Skip to main content

Posts

Showing posts from August 24, 2009

Jom makan

Layankan ajo..kasik meleleh di bulan posa







--------------------------------
4.05pm waktu di CP Tower

arini terajin plak kan..byk plak entry ala2 sesi balas dendam..gamba dah upload kn..hik33...ok citer 2 hari berpuasa di KL..mcm lah selama ni xpenah...puasa kat KL..pejam celik..pejam celik..ni puasa ke - 5 aku kat KL sebagai warga kota...aku xlari dr mslh memilik bazaar ramadhan..pilih ke? hakikatnya..bazaar kerinchi tu jek lah yg aku hadap dr dulu hingga kini...aku ni xdek mslh nk ape..aku blh belasah..sbb aku bkn jenis layan kn sgt tekak aku nih...tp kalo dah 5kali berturut2 bazaar yg same pehtu juadah yg same jek lebih kurang ngan pasor mlm tetiap minggu yg sebanyak 2kali seminggu...tekak aku dah mule meronta utk pandai memilih bulu..opss raselah!

utk 1st day berbuka...sahur aku hny berkemampuan [pdhal..malas yg amat] masak nasik goreng dr perencah adabi...hahahaaa di serikan ngan rase telor dadar marbeles [dah rase telor tu same jek kn..nk marbeles apenye lagik kn] hehehe

& berbuka …

Ilham Shah Adeef

Tujuan utama aku ke Muor mase Jumaat tu nk melawat si budak kenit ni lah ha...si Adeef...mase aku smpai..abg nya si Qimie sempat salam & say bye bye jek kat aku...xheran pon..sbb dia lagi heran nak merempit ngan mak su dia....punye lah beria nk salam aku cepat2 kan...bye bye untie yun....cett! xpe...smpai lah nk maghrib aku tgu..xblk2 bdk tu...tp xpe...layan kn adeef jek..xdeklah nk melayan bdk jeles plak nnt!




to abg sham & kak zila..tahniah...lepas ni teroskan misi baby boy lg ok! sbb nnt time kenduri dpt byk berkat...sbb kate mama nya...adik beradik mamanya kn semua perempuan...ade abg sorang pon..mmg dok asrama..pehtu belajar obersee...xpenah g kenduri kat jkg..xdek org nk bwk blk berkat..sekali dpt anak berderet lelaki..nnt leh dpt berkat byk2..& leh wat team futsal ye papanya...hehehe :)

aku tny kat kakak busuk..lame x nk pkr utk dptkan name anak? dia kate..xdek lame mane sbb dlm list kn byk..hahaha almaklumlah bercinta 11taun.....lawak sungguh lah kakak ku itu..tp laya…

Ikan Bakar

Terima kasih bebanyak kepada Teacher Lyza sbb memvolunteerkan diri utk membelanja aku kat sini..hik33 kunun2 sempena celebrate besdae kami [Lyza ujuong bln July kan] tp Lyza bayor sorang2..hahahaa....mmg melayan tetamu dgn baik teacher kite nims...:P..terima kasih daun keladi nnt aku dtg lagi..hehehe & belanje lagi k!:)

Tempat Ikan Bakar yg paling glamer kat Muor nih...
"Sabak Awor"


kedai yg kami serang

antara yg menjadi pilihan


& ini lah hasilnya


Tukang belanja
Terima kasih teacher Lyza



Makan ber2 jek...giller kebulurkan..seb bek aku xmakan tgh..kalo idak...mmg xlarat nk layan...ni pon ikan pari..xdapat diabiskan

kesemua ni..melibat kan kos hanya RM52 sajok..termasuk ngan air skali...blh lah utk ikan siakap, sotong, ikan pari ngan udang [Lyza amik udang plg mahal..xleh balh ok..sekilo = RM 60 ke bape tah..mahal nk mampossss!]

Nota kaki: kalo ke Muor...korang jgn lupe lah...cube ikan bakar sabak awor ni..sebab mmg berbaloi..rase yg sedap & harga yg berpatutan
& gamba2 d…