Wednesday, December 31, 2008

KL-Penang-Jitra Trip - More update

Erm aku dah hupdate pasal trip penang kat Fp aku sila lah jengah kat situ..malas lak nk hupdate lg kat blogs nih..sbb byk sgt gamba..aku maen randon select jek..sbb aku malas nk telek dah...sbb mate ku hampir juling tgk gambar jek..nk muntah darah rasenyer...tp aku nk kasik citer sket ala2 wat kronologi trip aku ke Penang kali ni lah kn

----------------------------------------------------

Khamis - 25/12/2008 - 12.35am

-> sharna & musab smpai...terus cargas gerak ke Utara..Bye Bye KL...mule2 miera drive lah kn..& berenti kat shell tol jln duta 2...isi minyak kasik penuh..huhuhu & kami pon meneruskan perjalanan ngan aman...[oppsss tersebut name ayah plak]

-> smpai kat RnR lepas tanjung malim kot..miera ala2 kecundang..maybe letih..sbb dia pon blk keje lmbt mlm 2..pehtu kene drive..mau xnyer mata 2 xleh nk bukak..so, dia mintak aku take over stereng tu lah kn..so, aku ngan rela hati...drive...hehehe mmg kental lah kn..smpai RnR tapah..aku stop...pg toilet + berenti minum..tp 3org lg dlm kete 2..teruskan aksi dengkuran mereka dlm kete..aku kene lah minum sorang2..hehehe giller ramai umah ok..nk ddk pon kene Q..dah lah nk beli air segelas kene beratur berderet-deret kn...kat toilet pon Q jugak..ramai sungguh org pulang ke utara tym tu..seb baek jln xjem..heheh

->sambung perjalanan.....lepas exit Ipoh..kat hentian mane tah..aku stop lagi skali...kali ni nak terkucil lagi..giller sejuk mlm 2..pdhal aku dah minum air panas mase kat tapah..so aku stop kejap..yg len maintain tido lagi..hehehe giller jeles I tau...

-> smpai kat RnR Sg.perak..aku dah ala2 mengantoks....hehehe but aku gagahi jua...sbb kesian kat kengkawan yg len kn..tp aku rase makan lame kete yg aku pandu 2..makin slow..hahaha smpai thp 60km/j ok! ni dah thp kronik kn..nak xnak aku kejut kn miera..& berenti kat RnR mane tah..aku budget jauh lg penang kn..hehehe sekali kuar jek RnR 2..& miera dah pon take over...jambatan p.pinang lg 18km..mak aii dah dekat ok..time 2..dah kui 5am dah rupernyer...tp apekan daya..aku mmg xlarat & xnak ape2 terjadik kn..so, nk selamat miera hakkinen take over..finally..5.30am..kami selamat smpai kat umah sharna di bayan Baru..hehehe

-> kui 11am kene bgn bersiap lah..nk g kenduri lak..kat area situ jugak..tp sosat jugak..sbb bangunan dah nmpk tp salah masuk jln..& lepas kat dewan 2..smpai kui 2.30pm..lepas 2 terus chow..g kedai sharna..makan lg kat kedai tu..pehtu solat kat masjid tpt kak sharna nikah dulu..hehehe

-> dlm kui 5pm..depa plan nk jln2 ronda amik gamba...so, sempat lah pg padang kota, kubur francis light, mane tah lg..aku xhengat name dia..sila tgk gamba 2 sendirik ok...pehtu dah nk maghrib..chow balik umah..hehehe smpai dlm kui 8pm..aku terus nek atas baring..sekali aku terus tido smpai 3am..amik ko terlepas peluang nk ronggeng kat pesta penang..huhuhu

--------------------------------------------

Jumaat - 26/12/2008 - 11am

-> bersiap lepak kat kedai..makan Bf hehehe...pehtu...lepak sunshine [ni shopping mall plg dekat ngan kedai sharna] tp mmg ala2 MP kat melaka lah jugak kn...
-> 2.30pm anto musab [hubby si sharna..ke stesen bas tok blk KL] & kitaorg cargas ke Jitra...

-> 4.30pm smpai da kat Jitra..carik kedai makan..hehehee aku makan nasik goreng football marche ok! hehehee pehtu baru ke umah nik...smpai umah nik dah kui 5 lebey..pehtu kuar blk..g yawarta [pasaraya kat Jitra] heheehe mase ni kami xperasan Jitra Mall lg..kunun2 nk carik bloues sbb baju xcukup..hehehe...sekali teringat kecik nyer bas mlm 2..so, kecik lah mangse pembawa barang2 iaitu baju kami..jimat duit aku..hahaha

->8.30pm..gerak ke masjid tok majlis akad nikah nik..

-> 10.30pm..setel..pehtu blk makan + shot lebeih kurang...& tido time..[aku suke part ni]..tp ade bende yg xsepatutnyer terjadik..tp aku jadikan dia terjadik jugak..beg camera aku yg penuh ngan charger camera + rechargable battery utk speedlight aku yg dah kong + SD Card aku semua & kecuali camera lah..aku selamat tinggalkan kat dlm masjid tu..wawawa mlm 2 aku tido dlm keadaan cuak..

