Monday, March 30, 2009

Gossip Artis

uols...rase nye xlambat lagi...sbb baru jek sempat nak type...

i ade 1 cerita nak kongsi...

Erra fazira + engku emran dah dpt baby....kire baru lagi tu..masih fresh lagi dr oven tu...

alhamdulillah..anak mereka selamat dilahirkan 11.40am, 30-3-2009 @ Damansara Specialist...sape nk serbu tu..sila lah..kompem kene halau ngan pak guard..:P

kalo tau td...i ajak murni singgah..kan murni kan...

tp kental lah kan Erra..sbb baby depa 4.04kg..lahir normal..kagum kejap...tp tu std jek..len lah 6kg..tp kuar normall..kompem aku pikir dia sebangsa cam si Intan...:P [intan lak jadik bahan..]

oklah...tahniah kay EF+EE....name baby depa Engku Aleesya..semoga ibu & bb sihat walafiat...

Again...

ishh si sepul ni kan..asik lah men tag org..xelh tgk org senang sikit...seb bek soalan xmencabar minda...layan jek lah...

1. 3 NAMES IN YOUR INBOX CELLPHONE?

- Hotlink
- HotlinkGift
- Maxis

2. YOUR MAIN RINGTONE?
erm kowang carik lah bunyik dia sndr..aku pakai lagu "Running"

3. WHAT U DID AT 12 LAST NIGHT?
aku sedang menikmati udara laut kat Tasmania..har har [ni yg aku mimpi smlm..smpai ke Tasmania ok!..camne tah aku tau tu Tasmania..pdhal xpenah jejak pong]

4 . WHO WAS THE LAST PERSON U WENT OUT WITH? WHERE?
Mak + Trah..pegi Giant, melaka smlm..hahahahaa

5. THE COLOR OF THE T'SHIRT YOU'RE WEARING? NOW?
i'm sori..aku pakai baju kurung sekarang nih!....

6. THE LAST THING U DID?
bace msg kat shoutmix box "epul: sile blas tag ye ,, huhu" [hampess jek kan..me tag org jek....]

7. 3 OF YOUR EVERYDAY FAVORITE ITEMS?
TV, Kipas, Bantal...

8. THE COLOR OF YOUR BEDROOM?
macam-macam color ade...cantekkan?

9. HOW MUCH MONEY IN YOUR WALLET NOW?
Rm59 [20 - duit tudung, 10-duit kebajikan..balance duit adalah utk sara idop aku tok minggu nih..hehehe:P]

10 . HOW'S LIFE?
so..so....

11. YOUR FAVORITE SONG?
Running...

12. WHAT WILL U DO NEXT WEEKEND?
Balik Melaka lagi...best giller balik melaka....

13. WHEN WAS THE LAST TIME U SAW UR MOM?
semalam ptg...kui 6.30pm...before aku nek bas...hehheee

14. WHERE IS SHE NOW?
kat umah lah..xtau lah kalo dia kuar merayap ngan my dad kan..hehehee

15. WHEN WAS THE LAST TIME YOU TALKED TO YOUR PARENTS?
semalam lah....[ngan mak dok gossip pasal rege barang kat giant..ngan ayah..pasal aku nk potong jek Movie channel kat ASTRO umah aku tu]

16. WHO IS THE LAST PERSON THAT TEXTED U?
Hotlink ["Tempoh Aktif akaun anda hampir tamat. Sila dail *122# utk maklumat lanjut.......]

17.WHERE DID U HAVE UR DINNER LASTNIGHT?
mane ade dinner mlm smlm sbb dok bertapa dlm bas...smpai KL dah letey..tido terussss..opsss silap..aku dinner ngan TV..citer Merlin..hahaha

18. THE LAST SURPRISE YOU GOT?
ntah...ade ke suprised nyer?

19. LAST THING U BORROWED FROM UR FRIENDS?
pen..pagi td kat kak nor...hehehe:P

21. WHO IS UR BF/GF OR HUSBAND/WIFE?
Ntah...da nyorok lagi!

22. WHAT DO YOU FEEL NOW?
rase tah pape jek..[boleh?]:P

23. WANNA SHARE WITH WHO?
xmo share ngan sape-sape...[kedekut ok!]

24. WHO KNOWS UR SECRET?
??? semua org tahu...kita kan bersama...[alah dah name secret..mane org tahu ma...xdek sesape yg tau ok!..SECRET!]

25 . THEY KEEP UR SECRET?
erm depa xtau kan..maka, selamat lah dlm simpanan...:P

27. ARE YOU ANGRY WITH SOMEONE?
ade kot..ngan dot dot dot [kenal ke?]

28. WHAT DO YOU ORDER AT MCD?
boikot lah...~~~~mane leh order kan...

29. THE LAST TIME YOU FELT SO SAD?
erm last week on 26/03/2009 sbb sedih tgk increment yg xmasuk dek akal..:P

30. WHAT IS UR WISH FOR TOMORROW?
semoga dipanjang kan usia+ diberi kesihatan yg baik...amin...


mcm biase .. org yg di tag adalah ...
  1. -Cyana
  2. -Yam
  3. -Lyza
  4. -Murnieeee

SPA Q 2

Khamis lepas adalah hari terakhir utk tayangan citer SPA Q 2, setelah sekian lame dok terpaku kat TV dr kui 6.30pm-7.30pm every monday-thursday even ade jugak yg aku ter skip but...aku layan ok citer ni..sbb dah tgk dr SPA Q yg first....agak sakit ati jugak lah tgk citer ni kan..sbb lembap..hehehe:P tp aku pon lembap sbb layan citer yg lembap..[pdn muke aku kan]

mule-mule aku tersalah sangka yg aku ingat kan a week before tu lah last episode but aku salah date lah..hahhahaa..ape dah..sekali dia tulis "bersambung" amik ko..malu aku ngan Mira tau..sbb bg salah info kat dia...lalalallaaaa

oklah..aku review sket..utk kengkawan aku yg xTGK episode last dia tu...kronologi utk episode last adalah seperti di bawah...

