer assignment more to teknik pengcahayaan + care-care nk mengawal apperture ngan shutter ngan ISO [bile mase yg sesuai nk turun kn ke naikan ke menatang ni sume] + teknik komposisi...kali ni focus pd shoot outdoor lah kn...pehtu fit lak wat cadangan yg kami ni nk wat grup belajar shoot ni..& every 2weeks kene wat outing..mak eihhh camno lah den nak curik-curik mase nnt...



semalam konsep..ko shot aku..aku shot ko..tp yg best..DD lah paling berjaya menjadi MODEL...leh dpt anugerah Model Beginner yg mendengar kate..ngeh33



Nota kaki ku: Tgh mencarik model-model yg sanggup melakukan tugas secare sukarela@tanpa bayaran [kire dpt tambah pahala tolong kawan-kawan lah]..sape-sape yg sudi..silalah tampil kehadapan yeaaaa....

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...