--------------------------------------------

Sabtu - 27/12/200/ - 3.30am

->dpt Sms kosong dr kecik..cuak aku...& aku terus tunggu..bukan senang tau aku nk sedor dgr bunyik SMS dr phone aku..kire mlm 2 aku tido xlena lah..ala2 tido-tido ayam..hehehe sbb risau akan beg camera aku 2...& kecuakan aku lg bertambah ngan sms kosong kecik..seb bek..xlame pastu dia sms blk..ckp dah smpai..tp ayat dia " org dah smpai..tp org tunggu smpai subuh lah" wahh heaven nyer..aku sambung tido blk..xyah kejut nik..

->6.00am..aku bgn smyg subuh + kejut nik..aku ngan mira g masjid..alhamdulillah beg aku ade lg..seb baek..leh senyum kembali..heheh pehtu blk umah nik semula sbb nk amik nik & cargas ke alor setaq tok amik keci..sian kecik..risau jugak aku..tp aku tau kecik dah bkn bdk kecik lagi..hehehe

->8.00am-> bersiap2 tolong ape yg ptt

->12.00pm majlis bermula

-> 5.00pm... xlarat dahh..nak blk...hehehe kami sempat wat outdoor kat umah makcik yg ala2 tradisional gitew...

-> 6.30pm..gerak dr umah nik...lepak makan char kuew teau kat depan SR..hehehe 2yg beria xmo tapau lauk dr umah nik tu..heheehe kami dah ade plan..makan char kuew teau ngan teh ais..layan seh...kui 7.30pm gerak blk..hehehe

-> 9.30pm .. kami smpai tapah & rehat tok smyg kat situ..tapau ape yg ptt...& cargas pulang..

-> 10.30pm..gerak pulang balik...

-------------------------------------------------

Ahad - 28/12/2008 - 12.30am

->kui 12.15am smpai exit subang..sbb nk anto kak sharna ..12.30am..smpai subang tah ape name USJ 2..aku pon lupe...& kitaorg terus cargas blk kerinchi..smpai kerinchi 1.00am..terus./..zzzzzzzzzzz



Nota Kaki: lepas ni ntah bile lah akan jejak kan kaki kat penang + jitra sbb nik dah kawen kn..hehehee

Happy New Year







Good Bye 2008


&


Welcome 2009







Nota Kaki: Selamat bercuti semua...hehehe ape plan korang tok New Year ni? & ape azam utk 2009?

Nisrina Muncul Kembali

Ahad lepas, bape haribulan ek..jap...owh 28/12/2008, after shoot wedding kat Dewan bankuet MBSA, aku lepak minum kat depan PAS ngan sharna & hubby dia...pehtu plan nk chow lah kn..memandangkan ari dah nak malam lah kn...cuaca ari2 agak mendung lah..even kui 6pm time 2 dah mcm maghrib dah...tetibe terpikir lak..aku kat Shah alam...ape lagi...teringat kat Yam...dah lame xjengah dia...[ade aku kesah nk jengah Yam ke? (mau Yam ngamuk dgr statement ni) hehehe..tp lebih aku kesah kan ade lah si budak comei ni..hehehe] si nisrina ni..dia lebih menarik dr jumpe Yam..sbb Yam dah ade laki..pedulik ape aku kn..hahahhahaa
Ha ko tgk ni..mane aku xnak ingat dia..ngan aksi Nakal dia ha..depan org punye lah xbersuara...senyum tanpa suara...beraksi tanpa suara..kunun-kunun Malu lah 2..tapi..cube depan Ibu & Abah dia or depan aku..kompem bising jek...hehehe..mau nyer aku xrindu kat budak ni...aku pon sumtime dia kene take time jugak lah...sbb aku pon ala2 jarang-jarang jugak jenguk dia kn..kalo berkesempatan jek lah...
ok ni nisrina nak annouce kat sume org..Ibu baru beli Puting baru ni..yg special ade color purple..before diz..xlawa ok! sbb color ijau+kuning..ngeh22[ni aku pandai-pandai kutuk sndirik lah kn] hahahaha
menarik jugak rase dia [ade rase ke nisrina? oiii!] bantai ajelah kn..tp yg pasti..rase dia cam best jek [ye ke? Mama yun xpenah rase plak...hahaha]
owh skrg sy dah ade walker sendiri..so, xdelah jeles tgk ibu & abah jln kn..hehehe now saya bleh di istilah kan berdiri di atas kaki sendiri...ibu pon senang nk wat keje..xyah lah nk jenguk selalu kn..kang masuk bawak kusi ke..meja ke...merayap tah ke mana..even xreti merangkak lg..tp tahap merayap dia ni laju jugak...skrg Ibu dah senang..as long as dengar bunyik-bunyian dr walker nyer set tu..tau lah nisrina masih di situ..hehehe
ok semalam saya ke kerinchi sbb mau pulang kan kereta laling mama yun..so, jumpe lg ngan mama yun kan..hehehe aku mmg rase nk gigit jek budak ni..geram ok! seb baek anak org ni..hahahaha kalo x dah lame lebam-lebam pipi dia aku keje kan...seb baek lah shah alam 2 kategori jauh lah..bg org yg pemalas macam aku ni kn..kalo umah dia dekat..mau hari-hari aku berumahtangga kat umah si yam ni...mmg laki dia naek menyampah lah ngan aku lepas 2...hak33 sbb aku kaco daun..ngeh33



ok next tym..jumpe budak comei ni lagi lah....

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...