Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2010

Tahniah Ethong & Hairi

Geng Bas Sekolah aku, kire seGENG since form 3 sampai abis sekolah lah. Bertujuh ni peserta ke-5 yg kawen, makanya, berbaki lagi 2 termasok aku, owh masih xperlu risau, kire masih ade pesaing lagi..wakakakaka. Syukur sangat2 persahabatan kami ber-7 masih berkekalan. yolah ni rakan seperjuangan susah & senang tym nk menempuh PMR97 & SPM99. Sangat terharu ngan adanya kawan-kawan susah senang ketika di asrama, mungkin skrg ni terbatas sket sbb masing2 dah bz ngan kehidupan masing2. tapi ape yg penting, raya kira JUMPE...hehehehe

alhamdulillah, majlis berjalan dengan lancar, even kawan2 nye ni mcm2 masalah & rintangan..tapi alhamdulillah semua munculkan diri..hehehe dalam sejarah lah kn..kalo 2007 dulu..ke empat2 org kawen, lyza jek jadik peserta yg keciciran kedatangan...tapi kali ni, dia dah kembali..huhuhu..serius, lepas 3tahun baru ade majlis balik utk geng2 kitaorg. alhamdulillah, hope xlame lagi ade yg seterusnya & seterusnya plak kan

tapi satu jek, ethong, sila lah, m…

Wesak Day

Selamat bercuti semua yg bakal bercuti esok. Siapa-siapa yang pulang ke kampung, berhati2 di jalanan mahupon di dalam rumah ok :). Enjoy your holiday, sbb lepas ni tgu bulan puasa baru ade cuti..hehehehe

Happy Birthday opppss belated birthday daaaa....kepada Nisrina Nabiha dan Aniq Fawwaz. Dua-dua share tarikh yg same 25 May.

Home Sweet Home

Wargh....leganya, bila bangun tido wa nampak bilik wa yg macam kapal karam. Nak rase marah pon xjadik. sbb nye budak yg ddk dlm bilik wa ni dah xdek..dah poie keje...tu lah..tym blk smlm...xsempat jume sbb sampai Melaka pon dah kol 1am, & layan borak ngan mak pon sampi kol 3am....kekdahnye....masuk tido dlm bilik pon after subuh....& terjaga pg baru lah perasan bilik wa ni dah macam rumah setinggan. huh..NVM...tgu lah bdk tu blk malam ni. Siaplah! nilah hasilnya kot 3 minggu xmenjejakkan kaki kat Umah ni.
Aku tau sbb utama dia xkemas bilik...sbb unexpected aku blk minggu ni..hahaha naseb lah...ko tgu mlm nnt..peluru berpandu dah ready nak menyemburkan ape yg ptt...
membe wa tgh kacau bilau...ajak wa balik....bkn ajak..tapi paksa wa follow dia balik sekali..
pikir balik..
kene lah ikot..lg pon...bkn aku kene buat ape2kan..juz teman dia blk melaka..hehehehe dah lah membe tgh kacau bilau..takut plak ape terjadi...bawak kete pon mcm ape tah....wa layan borak jek lah..wa nak drive dia…

Jom Redah

1998 adalah tahun terakhir aku jejak kan kaki kat Muzium Negara. Even dah keje ni aku duduk kat KL & dekat jek pon ngan Muzium negara ni, tapi hampeh lah kan aku nak jejak kan kaki.
Mase sembang2 berharga ngan Geng Sewel, tepacul lah idea utk mengadakan sesi lawatan di Muzium Negara. Plannye dari tahun lepas, tapi baru-baru ni dpt dilaksanakan aktiviti ni. Yolah, nak tgu mase semua FREE pd waktu&hari yg same, adalah amat payah kan.
Ahad lepas, after makan kenduri kat ampang [sedare sara], kami pon ber-7 [2lagi penyibuk] melenguhkan kaki membace segala macam nota-nota di dinding muzium tu. paling khusyuk membaca adalah si Mir Jan di...serius....wa malas nk membaca sgt..keh keh..
owh kalo korang pg skrg, ada pameran keranda...

