Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2011

Kapal Selam dah Selamat Mendarat.

Di angkut menggunakan lori 480 tayar. Ni ayah aku cerita, kalau ayah aku temberang, maka temberang lah aku di sini. hehhehee actually, ayah beria ajak aku pegi tgk kapal selam ni kan yang tak lama lagi jai muzium. dan dengar citer kos utk membawa naik kapal selam ni makan 12 juta. wallahualam lah kan.





kapal selam ni dah terdampar kat pantai klebang. sape-sape teringin nak pegi tgk, sila lah sebab sementara FREE lagi. tahun depan dah kena charge. tapi jalan nk masuk dia..hazabulghunnah lah kan....almaklumlah belum kena charge.





kesian kat laling aku. well, apak aku tu if aku balik kg, fav dia mmg lenjan kete aku jek kan kejenya. dia kata senang sbb kecik. takpelah nanti aku tukau kete besau, nak tgk apa alasan dia plak..hahhahaa....oppss tp xsebesau kapal selam ni lah kan.



oklah, jgn lupa masukkan dalam agenda melawat kapal selam yg berharga berjuta-juta ria ni.

Salam Maal Hijrah

Dah boleh cek buku 5 yang tulis note azam tahun lepas. apa yang berjaya apa yang perlu dibaiki dan apa yang perlu ditambah tolak darab bahagi. :)

ok, sempena azam baru, maka aku pon buatlah something untuk dijadikan sesi warm up tahun 1433H ni. maka terhasilah Kek Tiramisu di bawah..





oklah, bukan nak puji, tapi memang jadi. senang rupanya kan. antara kek orang malas tapi mahal! di sebabkan ni percubaan pertama, maka rupanya agak sememeh sikit, almaklumlah nak cepat.

apa aku buat kat kampung ek sepanjang cuti 3 harini. ahad pagi ke sagil, bawak makcik & busu aku dengan askar-askar mereka berendam sampai mengigil. then, petangnya ikut ayah aku tgk kapal selam. owh ni aku citer entry lain. hehehe dan selebihnya lepak kat rumah aja. eh lupa frust tengok bola hari tu. tapi takpelah, takde rezeki nak menang. apa nak di kata. cayalah Nazmi. hehehe dan terlupa plak ..ehh lupa dah nak citer ape...nanti ingat baru boleh cerita k~

Resah Gelisah Yang Berbaloi-baloi

SYABAS skuad
Harimau Muda.

meh nyanyi sama-sama.....


Bila bertalu rentak dikalbu
Hasrat yang tersirat semakin kuburu
Bila bergema laungan gempita
Harapan bernyala nadiku berganda

Gemuruh jiwa semangat membara
Dari puncak ingin ke angkasa
Berkalungkan bintang berkelipan
Menyerlah jauh dari yang biasa

Bila bertalu rentak dikalbu
Hasrat yang tersirat semakin kuburu
Bila bergema laungan gempita
Harapan bernyala nadiku berganda
Gemuruh jiwa semangat membara
Dari puncak ingin ke angkasa
Berkalungkan bintang berkelipan
Menyerlah jauh dari yang biasa

Ungkapan ini bukan sekadar bermimpi
Segalanya pasti kan terbukti nanti

Gemuruh jiwa semangat membara
Dari puncak ingin ke angkasa
Berkalungkan bintang berkelipan
Menyerlah jauh dari yang biasa

Gemuruh jiwa semangat membara
Dari puncak ingin ke angkasa
Berkalungkan bintang berkelipan
Menyerlah jauh dari yang biasa
Menyerlah jauh dari yang biasa

OK BOLEH TIDO DENGAN NYENYAK

20.11.2011

Cantek plak tarikh harini kan. Dan macam biasa stok tudung baru dari Chentaqaseh telah berada di pasaran. cewahhhhh. ayat xmenahan. sesiapa berminat boleh lah order dari aku jek. sebab aku kan agen ChentaQaseh. heheheee. Stok kalini semuanya dari material Cotton Lycra. Macam biasa...


ada syiria

dan
ada jugak yang jenis Awning.

