Monday, May 31, 2010

Tahniah Ethong & Hairi

Geng Bas Sekolah aku, kire seGENG since form 3 sampai abis sekolah lah. Bertujuh ni peserta ke-5 yg kawen, makanya, berbaki lagi 2 termasok aku, owh masih xperlu risau, kire masih ade pesaing lagi..wakakakaka. Syukur sangat2 persahabatan kami ber-7 masih berkekalan. yolah ni rakan seperjuangan susah & senang tym nk menempuh PMR97 & SPM99. Sangat terharu ngan adanya kawan-kawan susah senang ketika di asrama, mungkin skrg ni terbatas sket sbb masing2 dah bz ngan kehidupan masing2. tapi ape yg penting, raya kira JUMPE...hehehehe

alhamdulillah, majlis berjalan dengan lancar, even kawan2 nye ni mcm2 masalah & rintangan..tapi alhamdulillah semua munculkan diri..hehehe dalam sejarah lah kn..kalo 2007 dulu..ke empat2 org kawen, lyza jek jadik peserta yg keciciran kedatangan...tapi kali ni, dia dah kembali..huhuhu..serius, lepas 3tahun baru ade majlis balik utk geng2 kitaorg. alhamdulillah, hope xlame lagi ade yg seterusnya & seterusnya plak kan

tapi satu jek, ethong, sila lah, maintain tahap kesopanan tu, walaupon ko dah terbabas sket sbb excited tgk membe2 kan..hehehehe..tapi nnt aku nak berguru ngan ko..mcm mane ko blh Jadik Sesopan itu & seayu tu..wakakakakaa

Selamat Pengantin Baru
& Selamat Ber 'honeymoon'


Cun ko sekarang ni

Alhamdulillah, even kali ke-tut baru lepas, tp semua org tau ko nerves & mslh pakcik pakai ketayap tu suh ulang lagi & lagi..hehehe

Mama yg sayu sgt....
Maybe dia rase lega anak nya dah selamat dimiliki org..hehehe

woweeee..pakcik dah jeling tu..hehehehe

part ni lah paling sebak & buat suasana rumah yg panas makin banjir...hehehe

geng kita lupa ajak pengantin bergambar lah

ok...ok....
lupe plak...

baru lah betul kan..bergambar bersama pengantin [w/o Yam & Izu]

owh ade penambahan ahli lg sorang lah...hehehe

lah sepatutnya bergambar kat sini..baru lah betull...haih*

The happiest moment

di kala hari bersanding..opps pengantin lom bersanding tapi di paksa, dek kerana ramai geng yg nak pulang

ok lah...aku jek lah yg tukang snap..boring...~~~

xsia-sia, ajar datang, eh eh silap, xsia-sia aku menunggu sampai ke petang, sbb dpt jumpe si Zun & anaknya

Khatul, yam, lyza & izu....

korang xdek gambar ngan pengantin macam ni..ke ke ke ke

sebelom balik, bergambar ngan Mama, Pakcik tah mane hilang tah tym ni...

Amacam macho Tak pakcik berbaju Melayu, rase nye ni hari ke-2 dia pakai baju melayu dlm hidup dia..hehehehe...
xpe nanti akan ade hari ke-3 sampai lah ke-6 ok..hehehe

Nota kaki: nak cerita panjang, kang aku lenguh nak menaip, korang plak rase menyampah nak membaca.

Thursday, May 27, 2010

Wesak Day

Selamat bercuti semua yg bakal bercuti esok. Siapa-siapa yang pulang ke kampung, berhati2 di jalanan mahupon di dalam rumah ok :). Enjoy your holiday, sbb lepas ni tgu bulan puasa baru ade cuti..hehehehe

Happy Birthday opppss belated birthday daaaa....kepada Nisrina Nabiha dan Aniq Fawwaz. Dua-dua share tarikh yg same 25 May.