Iron Man 2

Menonton citer ni di kala tengah malam [show kol 12.15am]. mmg mengundang kengantokan lah kekdahnya. 20minit awal, mmg aku terlelap. seb baik xberdengkur skalik. tapi bila part iron man dah mula beraksi mmg terjengil lah bijik mata. even xdeklah ganas sgt aksinya. but boleh lah buat mata aku xkatup kan.. & berjaya jugak lah aku khatam kan cerita ni tanpa rase boring. maybe aku pon tgh mencarik hiburan sndr kot utk melenyapkan seketika kekusutan di kepala.
kitaorg layan movie ni ber-6 [Geng sewel - aku, mira, sepul, adik, wafi & kerol].
dah 10hari berlepas. baru teringat nk buat review. layan pon kat MBO ampang. Part paling best, bila si Tony tu start mengkaji semula utk jantung dia tu [betulkah ni..belasah ja...] & yang buat aku rase xcukop, aksi lawan dia..terlalu pendek & terlalu mudah utk menumpaskan lawan nya. mmg aku ni seorang yg failed bab nk explain..keh keh keh...
nk rase best poie lah tgk sndr...wa nak layan Robin Hood plak nnt
Nota kaki: utk movie ni aku bg 3…

Happy Birthday

MR. Nik I yang dikasihi lagi dicintai. wahhh gitew.....Bukan lupe...tapi malas jek nak menaip utk dijadikan entry di dalam belog yang dah xde seri nya ha.... sori lah..tuan empunya belog ni sedang/tengah mencarik rentak hidup yang baru..wakakakaa

Ok lah...setelah 2 tahun bersama Mr. Nik, i sebagai girlpren yang sporting lg memahami telah menghadiahkan seorang kekasih baru utk Mr. Nik. Owh sungguh muliakan hati I. Sanggup bermadu...wakakaakaa tapi kalo I madu kan Mr. Nik..kompem Mr. Nik merajuk sampai hempas2 kan diri lah jawabnya...keh keh keh..mungkin Mr. Nik akan terus terabai tym tu....

tu lah pejam celik..pejam celik.... kejap jek I dah bersama Mr. Nik 2 tahun lamanya [ckp prompa prompa mcm idop bersama dah 20taun jek bunyiknye]..byk kenangan yg dirakamkan bersama...erm utk menggantikan Mr. Nik dengan kekasih baru..masih dlm perancangan...tp bukan dlm masa terdekat...sbb poket I dah bolos ye uols......serius...kalo mcm ni lah..mmg saving dlm bank tu xkn pernah ade lah jwb nye....ta…

VC vs Non VC

rase nye otak aku ni dah lah serabut ngan macam2.... ingatkan nk adekan terapi utk kekusutan ni dengan memperabihkan duit...tetapi, ape yg diperolehi adalah ke kompiusan.

Bila confuse.. duit pon selamat. tapi hati Tak Tenang....[boleh?] pdhal, sepatutnya...duit xabis..hati lah tenang kan.

Warghhhhhhhhh.......................

VC or Non VC...dah diff nye makan 400 ok! kalo ikot budget mmg...go for cheaper one lah kn. but for satisfaction, kenelah merabak kan poket & bijik mata. Dah lah aku despe-ra-do nak jugak jugak jugak & jugak kan.

Wat i can say, life is complecated. Bila kene buat keputusan. lebih baik amik exam & tgu jek keputusan..wakakakaa....

Nak beli barang pon...otak serabut.......

Dah penat bertanya ngan Mr. Google. rase nye istikharah lagi lah kot. Haih*


yola,,,yola......lupakan kisah & masalah yg lain.... layan kan masalah ni yg terang lagi bersuluh...bakal menggembirakan hati & perasaan.


