Skip to main content

Posts

Showing posts from 2012

Mengimbau Kenangan

Cewahh... Nostalgia betul mengimbau kenangan-kenangan lalu.. lebih nostalgia bila ianya mengenai zaman persekolahan. list ni tunjuk dah 76 reply..tp setakat pagi ni dah 93 reply kot..huhuhu part menu makanan memang semua orang akan ingat..tak lupa punya...hehehe almaklumlah 5 tahun kot makan nasi kawah..hasilnya....daya ingatan kami memang MANTAP. ececeh....

Sekolah asrama yang semuanya gugurl yang comel-comel belaka. dan setelah 5 tahun bersama, memang paham dah perangai sorang-sorang..tang bab makan memang semua cepat..huhuhu if pagi brekpes apa yang paling glemmer ek..erm Nasi lemak, roti sardin, roti sambal telur, roti scramble egg, roti kaya & jem & mentega, meehon goreng, mee goreng, ni jelah kot..huhuhu if yg best time sekolah, memang kami akan turun brekpes lambat sbb nak tapau utk 1 kelas..hahaha nanti time rehat blh makan secara berjemaah. jimat duit..xyah berbelanja kat kantin kan.

and lauk tengahari yang ditunggu-tunggu adalah nasi ayam. nasi ayam ni biasanya pad…

Bila ditimpa musibah

Rasulullah s.a.w bersabda: Seseorang yang tertimpa musibah lalu ia berkata: “Inna lillahi wa inna ilaihi raji’un” dan berdoa: “Allahuma jurnii fi musibatii wakhluf liya khairan minhaa (Ya Allah berilah aku pahala dalam musibah ini dan gantikanlah untukku dengan yang lebih baik daripadanya)”. Nescaya Allah akan memberinya pahala kerana musibah itu dan menggantikan untuknya dengan yang lebih baik. (H.R. Muslim)

TV dah rosak

Huwarggghhh

Tergendalalah aktiviti mengulas drama minggu ni kan.

Pencarian bermula

Agak cool bila yg kita bayangkan dah muncul. Yeah dah launching nov kot tp baru nak cari.

Dek kerana xlarat nak pikul camera besar2. Rasa2nta aku memerlukan camera comel lg multifunc mcm ni utk kegunaan seharian. Even ianya bukan keperluan tapi kena ada kot. Nk guna henpon time travel mmg xlarat lah aku asik nk charge bateri phone je kan... So, camera ni mmg owsem utk keperluan dan kegunaan aku nnt.

Hoyeay...camera kecik+comel+ringan+owsem. I like! Sape like jugak..silalah pegi beli sebijik.. Rm1899 uolsss tercekik iols...

GGO MENGAMUK

Yeah weols mengamuk di longkang2 sekitar pin junction e-curve..huhuh dah lama xberkumpul. So, last minute punya plan. Alhamdulillah berjln lancar.


Pembahagian team yg xseimbang..haha nasiblah. Wakil bernas pon hilang taji nya..



Kebangkitan time games ke2.not bad.



Gambar beramai2 wajib utk bukti kehadiran. Dan serius bulatnye haku. Abaikan. Macam mane nk diet blk nih..adoiiii

Dam brekpes sponsor by mrs civic hitam.

And keseluruhanya kena main selalu supaya longkang2 tu jadi seram kt kami..haha

Masuk kelas subjek 'double park'

Nak kata bangang dah lulus beli kereta.tipu kata takde lesen.

Tapi sangat bangang. Hand brake ko tarik. And no phone pon ko tak tinggal kan. Nasib baik aku yg kena tapi dah berasap 30min ni. Nak tunggu lagi berapa jam plak ha. Siap ko kena basuh kejap lg. Dah tau pg keje lmbt....tolonglah bertimbang rasa kan

Apa yang wajib

Renung2kan dan selamat beramal

Rasa macam

Nak balik kg minggu ni utk jumpa budak nih

Kemain dok atas kabinet bersuka ria kan. Terbantut ketinggian baru tau.

1 night thousand hopes - Zoo lates adventure

Asalnya terperasan post membe aku kt wall fb dia.kebetulan dia baru post aku pon terus comment...nak join. Lepas tu xingat sampai lah membe aku email mintqk duit utk daftarkan. Terus je transfer masa tu kebetulan mmg dok depan laptop masa kt opis kan...dan aku xingat sampailah dpt email confirmation beberapa kemudian...yeay...dapat join.

