Monday, December 7, 2009

Puan Mona - Geng Bas Sekolah

Ok tym bergamba ngan kakak2 senior mase kat Dungun. Geng2 serumah mase kat Pantai 16 tu lah...heheheh...Mona sebilik ngan senior2...makanya...ngan kami2 skali terbabit sekali melepak bilik mereka...

sebilik ngan mona ade Ibu, Kak Jimon & kak Ira [antara yg dtg mase majlis]...kak syera...xmuncul plak..maybe MIA kot..bak kate kak jimon...kak jimon ni plak..bertemu jodoh ngan pakcik si mona...hehehe

tapi mereka semua..maintain mcm dulu jugak..xberubah pon....dr segi size & perangai..same jek...

tapi paling best...ayat dari Ibu...
wah...sehat2 lah anak2 Ibu...
mau xnye...nk compare gamba yg kak ira post dlm fesbuk tu kan....hehehee
gelak aje lah yeeee

dr kiri : Anak Ibu, ibu, ryern, aku, nurul, kak ira, farah, kak jimon
yg berdiri depan nurul..anak kak jimon, & yg depan fara anak ibu...
kak ira maintain sorang sbb suami nye outstation & anak dia..kat kampung..bahagia betull cam org bujang...hehehehe



Nota kaki: wanie kate nk dtg...tp xmuncul jugak..ke dia join kak syera? hehehe

Syakirah & Syafiq

Suppose entry ni aku post mase sabtu lepas...tp...tulah..internet sengut kat umah aku tu..ke blogspot yg prob sbb xleh nk post & xleh save...last2 aku terpakse copy entry ni masuk dlm notepad...hahaha..lawak plak

------------------------------------------------------------

Syakirah geng since form 2 aku..hehehee dah pon selamat menjadik isteri kepada si syafiq [budget cam aku kenal plak...pdhal...tadi lah first tym aku tgk dia..hik22]

to Syakirah & Syafiq...SELAMAT PENGANTIN BARU dan aku doakan kalian semoga berbahagia selamanya & dirahmati yang Esa sentiasa.

boleh x, aku sesat dalam melaka td? hahahhaa area batu berendam...last2 patah balik ke bukit beruang..cessss nak xnak aku gune Garmin jugak...cetttt seb bek Garmin tu skema kan..dia tunjuk jalan yg lurus...ekceli aku biasa pg umah dia dulu kala..ayah aku yg anto ..pehtu bile dia tumpang aku blk mlk dr KL dulu kala...lepas tol ayer keroh teros masuk exit batu berendam kan...skali ni pg sendirik...ha amik ko....sesat lah plak...hehehe lawak pon ade...gelak sensorang2 lah sbb sesat dalam melaka...jarang sekali berlaku kan..ahaks....xpe pengajaran..sbb aku terkompius...dulu mane ade traffic light simpang depan tu..skrg dah ade...mau aku xkompius..keh keh keh....last2 kene say thanx kat Garmin..keh keh keh.....lawak sabtu plak arini...dahlah aku dah lmbt..ko bayang kan...kol 1.30pm baru nk kuar umah g Jusco carik hadiah..hahahaha harus sejam kat situ kan..pehtu kol 2.30pm baru terhegeh2 nk carik ngan sesat barat tu..kol 3pm jugak lah aku smpai.aku dok pkr...abis lah makanan org dah kemas [sbb aku dah kebulur giller nih] sampai jek org tgh kompang lagik..ehhhhh xkan baru nk berarak kan...sekali mmg kompang tu sepanjang majlis ...amik ko..hehehehe xke berdengung tangan org yg dok pukul kompang tu...wa salut lah beb...hehehee dah sensorang kan...pusing kiri kanan/..mak eihh xdek yg dikenali..cuak sat aku...seb bek nmpk adik2 dia..hehehe oklah..jumpe pengantin...salam seposen dua..aku teros ke khemah selongkar ape yg ade...fouuhh...seb bek ade makanan lagi..nak ddk..tetibe ade org panggil aku..hahaha terasa glemmer sekejap..sekali..menseh..jiran depan umah aku rupernye...ahaks...nk pg td nk roger dia tp serba salah...sbb aku xbeli hadiah kan..kang dia terlewat plak kan..keh keh keh....ruper2 nye dia pon baru sampai..sekapal lah kami arini....sekapal geng lambat..org len dah blk..tu yg aku toleh kiri kanan dah xnmpk org2 yg dikenali kan..ahahahhaa....last2 lepak ngan moon jek....seb bek ade geng kan....haih....lepas makan..jumpe pengantin..amik2 gamba 40 sen 50sen..lepas tu kitaorg gerak balik..sejam jugak lah dok umah dia kan.....& balik,,.akuteros blk umah sbb nk cpt nk suh ayah aku anto g basuh kete...wa dah xsanggup tgk...ni dah tahap...kerbau berkubang dlm sawah dah rupernye.....dah lah either mlm ni or subuh esok nk gerak blk KL kan..huh!