Esok redah jek lah..kalo x, tunggu lah minggu depan..sila lah ganti spek …

Nasib baik Bau nye ok!

Sabtu lepas punye aktiviti

perghhh cantik dah dinding umah si Epul GOnjes

& aku plak..xdek lah kepenatan sangat sbb buat keje nye sikit..tp main Bejeweled Blitz jek lebey..wakakakaka....tp kire membantu lah jugak...even dah lame xpegang berus ngan cat tu kan

& sebagai rasuahnye...Epul GOnjes & tunangnye si Sara Shimono ke Kimono tah..asik tukar nick name jek..aku jadik xhengat plak....belanje Geng sewel makan..huk22....Nak makan Steamboat..tp Sabak penuh....Johny's pon Fullhouse...lain kali ajek..last2 kitaorg pau dia kat Uncle Lim ke ape tah name nye..ok lah..not bad & sedap lah juagk..ke sebab kitaorg dah kebulur tym tu..hehehe
Rumah pon dah bersih...& dah cantik...barang perabit pon semua dah masok...kite tgu lah bulan 11 nnt depa wat housewarming..wakakakaka xpon..kalo nk buat dulu skrg pon aci jek kan...hik22....BBQ ek? [makan jek]

Oklah...saje jek update sikit sbb dah lame benor rasenye xmengarang ayat ni....dah jadik BUNTU plak nk mengarang...ok daaaaaaaa

Takziah

Takziah aku ucapkan pada Syakira sekeluarga, di atas pemergian Suaminye kepada pencipta nya.
Aku baru jek dpt tahu & terus menggeletar tak tau nk reaksi mcm mane. Baru sangat rase nye aku berborak ngan dia, bercerita pasal kehidupan dia dan suaminya yg PJJ [perkahwinan Jarak jauh] even xdek lah jauh sgt. antara sabak bernam [ye kot..aku lupa..tp area situ lah] & seremban. tp itu lah hakikatnya. Tuhan lebih mengetahui ape yg dia kehendaki.
Al-Fatihah ditujukan pd Arwah suami Syakira yg bernama Mohd, Syafiq.
mAsih terngiang2 lg mase dia bercerita pasal dia dah bertemu lelaki yg bakal menjadi Imam dia. tapi tu lah..kebahagian yg dia kecapi mungkin sekejap tapi aku rase amat bermakna pada nya. Semoga beliau tabah menghadapi dugaan ini & semoga ditetapkan iman. & blh tgk ke Facebook beliau di sini,
Begitu hebat dugaan ini. Aku yg baru kene uji sket pon dah tertanggung..xdapat bayang kan kalo 'aku di duga sebegini plak nnt. tak pe...ape yg berlaku semuanya Qada' &…

Cita-cita

Cita-cita aku ape ek?
owh kalo bercerita pasal cita-cita kene lah flash back ke zaman kanak2 ribena kan...skrg ni cita-cita dah ke laut lah.hukk...
bak kate didi, cita-cita kita akan di coret kan ke dalam kad biru pelajar pd setiap tahun. aku tak paham lah kenapa, tiap-tiap tahun kene isi..hehehe yolah, kan senang sekali jek isi mase darjah satu, aku blh fokus pd cita-cita ku yg satu.dek kerana setiap taun kene isi, makanya, aku mulalah jadik tidak tetap pendirian..keh keh keh.
seingat aku lah, sbb aku nye kad biru tah ke mana tah. dulu mmg simpan maybe dah terbuang sekali masa kemas rumah besar-besaran tym kenduri kawen adik aku 2taun lepas kn. aku rase aku penah tulis, yg cita-cita aku nak jadik cikgu tadika. mungkin pada ketika itu, aku baru jek abis sekolah tadika yg memorinya sangat indah dan kebetulan aku merupakan anak kesayangan cikgu aisyah [aku xtipo ok, kalo korang jumpe dia skrg & sebut name aku kompem dia akan tersenyum..hehehe dulu tym kecik2 aku kaki bodek..maybe celot…