Saturday, May 22, 2010

Home Sweet Home

Wargh....leganya, bila bangun tido wa nampak bilik wa yg macam kapal karam. Nak rase marah pon xjadik. sbb nye budak yg ddk dlm bilik wa ni dah xdek..dah poie keje...tu lah..tym blk smlm...xsempat jume sbb sampai Melaka pon dah kol 1am, & layan borak ngan mak pon sampi kol 3am....kekdahnye....masuk tido dlm bilik pon after subuh....& terjaga pg baru lah perasan bilik wa ni dah macam rumah setinggan. huh..NVM...tgu lah bdk tu blk malam ni. Siaplah! nilah hasilnya kot 3 minggu xmenjejakkan kaki kat Umah ni.

Aku tau sbb utama dia xkemas bilik...sbb unexpected aku blk minggu ni..hahaha naseb lah...ko tgu mlm nnt..peluru berpandu dah ready nak menyemburkan ape yg ptt...

membe wa tgh kacau bilau...ajak wa balik....bkn ajak..tapi paksa wa follow dia balik sekali..

pikir balik..

kene lah ikot..lg pon...bkn aku kene buat ape2kan..juz teman dia blk melaka..hehehehe dah lah membe tgh kacau bilau..takut plak ape terjadi...bawak kete pon mcm ape tah....wa layan borak jek lah..wa nak drive dia xbg...dia OK kate nye...tapi aku tgk mcm TAK OK langsung kan!

dah lah plan nk melepak ngan Azie xjadik sbb minah tu kene blk Kluang tgh semalam. dah lah plan lepak ngan bdk ATAT, last2 wa paksa dia ikot wa singgah kejap jumpe geng2 ATAT wa. Sempat lah panas bont** kat kerusi tu selama 10min. tapi xsempat wa kutip gossip kan..& xsempat pon minom kat Restoran Mug-Mug tu...hehehhee tapi wa pau air teh ais mira..wakaakkaaka

Payah betul melayan emosi org yg frust bechenta ni...jiwa wa kacau jugak..tp kacau dek kerana wa hilang semangat utk memikirkan hal KERJA...tu ajek..part jiwa kacau bab hati & perasaan kepada manusia..lom masuk topik berat dlm jiwa wa even adelah sikit2...sbb wa nye mslh laen lg byk memerlukan perhatian..cewahh.....balik kampung best...sbb dpt bg ikan makan..keh keh keh....(xtau ape kah kesinambungan menatang ni ngan balik kampung?)

wa suka balik kampung sbb leh menambah berat badan..hari ni jek wa melantak xhengat...sbb lauk utk makan TGH adalah masak lemak ketam..keh keh..lauk sampingan lain abaikan ajek lah...sbb wa dah xpandang....slurrppp slurrppp mcm dah lame xmakan lauk best2....

tersilap cakap wa plak...ni gare2 kazen aku lah mai pg td....sbb dengan mereka mmg datang mood sewel mmg wa lu...wa lu lah jawabnye kn...mmg pg td semua org sewel..keh keh keh,...

owh terlupa mlm ni Konsert AF final...mintak2 Shahir menang..biaq pi lah dia kayu xreti menari...tapi satu jek..tolong lah, jgn bg dia pakai suar hak ketat2.....hilang kemachohan dia..erkkk...serius xsesuwai ok...dia tu plak..sila lah menyanyi dok dendiam jek..xperlu bergerak..sbb buruk rupernye...keh keh keh

kalo last week angau tgk Badminton [tym malaysia lawan aku xlayan plak...sbb tu kalah kot! almaklomlah sbb aku bz dating ngan Mr. Google utk menyelesaikan kekusutan aku antara Vc ngan non Vc kan], tp tym final piala uber..china vs korea aku tgk ngan mira...seb bek pasukan yg disokong menang....teringat kat Ji ho & jun Pyo. wakakakakaa

lepas ni...sabtu mlm dah blh isytihar FREE leh pg meronggeng...sbb konsert dah xdek...lagi satu mlm ni kompem kene bertekak ngan ayah aku tok merebut remote kontrol...huh~

lagi satu....wa tgk transaction CC wa...mak eihhhh kene bekerja keras lg tok clear kan nih..haih*

mcm-mcm plak aku meraban dlm entry sengal ni...oklah....cuaca kat umah aku ni hujan dr pg td & skrg mendung..matahari segan nk tunjuk kan diri...