Aktiviti ni dianjurkann oleh student uitm sempena projek akhir disamping utk collect sumbangan pd MAKNA. Dan aktiviti zoo lates adventure ni adalah acara k3muncak program mereka. Syabas utk team Awana Citra di atas kejayaan program ni.

Dan setelah sekian lama xmasuk zoo...dpt lah tengok haiwan2 waktu mlm. Binocular utk night vision disediakan. Dan penerangan dr mr.amin. Byk jgk input berguna...



Disebabkn cuaca skrg hujan je time ptg-mlm..maka bertambah adventure lah kan... Thanx alot kat amoi and the geng. Next time aku nk join lagi ye.

Paling best masa perasmian majlis tu..kena nyanyi lagu negaraku dan lagu uitm dihatiku...teruja giller nk nyanyi lag…

Sila fokus

Pagi tadi aku telah membuat suatu perkara yg sama aku buat last saturday.. Owh khairunnisa sila sedar. Ada 25 hari lagi utk survive ye.

Bawak-bawaklah bertenang. Ni semua salah kedai jam yg charge tukar bateri tapi xsampau 3bln dah wassalam. Mmg penipu kedai tu. Sila jangan berurusan dengan kedai jam di dataran pahlawan sederet dengan f.o.s. Malas nk mention nama. Dah lah aku suruh tukar tali sahaja tapi dia gatal tukarkan bateri. Walhal bateri aku ok..tapi dia memandai kata bateri aku nk kiok kan...sekarang apa jadi? Malas nk pg bertekak kan...teruskan lah berniaga mcm tu....tapi ca-ya-na ape derang kisah kan. Eh mcm nama nyiok jer..huhuhu

Mood disable kan internet boleh?

Bukan pura-pura bz

Balik melaka sekejap tp penatnya tuhan saja yang tahu.

Kunun smlm ajak mak ayah aku ronda2 melaka dr alai-alor gajah- masjid tanah- pantai puteri - bandar melaka.

Lepak jap kt pantai puteri.

Dan ofkos kena bawak budak ni kan

Danial skrg byk ckp tapi sebutir pon kitaorg tak paham. Ckp bahasa dia. Tapi rajin nau sembang. Tapi dalam kereta tgh majan kuih cakoi..blh plak dia terlepas ckp..KAU NAK? Terdiam n terkejut aku ngan adik aku sekejap. Tp dia maintain selamba tp lepas tu kembali bahasa jepun dia yg kami tak paham.

Kuat makan skrg ni. Tgh smlm msk aku dah suap dia semangkuk bubur lambuk. Dia abis makan aku plak makan bubur lambuk tu. Blh plak dia naik riba n. Parking baik n dok dian2 mintak di suapkn. Adushhh..dan mkn skrg nk yg ada rasa pedahs..mkn nasi ngan rendang ayam cilipadi. Relax je. payah lah if semua dia mkn kn.

Papepin mmg xlarat dah nk dukung dia lama2...sengal tangan lah jawabnya.

Tapi bagaimana

owh seksinya suara abang tam ni kan.. opsss. lagha betulkan malam2 ni..hehhee

tetibe rasa jari ni nak menari2 atas keyboard.  dan semestinya bukan nak cerita pasal lagu abang tam ni. tapi sengaja je nak merapu, dah lama rasanya xmerapu tanpa sebab dalam belog sendiri.

owh memang ramai geng yang bertanya aku sibuk ke? erm macam biasa jek cuma buat2 sibukkan diri jek supaya terasa sibuk. faham? buat2 jelah fahamkan. malas nak explain panjang lebar. buat lenguh jari kang terbabas je dari cerita sebenar plak. and korang pon boring nak baca. well, korang baca ke? confident je orang bacakan. takpe, better syiok sendiri dari tak rasa apa2. hahahaha

layan 'Istanbul tunggu aku' eh.... 'Istanbul aku datang' lah. cute jek Beto kan. nasib baik suami orang kalau tak Free jek nak rasa tanam azam nak tackle dia. hahahaa. tapi dia suami orang terus memang tak jadi langsung lahkan. Jalan cerita ok. dah lama tak tengok movie. last ngan dewi masa raya. tibe2 terpanggil dan diseru2 untuk…

Salam Maal Hijrah

[HIJRAH] It's not easy to HIJRAH from your comfort zone. It can be frustrating, difficult, full of pain and hard to get through. But, do believe in Allah... failure and pain are only a part of the learning process. Correct our niat, with Allah's will - Nothing impossible...

