Skip to main content

Posts

Showing posts from July 28, 2009

Buku Biru

Masuk arini..
dah 30kali
aku review kot...
buku biru itu...

padahal..
xdek ape yg berubah pon..
hehehe.
tp ati tetap suh tengok...
maka tangan pon bekerja..
mata pon memandang...
otak pon berpusing...
akal lak memberi hala tuju....
tapi...
akal sering membawa hala patah kebelakang...

aku masih lom kuat
utk membuat keputusan
ape yg ok
ape yg kiok

dalam peneng-peneng
aku masih berpikir..
sampai aku terpikir..
aku ngigau tak mlm td?

ni kalo ke-31 aku telek
buku biru itu
masih tiada perubahan
aku mampo berharap
setiap kali aku buka

ianya akan berubah

tapi...
aku tetap hampa..
buku biru tetap begitu

aku dah nekad..
aku akan ubah jugak
buku biru itu

sbb aku dah menyampah nk peneng lg

ko tunggu buku biru...
aku akan buat ko berubah

aku dha sakit ati nih!
sbb aku terpakse..
kalo ade pilihan
aku xmo tgk buku biru tu

kalo boleh..
aku nak sembunyik kan teros
buku biru itu
tapi..
satu jek yg aku tau
aku xleh idop ngan buku biru buat waktu ini

yeahh...buku biru kene selalu tgk..
itu yg aku pasti..
sbb aku hanya mampo mengaharap..
supaya buku biru…

Ragam Si Cik Kak

Bihah
-------------*
Hari Ahad yg lepas adalah hari beronggeng bersama Nisrina or maybe skrg selesa panggil dia Bihah jek..senang....byk lah meronggeng ngan cik kak ni..pdhal dia ni yg kene angkut jek dek Ibunya...ekceli, aku dok meronggeng ngan Ibu si Bihah lah...di sebabkan Babahnya keje..maka nya aku pinjam ibu dia tok morenggeng..pdhal bk pegi mane pon..jUz PKNS jek...g serbu Book Fair...segala jenis mak nenek kamus ibu dia borong..hahaha lepas ni jadik pakar bahasa lah ibu ko..nghe33...aku rembat 4buah buku jek....

ok lah aku nk letak gamba cik kak ni jek..cerita pasal book fair aku dah citer kat prev entry kn..hehehhe sibok nk menceceh lg!


ha...ha..jgn ingat mama yun xnampak yeee...Bihah dok usha phone mama yun yg xcanggih tu :P


nak kasik dia diam..sumbat ajo mulutnya..hehehe


alamak ade org skodeng Bihah nak belajar Mengaji lah...

malu plak Bihah...


amacam khusyuk TAK Bihah belajar... hehehe ni CD ibu belikan mase kat Book fair...kire ibu xlupe kan bihah punye habuan lah...

asalnya si k…

Wajah-wajah

Aniq Fawwaz


Aniq - yg hensem... bak kate mama nya..nak panggil hensem2 [in malay] segan lah kan..makanya..letak lah name aniq..kire dlm bhs arab yg in malay membawa maksud yg hensem...

first time tgk mmg mak eihh..Acap Jr. lah..hahaha sebijik air muka pak nye...pdn lah mamanya hangen jek..sbb xdek rupe dia..tp setelah aku telek...bentuk muka..cam mama dia..cume air muka bapak dia...mulut & mata dia ciplak bapak dia...but tang idung ngan kening & bulu2 terlebih ikot mama nya..hahaha ape tah ayat aku..tah korang paham ke idak nk bace..lantakkan jek lah ek...

YANG PENTING

aku dah jumpe si pengarang jantung si DilaBaik..ngeh33....mmg comei...Yang..best nye ko dah ade baby..nak jugak!!!!!! tp seyes..dr xcaye ko kawen smpai ko dah beranak seketui baby ni..aku masih xleh terima hakikat ko dah jadik MAMA ok...ntah le..sbb kenal ko since UiTM...can't believe it! ko dah jadik MAMA k! tp aku tau..ko mmg seorang isteri+ibu yg superb..hheheehe:) lepas ni jgn lupe join club org yg tambah an…