Wednesday, September 16, 2009

Iftar With dot dot

Halalan Tayyiban
xleh disangkalkan lagi..

al-kisahnya,
malam smlm iaitu bersamaan 25 Ramadhan 1430H
aku berbuka puasa bersama artis geng-geng aku iaitu aku, DD, Mira & hubby nye, sepul & sara di Wong Solo, Ampang..jauh x aku merantau..hehehe taun ni mmg semua tpt jauh2 jek aku redah..almaklomlah..harga minyak kan mampo milik...[sbb i pakai Ron95 jek kan]
makanya...ke sana lah aku utk berbuka semalam ni gara2 aku teringin nak pekena Ayam Penyet tym bulan pose ni..sbb aritu mase bukan bulan puasa..aku pg ketika perut kekenyangan..makanya..aku xdapat nk menyetelkan santapan yg dihidangkan.

ok yg ni air si DD..sedap uols..xdek rase rumput rampai pon..rase ntah le nk kate ape..
yg pasti ade lemak..cukup rase...hehehe
"Jus Avocado"

i hanya order "Soda Gembira" jek..sbb nk menggembirakan ati yg gundah gulana...
cett tipooo jek...
seb bek order soda gembira sbb kalo order air lain mmg i dah mengamuk kat restoran tu sbb nye...order kami lmbt sampai kn..even mineral water yg dah sedia ade tu pon xsampai2...
mau xberasap kan...seb bek ade soda gembira...dpt lah meredakan perasaan marah i tu kan...

kitaor semua pakat order dlm pakej "JOM JIMAT" jek..
kire setaraf lah ngan poket kami & tekak kami utk mlm smlm :P

**update**
lupe plak..harga utk pajet Jom Jimat tu..only RM10.90 dapat sepinggan nasik + tempe+tauhu goreng + sambal kicap + sambal + sayur terong + ulam sket + air mineral

oklah kan....kalo tgh sengkek tp nk makan sedap..order pakej ni jek..xyah order air gumbira sedih poligami vagai..kompem alhamdulillah errrkkk!#@$@# kenyang punye..hehhee :)

& diingatkan kedai ni xdek service tax yeeee.... tp service nye agak slow bile bln pose..maybe bebudak tu letih berpuasa tu..tp xpe..maafkan lah mereka ye!
**update.end.tata**



alamak ternampak es buah plak..hehehee
ni lah antara muka2 yg menyerikan restoran Wong Solo smlm
*Sara:- Manelah...ikan aku xsampai2 nih?*

*DD:- opsss kantoi plak.....i xmo glemmer*
*Mira:- hehehee aku jek maintain...masuk majalah tym raya nnt..best jugak..glemmer sket nk citer ngan org kampung kan*


oklah Dd..i membuktikan kali ni i xmembazir ok!

lupe plak...dekat gamba tu ade Jus Poligami..seyes..i xtipo..tp kate sepul & wafi..sesuai utk org lelaki jek..cett...ade aku kesah?

Nota kaki: to kengkawan..thanx...nnt kite leh serang lagi wong solo ni if tersesat ke ampang k!

Salam Perantauan

Salam Perantauan eh..eh.. SALAM AIDILFITRI LAH..

Aku rase dah ade yg start cuti arini..tp esok lagi lah ramai meninggalkan kota yg penuh pancaroba tu..tp aku masih ade 3days utk bertapa di sini...oklah..sementara kengkawan ku masih berada di depan PC mereka...aku ingin mengambil kesempatan utk menyusun kesemua jari di tangan utk memohon keampunan & kemaafan pd segala perbuatan aku yg sengaja & xsengaja yg telah membuatkan mane2 hati terguris maupon terluka..apetah lagi yang telah patah teros...maaf kan lah daku.... sekiranya ade kata2 aku yg telah menanahkan mane2 hati...sila lah....maafkan daku..sesungguhnya..aku masih belom membeli insurans utk mulot aku yg asik nak berkata jujur sangat...sori ok! & halalkan segala perbuatan yg mane2 korang menyampah nk tgk & halalkan jugak mane2 yg aku termakan or terminom secare belebihan2 sehingga hati korang terbuku sehingga bengkak lalu menjadik hati batu...maafkanlah saya...nnt hati tu akan lembut kembali..insyallah...

oklah...selain itu, pd mereka yg akan pulang ke kampung halaman..selamat pulang & bercuti...pandulah dengan cermat & berhati2....ingatlah pd yg tersayang....terutamanya ingatlah pd aku..kawan korang ni..balik nnt sila tapau lelebih sket..aku nk rase jugak hasil dr kampung halaman korang tu yek..ok lah...