Semuanya Size M. Aku letak 2 jenis & 2 clor contoh jek. nak tau detail stok mana yang masih available. Sila cek dekat thebajukurungonline lah yek. Siapa cepat dia dapat. dah malas nk layan reserved ni, sebab kebanyakkan bila nak mintak bayaran, senyap jek. so, terpaksa tukar konsep, siapa bayar dulu, dia yang dapat. dan selepas bayaran penuh diterima, barang akan terus di pos.

ok jangan lupa jengah ke thebajukurungonline blog ya.

Rasa%Lama

Malam tadi tidur tapi tak nyenyak. Penangan Kopi kat Ikea tu aku rasa. Tapi aku suka...Sedappp kan kan kan.

dan otak berligat-ligat pikir macam-macam.

dan pagi ni, bila sampai opis, menatap email-email kesayangan hamba yang masuk berduyun-duyun terus muncul perasaan. Dah lamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aku tak bercuti ek? ehh cuti tu biasa, cuti weekend. ni bercuti untuk menikmati ketenangan makna cuti dalam erti kata senang paham, bercuti dengan menghabiskan duit dan tidak berada di kawasan rumah or sekitarnya. bunyi seperti ting ting ting nilai wang anda telak berkepuk-kepuk dalam bank. sila abiskan. ok sekian.

tetibe muncul perasaaan rindunya nak pergi bercuti sambil berjalan-jalan yang bukan tanpa arah tujuan. hahahahaa bengong lah bila kepala weng sebab sakit tekak + selesema. ok aku dah tau kenapa aku tak boleh tidur dengan nyenyak malam tadi. bukan sebab kopi, tapi sebab hidung tersumbat. sekian lagi!

Yang kecil dibesar-besarkan.

Tajuk ni tiada kena-mengena dengan berat yg dulu angkanya kecil tapi kini dibesarkan oleh digit penimbang yang menipu tu..hehehe dan tiada jugak kena mengena size baju yang kecil hendak di besarkan. tapi topik kali ini lebih kepada sikap manusia yang suka sangat nak memperbesarkan perihal yang sangan kecil seperti kuman.

skop aku tak mau terlalu general dan tak mau terlalu meluas. aku cuma nk berceloteh kisah customer yang suka nak membesar-besarkan hal yang kecil. Ok, aku admitlah

tapi adalah hadnya kan? aku nak kecikkan lagi scope nya.. kepada pelanggan & pelayan kedai makan. tak kira lah ko makan kat hotel ke? mamak ke? restoran exclusive ke? warung tepi jalan ke? dari penjaja tepi kaki lima ke? mana-mana lah kan. dan tak perlulah mengira berapa jumlah wang yg perlu kau keluarkan. banyak ke sikit ke terlampau banyak ke. tapi konsepnya, kita ni sama-sama manusia. kalau setakat ko mintak cawan extra tapi pelayan tu tak hantar-hantar, tak perlulah nak jerit-jerit dan membebel-bebel…

Alasan

i dont need reason

i dont want to know

and do i care?
sometime, reason ni menyemakkan + menyesakkan + memusykilkan + meragukan + mengkantoikan + dan segala yang sewaktu dengannya. dan better TAK TAHU dari tahu lepas tu sakit hati. :P. ok, aku sedikit emosi, owh silap, terlebih emosi sebenarnya harini. dan selama ni, aku kesah ke akan perihal kau, eh korang kan? aku seriusly tak kesah apa nak jadi kat kamu, eh korang. silap lagi . dan aku bukan amik pedulik, tapi bila korang beria nak explain macam2, macam lah aku kesah sangat kan, aku jadi menyampah!



SERIUS aku tengah memendam rasa MENYAMPAH.


dah, lebih baik aku balik, kang hadap jem tah pape jek kat bawah ni ha.