Friday, May 21, 2010

Jom Redah

1998 adalah tahun terakhir aku jejak kan kaki kat Muzium Negara. Even dah keje ni aku duduk kat KL & dekat jek pon ngan Muzium negara ni, tapi hampeh lah kan aku nak jejak kan kaki.

Mase sembang2 berharga ngan Geng Sewel, tepacul lah idea utk mengadakan sesi lawatan di Muzium Negara. Plannye dari tahun lepas, tapi baru-baru ni dpt dilaksanakan aktiviti ni. Yolah, nak tgu mase semua FREE pd waktu&hari yg same, adalah amat payah kan.

Ahad lepas, after makan kenduri kat ampang [sedare sara], kami pon ber-7 [2lagi penyibuk] melenguhkan kaki membace segala macam nota-nota di dinding muzium tu. paling khusyuk membaca adalah si Mir Jan di...serius....wa malas nk membaca sgt..keh keh..

owh kalo korang pg skrg, ada pameran keranda...

Wednesday, May 19, 2010

Iron Man 2

Menonton citer ni di kala tengah malam [show kol 12.15am]. mmg mengundang kengantokan lah kekdahnya. 20minit awal, mmg aku terlelap. seb baik xberdengkur skalik. tapi bila part iron man dah mula beraksi mmg terjengil lah bijik mata. even xdeklah ganas sgt aksinya. but boleh lah buat mata aku xkatup kan.. & berjaya jugak lah aku khatam kan cerita ni tanpa rase boring. maybe aku pon tgh mencarik hiburan sndr kot utk melenyapkan seketika kekusutan di kepala.

kitaorg layan movie ni ber-6 [Geng sewel - aku, mira, sepul, adik, wafi & kerol].

dah 10hari berlepas. baru teringat nk buat review. layan pon kat MBO ampang. Part paling best, bila si Tony tu start mengkaji semula utk jantung dia tu [betulkah ni..belasah ja...] & yang buat aku rase xcukop, aksi lawan dia..terlalu pendek & terlalu mudah utk menumpaskan lawan nya. mmg aku ni seorang yg failed bab nk explain..keh keh keh...

nk rase best poie lah tgk sndr...wa nak layan Robin Hood plak nnt

Nota kaki: utk movie ni aku bg 3.8/5

Tuesday, May 18, 2010

Happy Birthday

MR. Nik I yang dikasihi lagi dicintai. wahhh gitew.....Bukan lupe...tapi malas jek nak menaip utk dijadikan entry di dalam belog yang dah xde seri nya ha.... sori lah..tuan empunya belog ni sedang/tengah mencarik rentak hidup yang baru..wakakakaa

Ok lah...setelah 2 tahun bersama Mr. Nik, i sebagai girlpren yang sporting lg memahami telah menghadiahkan seorang kekasih baru utk Mr. Nik. Owh sungguh muliakan hati I. Sanggup bermadu...wakakaakaa tapi kalo I madu kan Mr. Nik..kompem Mr. Nik merajuk sampai hempas2 kan diri lah jawabnya...keh keh keh..mungkin Mr. Nik akan terus terabai tym tu....

