Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2014

Motor Hunt

Suatu ketika pada 2013. malas betul nak update cerita sebab kadang2 eh..selalunya aku update kat IG je kan sekarang..wakakaka...
join ila & the geng...geng derang mmg rajin...berlari lah..kejar-kejar lah..pendek kata mmg rajib part bersosial macam ni. aku join je






tak menang takpe..janji dapat goodie bag best..keh keh keh

Ronda Malaysia dengan KTM (Part 1)

Impian ni adalah impian aku tahun 2013, tapi sampai lah berakhirnya 2013 aku tak Berjaya nak melaksanakan impian nan satu ni walaupun ke satu tempat. cuma impian nak travel by train tu terlaksana masa aku pegi Vietnam pada April tahun lepas...itu sahaja....

makanya, entah apa ilham muncul, aku nekad beli tiket train masa 6Januari2014 kat komuter sg,.buloh. aku roger nurul kat JB dia kata, dia ada je kat JB date yang aku nak ke sana..maka, tiket ni memang berbaloi..hahahahaa
balik dari beli tiket train, aku terus usha ticket flight dr jb ke KL..alah..murah sgt..belasah ajelah kan..xyah piker transport lain dah...mula2 bajet nak pegi and balik naik train but masa sangat suntuk..cuti selasa je kan..dan aku plak amik cuti pada isnin shj..naik train perjalanan dah makan 1/2 hari..mau taknya...bertolak kol 8.30am, kol 4pm baru sampai JB...

KL sentral - JB sentral cuma RM33 shj (sehala)
Even seat KTM ni takdelah best mana, tapi aku cuba utk didik diri agar rasa bersyukur, yupp sendiri punya…

Makan sepanjang hayat katanya

ni aktiviti dengan lyza jugak kot..kat mid valley..teringin ke sebab penat berjalan..wakaka
maple syrup is wajib lah kan..kalau tak, tak sedap lah nak telan pancake tu macam tu jek.
nasi daun pisang kat bangsar..gilller merembes air liur..kena pekana lagi ni...
burger abg burn eh..burger bakar yang meletop tu
tapi lagi suka pada meatball dia..kuah balck paper dia sedap...yo...
kopi 343 kat muor...sob sob..dah tak boleh lepak sana lagi sebab lyza dah takde maka aku takde sebab nak merayap ke sana...
ni masa pagi tgh tunggu exopismate aku yang mak eihh lambat nau nak sampai.

kuat jugak ingatan aku kan...sebab ni kisah tgh taun lepas...wakakakaka....yang best roti ni...perghhhh lepas tu sedih sebab aritu naik train ke JB tapi train tu singgah kluang kejap je..xpe nnt CNY kita try tengok bukak ke x kedai kopi kluang tu..
 dan ni standard, penambah tenaga namanya...

 lepas tu pekena satay..muor kan pagi ke tgh ke petang ke malam ke..kompem ada satay..maka tiap kali makan, dessert kami mmg…