Nota kaki: Menyampah yang memang meeeee-nyammmm-pahhhhhhh

Kerugian

Sebab malam semalam ikut Yam ke Annual Dinner Kampeni dia tapi.... kita sambung tapi kejap lagi. Makanan sedapppppp sebab Yam pilih table utk menu "Chinese Food". Memang makan tak hengat. Thanks alot Yam. Nanti kalo ada dinner lagi..ajaklah I kan. ahaks.. I sukaaaaa part Mentekedarah ni kan.

ok sambungan tapi......Aku rasa kerugian sebab, aku tak teringat nak bawak Mr.Nik aku..huwaaaaaa rugi sebab tak dapatlah nak bergambar dengan Boboi & Superman Malaysia...tapi performance si Superman tu memang mantoppp...i sentap, sebab dia tak datang pon kat table kitaorg. tak adil tau!

oklah, itu sahaja. boleh pergi lunch dah ke nyiok? lame nau nyiok dating ngan boss dia.

Beratur Panjang

Orang tengah bersesak-sesak sejak pagi tadi kat Pavillion tu ha...Pasal apa? tak lain tak bukan, pasal si Note ni lah kan. mak eihh,,,, kompem lah masalah macam S2 akan muncul..tak cukup stock..hehehe kena Q lah kan nk dpt kan phone ni.xpe next month kompem dah reda sket..boleh lah kita curi seketul dari kedai kan. :)

Besar sket dr S2, dan besar yg amat dr iphone..huhuhu tapi konsep 2 in 1 lah...phone + tab.

Mengiurkan

Kenapa lah ko kelihatan LAZATNYAuntukdikunyah-kunyahdandigigit-gigit? KENAPA.. KENAPA.. KENAPA?

Nikon 1 J1 dan Nikon 1 V1

Sesi tayang gambar yang di copy dari google image...

J1 ke V1 ke?


dapat yang "Ke" aje lah. jawabnya.

oklah biar gambar yg menceritakan segalanya.






Salam Aidiladha

Berkorban apa saja. harta atau pun nyawa...ceeewaaahhh....
rasanya belum terlewat lagi kan. sebab harini kita masih boleh bertakbir lagi.
oklah, kepada kengkawan Sharodz yang masih mengenali Seniey atau nama sebenar dia Hasni Linda Senin, di maklumkan kawan kita itu sedang menghidap penyakit buah pinggang yang boleh dikategorikan kronik. Diharap kita dapat mendoakan beliau kembali pulih dan sihat seperti sediakala. sekiranya ada sesiap yang ingin datang melawah boleh lah ke hospital besar melaka wad AG, katil no.2. sama-sama lah kita doakan kesihatan kawan kita ini kembali pulih seperti sediakala.
Aku, Lia dan fitri ada melawat Seniey sabtu lepas, memang sedih tengok kawan sendiri terlantar kan. tapi, menurut emak dia, alhamdulillah dia makin pulih, cuma masih belum boleh berjalan. yang terharu, even tekak dia masih sakit & suara dia yg serak-serak macam nak keluar tak keluar, dia tetap senyum dan tetap nak bercerita dengan kitaorang. Sedih weh....siapa-siapa ada kelapangan boleh l…

Premium Beautiful

01.11.2011

ok, harini aku nak iklankan, sesiapa berminat nak dapatkan korset PB ni dengan harga CASH = RM1500 sahaja untuk SATU SET





Owh, aku bukanlah agent PB ni yek. kawan aku nak cari buyer utk barang2 dia, maka aku tolonglah publish kan di belog aku yg tak seberapa ni. Siapa cepat dia dapat. contact aku pon boleh kat blur.4.2nd@gmail.com, nanti aku passkan lah kepada owner. Siapa berminat, jangan lambat-lambat (amacam ada rupa jadi promoter tak?...dah lama tak keje jadi promoter)

Nota kaki: sambil-sambil tu jangan lupa order tudung dari aku ye. jengah kat http://thebajukurungonline.blogspot.com/