Kena Juga

Barang dah beli, Nak tak nak kena Juga lah buat kan. sepatutnya petang td ada small gath between aku & da gang & one of our senior kat sekolah dulu. erm senior tu se Dorm ngan aku, khatul, lyza & ethong mase form 3. dia yg beria nak jumap adik2 dia yg giller malatop ni kan...tup tup jumaat lepas...cancel plak..sbb ramai plak ade hal weekend ni. Ni yg aku xpaham, dah mule2 kate OK, tp last minute kate ade hal..mcm mane korang plan sebenarnye ek?
Aku xdek lah kesah sgt pon, tp ni lah....bkn sekali..tp dah selalu sgt jadik mcm ni....haih* sbb tu aku malas nk beria....
dalam xberia...aku plan lah jugak nk wat cheesecake kn..wakakaaka pdhal aku nk bg kat lyza, sbb selalu sgt aku jek melantak cheesecake yg dia buatkan..keh keh keh....
tup tup, xjadik jumpe...makanya, aku kene jugak lah buat...sape lg nak buatkan..gigih lah aku buat mlm smlm & sambung decor2 pg td....kang xbuat mak aku bising..penat dia pg beli barang kan..wakakakakaa layan kan aje
Resepi asal, adalah Blueberry …

Kerana Ini

Kemalasan meng "update" Belog adalah Kerana Ini
Ini Ini & Ini Yang game Farmville tu...dah lame aku tak bukak, tup-tup bln lepas aku Start balik..amik ko..dah addict blk lah kn...rasa-kan lah penangan nya..keh keh keh..yang Cafeworld tu mmg tokleh tinggal dah rasenye.... tapi yg Happy Aquarium ni mmg wajib bukak hari-hari..ni lg kronik dari cafeworld...kire bende per-1 patut buat lah di pagi hari..adalah bagi ikan makan..wakakaka kang mati plak ikan belaan aku ni....bejeweled tu..xleh nak tinggal lah..sbb aku suke sangat kat ayat "One Minute..GO!"..jadik ketagih nak dengar...wakakaka. Macam-macam kan...peneng dah otak aku [ape kaitan nye..pon aku xpasti...]
ok dah...mau sambung...one minute...go!
Nota Kaki: Game lain..xlarat nk main lah...tapi ade jugak game lain yg aku layan/...yg simple..mcm world puzzle, & Traveller IQ

Tak Paham

Malam Semalam, odw balik melaka ternampak lah.....

Bulan yang sangat Cantek. (Gambar dari Google)
Serius cantek even smlm dah masuk 16 Jamadil Awal. Xsempat lah nk snap sendiri gambar tu kan. Dah aku balik sorang2 & drive pon sendiri kan..kalo nek bas tu blh lah jugak menyempatkan diri snap 1-2keping kalo xmembute kan. Seb baik lah bulan cantik utk dipandang, kalo TAK memang aku rase berasap lah sepanjang perjalan sbb nye. Jalan JEM tahap mcm balik cuti raya jek rupernye...bo-SAN ok! Kereta jalan tersenggut2....dah lah Jem yg tidak diketahui apekah musababnye.Nak kate ADE kemalangan...non-Ado ye! tp serius lah.....Bengang lah...sbb aku mengantok thp Gaban [sbb mengantok adalah dek kerana dah berapa hari tido tak nyenyak..asik terjaga jek tgh mlm kn..pehtu terkebil2 xleh tido blk]..kekdahnye..nak balik melaka memakan masa hampir 4JAM.....wat the %$^# lah kan. Itu lah yg aku TAK PAHAM kan..ape pasal lah lalulintas di highway ke selatan kene JEM...owhhh sungguh menyakit kan...mata + ota…