Salam Ma'al Hijrah.. Let's learn from Hijrah Nabi SAW..

Copy & paste dari FB membe

Nisa

Ofkos ni nama aku kan..hehe

Actually, aku bukan tak suka nama manja aku yg sedia maklum oleh semua orang sekeliling..iaitu YUN. Aku ok je cuma bila nama tu nampak sempoi memang perwatakan aku pon jadi sempoi secara automatiknya. Lagipun ada yg panggil yon, ayun, yone,yuni, yunes,yunio, ayon,ayong,yung..byk sangatlah versinya kan. Nama ni mmg mencerminkan karektor jugak kan.

Since aku masuk asrama masa form 1 lagi aku cuba ubah nama panggilan ni tapi boleh berkekalan dalam sebulan je kot sebabnya geng sekampung aku sedorm dgn aku...semua orang prefer pgl aku yun akhirnya...so,tak menjadi. Mak aku panggil aku khairun. Hehe comelkan...omelnyeeer. Oppsss

Then percubaan time matrikulasi..mmg xmenjadi lah sbb budak sekolah aku melambak je kt matrik londang tu kan.maka terkubur lagi impian kan.

Usaha kunun diteruskan masa masuk uitm dungun tapi aku daftar sekali dgn bestfren aku since sek. Rendah...dah terang lagi bersuluh dia pgl aku apa kn. Yg bestnye kitaorg suke suki je dok dlm 1 grup …

Indahnya hidup bersyariat

Sebuah buku yg sangat bagus utk dimiliki dan dibaca serta diamalkan sebab ianya modul fardhu ain utk diri sendiri,keluarga dan masyarakat sepanjang hayat.

Buku ni disertakan penerangan dan gambar berwarna. So, mmg sesuai utk seisi Keluarga.





Dan lagi satu ensklopedia solat ni.selain perihal solat perkara2 yg berkait dgn solat ada diterangkan dalam buku ni.

So combination kedua2 buku ni mmg sgt membantu dalam kita memperbaiki ibadah dan kehidupan seharian.

P/s: sharing is caring :)

Today lunch

Berjaya m3ngurangkan isi dalam peti :)

Rojak pon sodap :P

Terlampau banyak cerita tertangguh dan dah xtau nak mula yang mana satu pon. maka aku ambil pendekatan belasah ajelah..janji ade story mory in the morning glory utk harini yek.

gambar atas ni masa unit aku buat makan breakfast nasi lemak. merasa lagi suasana macam kat Bernas dulu.hehe cuma tukang masak bukan kak maznah lah kan. style sama. boleh masak kat opis..hehehee
ni masa best fren aku kawen. sape lagi kalau bukan si amy. yupp semua geng dungun panggil dia amy kembang..hehehe bkn sbb dia kembang sbb rambut dia dulu kot..ahaks..mcm2 zaman tu kan. dah selamat pon jadi isteri orang kan. semoga mereka berbahagia dan kekal hingga akhir hayat. amin


tak lama lepas tu, 12 okt sampai 14 okt ada sukan kampeni aku utk kontinjen semenanjung..cehhh jadi atlit plak aku kat sini kan. asalnya tak join tapi bila tarikh tukar dan ada yg tarik diri..aku pon grab je lah offer. kalini buat kat uum sintok, kedah. happening habis lah and enjoy sampai masing2 balik dengan suara rock!
aku masuk games tak…

Pandai melaram

Kakak yg seronok bergaya. Kemain lagi kan.



Mood seronok budak ber2 ni.

Gembira plus Sedih

Last week banyak sangat perkara yang menggembirakan berlaku. betul kata orang dulu yang makan garam lebih banyak dari yang baru hidup..hehehe :P setiap yg gembira pasti datang kesedihan kan.

