Skip to main content

Posts

Showing posts from September 16, 2009

Iftar With dot dot

Halalan Tayyiban xleh disangkalkan lagi..
al-kisahnya, malam smlm iaitu bersamaan 25 Ramadhan 1430H aku berbuka puasa bersama artis geng-geng aku iaitu aku, DD, Mira & hubby nye, sepul & sara di Wong Solo, Ampang..jauh x aku merantau..hehehe taun ni mmg semua tpt jauh2 jek aku redah..almaklomlah..harga minyak kan mampo milik...[sbb i pakai Ron95 jek kan] makanya...ke sana lah aku utk berbuka semalam ni gara2 aku teringin nak pekena Ayam Penyet tym bulan pose ni..sbb aritu mase bukan bulan puasa..aku pg ketika perut kekenyangan..makanya..aku xdapat nk menyetelkan santapan yg dihidangkan.
ok yg ni air si DD..sedap uols..xdek rase rumput rampai pon..rase ntah le nk kate ape.. yg pasti ade lemak..cukup rase...hehehe "Jus Avocado"
i hanya order "Soda Gembira" jek..sbb nk menggembirakan ati yg gundah gulana... cett tipooo jek... seb bek order soda gembira sbb kalo order air lain mmg i dah mengamuk kat restoran tu sbb nye...order kami lmbt sampai kn..even mineral water yg da…

Salam Perantauan

Salam Perantauan eh..eh.. SALAM AIDILFITRI LAH..

Aku rase dah ade yg start cuti arini..tp esok lagi lah ramai meninggalkan kota yg penuh pancaroba tu..tp aku masih ade 3days utk bertapa di sini...oklah..sementara kengkawan ku masih berada di depan PC mereka...aku ingin mengambil kesempatan utk menyusun kesemua jari di tangan utk memohon keampunan & kemaafan pd segala perbuatan aku yg sengaja & xsengaja yg telah membuatkan mane2 hati terguris maupon terluka..apetah lagi yang telah patah teros...maaf kan lah daku.... sekiranya ade kata2 aku yg telah menanahkan mane2 hati...sila lah....maafkan daku..sesungguhnya..aku masih belom membeli insurans utk mulot aku yg asik nak berkata jujur sangat...sori ok! & halalkan segala perbuatan yg mane2 korang menyampah nk tgk & halalkan jugak mane2 yg aku termakan or terminom secare belebihan2 sehingga hati korang terbuku sehingga bengkak lalu menjadik hati batu...maafkanlah saya...nnt hati tu akan lembut kembali..insyallah...

oklah...se…

Akon - Be with you

Dengar dedek dok nyanyi lagu ni mase jumaat lepas [tym aku tumpang kete mama dia] wah..kagum kejap..dedek nyanyi lagu omputih..nnt adam plak nyanyi lagu pak arab :)



teros aku carik lagu ni..dok layan..rase terbest plak...hehehee makanya..jom layan skalik

Burung itu

After balik dr JALan TAR aku kan sambung tido...tetapi terjaga dlm kol 2.45pm mcm tu..sbb kn dah niat nk ke Shah Alam..budget nk serang PKNS...tp ketiadaan kudrat ketika itu..aku pon sambung melepak kat hall sambil tgk langit yg xberapa cerah..hehehee tipooo aku tgk TV,,tah citer ape tah....tapi..tetibe terdengar bunyik burung plak....aku xdek lah hirau kan ke ape kan...even sliding door terbuka luas....sbb aku tau..dat burung xkn masuk umah punye..tapi sangkaan aku meleset..sbb burung ni selambe ayam masuk...aku juz tgk & teros tgk jek..sekali amik ko...dah smpai ke tengah aku pon halau lah kan..kang dia terber*** aku jgk yg payah..kalo lantai tu bersimen xpe lah..leh main lap2 jek..ni carpet ok...xdapek aku nk bayang kan nk mengemasnye kan..makanya..sesi halau mengahalau..tp burung tu..maintain xbergerak..kire jinak gitu..aku dah lah takot nk pegang burung sbb xpenah..pegang ayam tu baser lah kan..pdhal same jek...

aku pon tolah pakai paper yg ade atas meja tu..last2 dia kuar...t…