Skip to main content

Posts

Showing posts from May 15, 2009

Cikgu Oh Cikgu

Isu ni mmg dah lame aku rase... tapi setiap kali kuar kat forum2... yg cikgu2 kompem sokong lah..& yg xbekerja sbg cikgu akan bg komen macam2 lah.. nih sekali lagi ade org bangkitkan..aku copy dr Blalang grup...:) [hope xkena saman lah kan ngan moderator dia]

Meh bace dulu citer nims...kang blur2 plak kowang bace ape omelan aku kan....
---------------------------------------------------------------
GURU DIPAKSA KERJA SEMASA CUTI UMUM.
Dilulus terbit pada Wed May 06, 2009 8:00 am oleh To**atin
Bahan Umum Oleh u***penipun

" Isu pendidikan yang melibatkan guru sekolah tidak pernah selesai. Masalah guru memang kerapkali diluahkan dalam akhbar dan di dalam internet. Tetapi pihak atasan tidak menunjukkan kesungguhan untuk menyelesaikan msalah guru malah mengambil tindakan yang lebih mengusutkan lagi keadaan. Walaupun Kerajaan atau Kementerian ialah majikan guru yang sebenar, guru biasanya menerima arahan yang tidak wajar dari Pengetua.

Arahan tidak bertulis ini sering bersifat kontrove…

Kerja Tertangguh

Aku xtau nak masukkan semua ni under ape?

ape yang sure...aku ade byk keje + byk mende nak kene pikir yang aku xsiapkan lagi & aku xsempat nak pikirkan lagi...mostly bukan kerja pejabat lah kan...saje jek nak tambah keje sndr... sebab nye...aku XDE idea nak jawab mcm mane...sbb nye..aku pon xtau ape sebab sebenarnye...aku cume ikot jek..FLOW kehidupan ni kan...tp xde lah keje sgt...[kalo kene pikir tu kire keje lah jugak kan...keje berpikir!]

antara keje yang masih tertangguh:-

1) Album khatul - aku TAK amik-amik lagi.... [hope khatul & imran xkesah akan kelambatan ni..bkn sengaja...tp cam xberbaloi jek nk g amik seketul..so suh org tu simpan kan dulu yea...]

2) design album adam+dedek - xsiap lagi...rabu malam aritu baru terhegeh2 nak buat...tp cam blank... aku wat jek ape termampo...tp kene rejek..hehehehe pdn muke..xpe kene buat blk nnt!

3) keje berkaitan Alumni - aku xcall kak shawana [ye ke name dia camni..taram jek lah..lebih kurang jek sebut kan], pehtu aku xbetol kan lagi f…

Super Duper STRESS

Aku stress!!!!!

"Ape yang I boleh cakap..YUN TAK KAN DAPAT!"

walau ape pon yg terjadi esok, lusa, akan datang.... yang pasti skrg....SuperDuperSTRESS

Nota Kaki: patutkah aku g jumpe kaunselor ke?

Dalam hati: Aku xmo keje...tp nak tido! boleh?