ok.....to the pengantin...enjoy ur honeymoon :-D..hope masin mulut pengantin....after diz..turn aku plak [tp kan kyra...ikot logik mmg aku jek yg tgl kan...si moon tu toksah lah dikire. sbb tarikh dah ditetapkan pon...makanya xyah nk kire after diz ke,.next ke...mmg aku nye majlis jek lah kene tgu..hehehe cume satu jek..tolong lah...tolonglah wat solat hajat (cess suruh org buat..sndr nak buat... malas kan) ramai2 kat kg ko..mntk jodoh aku diturun kan ke riba secepat mungkin...hahaha wa dah stress nk tepis soalan org lah..ko dah selamat skrg ni...mmg xaci]...2la org kate kalo jodoh nk sampai..xyah tgu 2-3taun kn...cam ko..kejap jek kan..menjadik jek..hehehheee

membe aku yg dr form 2 tu [kire yg sedorm, maz, i-saah, nazizah, ed, ijan, zun, as, kyra, batman & aku] - ikot list ni...mmg tgl aku jek blom tukar status...hehehehee

erm ape lagi..dah xdek ape dah..malam ni wa ade shot..majlis nikah adik kawan wa kat bukit pegoh..ni mmg kompem suh ayah aku anto..kalo idak sesat tok kali ke-2..sbb jln dia dah berubah ngan taman perumahan vagai..mau aku nanges dlm kete kang..dah lah mlm kan..ahaks.....chow....ss


Puan Mona - Sekitar Majlis

Mona geng aku mase Diploma kat Dungun. serumah mase kat pantai... a day before majlis dia..aku kat kampung sbb ade kenduri membe sekolah menengah aku..si syakirah...pity me...sbb aku dah wat entry utk syakirah mase kat umah..blh plak....xleh send & xleh save....malas nk type..nnt tgu rajin plak k...ehehehe & malam tu aku shot majlis nikah adik kepada membe sekolah menengah aku jugak...makanya..aku blk KL...selepas subuh...6.30am camtu baru gerak sbb mak aku & my mak ngah wat kenduri sket pagi tu..lepas subuh,...nk xnak tgu sat lah kan..lepas tu..ape lg pecut lah kan..hehehe

eh eh silap..ni pasal mona...bkn pasal aku! melalut plak...dia dah booked date kawen dia ngan membe2 semua sejak last year....lame kan? hahahaaha mase dia bertunang...tetap tarikh teros roger membe...makanya...aku mmg patut wajib memFREE kan diri lah utk date 6 disember 2009...hehehe tu yg majlis kengkawan laen [sbb byk sgt yg wat jamuan makan nasik minyak mase nih] aku terpakse kirimkan doa sajok...hehehehe

hehehe aku tau ni..gamba tym bertunang...hehehehee...bertema kan merah putih.....mmg minah ni giller merah putih..utk nurul..xpe lah nurul...carik lah kaler len utk majlis ko nnt ek...jgn nk gaduh2 plak....xpon buat jek same...ko xkesah kan kalo same? mona pon xkesah kan kalo ko tiru idea dia kan...hehehehe
the pelamin....
[aku suke idea ni]
kak peace sila meleleh tgk gamba kami posing kat pelamin ok!


