Monday, July 13, 2009

Mimpi Indah

wah tajok nye sangat lah jiwa-jiwa gitew...tp ni mmg hakikat nya... dah kate kalo realiti xdapek...jumpe dlm MIMPI pon jadiklah..even mimpi bersama org itu amat mengerikan..tp tetap mendapat status "MIMPI INDAH"...huhuhu :) lantakkan suke aku lah kan nk letak dia dlm kategori mane kn..

ekceli-NyeR malam tadi punye tido, aku mimpikan si Aariz Zafir...nak tau sape si Aariz Zafir ni...Sila lah Skodeng sini kalo nak tau gossip pasal aku kan... Amacam puas ati ngan gossip tu? sibok jek nak tau kan...si Aariz Zafir ni lom akil baligh lg ok tok di goss gass kan ngan aku..erm citer nye bermula begini....

pada suatu petang sabtu yg damai, aku ngan kawan baik ku si Mira telah merancang utk melawat si Zafir yg comel itu di Sepang. tiada perancangan yg khusus..maka nya kami guna kan istilah gamble...hohoho mmg sangat gamble yeaa..aku yg ingat2 lupe rumah nye di mana..tapi gagahkan jua utk serang lokasi terbabit...huhuhu kire perjalana dr KL-Nilai-Sepang mmg berjalan lancar...& dr ingat2 lupe teros cam jalan nya..erm tp no rumah xdpt nk dipastikan... pehtu nak dijadikan cerita ini lebih panjang..aku dah cube call si ila dr TGH sabtu tu..tp non-ado kabar berita...tp dah kate nk gamble kn...makanya kami pon mencarik2 objek yg blh di jadikan bahan bukti ... oppss bukti kebendenye plak kan..bkn nk menjejaki bukti org kene culik ke ape...ni nak menjejaki umah makpak si Ila yg mane aku xhengat no. umah nye..hhahaha abis semua org aku call dr si nik-ejot-jue-zehan...semua aku tny hahahaha tp xdek sorang pon yg hengat..makanya..tuhan tu maha kaya & maha mengasihani..sbb dia kesian tu minyak kete terbuang ngan waktu makin berlalu..Ila pon return call aku..hahahaa istilah gamble udah idak ade yea kengkawan..tp kami yg etrsuprised..padan kn muke kami..sbb Ila & baby berada di Melaka yea adik-adik..di mana..di melaka yea..sbb umah mak mentua dia wat kenduri..tu yg dia bz sbb phone dlm bl..hambik ko....kami pon nak menghilang kan rase tersuprised tu..pulang lah ke KL kembali smbil merencana ape yg nk di buat plak...kesudahannya...carik getgorgeuos nye butik plak...tp mmg tiada yeaaa smpai weng dok jln setiap lorong di jln telawi tuh..hehehe nak menghilangkan rase pening maka kami pekene chicken chop & lamb chop di Mahbub bangsar....huhuhu makanya..perasaan tersuprised dpt dihilangkan dengan nikmat makanan...hahaha aku dah kenyang ok..tp napsu xleh dibendung...mau tak nye aku kenyang..sbb kol 11am..aku belasah mee goreng kat NZ curry house belakang pavi tu..pehtu TGh tu DD bwk aku ke Wong Solo [yeaayyy makan ayam penyet yg best!] & ptg tu aku balun chicken chop,..tp aku xbisa mengahiskan makanan tersebut..warghhhhh!!! satu pembaziran di situ yeaaaa...

di sebabkan xdapat berjumpe ngan si Zafir...aku nye otak terkenang2 kot..maka nya malam smlm aku bermimpikan si Zafir berpandukan gamba dia di blog mummy nye..huhuhu..yg menerujakan aku..si zafir di dlm mimpi aku itu baru berusia 3bulan..tp sudah reti berjalan & gigi semua dah penuh...& dlm mimpi itu juga..aku asik mengulang tny mummy dia..yg Zafir ni 3taun ke 3bulan..sbb dah reti bercakap juga...hahaha tp mummy dia tetap berkata 3bulan..aku plak muskil..even dlm mimpi itu aku hny menjadikan manusia yg kompius tp aku tetap declare mimpi itu sebagai MIMPI TERINDAH....hahaha sbb nye..xdapat jumpe sabtu aritu..dpt jumpe dlm mimpi pon jadik lah..makanya tanpa sengaja Zafir telah menjadik tajuk perbualan di Entry aku pada hari Isnin yg KELAT ni [weh ari mane leh kelat..tp mate aku kelat..kire combine kn hari isnin + mata kelat = isnin yg kelat] hohoho :P

Nota kaki: sesiapa yg ingin masuk dlm MIMPI aku ..si-la-lah isi borang yg terdapat di kaunter pertanyaan berhampiran...wakakakaa aku dah ala2 Zombie yg hendak terbang melayang...aku dah mule merepek..ehh nak makan kerepek..ehh xbley..ehh kenapa? pkr sndr lah ek...malas dahhh menaip..

