Friday, December 28, 2012

Mengimbau Kenangan

Cewahh... Nostalgia betul mengimbau kenangan-kenangan lalu.. lebih nostalgia bila ianya mengenai zaman persekolahan.
list ni tunjuk dah 76 reply..tp setakat pagi ni dah 93 reply kot..huhuhu part menu makanan memang semua orang akan ingat..tak lupa punya...hehehe almaklumlah 5 tahun kot makan nasi kawah..hasilnya....daya ingatan kami memang MANTAP. ececeh....

Sekolah asrama yang semuanya gugurl yang comel-comel belaka. dan setelah 5 tahun bersama, memang paham dah perangai sorang-sorang..tang bab makan memang semua cepat..huhuhu if pagi brekpes apa yang paling glemmer ek..erm Nasi lemak, roti sardin, roti sambal telur, roti scramble egg, roti kaya & jem & mentega, meehon goreng, mee goreng, ni jelah kot..huhuhu if yg best time sekolah, memang kami akan turun brekpes lambat sbb nak tapau utk 1 kelas..hahaha nanti time rehat blh makan secara berjemaah. jimat duit..xyah berbelanja kat kantin kan.

and lauk tengahari yang ditunggu-tunggu adalah nasi ayam. nasi ayam ni biasanya pada hari sabtu, so, sesiapa yang nak keluar outing, kompem akan makan tengahari dulu..sedap weh...makan lambat blh dapat ayam 2 ketulkan..huhuhu makan sambil layan hindustan..ngeh33 and hari jumaat if lauk ayam masing-masing pakat dok bahagian belakang masa baca ma'thurat..owh sebab sekolah kami perempuan semua maka time orang solat jumaat, kitaorang punya aktiviti adalah baca al-ma'thurat kat dining hall and lepas tu baru blh makan tengahari..huhuhu...makanya taktik dok belakang memang berkesan sbb nak dok dekat dengan kaunter makanan kan..amin je doa yg last tu memang berlarilah masing2..hahahahaa ada jugak lauk ikan jaket... sambal telor, daging dendeng..ni memang sedap even daging liat2 sbb bahagian lemak..si Melau suka lah part tu..cehh aku blh ingat ehh apa kesukaan kawan2 aku...bagus jugak memori aku ni.mesti processor bagus lagi nih. and ada masak lomak labu, sayur bayam and the best part, aku belajar makan sayur memang masa kat hostel ni, sbb rasa tercabar tengok kengkawan makan sayur, walhal kena paksa asalnya kan..hehee alhamdulillah hasil paksaan, aku makan sayur and suke sangat semua jenis sayur sampai la ni....

if makan malam lebih kurang macam lunch je, lauk + sayur kan. paling best ayam goreng simbah sambal..sambal makcik dining tu sedap lah...bak kata yang lain try buat tapi xsama rasa..memang kena melangkah ke sekolah balik lah sbb nak rasakan..tapi akan sama kah? masih samakah makcik dining? bayangkan dah 13tahun kot tinggalkan sekolah & hostel..makcik bisu dining tu ade lagi ke x. makcik bisu ni garang..hehehehee aku ada jugak sejarah pasal makanan kat hostel ni, bukan pasal ulat dalam sayur ye..takat ulat dalam sayur aku dah lali..and aku boleh je telan..tarak hal...ulat sayur kot..ke sbb dah terbiasa masa kat hostel dulu xperasan..so, dah selalu jumpe takdelah rasa geli ke nak muntah ke..nehi ye... sejarah aku yelah..masa form3 makan lauk ayam masak kari...huhuhu disebabkan budak nak PMR ade taklimat apatah haritu, kami turun lunch lewat...maka lauk dah abis...makck kena masak balik...tp dah lama sangat tunggu kuah tu nk masak..yolah masak dalam belanga besaq kan...kompem kena makan masa kan..tapi kami ni xsabaq, maka asik lah dok paksa makcik..end up makcik dah fedup nak layan..dia bagi je..nak makan sangatkan..ha amik...dan makan lah kami lauk ayam yg xberapa masak..tp lapar punya pasal..memang licin jugak...kesan kat aku adalah...ciirit birit tahap longlai aku jadinya...yang lain elok je kan..aku ni kan jenis..akan kena time orang lain xkena..dah hostel kami ni ada masalah air kan....nak kena tadah kat singki yg satu tu jek lah..hazab weh...mmg lepas tu aku pangkah lah lauk kari..sampai ke alam dewasa..cuma beberapa tahun kebelakangan ni je aku blh terima blk lauk kari