tu lah pejam celik..pejam celik.... kejap jek I dah bersama Mr. Nik 2 tahun lamanya [ckp prompa prompa mcm idop bersama dah 20taun jek bunyiknye]..byk kenangan yg dirakamkan bersama...erm utk menggantikan Mr. Nik dengan kekasih baru..masih dlm perancangan...tp bukan dlm masa terdekat...sbb poket I dah bolos ye uols......serius...kalo mcm ni lah..mmg saving dlm bank tu xkn pernah ade lah jwb nye....tapi I bersyukur sbb mr. Nik masih dalam keadaan baik & masih belom menyusah kan I setakat ni.. :)

ok lah... birthday diri sendiri pon I xpenah pikir nak bg hadiah ape kan...Mmg beruntung betol si Mr. Nik ni...ok lah.....anggap jek..Birthday Mr.Nik adalah same jek mcm birthday I.....heheheee so diz year...xdeklah lah hadiah utk diri sendiri..sob sob....

Nota kaki: Nak target utk benda2 yg ptt diletakkan dlm budget 2011 plak. Gambar Mr. Nik...I malas nk godek2 lah...geng2 I dah baser tgk...kang muntah plak dia tgk lg, sbb dah lah xhensem, gemok plak tu..bkn takat gemok,...debab pon ye jugak di tambah ngan kegaringan dia yg xleh blah..hahahaa [mau kene sumpah ngan Mr.Nik plak..sbb kutuk dia] serius...mmg gemok & hitam melegam!

Saturday, May 15, 2010

VC vs Non VC

rase nye otak aku ni dah lah serabut ngan macam2.... ingatkan nk adekan terapi utk kekusutan ni dengan memperabihkan duit...tetapi, ape yg diperolehi adalah ke kompiusan.

Bila confuse.. duit pon selamat. tapi hati Tak Tenang....[boleh?] pdhal, sepatutnya...duit xabis..hati lah tenang kan.

Warghhhhhhhhh.......................

VC or Non VC...dah diff nye makan 400 ok! kalo ikot budget mmg...go for cheaper one lah kn. but for satisfaction, kenelah merabak kan poket & bijik mata. Dah lah aku despe-ra-do nak jugak jugak jugak & jugak kan.

Wat i can say, life is complecated. Bila kene buat keputusan. lebih baik amik exam & tgu jek keputusan..wakakakaa....

Nak beli barang pon...otak serabut.......

Dah penat bertanya ngan Mr. Google. rase nye istikharah lagi lah kot. Haih*


yola,,,yola......lupakan kisah & masalah yg lain.... layan kan masalah ni yg terang lagi bersuluh...bakal menggembirakan hati & perasaan.


Esok redah jek lah..kalo x, tunggu lah minggu depan..sila lah ganti spek yg dah ilang skru tu...tu lg penting...ok!

Wednesday, May 12, 2010

Nasib baik Bau nye ok!

Sabtu lepas punye aktiviti

perghhh cantik dah dinding umah si Epul GOnjes

& aku plak..xdek lah kepenatan sangat sbb buat keje nye sikit..tp main Bejeweled Blitz jek lebey..wakakakaka....tp kire membantu lah jugak...even dah lame xpegang berus ngan cat tu kan

& sebagai rasuahnye...Epul GOnjes & tunangnye si Sara Shimono ke Kimono tah..asik tukar nick name jek..aku jadik xhengat plak....belanje Geng sewel makan..huk22....Nak makan Steamboat..tp Sabak penuh....Johny's pon Fullhouse...lain kali ajek..last2 kitaorg pau dia kat Uncle Lim ke ape tah name nye..ok lah..not bad & sedap lah juagk..ke sebab kitaorg dah kebulur tym tu..hehehe
Rumah pon dah bersih...& dah cantik...barang perabit pon semua dah masok...kite tgu lah bulan 11 nnt depa wat housewarming..wakakakaka xpon..kalo nk buat dulu skrg pon aci jek kan...hik22....BBQ ek? [makan jek]

Oklah...saje jek update sikit sbb dah lame benor rasenye xmengarang ayat ni....dah jadik BUNTU plak nk mengarang...ok daaaaaaaa

Monday, May 3, 2010

Takziah

Takziah aku ucapkan pada Syakira sekeluarga, di atas pemergian Suaminye kepada pencipta nya.

