Wednesday, October 14, 2009

Radio Vs MP3

kalo diberi pilihan...ape yg akan korang pilih?

Aku pilih......"RADIO"

sebab nye... radio nih mcm2 ade..hehehee leh gelak..leh serius..leh hilang kawalan..rase meluat...rase benci marah..semua lah..garam kunyit lada hitam..semua rase leh rase..leh mcm2 lah kan kalo ngan Radio..tapi..kalo MP3 bagi aku..agak membuhsankan sbb yg same jek...cume ko akan di dendangkan dengan lagu..cume either mengantok or layannnnnnn

sebenarnye nak tanye... prefer tgk TV kat umah or bersesak2 kat wayang.... aku rpefer tgk TV kat umah...sbb koman2 nk terkucil leh tahan..tgu IKLAN kan...kan..xpon if layan DVD leh lah jugak tekan button "Pause" tu..hehehe tapi kalo kat wayang...erm thn ajolah sampai abis..kalo xmo termiss mane2 part kan..ahaks...

tapi aku tau....ade org suke tgk kat wayang..kunun2 romantika di tampi gitew...ape jua kate korang...jom lah layan Papadom..hahhhhaaaa

Nota kaki: kesian lah kat aku..asik dgr org kate best jek...nak jugak rase kebestan papadom tu...haiyaaaaaaaaaaaa

Teringin Makan Nasi Beriani Ngan Papadom

Morning kengkawan semua, [cewahhhh macam ramai jek kengkawan yg skodeng kat sini]

Opppss silap, dimulakan dengan Bismillah...perut i dah nyanyi lagu "New Devide" sbb terkesan secare langsung dr corong telinge aku yg tgh layan lagu nih....tp seyes...guwe nye pewut xbagi kerjasama pagi nih..*haih*

baru kol 9.15am, dah pkr nak makan nasik beriani ngan papadom vagai! alahai napsu...ok smlm aku hanya makan nasik goreng bodoh [mcm penah dengar..ok ok...ayat bdk kecik yg bersize besar kat department aku suatu ketika dulu]...ianya diberi nasik goreng bodoh kerana...tiada ape2 dlm nasik goreng tu kecuali nasik & perencah nasik..tiada sayur mau pon daging segalanye...tp nasik goreng aku bijak sket sbb ade ayam goreng even aku xjumpe sayur kan [ni kes terlupa nk beli even aku trn beli bawang tp terlupe yg tiada sayur yee dlm freezer tu...lu pikir wa rajin ke nak turun utk kali ke-2?..hehehe..trn wat kali per-1 tu pon aku pkr 20kali..heheheni kan turun tok kali ke-2..kem salam lahhhhh] ok..ok...selain ayam goreng..aku goreng kentang jugak..saje wat lawan..xdek lah nampak bodoh sangat kan...ahahaha..maka tu lah menu aku tok berbuka puasa malam semalam..ahaks.... [naseb xkena makan mee lagi..tp mee ikhsan dr Mira tu maseh ade byk lagi..hahahahaa]

tapi arini..mcm nak makan nasik beriani ngan papadom..tgk lah usaha aku..ape yang dpt kan mlm ni..either nasik jek ke..ke beriani tu jek yg dpt aku genggam or hanya papadom jek yg dpt ku telan....hahahahaa

aku bersemangat nk wat keje tp...ID aku plak depa gune tok testing semalam...erm grup utk coding xdek plak..makanya..xleh nk berkarya depan font berkaler hijau merah tu kan...tu yang dok merambu kat sini dulu....

rajin plak korang bace ek....tapi jangan risau..ni bukan entry yg panjang aku rase [sila doa..jari aku lenguh dengan kadar segera..hehehe]... owh lupe aku bersemangat sbb arini aku xperlu rase utk mendptkan belas kasihan dr boss utk memberi kebenaran aku tidor seketika supaya aku blh rase gembira...sbb aku dah gembira kerana semalam..seawal jam 8pm aku dah selamat belayar ke negeri China..dengan melawati tembok besar china tu ngan pegi bershopping sakan di ape tah name tpt nye..Ghuangzhoa ke ape tah..begitu lah...& kemudiannye lari ke Padang utk melihat kesengsaraan & membantu ape yg patot dlm tidor tu...hehehe & kemudian aku ke Manila plak..melihat kasut2 Imelda Marcos yg terselamat..byk uolss..seb baek i xberniat jahat ketika tidor tu..hehehee tetapi xsempat balik ke malaysia semula aku dah terjaga...tok menunaikan fardhu wajib yg aku xbuat lg sebelom tido..aiyak.... baru kol 4.09am..dah terjaga [pdn lah dah ckop 8jam tido kan..hehehe]..nak xnak kene lah pakse mate yg kelat tu bukak jugak kan..& lepas tu..sampai kol 5am..xleh nk tido..kol 5am jam dah berbunyik..xsempat nk verangan dah..td asik dok betol kn posisi yg terbaek tok melelapkan mate...tp non dpt ye....letih r...dah kene bgn..tp xdek mood nk makan..aku melantak air jek....lepas dpt air..teros lah sambung tido blk...smpai bunyik alarm seterusnya...cettt senang plak tido kn....rupernye2..aku .kehausan..xmemahami diri sndr tol lah aku nih...*haih*

dah lah cukop lah tu rapuan aku...asalnya nk cerita teringin nasik beriani ngan papadom jek kan

ha layan gambar ihsan dr mr.google, haih manelah aku nk carik beriani kat kerinchi tu...grrrrrrr

Nota kaki: semalam ptg dok SMS ngan kawan aku... dia dok kate kat aku "Orang lelaki kene ade ilmu" cakap kat aku..mcm lah aku ni lelaki mcm dia..tah ape2 tah..ke dia nk ingat kan diri dia..tp xtau nk luahkan kat sape..aku jugak lah tong sampah nye...iyolah tu..layankan ajo!..tp ngan ayat dia tu..aku terpakse berpikir jugak....haih*...apsal kene pikir?..aku pkir senang jek..lelaki kene bijak! hahahahaa

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...