minum petang biasa2 je..kuih, bubur lah..aku suke pengat pisang..hahaha ni wajib turun kuih kaswi dia..ada kawan aku suke sbb letak kicap katenye..tah mana datang rasa kicap pon aku xpasti...or kuih yg pakai biji sagu tu..aku suka jugak..pendek kata..bab makan memang xmiss..hehehehe

dan supper pon kami tak tinggal,.air milo susu tepung..sedap wehhhh tapau air tu dalam tumbler..balik dorm cecah biskut hup seng dengan kengkawan..sapa ingat? hehehee dan geng aku siap ada jug lagi..nampak bau dr sekolah dah prektik makan tgh malam ni. and supper macam biasa, biskut kering, roti ke kadang2 jumlah karipap time supper or lagi best ada roti canai and murtabak...baru aku tau peel makan roti canai/murtabak time supper ni dah diterapkan dari sekolah..hehehehe

and dah sembang2 ade ke ptt derang kata sbb makan nasi lemak pagilah derang ngantok dalam kelas..walhal mengantok bagi budak hostel adalah satu WABAK yang tiada ubatnya...makan lah apa pon..tetap akan mengantok..ada yang 360 darjah ok..yang air liuq meleleh..tapi kami semua perempuan..apa ada hal..xdenye istilah malu..hahahaha and...bangun dengan mua komot..paham x? sbb berbekas..and nanti kengkawan kompem gelakkan..hahahahahaa

time prep petang masing2 cari port terbaik utk tido..time form 5, kelas aku best sbb dkt bangunan hostel and sblh bilik sakit..pepaham lah..melendut spring katil tu if dah dua orang nnyenyak tido..time dokter gg ada, kerusi utk cek GG tu pon blh jadi tempat tidor..kreatifkan..lagi kreatif..kerusi &meja batu utk rehat tu pon jadi tempat landing kami...nilah untungnya sekolah perempuan..lepak lah kat mana pon..tarak hal..dalam kelas toksah cakap..susunan kerusi cantik bagi yang nk buat katil..heheheehe

siang dah sedap tido malam terhegeh2 lah nk siapkan homework kan...and bila exam..tgh malam tersengguk2 dok depan pintu bilik sbb nak harapkan lampu koridor utk study..hehehe giler mencabar..study room ada tapi xnak guna kan...suka menyakitkan otot2 badan....

oklah...itu je nak cerita..tunggu orang ni memang mencabar..abis aku karang 1 cerita....bila lah boleh jumpa and aku blh proceed kerja aku nih deyyy

Wednesday, December 19, 2012

Bila ditimpa musibah

Rasulullah s.a.w bersabda: Seseorang yang tertimpa musibah lalu ia berkata: “Inna lillahi wa inna ilaihi raji’un” dan berdoa: “Allahuma jurnii fi musibatii wakhluf liya khairan minhaa (Ya Allah berilah aku pahala dalam musibah ini dan gantikanlah untukku dengan yang lebih baik daripadanya)”. Nescaya Allah akan memberinya pahala kerana musibah itu dan menggantikan untuknya dengan yang lebih baik. (H.R. Muslim)

Tuesday, December 18, 2012

Monday, December 17, 2012

Pencarian bermula

Agak cool bila yg kita bayangkan dah muncul. Yeah dah launching nov kot tp baru nak cari.

Dek kerana xlarat nak pikul camera besar2. Rasa2nta aku memerlukan camera comel lg multifunc mcm ni utk kegunaan seharian. Even ianya bukan keperluan tapi kena ada kot. Nk guna henpon time travel mmg xlarat lah aku asik nk charge bateri phone je kan... So, camera ni mmg owsem utk keperluan dan kegunaan aku nnt.

Hoyeay...camera kecik+comel+ringan+owsem. I like! Sape like jugak..silalah pegi beli sebijik.. Rm1899 uolsss tercekik iols...

GGO MENGAMUK


Yeah weols mengamuk di longkang2 sekitar pin junction e-curve..huhuh dah lama xberkumpul. So, last minute punya plan. Alhamdulillah berjln lancar.


Pembahagian team yg xseimbang..haha nasiblah. Wakil bernas pon hilang taji nya..



Kebangkitan time games ke2.not bad.



Gambar beramai2 wajib utk bukti kehadiran. Dan serius bulatnye haku. Abaikan. Macam mane nk diet blk nih..adoiiii

Dam brekpes sponsor by mrs civic hitam.

And keseluruhanya kena main selalu supaya longkang2 tu jadi seram kt kami..haha

Thursday, December 13, 2012

Musnah harapan

Nampak gayanya harimau malaya kecundang tahun ni. Tapi masih ada hadapan...tu lah sbb malas nk tgk.