overall majlis....
selaku assist. even mgr [bak kate nurul sbb aku juz assist dia jek]
mmg byk bende yg wat kitaorg rase xpuas ati....
lagi kesian kat family pengantin
ok aku komen satu2 lah

1) the foods - mmg sedap...xdinafikan tetapi sampai lambat...servis yg amat lah....kalo aku komplem byk..nnt takut tutup periuk nasik comp catering tu plak kan...ok lambat sejam setengah ok!
2) minom pagi..iaitu ait teh & kuih muih..sampai lg lambat dr lauk pauk..apekah?????huh mane lah family pengantin xberasap kan..org dah ramai dtg....meja xsiap setup....makanan lom sampai..haih*
3) byk sgt kekurangan....tp biasalah mane ade majlis yg perfect kan ngan pisau potong kek pon xdisediakan
4) dah lah kerusi pengantin utk makan beradab xdek..mmg xberadap lah kan org yg terbabit sbb mencacatkan majlis org secare sengaja...
5) senduk nasik pon xdek...dah lah tpt basuh tangan tu xdek penutup..xke cacat meja tuh...haih ngan alas meja yg ala2 singkat & kepam [nmpk sgt xbsauh lagik]...mcm2 lah
6) nak citer pjg berjela mcm report yg nurul buat....apelah jadik arini..family pengantin nk mengadap org terbabit..haih*

ok...ni lah katering yg terbabit....tengok bebetul ok...mmg glemmer

kitaorg tau tgh musim org kawen...& maybe pihak terbabit kene handle dr beberapa buah majlis kan...tapi...kenapa sanggup amik kan...kalo dah full...sedangkan kawan aku booking since feb 2009 ok! bukannye last minute
maybe ade majlis org2 ternama yg dia handle pd hari yg same...tp customer xkire vip ke..org biasa ke..bayar pd harga yg di paparkan kan kan kan..same jek kan....bayar jugak kan?
dah lah amik pakej paling mahal aku rase....haih*..terbeliak jugak bijik mate aku tgk invoice nye kan..haih*
makanan superb..tp servis hampehhhh!!!!!

Nota kaki: marilah kite masak sendiri jek...[hahahahaa kawen kat kg jek lah kalo mcm tu kan]

Puan Monaliza

:)

Sila senyum yeaaa Puan Mona...finally, selamat sudah ko bergelar Puan di sebuah majlis yg sederhana dengan jayanya tetapi meriah..di masjid yg menjadik saksi [bak kate fizi kat farah] abg botak melafaz akad dengan sekali lafaz saje...hehehehee :) to both of you..selamat menjadik weekend suami isteri....sungguh menacabar tu kan..keh keh keh kalo idak.salah sorang kene mengalah ok! :P & diingatkan..jgn gado2....


Selamat pengantin Baru
Mona & Dafi


Posing dulu B4 Cik Mona bertukar Status menjadi Isteri & menjadi Puan Mona


heheeh seb bek Suami si ryern ade tok di buli....jgn ckp laki si ryern jek..laki di farah si E Fizi pon menjadik mangse keadaan kami...

Nak harap kan photographer si Mona..jgn le harap...tah mane lesap tah....
seb bek aku gigih usung Mr.Nik aku tu

here some gamba gediks dari kami

#1
#2
#3
#4
#5
#6

Nota kaki: kengkawan ku sekalian..korang save jek lah dr sini ek...

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...