Aku baru jek dpt tahu & terus menggeletar tak tau nk reaksi mcm mane. Baru sangat rase nye aku berborak ngan dia, bercerita pasal kehidupan dia dan suaminya yg PJJ [perkahwinan Jarak jauh] even xdek lah jauh sgt. antara sabak bernam [ye kot..aku lupa..tp area situ lah] & seremban. tp itu lah hakikatnya. Tuhan lebih mengetahui ape yg dia kehendaki.

Al-Fatihah ditujukan pd Arwah suami Syakira yg bernama Mohd, Syafiq.

mAsih terngiang2 lg mase dia bercerita pasal dia dah bertemu lelaki yg bakal menjadi Imam dia. tapi tu lah..kebahagian yg dia kecapi mungkin sekejap tapi aku rase amat bermakna pada nya. Semoga beliau tabah menghadapi dugaan ini & semoga ditetapkan iman. & blh tgk ke Facebook beliau di sini,

Begitu hebat dugaan ini. Aku yg baru kene uji sket pon dah tertanggung..xdapat bayang kan kalo 'aku di duga sebegini plak nnt. tak pe...ape yg berlaku semuanya Qada' & qadar dr yg Esa. Al-Fatihah lagi sekali utk arwah.

Sunday, May 2, 2010

Cita-cita

Cita-cita aku ape ek?

owh kalo bercerita pasal cita-cita kene lah flash back ke zaman kanak2 ribena kan...skrg ni cita-cita dah ke laut lah.hukk...

bak kate didi, cita-cita kita akan di coret kan ke dalam kad biru pelajar pd setiap tahun. aku tak paham lah kenapa, tiap-tiap tahun kene isi..hehehe yolah, kan senang sekali jek isi mase darjah satu, aku blh fokus pd cita-cita ku yg satu.dek kerana setiap taun kene isi, makanya, aku mulalah jadik tidak tetap pendirian..keh keh keh.

seingat aku lah, sbb aku nye kad biru tah ke mana tah. dulu mmg simpan maybe dah terbuang sekali masa kemas rumah besar-besaran tym kenduri kawen adik aku 2taun lepas kn. aku rase aku penah tulis, yg cita-cita aku nak jadik cikgu tadika. mungkin pada ketika itu, aku baru jek abis sekolah tadika yg memorinya sangat indah dan kebetulan aku merupakan anak kesayangan cikgu aisyah [aku xtipo ok, kalo korang jumpe dia skrg & sebut name aku kompem dia akan tersenyum..hehehe dulu tym kecik2 aku kaki bodek..maybe celoteh aku cam bertih jagung tu kot], sbb cikgu aisyah tu baik, aku rase nak jadik seperti beliau yg bersungguh2 mengajar kita org menggunting kertas, bermain dam [owh ni tipu, aku curik2 bawak dam kertas yg di beli dengan harga 80sen tu ke sekolah], belajar kutip sampah & belajar main segala jenis permainan yg ade dlm sekolah kemas aku ketika itu. seronok dowh.dan paling penting mengajar aku mengira, membaca & mengaji.

