Skip to main content

Posts

Showing posts from December 9, 2010

Dadu Coklat Karamel

petang sabtu buat kulit popia goreng tu, malam plak aku ngan adik aku try buat dadu coklat karamel. resepi aku ambil dari belog Ann [aku penah shoot weeding dia ngan sepul & sara]. thanx ann, sedap resepi ni.

simple jek resepi dia..tp rase dia sedap. tp yg xtahan manis xdapek lah nk tolong ek...name pon pakai susu pekat manis..ahaks...


gamar atas ni, tym dia lom disejukkan lagi..dah xtahan..well aku kan..mane blh tgu esok utk rase..maka aku potong sket..hahaha alamak byk ketul lah jugak kan dlm gambar tu..kekekekee


ni lah dia antara proses nak membuatnye...
asanya yg dah ditekan dlm loyang
nk buat karamel nya plak
dah ready nk sejukkan
tp nipon blom disejukkan..gambar paling atas tu sbb gune flash..ni xde flash..hahaha gambar agak sememeh sket...

nom .... nom....nom
xsempat aku nk snap gambar yg cantek sket...esoknya...balik dr shoot majlis pertunangan kawan aku, bukak peti ais..mmg tinggal loyang jek..upset tau, mangkung hayun kat rumah tu mmg! xpelah nnt aku buat lagi..niat selasa nk bua…
tinggal ni je....memang xdapat lah nk di tapaukan....erm...ni biskut kegemaran aku adik beradik skrg ni..name nye xtau..tp resepi aku ngan adik aku dpt mase tgk rancangan Sugar- Anna Olson. Just tgk jek & cube..hehehe menjadik jugak lah kan...bangga sekejap..& since deepavali tu, ni dah kali ke-4 kot kitaorg buat..hehehehee
resepi nnt lah aku bg...sukatan aku lupe, tp bahan2 dia cuma telur, tepung gandum, gula icing & koko...itu sajek..hehhehee
nom... nom..... nom...
sedap uols....
makan seketul kompem nak sebalang :)