Friday, December 7, 2012

Masuk kelas subjek 'double park'


Nak kata bangang dah lulus beli kereta.tipu kata takde lesen.

Tapi sangat bangang. Hand brake ko tarik. And no phone pon ko tak tinggal kan. Nasib baik aku yg kena tapi dah berasap 30min ni. Nak tunggu lagi berapa jam plak ha. Siap ko kena basuh kejap lg. Dah tau pg keje lmbt....tolonglah bertimbang rasa kan

Wednesday, December 5, 2012

Rasa macam

Nak balik kg minggu ni utk jumpa budak nih

Kemain dok atas kabinet bersuka ria kan. Terbantut ketinggian baru tau.

Sunday, December 2, 2012

1 night thousand hopes - Zoo lates adventure

Asalnya terperasan post membe aku kt wall fb dia.kebetulan dia baru post aku pon terus comment...nak join. Lepas tu xingat sampai lah membe aku email mintqk duit utk daftarkan. Terus je transfer masa tu kebetulan mmg dok depan laptop masa kt opis kan...dan aku xingat sampailah dpt email confirmation beberapa kemudian...yeay...dapat join.

Aktiviti ni dianjurkann oleh student uitm sempena projek akhir disamping utk collect sumbangan pd MAKNA. Dan aktiviti zoo lates adventure ni adalah acara k3muncak program mereka. Syabas utk team Awana Citra di atas kejayaan program ni.

Dan setelah sekian lama xmasuk zoo...dpt lah tengok haiwan2 waktu mlm. Binocular utk night vision disediakan. Dan penerangan dr mr.amin. Byk jgk input berguna...



Disebabkn cuaca skrg hujan je time ptg-mlm..maka bertambah adventure lah kan... Thanx alot kat amoi and the geng. Next time aku nk join lagi ye.

Paling best masa perasmian majlis tu..kena nyanyi lagu negaraku dan lagu uitm dihatiku...teruja giller nk nyanyi lagu uitm after 7years..huhuhu ofkos aku senyum je sbb tak ingat l8rik kan..hehe

Time berjalan serius lah kepancitan...tak larat sgt..ingatkan penyakit apa..rupanya penyakit bulanan...spoil mood kan nk berjalan.
Program abis kol 12lbh jgk n sampai rumah nk dkt kol 1am...n tido kol 3am

Disebabkan tido lambat dan terlupa nk set jam...dan bestnya aku membuta dalam bilik yg gelap gelita..mmg xdsedarlah dah kol 9.30..haha dek sbb tu termungkir janji nk ber badminton..huhuhu sorry kenanga..serius wa xsedar.....nnt iols belanja uyk say sorry ye.

And harini dok siapkan kerja sampai lenguh pinggang...adoiyai..lapar le plak. Baru teringat tak makan lagi. Dengggg. Babai nk cari bende yg boleh dibaham...dah macam rimau mlm smlm

Ehhh lupa disebabkan aku pg zoo smlm and time tu harimau tgh mengaum. tu sebab malaysia menang mlm tadi..syabas kepada cara sokongan aku yg pg ke zoo instead of stadium..huhuhu Syabas harimau malaya...jom nyanyi selamanya harimau malaya.

Tuesday, November 27, 2012

Sila fokus

Pagi tadi aku telah membuat suatu perkara yg sama aku buat last saturday.. Owh khairunnisa sila sedar. Ada 25 hari lagi utk survive ye.

Bawak-bawaklah bertenang. Ni semua salah kedai jam yg charge tukar bateri tapi xsampau 3bln dah wassalam. Mmg penipu kedai tu. Sila jangan berurusan dengan kedai jam di dataran pahlawan sederet dengan f.o.s. Malas nk mention nama. Dah lah aku suruh tukar tali sahaja tapi dia gatal tukarkan bateri. Walhal bateri aku ok..tapi dia memandai kata bateri aku nk kiok kan...sekarang apa jadi? Malas nk pg bertekak kan...teruskan lah berniaga mcm tu....tapi ca-ya-na ape derang kisah kan. Eh mcm nama nyiok jer..huhuhu

Mood disable kan internet boleh?

Monday, November 26, 2012

Bukan pura-pura bz

Balik melaka sekejap tp penatnya tuhan saja yang tahu.

Kunun smlm ajak mak ayah aku ronda2 melaka dr alai-alor gajah- masjid tanah- pantai puteri - bandar melaka.

Lepak jap kt pantai puteri.