dah selepas itu, semasa darjah satu ke darjah dua, tak berapa nak hengat lah plak, pihak sekolah ade menjemput badan beruniform utk memberi penerangan & menganjurkan pameran. selepas itu mmg cita-cita aku terus berubah utk menjadi seorang anggota Bomba & Polis. di mana pada masa itu aku rase, Anggota bomba tu paling hot. hahaha mungkin brother yg memberi ceramah or yg menjaga barang pameran tu agak hensem kot. tu yg aku berazam nak jadi mcm dia..kerana bkn utk menakel dia kot, sbb aku buta hati lg tym tu..ngak tahu ape itu cinta....mungkin nak kelihatan cantik...seperti dia kelihatan macho dengan uniform nye, seb baek bkn pramugari yg datang, kalo TAK lagi lah dasyat aku punye verangan. Polis tu, rasenye aku nak jadik polis traffic kot..sbb leh naik motor besar..giller kan..kecik2 dah verangan nak bawak motor besar..pd hakikat nye kini..jgn ckp kan motor Lagenda bapak aku tu..lesen motor kapcai pon aku TAK DEK..wakakakaka... Ha xlupa jugak, aku penah jugak menulis yg aku ingin menjadi seorang juruteknik. sbb tym tu bapak aku seorang Juruteknik, bila pegi ke opis dia sekali sekala, aku rase best giller. begitu aku menyanjung tinggi bapa sendiri. yolah ayah aku kan hero aku sbb selalu tolong siapkan kerja sekolah tadika aku..& dpt lah aku bintang beribu2 di dalam buku..hehehe pdhal hasil dr bapak..mau tak teror kan. Bukan takat sekolah tadika... mase nk UPSR punye latih tubi pon bapak aku yg tolong setelkan...hehehehe

& selepas itu, bila dah makin dewasa, aku makin rajin menemani ayah aku ke bank. dari situ aku mula lihat, bekerja kat bank ni, lebih cool...sbb ddk dalam aircond, lantas, aku yg xtau ape profession yg sesuai di bank & melalui pembacaan buka kanak2 riang yg dibeli oleh ayah mahupun yg aku bace dari perpustakaan, yg aku selalu lihat, adalah perkataan Pegawai bank, maka dari situ aku mula menukar cita-cita aku utk menjadik pegawai bank. lebih2 lagi aku mmg suka main pondok2 eh silap main jual beli ngan geng2 aku kat kampung. yolah dulu mane mampo nk beli set permainan..semua traditional method..even nk main congkak pon aku korek lubang kat tanah ok, & pungut lah biji getah kat umah pakcik ghaffar.

kekal lah cita-cita aku sebagai seorang pegawai bank. apabila meningkat dewasa & masok ke sekolah yg blh tahan femes kat melaka [kat melaka jek ok]. aku mula belajar erti kehidupan yg lebih matang, & cita2 aku telah berubah utk menjadi Akauntan. tetapi hakikatnya, aku bkn tau pon apekah job scope nye kan..belasah jek..yg aku tau ianya, melibatkan kira2 duit...giller mata duitan kan..tetapi aku frust sbb kena tukar cita-cita lagi setelah masok ke ting 4, di sebabkan aku masuk ke kelas sains yg hampeh, xdek subjek prinsip akaun. makanya, aku mula terumbang ambing ngan perasaan sndr, apekah sebenarnya yang aku ingin kan. & aku telah menukar cita-cita ku utk menjadik seorang Jurutera, pd hakikatnya, aku xtau Jurutera ape kah yg aku nk jadik, ni pon sebab aku suka sangat ngan Subjek Fizik bkn suka pd cikgu yg mengajar fizik ye....& akhirnya, totally berubah bila dah mula menempuh alam sebenar..iaitu masuk ke universiti...& aku memilih Sains Komputer..hukk22 ape ke menatang nye pon aku xtau....& abis jugak aku belajar & jadik lah aku programmer cabuk sebagai pekerjaan...cita-cita tah ke mana dahhhh...tapi aku bersyukur jugak...sekurang2 nya..dengan bercita-cita dulu, dpt lah aku berangan di zaman kanak2 riang ku..hehehhehee

DAN ape yg aku perasan, cita-cita di zaman kanak-kanak di perangaruhi oleh persekitaran. Dan aku pasti budak zaman sekarang punya cita-cita mmg te-ba-bo lah...sbb mereka sekarang terdedah ngan persekitaran yg sangat berbeza ngan zaman aku dahulu.skrg ni zaman yg semua benda di hujung jari..click aja.. & tanya aja pd mr. google kompem dia akan membantu. tapi sekurang2 nya aku xpenah ade cita-cita gila seperti aku pernah gelakkan rakan sekelas aku yg nak jadik ultraman Taro. serius aku xkan lupa pd si Nasir, wakakaaka lawak dowh..sampai tua aku akan ingat. Kalo nak jadik Satria baja hitam tu kire hot lah jugak sbb ade motor mata belalang yg cantek kan..keh keh keh..nk jadik ultraman yg asik2 lampu merah...tetttt..


ok lah..dah abis sengeh sendirian..aku mau tido...

