Skip to main content

Posts

Showing posts from September 4, 2008

Realiti vs Fantasi

[Updated on 5 Sept 2008]
Sambil-sambil try & error coding sengut aku nih..tetibe nk type sumthing tok blogs aku nih..pdhal pagi tadi dah mengarang cerita pasal jiran tetangga aku kn..hehehe aku terpikir pasal topic ni sbb sambil wat coding ni..otak aku telah bersimpang ke lain lak..memikirkan bout my future.. bkn ape pon.. pasal ape yg aku nk in future aku... tp in relaity, aku masih mcm ni..kunun-kununnyer aku xmo dah keje as programmer ngok ngek ni..hehehe sbb terlebey pening ngan masalah coding ni kot! [pdhal dulu beria nk jadik programmer kn!..2 dulu lah..dah merasa kan..so, baru ku tau..mmg sakit kepala + sakit ati + sakit mata + sakit hidung + sakit jari-jemari + dan ygs ewaktu dengannya]
Melihatkan gamba makcik ni, aku rase bersyukur sbb diberi sedikit ilmu utk digunakan bagi mendapat sedikit rezeki utk sesuap nasik bagi menampung kehidupan seharian~~~tu lah bile tgk org laen..mmg ade yg lagi teruk + daif dr kite sndrik kan..so, bersyukur ajelah dengan ape yg ada..mungkin 2…

Alkisahnya D'kerinchi

Macam-macam ragam lah bebudak umah aku puasa kali ni..[pdhal mmg tetiap taun ade jek ragam nye] tp serius kali ni serius lawaksssss.....baru ari ke-4 puase..dah mcm2 perkara berlaku...kalo anda stress ngan keje..meh layan cerita bangang aku nih! Situasi 1: Anda pening ngan report yg xsudah-sudah sehingga ke hari ini..xpon anda susah hati nk isi ape dlm work plan/work progress korang yg mane boss nk tgk every week..hehehee
Situasi 2: Anda sangap nk memikirkan coding yg tah pape..[mcm lah coding 2 leh set kan otak manusia lak...]..aku mencik coding yg xbagi kerjasama ngan aku!


Sekiranya, anda xberada pd kedua-dua situasi ni, better teruskan keje korang..kang ade boss kome kate kome makan gaji buto lak...
1st story:

aku nk citer pasal xterpikir pon dek pikiran aku..perkara mcm ni maseh berlaku + berlaku lak disekeliling aku..hehehhee kisahnya bermula begini...2 mlm lepas, bdk umah aku yg dah nk layan mata, tetibe jantung berdegup kencang sbb terdengar suare sayup-sayup dr luar seperti org me…