Dan ofkos kena bawak budak ni kan

Danial skrg byk ckp tapi sebutir pon kitaorg tak paham. Ckp bahasa dia. Tapi rajin nau sembang. Tapi dalam kereta tgh majan kuih cakoi..blh plak dia terlepas ckp..KAU NAK? Terdiam n terkejut aku ngan adik aku sekejap. Tp dia maintain selamba tp lepas tu kembali bahasa jepun dia yg kami tak paham.

Kuat makan skrg ni. Tgh smlm msk aku dah suap dia semangkuk bubur lambuk. Dia abis makan aku plak makan bubur lambuk tu. Blh plak dia naik riba n. Parking baik n dok dian2 mintak di suapkn. Adushhh..dan mkn skrg nk yg ada rasa pedahs..mkn nasi ngan rendang ayam cilipadi. Relax je. payah lah if semua dia mkn kn.

Papepin mmg xlarat dah nk dukung dia lama2...sengal tangan lah jawabnya.

Sunday, November 18, 2012

Tapi bagaimana

owh seksinya suara abang tam ni kan.. opsss. lagha betulkan malam2 ni..hehhee

tetibe rasa jari ni nak menari2 atas keyboard.  dan semestinya bukan nak cerita pasal lagu abang tam ni. tapi sengaja je nak merapu, dah lama rasanya xmerapu tanpa sebab dalam belog sendiri.

owh memang ramai geng yang bertanya aku sibuk ke? erm macam biasa jek cuma buat2 sibukkan diri jek supaya terasa sibuk. faham? buat2 jelah fahamkan. malas nak explain panjang lebar. buat lenguh jari kang terbabas je dari cerita sebenar plak. and korang pon boring nak baca. well, korang baca ke? confident je orang bacakan. takpe, better syiok sendiri dari tak rasa apa2. hahahaha

layan 'Istanbul tunggu aku' eh.... 'Istanbul aku datang' lah. cute jek Beto kan. nasib baik suami orang kalau tak Free jek nak rasa tanam azam nak tackle dia. hahahaa. tapi dia suami orang terus memang tak jadi langsung lahkan. Jalan cerita ok. dah lama tak tengok movie. last ngan dewi masa raya. tibe2 terpanggil dan diseru2 untuk tengok citer ni sebab dewi kate sweet. huhuhu pengaruh dewi ni kuat lah plak aku rasa. huhuhu :P tapi pengaruh gambar makanan dewi lagi power kot..opssss dan ending dia ok tapi cam TAK umph je aku rase..sebab cerita tu pasal 2 tahun sebelumnya kan...and dua tahun yg sebenar cuma xsampai 2minit terus ending...cehhh potong stim betul! kasik lah 5-7min ke..barulah syiok kan. takpe dah mmg skrip movie mintak ko pikir sendiri and andaikan sendiri. layankan jek..aku ni tengok movie mana suka nak pikir2kan.. sebab tengok movie sebab nak lapangkan fikiran sebab tu suka jek nak layan citer yg sweet2 ni..takpayah nak stress2 tutup telinga vagai...aku ni perangai boleh tgk tapi tak sanggup dengan sound effect. muahahahaa sebab nanti jantung rasa nak meloncat keluar dari paksinya.