Nota kaki: ok lah cikgu sila cek hasil karangan saya ni k!

Kena Juga

Barang dah beli, Nak tak nak kena Juga lah buat kan. sepatutnya petang td ada small gath between aku & da gang & one of our senior kat sekolah dulu. erm senior tu se Dorm ngan aku, khatul, lyza & ethong mase form 3. dia yg beria nak jumap adik2 dia yg giller malatop ni kan...tup tup jumaat lepas...cancel plak..sbb ramai plak ade hal weekend ni. Ni yg aku xpaham, dah mule2 kate OK, tp last minute kate ade hal..mcm mane korang plan sebenarnye ek?

Aku xdek lah kesah sgt pon, tp ni lah....bkn sekali..tp dah selalu sgt jadik mcm ni....haih* sbb tu aku malas nk beria....

dalam xberia...aku plan lah jugak nk wat cheesecake kn..wakakaaka pdhal aku nk bg kat lyza, sbb selalu sgt aku jek melantak cheesecake yg dia buatkan..keh keh keh....

tup tup, xjadik jumpe...makanya, aku kene jugak lah buat...sape lg nak buatkan..gigih lah aku buat mlm smlm & sambung decor2 pg td....kang xbuat mak aku bising..penat dia pg beli barang kan..wakakakakaa layan kan aje

Resepi asal, adalah Blueberry cheesecake...tp mak aku lupe nak beli blueberry filling nye. ngeh22...pg tadi plak aku malas lah nk ke kedai carik benda alah tersebut. makanya, aku skodeng freezer mak aku ajelah..ade lah coklat masak 1/2 keping & ade lah sket krimwell...pdhal sikit jek..hasilnye..bile dah siap mak eihh..melambak lah plak topping buttercream tu kan.hailoh..esok kene buat kek lain..tok kasik decor2 gune buttercream yg dah siap sedia tu

Oklah..ni lah hasil org malas yg kengantokan di pagi hari...agak sememeh..malas aku nk betul2 balik...dah lah mak aku kejut semata2 suh aku siapkan kuih ni...giller rimas katenye nak tgk dapor dia serabut ngan kek tu...kek tu xbersalah pon..dia cume menumpang seketika..keh keh keh..pdhal mak aku nk gune oven tu wat kek lain..wakakakaka
ok lah....aku dah melantak kali ke-3. kalo nak meh jemput mai umah..wakakakaka....ade lg 4/10 lg..wakakaaka..sape cepat dia dpt.

Nota kaki: sori kat adik aku..sbb aku tibai dia punye smarties...hahahha nmpk mcm menarik jek gune tok letak kat kek tu kan...aku pon belasah jek..mlm nnt dia blk keje kompem aku kene jerkah..huhuhu. resepi nnt aku letak lah...skrg mls nk type..pjg berjela.

Saturday, May 1, 2010

Kerana Ini

Kemalasan meng "update" Belog adalah Kerana Ini
Ini
Ini
& Ini
Yang game Farmville tu...dah lame aku tak bukak, tup-tup bln lepas aku Start balik..amik ko..dah addict blk lah kn...rasa-kan lah penangan nya..keh keh keh..yang Cafeworld tu mmg tokleh tinggal dah rasenye.... tapi yg Happy Aquarium ni mmg wajib bukak hari-hari..ni lg kronik dari cafeworld...kire bende per-1 patut buat lah di pagi hari..adalah bagi ikan makan..wakakaka kang mati plak ikan belaan aku ni....bejeweled tu..xleh nak tinggal lah..sbb aku suke sangat kat ayat "One Minute..GO!"..jadik ketagih nak dengar...wakakaka. Macam-macam kan...peneng dah otak aku [ape kaitan nye..pon aku xpasti...]

ok dah...mau sambung...one minute...go!

