Monday, July 30, 2012

Salam ramadhan

Alhamdulillah dah masuk hari ke-10 umat islam di malaysia berpuasa. Sekejap je masa berlalu meninggalkan kita. Lusa ogos akan menggantikan julai. Aku berharap masa tu diperlahankan utk aku lbh mengayati bulan yg memang dinantikan semua umat islam ini. Rasa macam sekelipan je dah 10hari....nampal sangat bz ngan hal duniawi kan...hope masih ada sisa utk aku merasai dan menjiwai nikmatnya ramadhan kalini.

Dan dgn rendah diri aku mengucapkan selamat menghayati, merebut nikmat bulan ramadhan ini dan sama2lah kita mempertingatkn ibadah kita. Amin

Semalam berkesempatan iftar bersama GGO. Ni kan acara waJib..ehehreeee









Monday, July 16, 2012

Cepat order sementara stok masih ada


Ok sesiapa yg nk order bekas ni bole roger aku di 012 - 6225593 or yam di 013- 2513280. Ni edisi khas utk raya dan stok adalah terhad. or emailkan ke blur.4.2nd@gmail.com

Harga utk 1set (3biji) = rm 99.90.

Nak cantik utk kegunaan hari raya, boleh order 2set (6biji). Utk promosi raya ni. Kos pos adalah percuma utk set ni.

Cepat...cepat. ..cepat order sekarang.

Monday, July 9, 2012

Dating dgn sarawakian

Thanx azzah belanja i berbuka




Patutnya tuan rumah yg belanja kn. Xpe next time i belanja pulak ye

Taiping sekali lg



Dan minggu ni ke taiping kg utk seminggu demi kerha pulak

30 Jun 2012

Jawatankuasa bertindak ATAT serang bandar Taiping untuk memeriahkn majlis ADO teluk intan.

Bukti2 kehadiran jawatankuasa bertindak. Hehe



Abis mentekedarah di majlis kami semua ke kuala sepetang utk melihat tapak projek menternak lemak di kedai mak jah me udang.hehe

Alang2 sampai kena tinggalkn kesan tapak kaki. Betul kn?



Aku dan didi stay kt apartnent suria bkt merah.yg lelaki stay kt umah sabri

Dan pg ahad kitaorg naik bukit larut..huhuhu cerita detail kendian yek


7 amalan Nabi Muhammad S.A.W

Tazkirah minggu los

1 - mulakan hari dengan melangkah ke masjid
2 - mulakan dgn melihat dan membaca ayat suci al- quran sblm melihat dunia
3 - menjaga solat dhuha. Yg dinamakn kunci rezeki
4 - bersedekah setiap hari
5 - solat jemaah di masjid
6 - beristighfar setiap masa
7 - sentiasa menjaga wudhu'

Tak dapat nk ikut semua. Mula amalkn 1 amalan dr skrg pon dah mencukupi kn. Buat yg plg mudah.

Nota kaki: sharing is caring kn :)

Start all over again

Bukan kerja baru ya.. Aku rasa aku masih SETIA... " aku masih setia,  Di sudut hatiku masih percaya....bla bla..aku masih setia..&q...