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI & MAAF ZAHIR DAN BATIN :)

& Lagu ni khas utk kalian semua..enjoy!



Akon - Be with you

Dengar dedek dok nyanyi lagu ni mase jumaat lepas [tym aku tumpang kete mama dia] wah..kagum kejap..dedek nyanyi lagu omputih..nnt adam plak nyanyi lagu pak arab :)



teros aku carik lagu ni..dok layan..rase terbest plak...hehehee makanya..jom layan skalik

Burung itu

After balik dr JALan TAR aku kan sambung tido...tetapi terjaga dlm kol 2.45pm mcm tu..sbb kn dah niat nk ke Shah Alam..budget nk serang PKNS...tp ketiadaan kudrat ketika itu..aku pon sambung melepak kat hall sambil tgk langit yg xberapa cerah..hehehee tipooo aku tgk TV,,tah citer ape tah....tapi..tetibe terdengar bunyik burung plak....aku xdek lah hirau kan ke ape kan...even sliding door terbuka luas....sbb aku tau..dat burung xkn masuk umah punye..tapi sangkaan aku meleset..sbb burung ni selambe ayam masuk...aku juz tgk & teros tgk jek..sekali amik ko...dah smpai ke tengah aku pon halau lah kan..kang dia terber*** aku jgk yg payah..kalo lantai tu bersimen xpe lah..leh main lap2 jek..ni carpet ok...xdapek aku nk bayang kan nk mengemasnye kan..makanya..sesi halau mengahalau..tp burung tu..maintain xbergerak..kire jinak gitu..aku dah lah takot nk pegang burung sbb xpenah..pegang ayam tu baser lah kan..pdhal same jek...

aku pon tolah pakai paper yg ade atas meja tu..last2 dia kuar...tgk keadaan burung tu cam lapar...aku amik lah beberapa bijik beras [hehehe byk bijik lah jgk]....dia makan sket..last2 aku amik bekas..isi lah beskut sedap aku & air...seb bek dia makan lah jgk...

** layan kan gamba kejap**

ini lah burung nya...sangat manja ok...
aku budget..mane lah sesat burung xmakan saman ni..xtakot org yeeee


** sila abaikan...balkoni yg sgt lah xkemas..almaklomlah musim hujan:P**

tgh layan burung tu makan..tetibe ade plak suara menyapa..terkejut den..ruper2nye jiran sebelah...dok tny pasal burung..& dia pon story lah....tu lah dia dok terjenguk2 sbb nk peratikan burung tu...& kisah sebenarnye begini...burung tu xreti terbang ye...sbb nye..mase dia kecik..mean a few months ago...burung tu terdampar kat balkoni umah dia...dia kesian..dia rawat & bela..& bile dah besar ni..kunun nk bebas kan blk lah kn..tp burung manja ni plak..xreti2 terbang..so ptg tu...sesi belajar terbang lah...tp burung tu xlepas...dia dok ingat burung tu dah terjatuh bawah..tp ruper2nye tersesat kat balkoni umah aku....dia suh aku ajo burung tu terbang...sbb dah nk raya kan ..xkn nak tinggal burung tersebut...tp jiran aku pgl burung tu adik..hahaha sweet ok...kire ji 1st time beramah mesra ngan jiran [perempuan ok!] aku ngan jujur ckp..xberani nk pegang burung tu..hahahaa....ade ke ptt dia gelakkan aku..xpelah..kasik lah chance dia gelak..sbb aku penah mengamok kan kat umah dia last year..keh keh....

& after berdiskusi lebih kurang..dia mai umah aku..amik blk si Adik itu..hehehe & dia cont sndr mengajor burung tu terbang..& lepas tu aku dah xamik tau..sbb aku smbung tido..hehehehee

tp tido aku di ganggu dek ketukan pintu lg..haih* tensen makcik..kalo xketuk mcm nk pecah pintu tu blh x? ketuk lah slow2..i nk tido ok!....oleh sbb xthn aku pon bukak..sekalik org PKNS..ciss suke mengganggu i ok...dtg lah tym aku xdek kan...dia nk cek dapor..sbb org bwh umah aku wat report..xsudah2 lg kes tu rupernye...sekali org PKNS tu cek..umah aku pon mengalami mslh same...aku plak kene wat report utk depa serang umah atas...gile xgile nk g pej. PKNS tu yg maha hazab ok....hope lepas ni..lepas dah tekanan kene serang ngan org umah bawah....bengang jugak aku ngan org bawah tu....xpaham bahasa...nk jek aku sepuk...ok lah kang kurang plak pahala puasa aku..heheehe

itu jek kisah burung & jiran aku :)

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...