Nota Kaki: Game lain..xlarat nk main lah...tapi ade jugak game lain yg aku layan/...yg simple..mcm world puzzle, & Traveller IQ

Tak Paham

Malam Semalam, odw balik melaka ternampak lah.....


Bulan yang sangat Cantek.
(Gambar dari Google)

Serius cantek even smlm dah masuk 16 Jamadil Awal. Xsempat lah nk snap sendiri gambar tu kan. Dah aku balik sorang2 & drive pon sendiri kan..kalo nek bas tu blh lah jugak menyempatkan diri snap 1-2keping kalo xmembute kan. Seb baik lah bulan cantik utk dipandang, kalo TAK memang aku rase berasap lah sepanjang perjalan sbb nye. Jalan JEM tahap mcm balik cuti raya jek rupernye...bo-SAN ok! Kereta jalan tersenggut2....dah lah Jem yg tidak diketahui apekah musababnye.Nak kate ADE kemalangan...non-Ado ye! tp serius lah.....Bengang lah...sbb aku mengantok thp Gaban [sbb mengantok adalah dek kerana dah berapa hari tido tak nyenyak..asik terjaga jek tgh mlm kn..pehtu terkebil2 xleh tido blk]..kekdahnye..nak balik melaka memakan masa hampir 4JAM.....wat the %$^# lah kan. Itu lah yg aku TAK PAHAM kan..ape pasal lah lalulintas di highway ke selatan kene JEM...owhhh sungguh menyakit kan...mata + otak aku...

Ok, bebalik pd bulan, orang tua2 kate...alah petua lah..aku dengar2 aje..makcik2 ni bercerita pg tadi....Bulan terang..mean 15hb bulan Islam, baik utk pindah..tym bulan penuh lah kiranya. Ape kesesuaian Bulan ngan pindah tu..serius TAK PAHAM aku dibuatnye..aku xbertanya plak kan..hehehe malas nk menyampok..sbb aku ala2 blurr pagi td..nak hantar adik aku pg keje...labour day pon kene keje..nasib badan ko lah kan.... cerita pindah ni adalah sbb Abg sepupu aku yg dok umah mak ngah aku tu..nak pindah umah ujung bulan..tp ni dah masok bulan baru...xdek gaya nk pindah pon.wakakaka..jahat plak aku...:P tu yg makcik2 tu dok gossipkan...nak pindah...khamis mlm jumaat aritu bagus lah itu lah ini lah...aku juz curik2 dengar jek...teringat plak..geng2 aku ramai jugak yg nk pindah masok umah sndr kan...mcm si sepul & yam....rezeki depa dah dpt rumah sndr kn..aku ni...entah le.....ni tgh nak strikethrough salah satu senarai dlm "To Do List" aku utk 2010 ni pon payah. Even kebanyakkan nye adalah carry forward dr last year...wakakakaka tp rase nye...dpt potong 2 sekali gus kot..tgk lah mcm mane....tengah timbang berat, darab bahagi, baling campak ni ha....kalo kurang 2 dlm senarai...nnt blh tambah another 2 kan [tambah senarai utk beli rumah...huhuhu verangan]...hik22...mcm tu..sampai bile pon tak kan abis kan. Kalo dpt potong yg satu yg paling utama tu..dah kira...MELEGAKAN kesesakan+keserabutan otak aku ni. :) feeewwwww hope berjaya...

Nota kaki: Selamat hari Pekerja kepada semua yg berstatus PEKERJA...oppsss teringat plak, Isnin ni aku cuti....:P

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...