Skip to main content

Posts

Showing posts from May 15, 2011

Tercicir

Terlupa plak nk upload gambar ni dalam cerita Taman Negara tu. tapi xperlu caption apa-apa kot sebab korang pon paham apa yang gambar ni cuba ceritakan.

tengs dek nor & cameranya.

ME & Afif

Owh bukan Afif ya. tapi dengan Afif Zikrie. gambar masa aku shoot gambar Afif sekeluarga. dok belek-belek gambar, baru terperasan gambar aku dengan Afif kan. yolah asik gambar dengan Abg Adam, Nabihah & Naufal kan. kali ini dengan Afif pula.


dan aku rasa macam aku comel plak bergambar dengan Afif ni rugi pulak rasa kalau tak diabadikan kat sini..miahahahaa.



Photographer kali ini adalah Mama Afif.
not bad



janji nampak muka aku kan
dan lepas ni boleh lah aku posing jek
mama afif tukang tangkap plak kan


see comel KAN?





Bertapa Di rumah

Ada orang tanya...bukan...memang soalan pebret kot, apsal aku tak suka bertapa kat rumah sorang-sorang. ok, bukan tak boleh, memang boleh tapi ada limitnya. contohnya 24jam. dah ckp rehat & dah siap semua kerja. dah xtau nak tgk cerita apa kat TV, lepas tu mula-mula zarah-zarah dalam seluruh anggota aku ni meronta-ronta kan. yolah, aku ni bukan nya kuat menceceh tapi aku tokleh tak geng nak bersembang, gilla sawan tgk TV tapi senyap jek, xleh bg response. ishhhh ishhhh....aku study pon kena ada geng tau. ni kan tgk TV kan. kalo study sorang-sorang memang kompem aku dah sampai ke bulan & bintang kan

dah lah aku sekarang ni tidak ada kaitan dengan hobi Tidur kan. ni tym zaman dok asrama jek aku rasa. tengahari td hampir2 aku puasa lagi. tapi nasib baik ada orang buzz kat YM & then borak lebih kurang, terus setuju nk lunch sama. kesian kan orang kerja hari ahad ni. hehehheheee layan kan jek.

kalau kat kampung aku boleh lah bertapa kat rumah sebab mak or ayah aku kompem ada kan.…

Taman Negara Kuala Tahan, Pahang

Perjalanan ke Taman Negara, alhamdulillah berjalan lancar dengan cuaca Malaysia yang sangat panas ketika ini.

info ringkas taman negara, berusia dalam 130++ juta tahun. keluasan 4343 km persegi atau 7/8 kali ganda besar singapore. taman negara ini terletak di 3 buah negeri [Pahang, Terengganu & Kelantan]



model sambilan aku. hehehee

dan kami stay di Mat Leon Village.
Kazen si Syah yang membuka kawasan ini utk tujuan perlancongan
syabas, kerana business yang menguntungkan.




tempat ok
mungkin akan datang akan lebih baik sebab mereka dalam proses baik pulih kawasan tersebut



layan lah lepak2 tepi sungai tembeling ni.

damai sungguh aku rasa.



ni naik boat utk aktiviti River Rapid Shooting
serius xleh amik gambar sebab camera aku dlm palestik
hehehehee sayang dowh, bukan waterproof kan
ni dari kamera dik nor



dan ni masa nak ke canopy walk







masa menunggu turn utk naik ke canopy walk

ramai sangat manusia time ni


seeni hanya 1/20 kumpulan yang menunggu..



dan saya dah bersedia TUAN. :P



kena charge RM5 jek.


s…