Ok pertamanya, dapat jumpa kawan yang dah 19tahun tak jumpa.....even sempat sembang sejam je...tp sangat-sangat menggembirakan, iyelah dulu masing2 selebet tepek jek lagi kan. sekarang dah dewasa...huhuhu last jumpa 11 tahun...sekarang dah 30...perghhh berapa zaman dah dilangkaui kan..hikhik...yang penting 1 jek komen aku utk dia....dia gelap...muahahaa....komen dia kat aku....simple jek....pipi tetap sama...aset kan...mesti kena kekalkan..oppps...ok ni cerita selasa minggu lepas...

sabtu lepas tym makan2 kat umah mira..jumpa kawan sekolah sharodz. last jumpe masa SPM kan...kire adalah dalam 13tahun xjumpe kan..huhuhu rupanya dia isteri kepada opismate si wafi..what a small world kan..huhuhu dah 2org anak dia..and dah besar pon..sbb yg sulung dah 6tahun. xlama lagi anak dara dah anak dia tu kan...

Ephyra

Siapa yg berminat utk produk ephyra boleh order dari saya dengan menggunakan order form, SMS or emailkan ke blur.4.2nd@gmail.com.

Harga seperti berikut:

Semenanjung : RM228 sekotak (30 packets) - Code : EP01
Sabah/Sarawak: RM238 sekotak (30 packets) - Code : EP02
**Harga termasuk kos penghantaran. Boleh self-collect sekitar Kg.kerinchi,kl atau sekitar bandar melaka (pd hujung minggu sahaja).

----------------------------------------------------------------------------
Apa itu EPHYRA?

EPHYRA adalah gabungan kolagen dan 8 antioksida dari seluruh dunia di dalam solusi hebat untuk kekal muda cerah berseri!Berkesan untuk memulihkan masalah jerawat, memudarkan parut lama dan pigmentasi, menjadikan kulit lebih sekata dan mengembalikan keserian wajah,juga berkesan untuk menganjalkan kulit untuk lebih tegang dan muda.

Kelebihan EPHYRA 1.Menjadikan kulit anjal, halus dan lebih cerah berseri
2.Membantu memulihkan wajah yang bermasalah
3.Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus
4.Formula anti penu…

Teringin burger samurai

Tapi call delivery tak boleh nk hantar dah cz order dah penuh. Malas kn nk pg sbb drive thru area umah ni sgt jauh..utk aku cr parking kt bangsar or sek.14 sungguh xberbaloi...


Terpaksa godek barang2 dlm dapur sndr kn. Boring kot nk mkn nasi dgn telor masin and lobak putih jeruk..haha sbbbtu je lauk yg tgl. And bila kuarkn brg2 lain ternampak spaghetti yg aku nk mkn masa dah abis puasa 6..tp time aku nye suhu kerajinan mmg tinggi..maks tiada hasil:p. Jamuan raya byk sgt..hehe

Dpt le rezeki harini..huhuhu

Ok jemput mkn...pekena dgn teh o panas...perghh mmg tak boleh diet.
Rindu kt budak hanif ni..mesti dia tenung aku lama baru boleh cam kan....yolah jumpe maklong sekali sekala kn

Jubli Perak

Amanat jubli perak



Pemahaman solat sunat yg bidaah@makruh dilakukan berjemaah. Dan perbezaan tahlil,kenduri kesyukuran dan kenduri lain. Jahil sungguh harini.tapi alhamdulillah ilmu yg diperolehi b4 nyawa di pisah dari badan.

Dan selingan dari aktiviti minggu ni, bacaan dalam al-quran mempunyai sifat huruf yg mana membuatkn bacaan sebenar dan biasa amatlah berbeza. Nnt akan aku sharekan ye. Khilafnya hambamu ini, sbb benda basic pon tak tau kan. Sbb ni lah pertama kali aku tahu mengenai sifat huruf ni. Alhamdulillah diberi kesempatan utk mengetahui ilmu ini dan moga akan kekal beramal denganya.
Dok kat opis ni terasa diri ini tua.sbb majoriti muda2 belaka.

Tp bila ddk dlm kelompok derang....well di akui kami mmg rakan sebaya..owh muda lg rupanya diri ini:p

Instant syria - cotton lycra (corak)

BU 01
RM 37
Available


BU 02
RM 37
Available


BU 03
RM 37
Available



BU 04
RM 37
Available



BU 05
RM 37
Available



BU 06
RM 37
Available



BU 07
RM 37
Available


BU 08
RM 37
Available