-----------------------------------------------------------------

** Marlia berbaek semula ngan Zaffrul even ati dia cam xRELA jek berbuat demikian...ni semua demi anak yg dia kandungkan tu...

** Si Marlisa lak...yg sememangnya dah tau emak asal dia si Datin Sofiera tu kan, ala-ala xsepenuh hati nak ikot Ibu dia ke London...tp dah naluri seorang anak kan..mule2 kate dia nak ikot..tp sebahagian hati dia sayang nak tinggalkan MAma dia tu...

** pehtu dafi dtg pujuk adik dia..nk bgtau Mama depa dia sakit [Lisa xtau kan..sbb phone dia kompem Ibu dia yg angkat...mcm mane dia nk tau]..so Dafi pon terangkan..Lisa bukan anak pungut lah...yg dia tu anak Tiri + anak susuan Mama dia..plus..bla bla......dafi pujuk lah jugak supaya Lisa g melawat Mama dia...juz luangkan masa 20min utk mama yg dah besarkan dia 20Tahun..[fouuh ayat..menagkap ok!]

**pehtu Lisa lembut ati..follow dafi g jenguk Mama dia..

**bile dah tgk keadaan + layanana mama dia...& dia rase dia xpatut tinggalkan mama dia...dia bgtau Ibu nye dia xmo ikot ke London di sebabkan dunia dia..kawan dia..semua kat Malaysia...dia rase xsesuwai idop kat London tu...

**Ibu dia sedih lah..tp dia terima lah hakikatnya....& dia jumpe Qistina suh jage anak dia baek2..

**Dafi lak ceraikan Julia ngan talak satu...but Julia lak Pregnant [ni aku xpaham ..sbb watak dia ending kat sini jek...ke ade SPA Q 3..matilah nk tgk lagi kn...] ape kesudahan tah pasal Julia ni..aku xtau..hahaha abis kat situ jek..bile dia dpt surat cerai tu...

**Qistina family idop bahagia semula...

**Fahmy lak...kesian..sbb makpak kn xrestu dia ngan Qistina..ajak Qistina kawen..tp Qistina xsetuju sbb xdek restu mak ayah..& Qistina suh dia jage ati mak pak dia sbb Qistina kan seorang Mak jugak..dia tau ape perasaan ibu fahmy tu...last-last fahmy yg frust..hehehee

**Fahmy dah serupa org...bile mak pak dia tgk..rase kesian...

**Sofiera kene tahan polis mase dia tgh mengemas barang nak cabot ke London....dia tahan atas kesalahan Menipu + Membunuh + Pelacuran...

**Tania balik Ke malaysia ngan wajah baru...dia balik utk uruskan majlis perkahwinan dia ngan Steven..

**Last Skali, Qistina kawen ngan Fahmy jua akhirnya....maka citer ni abis di sini..opppss dlm kesibokan majlis perkahwinan si Qistina...tibe-tibe..."Pak long..pak long..mak long nak beranak." hahahhaaa

-----------------------------------------------------------------------------------
ok itu saje citer nye..sekian saja laporan ringkas dari aku...

ade yg xsudah lagi kan? ade ke SPA Q 3 nye??? xpe..tunggu jek..ade nnt aku tgk lah..xdek..kite layan citer len plak..huhuhu

ok lah, tata...

Part Time

Sekarang ni, kat opis..kami semua..opss ade beberapa org lah pekerja wanita tgh gigih belajar menjahit..bagi mengisi masa lapang...pd aku ni adelah satu anjakan paradigma....di mana, semua org nak memajukan diri..& cube nak jadik diri sndr itu lebih berguna & bermakna...ape lah aku ngarut kan....nih....erm actually, kami kat IT ni, cube memenuhkan masa lapang kami [lunch hour] dengan aktiviti belajar menjahit...huhuhu KAGUM TAK? kagum kan...dari asik bergossip yg lagha jek tym lunch hour..bek wat baju..jimat duit utk toilor kan...maka, lagi byk koleksi baju nnt..sbb dah jimat duit upah kn..:) pehtu weekend kompem masing2 beze..xdelah ayat "aku xtau nk watpe weekend ni" hehehe....

aku cam baser..jadik tukang sibok jek...sbb aku letih dah nak belajar..sbb ala2 dah naik bebal jek rasenye...erm...sambil2 kaco depa...aku jadik lah paparazzi xberapa nak teror kan..hehehe...pape pon..to anak murid cikgu..caiyok-caiyok!

Nota kaki: aku nmpk ade org pakai baju yg dah cukop tempoh matang...wahh bangga x, pakai baju hasil dr usaha sndr...even hny menggunting jek + jahit manik jek...

xpe next tym..hasil jahitan sndr...yea...

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...