sejak kebelakangan ni ramai kawan2 aku yg tegur kat mana2 sumber chat or call/sms semata2 nak tanya bila nak dapat kad jemputan. saiko sorang2 ni kan. dan tiga orang daripadanya dah selamat kena  sedas dari aku...hahaha baru sedas belum jadi kejam lagi. aku memang sangat2 berterima kasih di atas keprihatinan kawan2 kan. aku bukan tak suka korang bertanya tapi kalo dah setiap kali tegur aku, itulah soalan pertama.. aku pon jadi meluat. tanya lah dah makan ke, sihat ke, dah solat ke, tengah tidur ke, cukup rehat ke, dah jumpa ke kekasih hati, dah berapa kali pergi toilet ke? eh perlu ke yg last ni...apa-apa jelah..selain dari tanya soalan pertama bila nak dapat kad jemputan. ada nanti aku bagilah. bukan nye aku kedekut pon kan. insyallah tak lupanya aku nak jemput.. kecuali aku bakal kawen ngan artis jelah mungkin kena jemput keluarga terdekat sbb nk sembunyikan status kunun nye kan. ok, sebelum aku bagi sedas, aku akan cek dulu...soalan tu di tanya utk kali ke berapa dah, if baru sekali...dia xkn dpt sedas lah...aku layan kan je..yg dpt sedas tu maksudnya dah lebih dari 3kali. aku sangat2 hargai keprihatinan kawan. terima kasih sekali lagi. tapi aku terpaksa bagi sedas sebab dahlah ko takde effort apa2 pon dalam nak bantu aku utk ke arah tu kan..asik nak bertanya jek. ada yg aku tanya, ada ke ko doakan aku utk bertemu jodoh? if takde jangan nak pandai2 bertanya hal kad jemputan ye. doakan pon tak ni kan nak usahakan utk bertemu jodoh kan. umur macam ni tak sesuai kot asik nak bertanya hal macam tu. tak matang aku rasa. oppsss and pada sesapa yg kata aku memilih. itu hak aku kan. korang tau ke aku yang memilih? or aku tak dipilih lagi? tak tau kan..tak baik main serkap jarang. tak tau hal sebenar jangan memandai nak buat andaian ye. cuma aku tak cukup baik mungkin untuk yang lepas2 or orang yang terbaik utk aku belum ditemukan. jodoh tu kan rahsia yang Esa. siapa kita utk menolak or menidakkanya. if korang rasa aku sombong, mungkin ada sebab kan. and if orang tu bersungguh kesombongan tu bukan halangan betul tak? if jodoh siapalah aku untuk menolak.  kenal 10tahun pon, dah tersurat dia bukan jodoh memang tak ke mana lah perancangan nya. ini fakta ya. kenyataan. even pahit but belajar dari kesilapan utk tidak meletakkan harapan pada benda yang tak pasti. siapalah aku utk melawan takdir bila plan yg dipersetujui bersama akhirnya menjadi milik orang lain kan. janji manusia, bukan janji yang hakiki. yang hakiki, janji Allah yang setiap hidup pasti mati. inilah yang hakiki. mungkin qada' & qadar aku utk bujang sampai 31 ke kan. tiada siapa yg tahu. tuhan takkan meguji sekiranya umatNya tidak mampu untuk tempuhi,. orang yg dah berkahwin pon di uji kan. masing2 ada bahagian masing2. uruskan ujian masing2 ada juga manfaatnya dari menyibuk perihal orang kan.

tapi biasa, azam tahun baru sempena maal hijrah 1434H ni macam biasa, memang satu jek yang di bawa dan terus di bawa kehadapan. tak lain tak bukan utk tukar status dari 'single' to 'married'. mungkin kena list kena ada sampai kali ke-5 kan. baru boleh PADAM..huhuhuhu and masukkan list barukan..:P

dan aku tengah kepalaran ni, gara2 bengang dengan old town white coffee, aku tau steam rice tu makan masa 20min, aku pon dah bajet time, kawan aku tu rehat dia cuma sejam, cun2 lah sampai 5.10pm, order kol 5.30pm cunlah nasi aku sampai, tapi sampai 5.,45pm xtak dpt2, kepala aku lah berasap, kol 6pm kawan aku dah masuk keje balikkan . takkan nak suh dia masuk lewatkan. giller. tunggu lagi 5min tak siap jugak..bye2 lah, byr je lah bill air kan. huh. terus kelaparan sampai malam. xlarat nk masak kat umah sebab tak larat nak telan daging...huh dah tak lalu dah.....sebab daging je yg ada dalam peti tu. opppss minggu depan baru gaji ye. jangan verangan nak beli barang dulu! nehi!

review movie akan datang kebanyakkan cerita hantu, ish hantu2 ni dah bangkit ke apa. asiklah cerita hantu, boringlah jugak.sebab hantu dia kelakar..miahahahaa

 minggu lepas kazen aku kawen kat kluang, makanya semua sedara-mara berkumpul kat sana. tahniah kak long (even dia muda dari aku, memang gelaran dia kak long antara kazen2 aku) & suaminya Azan. kami beramai2 dok kat homestay yg best. sebabnya dok akt banglow 2tingkat yg sangat luas..hahahaha selesa lah nk sumbat ramai2kan. dan yang penting makan tanpa henti sampai naik loya tengok makanan, macam2 ada, sampaikan aku pikir ni nak mai kenduri kawen ke nak buat pesta makanan kan. memang terbantut niat nak diet. kazen aku ni memang bercinta dari zaman belajar, rezeki diakan jodoh kekal ke alam perkahwinan. and part yg aku rasa terkilan, aku xperasan photog dia tu adalah maiza catlina dari kegaigambarkami. ish kalo tak boleh sembang, aku penah order photobook dari dia dulu. tak sangka dia jadi OP wedding kazen aku kan. lagi pon memang tak boleh nak fokus pd orang sekeliling disebabkan budak mengada2 ni...