-Aku berenti di sini yeeeee..nnt sambung citer laen plak-Adios**

Basi sudah~~~

O-o-O-o-O-o-O-O-o-O-o-O-o-O-O-o-O

another citer yg dah basi hu-hu-hu

I'm a bit Ma-las nak hupdate...actually ma-las nk karang citer pasal kawen mawen ni..non-ado idea plak...merapu tu aku suka lah..citer fakta ni..agak lembap plak otak aku berputar skrg nih...

Diz time turn si Bad plak...selamat dah menukar status dr Bujang kepada suami orang..huhuhu dah lah kene pg sorang-sorang..huh sangap...sbb Yam xdpt blk kg..layan kan ajo...OK nak tau kul bape aku smpai kat kenduri dia? hehehee 3pm ok...hahhaa seb bek lauk pauk ade lg..hehehe ayah siap sound kol bape dah ni baru nk g kenduri kawen? hehehe maybe ayah ku muskil & ingatkan aku tipo...tp aku ade agenda aku sndr kenapa & mengapa kan..hehehe

ok...semua disebabkan ini majlis sambut menatu..maka nya..kalo dtg awal lom tentu aku dpt jumpe pengantin kan..depa berarak kol 2pm...huh...pehtu kompem sibok makan beradap lah...posing2 lah kan..camne aku nk cilok tok jumpe pengantin...maka nya...aku decide kol 3pm lah aku g umah dia..almaklom lah umah dia hny sekangkang kera jek dr umah aku..kire sblh2 kg jek..huhu :) smpai jek...mmg kenduri masih berjalan...tgh potong pulut kuning & pengantin tgh distribute kepada kaum keluarganya,,,,& dpt lah aku bersalam2an...opss ade lah ayat poyo selenge aku kan..bengong dah name pon laen..lagi mo tny org laen..ahaks...lepas cakap 20-30 patah ngan pengantin aku pon dok makan..hehehe & lepas tu teros blah...

si Bad ni camne aku kenal ek..if aku xsekolah sharodz..& aku sekolah seri kota..kompem aku dah kenal since form 1 lah sbb nye aku sekelas ngan dia..tp aku xpg pon reg kat situ...&ayah aku yg uruskan semua pertukaran..maka perkenalan aku ngan dia tertangguh selama 5 taun..hehehe kire mase kat UiTM lah baru aku kenal..bkn kat dungun sbb nye dia UiTM shah alam..aku kat dungun...ade lah 1 program perkhemahan budak KRS ex-sekolah aku...di kelolakan oleh si Ethong... 7 Ethong plak ajak aku & Yam turut serta pehtu dia plak ajak geng2 BF dia di mana Bad termasok skali...maka nya kat situ lah 1st time aku jumpe si mamat nih...pdhal 1 melaka...tp pjg plak perjalanan perjumpaan kami..hahahaa pape pon ni bukan salah silah percintaan aku ngan dia..sbb aku kan dia hanya kawan dr dulu-kini-& selamanya...owh ok...aku jadik rapat ngan dia sbb dulu time semester break..dia kompem keje kat kedai kraftangan kat MP tu..maka nya..dia lah geng aku mengukur bangunann MP tu..heheh kire geng lepak aku lah....& bile masing2 dah keje...jarang lah jumpe & xdek lah aktiviti ukur bangunan MP tu lagi..hehehe

& skrg dia keje kat Jeddah..tercapai gak impian dia..& dia pon nak hangkut skali Wife dia ni ke sana....kire dia blk ni purposely tok kawen lah kan..hehehe..pape pon...SELAMAT PENGANTIN BARU to Bad & Izzatul..SEMOGA BERKEKALAN KE AKHIR HAYAT & dikurniakan cahaya mata yg soleh & solehah....Nota kaki: Dah terbang balik Jeddah lah kot....dia telah membuktikan pada aku..di mana ade kemahuan..di situ ada jalan.ape yang penting..USAHA!..[bkn kerjasama ok!]

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...