nilah budak Danial Harith Hanif yang sangatlah tak terkawal. makbapak diakan tak dapat join sebab kerja dan disebabkan takde sape nak jaga dia terpaksalah kami angkut dia sekali. tetapi dia memang tak meragam cuma tak boleh nak lepa, almaklumlah budak tak reti dok diam.....berjalan berlari tanpa henti.....ishh penat tau maklong ko ni.dah lah tak makan saman kan! atok ngan nenek kan busy, maka maklong & maksu kena take over tugas lah kan.disebabkan ramai orang, dia punya excited tu tak bo;leh blah, nak main je kejenye. stress guwe. tapi takpe nanti boleh teman maklong amik MC lagi kat klinik ye if ade hari nak ponteng kelas lagi..huhuhuhu:)

kerja sekarang setakat ni ok jek. enviroment pon ok jek. workload ok jek. dan yang penting rasa happy jek pergi kerja. dan sekarang dah start projek, so setaun lah menghadap nak tunggu siapkan. huhuhu dan alhamdulillah modul 1 dah ready utk di test esok. yeay! hasilnya. esok dengar lah komen2 dari tukang test. and sistem yg aku dan sorang programmer kena buatr aritu dah sedia utk digunakan dah dalam phase 'trial run' utk 5wilayah. alhamdulillah lah, 16hb ni genap 6bulan dah, kejap je kan dah setengah tahun.

ok dah masuk waktu tidur bagi kawasan kerinchi dan kawasan-kawasan yang sewaktu dengannya. Gut nite everybody and assalamualaikum.:D jangan lupa esok isnin ya.

p/s: car wash area kerinchi dah pupus, tension tadi nak cari car wash area sini....tadi.

Wednesday, November 14, 2012

Salam Maal Hijrah

[HIJRAH] It's not easy to HIJRAH from your comfort zone. It can be frustrating, difficult, full of pain and hard to get through. But, do believe in Allah... failure and pain are only a part of the learning process. Correct our niat, with Allah's will - Nothing impossible...

Salam Ma'al Hijrah.. Let's learn from Hijrah Nabi SAW..

Copy & paste dari FB membe

Thursday, November 8, 2012

Nisa

Ofkos ni nama aku kan..hehe

Actually, aku bukan tak suka nama manja aku yg sedia maklum oleh semua orang sekeliling..iaitu YUN. Aku ok je cuma bila nama tu nampak sempoi memang perwatakan aku pon jadi sempoi secara automatiknya. Lagipun ada yg panggil yon, ayun, yone,yuni, yunes,yunio, ayon,ayong,yung..byk sangatlah versinya kan. Nama ni mmg mencerminkan karektor jugak kan.

Since aku masuk asrama masa form 1 lagi aku cuba ubah nama panggilan ni tapi boleh berkekalan dalam sebulan je kot sebabnya geng sekampung aku sedorm dgn aku...semua orang prefer pgl aku yun akhirnya...so,tak menjadi. Mak aku panggil aku khairun. Hehe comelkan...omelnyeeer. Oppsss

Then percubaan time matrikulasi..mmg xmenjadi lah sbb budak sekolah aku melambak je kt matrik londang tu kan.maka terkubur lagi impian kan.

Usaha kunun diteruskan masa masuk uitm dungun tapi aku daftar sekali dgn bestfren aku since sek. Rendah...dah terang lagi bersuluh dia pgl aku apa kn. Yg bestnye kitaorg suke suki je dok dlm 1 grup mase induksi.hehehe

Masuk degree plak dah mmg geng2 dari dungun melambak kn.

Start keje kt MPSB plak seopis dgn geng degree.huh hentikanlah impian.

Masuk bernas plak...mase interview yg terakhir..geng aku kt dungun and shah alam ade sekali...dah mmg derang pgl yun kn. Layan kan je...

Masuk synergy dah namapon geng bernas ramaikan.

And masuk hitachi kunun nak ubah..mmg aku guna nama nisa but supervisor aku adalah exvendor aku kt bernas..so melekat lah nama ayun....

Since mei aku join AIM...alhamdulillah tpt baru permulaan hidup baru. Bila orang panggil nisa automatik aku jadi lebih behave..yolah da bahasakan diri nisa jugak takkan terejal macam biasakan...apa yg dilontarkan pon akan ditapis and dijaga....pada aku mmg agak berkesan lah...lagipon nisa tu kan maksud dia wanita...sweetkan...uhuk..hope berkekalan panggilan mcm ni even utk kat opis je sbb masa kat opis kan lebih lama..huhuhh

Ok bai nak layan citer julia...huhuhu

Wednesday, October 31, 2012

Indahnya hidup bersyariat



Sebuah buku yg sangat bagus utk dimiliki dan dibaca serta diamalkan sebab ianya modul fardhu ain utk diri sendiri,keluarga dan masyarakat sepanjang hayat.

Buku ni disertakan penerangan dan gambar berwarna. So, mmg sesuai utk seisi Keluarga.





Dan lagi satu ensklopedia solat ni.selain perihal solat perkara2 yg berkait dgn solat ada diterangkan dalam buku ni.

So combination kedua2 buku ni mmg sgt membantu dalam kita memperbaiki ibadah dan kehidupan seharian.

P/s: sharing is caring :)

Tuesday, October 23, 2012

Rojak pon sodap :P

Terlampau banyak cerita tertangguh dan dah xtau nak mula yang mana satu pon. maka aku ambil pendekatan belasah ajelah..janji ade story mory in the morning glory utk harini yek.

gambar atas ni masa unit aku buat makan breakfast nasi lemak. merasa lagi suasana macam kat Bernas dulu.hehe cuma tukang masak bukan kak maznah lah kan. style sama. boleh masak kat opis..hehehee

ni masa best fren aku kawen. sape lagi kalau bukan si amy. yupp semua geng dungun panggil dia amy kembang..hehehe bkn sbb dia kembang sbb rambut dia dulu kot..ahaks..mcm2 zaman tu kan. dah selamat pon jadi isteri orang kan. semoga mereka berbahagia dan kekal hingga akhir hayat. amin


tak lama lepas tu, 12 okt sampai 14 okt ada sukan kampeni aku utk kontinjen semenanjung..cehhh jadi atlit plak aku kat sini kan. asalnya tak join tapi bila tarikh tukar dan ada yg tarik diri..aku pon grab je lah offer. kalini buat kat uum sintok, kedah. happening habis lah and enjoy sampai masing2 balik dengan suara rock!
aku masuk games tak lain tak bukan..badminton ler kan..ni lah mimie...partner aku utk games  badminton tu..hehehee cayalah...
ni sebelum bertolak kat opis HQ. alamak tudung tersama plak ngan damia...huhuhu layan kan jek..buy one free one..uhuk

yang ni masa lepas wedding si amy, malam tu aku lepak ngan khatul & lyza, teringin nk makan roti john semabok..layan.......licin semuanya kami bedal...huhuhu

ni masa baru sampai kat UUM. amik ko cerita mmg rojak. malas dah aku nk susun gambar kan..layan kan je...
dan inilah team badminton HQ. cehhhhh walaupon comel2 belaka....awas ya.....size ketinggian bukan ukuran..uhuk
ok bangga dengan medal masing2. tak sangka dan tak sia2 sesi latihan yg agak main2..hehehe kami menang tempat ke-2. cewahhhh lawan dari pagi..final nk dekat kol 12am. giller seharian hokeh.....
ni malam sebelum bertempur..terapi perut dulu..kasik kenyang...majlis makan malam para atlit namanya..hehehehe
tahniah team badminton....cayalah! taun depan kita kaut emas plak yek.
dan ni hanya gambar poyo masing2 yg jeles tgk wilayah lain posing...

Sunday, October 7, 2012

Pandai melaram



Kakak yg seronok bergaya. Kemain lagi kan.



Mood seronok budak ber2 ni.

Tuesday, September 25, 2012

Gembira plus Sedih

Last week banyak sangat perkara yang menggembirakan berlaku. betul kata orang dulu yang makan garam lebih banyak dari yang baru hidup..hehehe :P setiap yg gembira pasti datang kesedihan kan.

Ok pertamanya, dapat jumpa kawan yang dah 19tahun tak jumpa.....even sempat sembang sejam je...tp sangat-sangat menggembirakan, iyelah dulu masing2 selebet tepek jek lagi kan. sekarang dah dewasa...huhuhu last jumpa 11 tahun...sekarang dah 30...perghhh berapa zaman dah dilangkaui kan..hikhik...yang penting 1 jek komen aku utk dia....dia gelap...muahahaa....komen dia kat aku....simple jek....pipi tetap sama...aset kan...mesti kena kekalkan..oppps...ok ni cerita selasa minggu lepas...

sabtu lepas tym makan2 kat umah mira..jumpa kawan sekolah sharodz. last jumpe masa SPM kan...kire adalah dalam 13tahun xjumpe kan..huhuhu rupanya dia isteri kepada opismate si wafi..what a small world kan..huhuhu dah 2org anak dia..and dah besar pon..sbb yg sulung dah 6tahun. xlama lagi anak dara dah anak dia tu kan...

dan malam ni mak aku call bgtau kazen aku baru buat operation ptg td disebabkan kanser lidah tahap 4. dan mak aku pon baru tau. aku doakan beliau cepat sembuh dan sihat seperti sediakala.

Sunday, September 23, 2012

Ephyra


Siapa yg berminat utk produk ephyra boleh order dari saya dengan menggunakan order form, SMS or emailkan ke blur.4.2nd@gmail.com.

Harga seperti berikut:

Semenanjung : RM228 sekotak (30 packets) - Code : EP01
Sabah/Sarawak: RM238 sekotak (30 packets) - Code : EP02
**Harga termasuk kos penghantaran. Boleh self-collect sekitar Kg.kerinchi,kl atau sekitar bandar melaka (pd hujung minggu sahaja).

----------------------------------------------------------------------------
Apa itu EPHYRA?

EPHYRA adalah gabungan kolagen dan 8 antioksida dari seluruh dunia di dalam solusi hebat untuk kekal muda cerah berseri!Berkesan untuk memulihkan masalah jerawat, memudarkan parut lama dan pigmentasi, menjadikan kulit lebih sekata dan mengembalikan keserian wajah,juga berkesan untuk menganjalkan kulit untuk lebih tegang dan muda.

Kelebihan EPHYRA

1.Menjadikan kulit anjal, halus dan lebih cerah berseri
2.Membantu memulihkan wajah yang bermasalah
3.Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus
4.Formula anti penuaan yang berkesan
5.Menjadikan rambut lebih sihat, lembut dan bersinar
6.Mengandungi khasiat prebiotik yang tinggi
7.Melancarkan system pencernaan dalam badan
8.Mengurangkan kadar kolesterol
9.Meningkatkan tenaga dan daya ingatan
10.Meningkatkan system imunisasi anda
11.Mengatasi masalah imsonia
12.Mengawal berat badan dan meningkatkan metabolisme
13.Melegakan sakit dan radang sendi
14.Menjaga kesihatan kardivaskular

Dan lain-lain boleh di baca di website Ephyra di http://www.oceanlife2u.com/.



 

Teringin burger samurai

Tapi call delivery tak boleh nk hantar dah cz order dah penuh. Malas kn nk pg sbb drive thru area umah ni sgt jauh..utk aku cr parking kt bangsar or sek.14 sungguh xberbaloi...


Terpaksa godek barang2 dlm dapur sndr kn. Boring kot nk mkn nasi dgn telor masin and lobak putih jeruk..haha sbbbtu je lauk yg tgl. And bila kuarkn brg2 lain ternampak spaghetti yg aku nk mkn masa dah abis puasa 6..tp time aku nye suhu kerajinan mmg tinggi..maks tiada hasil:p. Jamuan raya byk sgt..hehe

Dpt le rezeki harini..huhuhu

Ok jemput mkn...pekena dgn teh o panas...perghh mmg tak boleh diet.

Friday, September 14, 2012

Rindu kt budak hanif ni..mesti dia tenung aku lama baru boleh cam kan....yolah jumpe maklong sekali sekala kn

Jubli Perak


Amanat jubli perak



Pemahaman solat sunat yg bidaah@makruh dilakukan berjemaah. Dan perbezaan tahlil,kenduri kesyukuran dan kenduri lain. Jahil sungguh harini.tapi alhamdulillah ilmu yg diperolehi b4 nyawa di pisah dari badan.

Dan selingan dari aktiviti minggu ni, bacaan dalam al-quran mempunyai sifat huruf yg mana membuatkn bacaan sebenar dan biasa amatlah berbeza. Nnt akan aku sharekan ye. Khilafnya hambamu ini, sbb benda basic pon tak tau kan. Sbb ni lah pertama kali aku tahu mengenai sifat huruf ni. Alhamdulillah diberi kesempatan utk mengetahui ilmu ini dan moga akan kekal beramal denganya.
Dok kat opis ni terasa diri ini tua.sbb majoriti muda2 belaka.

Tp bila ddk dlm kelompok derang....well di akui kami mmg rakan sebaya..owh muda lg rupanya diri ini:p

Thursday, September 13, 2012

Instant syria - cotton lycra (corak)


BU 01
RM 37
Available


BU 02
RM 37
Available


BU 03
RM 37
Available



BU 04
RM 37
Available



BU 05
RM 37
Available



BU 06
RM 37
Available



BU 07
RM 37
Available


BU 08
RM 37
Available

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...